Kαλησπέρα και από μένα!

eviagor

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2013
47
0
eviagor, καταρχάς πολλά μπράβο σου, για την τόσο ανέλπιστα γρήγορη αλλαγή πλεύσης σου :)
Δεν είμαστε συνηθισμένοι, σε τόσο ανοιχτόμυαλα νέα μέλη.

Αν κάνεις μια βόλτα στις αγγελίες των φιλοζωικών site, θα χάσεις την μπάλλα, από το πόσα πολλά λαμπραντοράκια βρίσκονται και χαρίζονται. Και κουτάβια, αλλά με κάποιο ρίσκο βέβαια, για την τελική τους εξέλιξη. Είναι στην πρώτη θέση από άποψη συχνότητας ευρέσεως. Είναι μεγάλη αμαρτία, να πληρώσεις έναν καραγκιόζη, όπως συνηθίζω να τους λέω, που βλέπει την φουκαριάρα την σκυλίτσα του, ως μηχανή παραγωγής ευρώ. Ακου, να σου πει, ότι δεν μπορεί να κρατήσει δεύτερο σκύλο :mad:

Κάνε λίγη υπομονή, αν θέλεις καθαρόαιμο. Πήγαινε και στην έκθεση που πλησιάζει:
International Dog Festival - Athens 2013

να δεις πραγματικά καθαρόαιμα, να μιλήσεις αν θέλεις με εκτροφείς και να ενημερωθείς.

Αλλιώς, κάνε έναν γύρω στα:

www.fazoo.gr
KAZ<
Adespoto.gr - Αγγελίες και ειδήσεις για κατοικίδια και αδέσποτα ζώα.
Αρχική Σελίδα - Pets.gr
www.strayshelp.gr - Υιοθετήστε ένα πρώην αδέσποτο

και εδώ στις αγγελίες μας ή πες μας αν θέλεις σε ποιά περιοχή μένεις, να σου πούμε αν υπάρχει κοντά σου φιλοζωική και...θα εκπλαγείς από το πόσα πολλά σκυλιά χαρίζονται.

Και...ενημέρωνε στο εξής, φίλους και γνωστούς, που μπορεί να ακούσεις ότι ψάχνουν για σκυλάκι, ή το χειρότερο...ότι θέλουν να ζευγαρώσουν το δικό τους...

Με το καλό σου εύχομαι, να αποκτήσεις το αγγελάκι σου :)
ειμαι από σέρρες αλλά θα μπορούσα να μετακινηθώ και στα γύρω περίχωρα όπως και στον βόλο .ευχαριστώ :)

eviagor

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2013
47
0
καλησπέρα και πάλι!Τελικά , αφού απέρριψα την λύση του εκτροφείου, μιας και μετά από συζήτηση με εκπαιδευτή ο οποίος τονίζω πως με παρέπεμψε στην αγορά κουταβιού από εκτροφείο, όπως μου είπε και ο ίδιος οι τιμές κυμαίνονται από 700-1000 ευρώ και ναι μεν παίρνεις ένα κουτάβι με pedigree και σαφώς με περισσότερες πιθανότητες να μην σου παρουσιάσει κάποια κληρονομική(και όχι μόνο) πάθηση, ωστόσο οι πιθανότητες να σου παρουσιάσει πρόβλημα υγείας απλά ελαττώνονται. Ξέρω πολύ καλά πως το κοινώς αποδεκτό είναι η αγορά από εκτροφέα και μόνο, αλλά έρχομαι κ εγώ να ρωτήσω..και όλα αυτά τα κουτάβια που γεννιούνται από γέννες , και είτε χαρίζονται είτε πωλούνται, σε ποιον θα καταλήξουν από την στιγμή που ήρθαν στον κόσμο? Δεν θα ήταν προτιμότερο να τα πάρει κάποιο υπεύθυνο άτομο και περισσότερο ενημερωμένο από τον ιδιοκτήτη των γονιών του?ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν ζευγαρώνουν πάντα τα σκυλιά τους για λόγους μπίζνας, αλλά λόγω άγνοιας θεωρώντας πως η γέννα είναι κάτι φυσιολογικό και λογικώς επακόλουθο..anyway, τελικά απέκτησα τον μικρό μου φίλο(με αρκετές ωστόσο επιφυλάξεις με όλα αυτά που έχω διαβάσει περί υιοθεσίας από ιδιώτες και pet shop) από κάποιον γνωστό ο οποίος ζευγάρωσε τα δύο σκυλιά του και απέκτησε 7 κουτάβια. Γνωρίζω πολύ καλά τις συνέπειες τις επιλογής μου, αλλά θεωρώ πως έγινε για καλό σκοπό,μιας και δεν κατέληξε σε μία οικογένεια ανεύθυνη που θα χειριζόταν το κουτάβι απλά σαν ένα παιχνίδι για τα μικρά παιδιά της, αλλά θέλω να πιστεύω πως ο μικρός μου κούταβος ήρθε στην ζωή μου για να μείνει καιρό!Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να παρακολουθήσω μαθήματα εκμάθησης θετικής εκπαίδευσης σκύλων και φυσικά θα στειρώσω τον μικρό μου Eddie όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ελπίζω και εύχομαι πως όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων θα ενημερωθούν κάποτε για τις συνέπειες μιας γέννας και θα αλλάξουν γνώμες και απόψεις, αλλά δυστυχώς συναντώ καθημερινά ανθρώπους που έχουν 2 και 3 σκυλιά οι οποίοι θεωρούν το ζευγάρωμα όχι μόνο καλό αλλά και απαραίτητο για την ισορροπημένη και υγιή πορεία της ζωής του τετράποδου φίλου τους.αυτά και από μένα :)

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
τελικά απέκτησα τον μικρό μου φίλο(με αρκετές ωστόσο επιφυλάξεις με όλα αυτά που έχω διαβάσει περί υιοθεσίας από ιδιώτες και pet shop) από κάποιον γνωστό ο οποίος ζευγάρωσε τα δύο σκυλιά του και απέκτησε 7 κουτάβια.
στου κουφου την πορτα παρε την πορτα και φυγε.

Ελπίζω και εύχομαι πως όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων θα ενημερωθούν κάποτε για τις συνέπειες μιας γέννας και θα αλλάξουν γνώμες και απόψεις
Ειδαμε και εσενα που ενημερωθηκες...

eviagor

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2013
47
0
Πρόσεξε λίγο τι είναι αυτό που τονίζω,ελπίζω να ενημερωθούν για τις συνέπειες μιας γέννας,ιδιαίτερα όταν γίνεται για θέματα κέρδους, το ότι εγώ πήρα από κάποιον ένα κουτάβι με σκοπό να μην το ζευγαρώσω ποτέ είναι και αυτό ένα βήμα.και σε ρωτάω εσένα, όλα τα κουτάβια από παρόμοιες γέννες,τα οποίο δεν θα πουληθούν η δεν θα χαριστούν σε κάποιον,δεν θα έχουν την ίδια μοίρα με ένα αδέσποτο?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Την ίδια μοίρα θα έχουν, αλλά όσο βρίσκει άτομα "υπεύθυνα" σαν κι ε΄σένα (αλλά κι εμένα γιατί κι εγώ έτσι πήρα κουτάβι) τόσο δεν θα έχει αυτός τύψεις που η σκύλα του γεννάει. Ενώ αν δε βρίσκει που να τα δώσει, κι αν έχει μια σταλιά συνείδηση, μια γέννα θα του ξεμείνει, δύο, τρείς, ε! θα πάψει να βάζει τη σκύλα του να γεννάει, είτε λόγω τύψεων που τα παράτησε στο δρόμο να τα βρουν άλλοι να τα σώσουν με το μπιμπερό, είτε τύψεις που τα "έπνιξε".

Η διαφορά που έχεις εσύ με εμένα, έιναι ότι εγώ ανακάλυψα το φόρουμ αφού χρόνισε ο σκύλος μου, ενώ εσύ πριν τον αποκτήσεις καν...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Είναι προτιμότερο να βρεθούν στο δρόμο ή δε ξέρω κι εγώ που αλλού και να "θυσιαστούν" κατά μία έννοια. Μια δυο τρείς, όταν δε θα αγοράζει κανείς πλέον σκυλιά απο ανεγκέφαλους βλάκες, θα σταματήσουν να αναπαράγουν τα ζώα τους και να πλουτίζουν από αυτά... Κρίμα πάντως.. Να τον χαίρεσαι παρόλα αυτά τον Eddie αλλά να ξέρεις πως συνέβαλες κι εσυ στη συνέχιση του προβλήματος με την πράξη σου αυτή..Θα μπορούσες να περιμένεις και να βάζεις λεφτά στην άκρη. Ας έκανες θυσίες..λιγότερους καφέδες, διακοπές κλπ.. Δεν έχει νόημα τώρα με τα "αν" και "αν"..Την επιλογή σου την έκανες..δυστυχώς..Να έχετε μια όμορφη ζωή μαζί, χωρίς προβλήματα σου εύχομαι

eviagor

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2013
47
0
@kritikopoula δεν έχει να κάνει με το αν νιώσει τύψεις, αλλά με το ότι θεωρεί πως αυτό που κάνει είναι σωστό και καλό για την υγεία της σκύλας του.Το ότι πήρα το κουτάβι του γνωρίζω πως με κάνει και εμένα άμεσα συνένοχη σε όλο αυτό αλλά ξέρω πως το κουτάβι αυτό θα ζήσει την ζωή που του αξίζει. Και όπως έγραφα και στο ποστς μου παραπάνω,γνωρίζω και τις συνέπειες και έχω επίγνωση της πράξης μου. Όσο για το φόρουμ ναι όντως το ανακάλυψα κατά την διάρκεια που έψαχνα για κουτάβι, αλλά και πάλι συνεχίζω να θεωρώ πως και αυτά τα κουτάβια που γεννιούνται από γέννες μη εκτροφέων έχουν αβέβαιο μέλλον και αξίζει να τους δοθεί μια ευκαιρία. Anyway, ήξερα πολύ καλά πως θα αντιμετωπιστεί η επιλογή μου εφόσον γνωρίζω την κοινή σκέψη που επικρατεί στο φόρουμ και ναι το παραδέχομαι,πως υπέκυψα και έκανα το αντίθετο από αυτό που οι περισσότεροι εδώ μέσα υποστηρίζεται.Ωστόσο , παρατηρώ πως μεγάλη πλειοψηφία εδώ μέσα παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία σχετικά με την προέλευση του κουταβιού τους(και αυτό φαίνεται από τις άσχετες απαντήσεις που δίνουν σε ερωτήσεις σχετικά με εκτοφείς κτλ) για να αποφύγουν όλον αυτό τον "πόλεμο"και την "επίθεση" που δέχονται εάν ομολογήσουν την αλήθεια, ενώ στην ουσία αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να ενημερωθούν για το καινούριο τους τετράποδο,να μοιραστούν τις απορίες τους,τα προβλήματατά τους,τις φωτογραφίες τους,την χαρά τους.

eviagor

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2013
47
0
Είναι προτιμότερο να βρεθούν στο δρόμο ή δε ξέρω κι εγώ που αλλού και να "θυσιαστούν" κατά μία έννοια. Μια δυο τρείς, όταν δε θα αγοράζει κανείς πλέον σκυλιά απο ανεγκέφαλους βλάκες, θα σταματήσουν να αναπαράγουν τα ζώα τους και να πλουτίζουν από αυτά... Κρίμα πάντως.. Να τον χαίρεσαι παρόλα αυτά τον Eddie αλλά να ξέρεις πως συνέβαλες κι εσυ στη συνέχιση του προβλήματος με την πράξη σου αυτή..Θα μπορούσες να περιμένεις και να βάζεις λεφτά στην άκρη. Ας έκανες θυσίες..λιγότερους καφέδες, διακοπές κλπ.. Δεν έχει νόημα τώρα με τα "αν" και "αν"..Την επιλογή σου την έκανες..δυστυχώς..Να έχετε μια όμορφη ζωή μαζί, χωρίς προβλήματα σου εύχομαι
Δεν συμφωνώ καθόλου στο ότι είναι προτιμότερο να βρεθούν στον δρόμο και να θυσιαστούν και με τις δύο έννοιες που έχει αυτή η λέξη. Αναγνωρίζω πως συνέβαλα και εγώ, το γράφω παραπάνω, απλά μάλλον δεν έχω τόσο αντιληφθεί την ουσία του θέματος,δεν θα πω ψέμματα και ούτε προσπαθώ να δικαιολογήσω τον εαυτό μου. Παρόλα αυτά σε ευχαριστούμε πολύ εγώ και ο Eddie

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν πας στο θέμα που συστήνομαι θα δεις ότι δεν έκρυψα ποτέ ότι απέκτησα το σκύλο μου με εντελώς λάθος τρόπο. Με το ίδιο σκεπτικό που τον απέκτησες κι εσυ. Να μη τύχουν τα χειρότερα στο κουτάβι. Και κανείς δεν μου επιτέθηκε... Ουτε κι εγώ σου επιτίθομαι, κι ελπίζω να μην εξέλαβες ως επίθεση την απάντησή μου. Σου εξηγώ απλά, με πιο σκεπτικό, δεν θέλουμε, ορισμένοι, να στηρίζουμε τέτοιες γέννες. Δεν πρόκειται περί κοινής σκέψης στο φόρουμ, αλλά περί του συμπεράσματος καθενός, ξεχωριστά, που το έβαλε κάτω και το έψαξε. Διότι αν κάποιος ακολουθεί τυφλά "γραμμές" χωρίς να συμφωνεί, αργά ή γρήγορα θα το μετανιώσει..

Σε κάθε περίπτωση να χαίρεσαι το κουτάβι σου και καλή ανατροφή

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
eviagor δε νομίζω πως είναι όπως λες "κοινή σκέψη που επικρατεί στο φόρουμ"..είναι το ηθικά σωστό (όπως μου είχε πει κι εμένα κάποιο μέλος παλιότερα). Δεν ξέρω για ψευδή στοιχεία, αλλά σίγουρα λάθη κάνουμε όλοι. Κι εγώ έχω πάρει σκύλο απο ιδιώτη πρίν κάμποσα χρόνια και ο πατέρας μου επίσης και πόσοι άλλοι γύρω μου..Το θέμα είναι πως όταν ενημερώνεσαι και έχεις και την ικανότητα να κατανοήσεις και να διακρίνεις το σωστό από το λάθος, δεν επαναλαμβάνεις το λάθος. Εσύ ενημερώθηκες, σοκαρίστικες κιόλας αν δε κάνω λάθος, με την ανακάλυψή σου και παρ'όλα αυτά πήγες και έκανες ότι δεν έπρεπε να κάνεις. Με ένα απλό "το ξέρω έκανα λάθος" καθάρισες..Δεν πάει έτσι

eviagor

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2013
47
0
Αν πας στο θέμα που συστήνομαι θα δεις ότι δεν έκρυψα ποτέ ότι απέκτησα το σκύλο μου με εντελώς λάθος τρόπο. Με το ίδιο σκεπτικό που τον απέκτησες κι εσυ. Να μη τύχουν τα χειρότερα στο κουτάβι. Και κανείς δεν μου επιτέθηκε... Ουτε κι εγώ σου επιτίθομαι, κι ελπίζω να μην εξέλαβες ως επίθεση την απάντησή μου. Σου εξηγώ απλά, με πιο σκεπτικό, δεν θέλουμε, ορισμένοι, να στηρίζουμε τέτοιες γέννες. Δεν πρόκειται περί κοινής σκέψης στο φόρουμ, αλλά περί του συμπεράσματος καθενός, ξεχωριστά, που το έβαλε κάτω και το έψαξε. Διότι αν κάποιος ακολουθεί τυφλά "γραμμές" χωρίς να συμφωνεί, αργά ή γρήγορα θα το μετανιώσει..

Σε κάθε περίπτωση να χαίρεσαι το κουτάβι σου και καλή ανατροφή
Συγνώμη για την παρανόηση και φυσικά δεν εννοούσα εσένα ότι έκρυψες κάτι η είπες ψέμματα,αναφέρομαι σε άλλα ποστσ που διαβάζω. Συμφωνώ αλλά όχι εξολοκλήρου, συμφωνώ απόλυτα με τις γέννες αλλά διαφωνώ με την άποψη που μου έγραψαν παραπάνω, ότι τα κουτάβια αυτά πρέπει να "θυσιαστούν". Όπως και να χει, σ'ευχαριστώ πολύ πολύ

eviagor

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2013
47
0
eviagor δε νομίζω πως είναι όπως λες "κοινή σκέψη που επικρατεί στο φόρουμ"..είναι το ηθικά σωστό (όπως μου είχε πει κι εμένα κάποιο μέλος παλιότερα). Δεν ξέρω για ψευδή στοιχεία, αλλά σίγουρα λάθη κάνουμε όλοι. Κι εγώ έχω πάρει σκύλο απο ιδιώτη πρίν κάμποσα χρόνια και ο πατέρας μου επίσης και πόσοι άλλοι γύρω μου..Το θέμα είναι πως όταν ενημερώνεσαι και έχεις και την ικανότητα να κατανοήσεις και να διακρίνεις το σωστό από το λάθος, δεν επαναλαμβάνεις το λάθος. Εσύ ενημερώθηκες, σοκαρίστικες κιόλας αν δε κάνω λάθος, με την ανακάλυψή σου και παρ'όλα αυτά πήγες και έκανες ότι δεν έπρεπε να κάνεις. Με ένα απλό "το ξέρω έκανα λάθος" καθάρισες..Δεν πάει έτσι
Σοκαρίστηκα για όσα διαβάσα για τα pet shops, για τα σκυλιά που εισάγονται από το εξωτερικό παράνομα, για τους παράνομους εκτροφείς που μεγαλώνουν σκυλιά αποκλειστικά για να τα υποβάλλουν σε συνεχείς γέννες κάτω από άθλιες συνθήκες και επίσης άλλαξα την άποψη που είχα για το ζευγάρωμα των σκύλων. Αλλά και πάλι θα σου πω, πως δεν θεωρώ έγκλημα να αποκτήσω ένα κουτάβι(προκειμένου να βρεθεί στο δρόμο) από κάποιον ιδιώτη

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Είναι φαύλος κύκλος βρε eviagor..Εσύ και πολλοί άλλοι το σκέφτονται έτσι και πάει ως εξής: - Ζευγαρώνω άσκοπα το ζώο μου -> Γέννα -> "Κρίμα να βρεθούν στο δρόμο, θα πάρω ένα" -> Κέρδος -> Ζευγαρώνω άσκοπα το ζώο μου..... Τέλος πάντων..Τώρα το πήρες και πάει και τελείωσε. Άλλωστε γι ακόμα μια φορά κάποιος είναι στην άμυνα και όλοι οι υπόλοιποι επαναλαμβάνουν μια κασέτα και σε τέτοιες περιπτώσεις προσωπικά το θεωρώ καμμένο χαρτί και άσκοπο. Ας είστε καλά εσύ και ο κούταβός σου.

eviagor

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2013
47
0
Είναι φαύλος κύκλος βρε eviagor..Εσύ και πολλοί άλλοι το σκέφτονται έτσι και πάει ως εξής: - Ζευγαρώνω άσκοπα το ζώο μου -> Γέννα -> "Κρίμα να βρεθούν στο δρόμο, θα πάρω ένα" -> Κέρδος -> Ζευγαρώνω άσκοπα το ζώο μου..... Τέλος πάντων..Τώρα το πήρες και πάει και τελείωσε. Άλλωστε γι ακόμα μια φορά κάποιος είναι στην άμυνα και όλοι οι υπόλοιποι επαναλαμβάνουν μια κασέτα και σε τέτοιες περιπτώσεις προσωπικά το θεωρώ καμμένο χαρτί και άσκοπο. Ας είστε καλά εσύ και ο κούταβός σου.
Έτσι ακριβώς είναι, διάβασα όλα αυτά αλλά και πάλι όπως είχα πει και στα αρχικά ποστς μου, θεώρώ πως έκανα μια καλή πράξη πέρντωντας εγώ ένα από όλα αυτά τα κουτάβια που κανείς δεν ξέρει που θα βρεθούν στο μέλλον. Άλλωστε σκοπός μου όταν γράφτηκα στο φόρουμ είναι να ενημερώνομαι για θέματα υγείας,εκπαίδευσης και για να θέτω τυχόν ερωτήσεις και απαντήσεις μου. Δεν ήθελα να κρύψω τον τρόπο που απόκτησα το κουτάβι , ήθελα να πω την αλήθεια και παρ'όλες τις επικρίσεις να καλοδεχτώ.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν είναι επίθεση, είναι απλά η γνώμη μου, τη λέω και τέλος. Είναι κρίμα να "σώζουμε" κουτάβια, απεύθείας από το σπίτι τους, για να γλιτώσουν από τιην ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να μείνουν αδέσποτα, όταν μπορούμε να σώσουμε κουτάβια που έχουν ήδη αυτή τη μοίρα. Εχθές μάζεψε κοπέλα 7 κουτάβια, με τον ομφάλιο λώρο ακόμα φρέσκο. Αυτά σίγουρα δε δώθηκαν, δεν ξέρει κανείς αν θα δωθούν και ποιό θα είναι το μέλλον τους... Κι όλα αυτά επειδή κάποιοι που ήδη "ξέρουν" προτιμούν να σώσουν αυτά που έτσι κι αλλιώς θα απορροφηθούν από μη ενημερωμένους..

Δεν χρειάζεται να αμυνθείς διότι δεν είναι επίθεση. Ενημέρωση είναι.. Πραγματικά να χαίρεσαι το μικρό σου. Για την ιστορία, δεν μετάνιωσα ΠΟΤΕ για τον σκύλο που έχω στο σπίτι μου. Έχω αναθεωρήσει όμως για το πόσο σωστός ηταν ο τρόπος που τον απέκτησα.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Εγω προσωπικα καταλαβαινω τι εννοεις με αυτα που γραφεις και εν μερει συμφωνω μαζι σου,την προσπαθεια σου να "σωσεις"(εντος ή εκτος εισαγωγικων) ενα κουταβι απο το δρομο.Και εμενα ομως η αποψη μου ειναι-οπως εκφραστηκε και απο αλλους-πως εκανες λαθος γιατι στην ουσια συντηρεις ολη αυτην την "επιχειρηση".

Αποψη μου ειναι πως πλεον η αγνοια(την οποια αναφερεις σαν λογο για να ζευγαρωσει καποιος το σκυλι του ενω δεν πρεπει) ειναι επιλογη του καθενος.Εσυ μπηκες στο φορουμ προτου παρεις σκυλο,μπορει εν τελει να πηρες με τον λαθος -οπως αναφερεις και εσυ-τροπο,αλλα τουλαχιστον ισως την επομενη φορα να εφαρμοσεις αυτα που εμαθες εδω περα,και να μην μεινεις στην θεωρια.Καποιοι αλλοι δεν μπαινουν καν στην διαδικασια να μαθουν.Για μενα εστω και αυτο ειναι θετικο.Και δεν παριστανω τον γνωστη βεβαιως,και εγω προσφατως εμαθα το "ηθικα σωστο",οπως ανεφερε πιο πανω και ο HolywoodBrn

Να χαιρεσαι το σκυλακι σου(αληθεια ποσων ημερων/μηνων το απεκτησες) και ελπιζω να ανεφερες στον ιδιοκτητη των γονεων του πως δεν θα επρεπε να ζευγαρωνει τα σκυλια του χωρις λογο.

p.s. Εγω δεν αντιλαμβανομαι καμμια επιθεση οπως αναφερεις προς ορισμενους.Αυτο που βλεπω ειναι πως ορισμενοι δεχονται τα γεγονοτα ως εχουν(ακομα και αν δεν τους συμφερει),ενω καποιοι αλλοι θελουν να ζουνε στο "ροζ συννεφακι"(ή στο γαλαζιο για τα αγορια :p) τους,και να νομιζουν πως θα καταφερουν κατι εμμενοντας σε αποψεις και συμπεριφορες που δεν συμφερουν κανενα(ουτε τον σκυλο τους).

Απο οτι εχω καταλαβει,οι πρωτοι θα βγουνε κερδισμενοι απο αυτο το φορουμ,οι δευτεροι απλως θα βγουνε.​

Last edited:

eviagor

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2013
47
0
@kritikopoulo ο πρώτος μου σκύλος ήταν αδέσποτο ο οποίος έζησε αισίως μέχρι τα 15.5!Όσο για τα κουτάβια που βρέθηκαν ναι μεν μπορεί να φταίμε και εμείς που ήδη ξέρουμε όπως λες,αλλά το πρόβλημα ξεκινάει από αλλού. Με την πράξη μου δεν θεωρώ πως συνεχίζω και ενισχύω όλη αυτήν την "επιχείρηση",ιδιαίτερα κάτω από τις προυποθέσεις που απόκτησα εγώ τον δικό μου.
@Beyond Wonderland φυσικά και τον ενημέρωσα μιας και είναι κοινός γνωστός μου. Θεώρησε όπως είχα αναμενόμενο,πως η γέννα ιδιαίτερα για την θηλυκιά του κάνει καλό στην υγεία της (άλλωστε μην ξεχνάς πως υπάρχουν ακ'όμα κτηνίατροι που συστήνουν έστω και μία γέννα για την καλή πορεία υγείας της σκύλας). Ο συγκεκριμένος είχε βρεί από πριν σε ποιους θα δώσει τα κουτάβια και το δικό μου έτυχε να το πάρω γιατί το παλικάρι που θα το έπαιρνε θα έφευγε στο εξωτερικό. Φυσικά δεν το πλήρωσα, και μάλιστα ο κύριος που ζευγάρωσε τα σκυλιά του ήθελε πλήρεις ενημέρωση και γνώση για τους ανθρώπους που θα πάρουν τα κουτάβια. Δεν το έκανα για να κερδίσει χρήμα, απλά το έκανα λόγω άγνοιας επί του θέματος. Το απέκτησα 52 ημερών και περιμένω να ολοκληρωθούν τα εμβόλια για να τον βγάλω την πρώτη του βόλτα :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα