Αυτό δεν ήταν Σεπτέμβριος, ήταν η Κόλαση του Δάντη.
Αρχικά ο Ιβάν αποφάσισε να κυνηγήσει ένα μυρμήγκι στην ουρά του. Όντας άχαρος και βάρβαρος, μάδησε την ουρά του έκανε πληγή και το μυρμήγκι το έπιασε (και το έφαγε) η μικρή.
Η πληγή στην ουρά μας πέρασε σε καμιά εβδομάδα (ευτυχώς μόνο με καλέντουλα και αλόη) αλλά τώρα έχουμε ουρά μοϊκάνα.
Πριν ησυχάσουμε από την ουρά, το μικρό τέρας βρήκε καινούργιο παιχνίδι. Παίζει με το μπολ του νερού. Βάζει μέσα τα πόδια της, σκάβει, πετάει το νερό έξω, παίρνει το άδειο μπολ και το πάει βόλτα. Όμως δίπλα στο μπολ κοιμόταν ο μεγάλος του καλού καιρού. Μέχρι ροχαλητού. Έτρεξε το νεράκι, μπήκε στο αυτί του. Και επειδή του άρεσε η δροσιά, γύρισε και από το άλλο πλευρό. Μια τέλεια διπλή ωτίτιδα. Στο 3ο μπουκάλι paroticin το ξεπεράσαμε αλλά μας άφησε δυο γρατσουνιές στα εξωτερικά πτερύγια του αυτιού από το ξύσιμο. Το έχουμε ξαναπεί. Η αλόη είναι φίλη μας. Τις φτιάξαμε και τις γρατσουνιές.
Ανάσα δεν πήραμε και η μικρή ταλιμπανίτσα έπαθε 2 ανεξήγητες βραδυνές κρίσεις πανικού. Υπερκινητικότητα, ανησυχία, λαχάνιασμα, όλο το σετάκι και εγώ να φοβάμαι για φόλα και να παθαίνω απανωτά εγκεφαλικά. Μετά από γενικές εξετάσεις, οι κρίσεις έμειναν ανεξήγητες, μέχρι που ανακάλυψα μια αυτοφυή ντοματιά μέσα στις τριανταφυλλιές. Το σκατό πήγαινε και έτρωγε τα ντοματάκια. Προφανώς της έκαναν πονόκοιλο (ίσως και ελαφρή δηλητηρίαση)
Στη 2η κρίση της σαβουριάστηκε πάνω στον μεγάλο που κοιμόταν (τι άλλο). Αυτός ξαφνιάστηκε, πετάχτηκε επάνω άτσαλα και γύρισε το μπροστινό του πόδι. Κραυγούλες το πόδι ψηλά, η πίεση μου στο 18. Την γλυτώσαμε με μικρο-διάστρεμμα, πήραμε 3 μέρες Traumeel, πέρασε αλλά το φυλάει ακόμη. Μέσα στο σπίτι, γιατί έξω μας βλέπουν και γκομενάκια οπότε καλπάζουμε.
Καπάκι αρπάξαμε ιογενή γαστρεντερίτιδα, το τσιρλιπητό πήγε σύννεφο, ήρθε ο γιατρός μας κοπάνησε από μια τριήμερη Baytril ενέσιμη και συνήλθαμε (σχεδόν). Αλλά απορυθμίστηκε πάλι το έντερο του μεγάλου (η μικρή δεν καταλαβαίνει από τέτοια) και μου κάνει μαλακά κακά. Άντε πάλι διατροφή από την αρχή.
Και όλα αυτά με ένα "σκασμένο" pc (δίσκος-τροφοδοτικό-ψύκτρα) και μια διπλή εγχείρηση καταρράκτη της μάνας μου.
Τελειώσαμε; Όχι βέβαια. Μόλις άρχισαν τα προκαταρκτικά του 2ου οίστρου της. Ο Οκτώβριος προβλέπεται εξ' ίσου εφιαλτικός.
Χρειάζομαι επειγόντως διακοπές.