It's Me or the Dog

Whitefang

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2008
250
12
Κοζάνη
Αν και οι περισσότεροι πιστεύω να ξέρετε την Victoria Stilwell (η εκπομπή της στο Animal Planet "It's me or the Dog" παίζει στο Σκαϊ κάθε μεσημέρι γύρω στις 1.30 με 2.00) σκέφτηκα να βάλω και το σχετικό link για τούς αγγλομαθείς

http://animal.discovery.com/tv/its-me-or-dog/

Whitefang

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2008
250
12
Κοζάνη
Και βέβαια τα χάσκυ μας ήταν στο Νο5 με τον πανέμορφο αλλά άτακτο Diezel.

Το πρόβλημα: Δεν είχε τον παραμικρό σεβασμό γιά τον έναν από τους δύο ιδιοκτήτες του (την Μπέκυ) καί την είχε βάλει από κάτω στην ιεραρχία.

Η αιτία τού προβλήματος: Το ότι τον πήραν πολύ μικρό (5 εβδομάδων) και δεν είχε την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί αρκετά με τη μάνα του και τα αδέλφια του.

Η λύση της Βικτόρια: Nα τον βάζουν τιμωρία μόνο του για λίγη ώρα κάθε φορά πού συμπεριφερόταν ακατάλληλα.

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=hUREXCizjb0"]YouTube- Top 10 Difficult Cases: #5 Diesel[/ame]

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το πρόβλημα: Δεν είχε τον παραμικρό σεβασμό γιά τον έναν από τους δύο ιδιοκτήτες του (την Μπέκυ) καί την είχε βάλει από κάτω στην ιεραρχία.

Η αιτία τού προβλήματος: Το ότι τον πήραν πολύ μικρό (5 εβδομάδων) και δεν είχε την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί αρκετά με τη μάνα του και τα αδέλφια του.

Η λύση της Βικτόρια: Nα τον βάζουν τιμωρία μόνο του για λίγη ώρα κάθε φορά πού συμπεριφερόταν ακατάλληλα.
Τωρα ειδα αυτο το θεμα.

Συγνωμη, αλλά ή εγω δεν εχω καταλαβει απολυτως τιποτε γενικα για τα σκυλια (που ειναι και το πιο πιθανο) ή αυτη η αναλυση και η λυση ειναι γελοία.

Δηλαδη το οτι ο ενας ιδιοκτητης δεν μπορει να κερδισει τον σεβασμο του σκυλου οφειλεται στην μη κοινωνικοποιηση με τη μανα και τα αδερφια και αυτο λυνεται με απομονωση. Μάλιστα.

:paja1::paja3:

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
ναι οσο εδειξε τουλαχιστον δουλεψε..
βασικα ειναι λιγο η μεταφραση και λιγο το οτι τα λεει συνοπτικα και βγαινει λαθος συμπερασμα..

dimitris147

Active Member
27 Ιουνίου 2009
40
0
υπαρχει καπου αυτη η εκπομπη στα ελληνικα απο τον σκαι για να την κατεβασουμε?δεν μπορω να την βρω πουθενα.σε torrent.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
ΟΚ, ειπα να κατσω να δω το βιντεο.
Η ομορφη κυρια Βικτόρια λεει ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλυτερα προβληματα που εχει δει και το εχει βαλει Νο 5 στο τοπ 10 !!!

Συγνωμη, αυτό το θεωρει δυσκολο προβλημα και υπερβολικά ασχημη συμπεριφορα? Το ότι ο σκυλος δεν εχει κανονες, κατι για το οποιο είναι ο μονος που δεν φταιει, και πηδαει πανω στην άλλη όμορφη κυρια και την ψιλοδαγκωνει (καθαρα για παιχνιδι)??

Τους δουλευει και τους τρομοκρατει για να δημιουργησει εντυπωσεις και οι αλλοι καθονται και την ακουνε σαν χαϊβάνια.
Η τιμωρια με απομονωση είναι πολύ ντεμοντέ, βάναυση και αναποτελεσματικη μεθοδος. Ο σκυλος δεν μαθαινει τιποτα, απλά στρεσάρεται.
Σαν βρεγμενη γατα και σαν χαμενος βγηκε ο σκυλος από την αποθηκη.

Η λυση είναι προγραμμα ιεραρχιας αλά Lone Wolf και επιβραβευση με κατι που αξιζει για τον σκυλο την στιγμη που σταματαει την ασχημη συμπεριφορα.

Αν ο σκυλος επιμεινει να πηδαει πανω στους καναπεδες ή στον ιδιοκτητη και να μην ακουει, τοτε υπαρχει και η μεθοδος της διορθωσης με prong και λουρι. Λιγο σκληρη αλλά αποτελεσματικοτατη και ο σκυλος καταλαβαινει αμεσως τι του ζητας και τι δεν σου αρεσει.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Επισης δεν ρωταει καθολου αν ο πανεμορφος αυτος σκυλος εχει την εκτονωση που χρειαζεται ένα χάσκι. Το χασκι θελει τρεξιμο και εξοχή.
Αν τον εχουν μεσα ολη μερα να πήζει και τον βγαζουν καπου καπου με το λουρι στο παρκο, τοτε ο σκυλος είναι παρα πολύ καλο παιδι αφου δεν τους διαλυει το σπιτι.

Τελος παντων, την εφαγα την γυναικα και ειναι και συμπαθητικη :D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Harry-Harry prong η βικτώρια? Αφού είναι θετική :p (αλλιώς σιγά μην είχε εκπομπή στην τηλεόραση).

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
αρη (harryf3) επειδη την εχω παρακολουθησει 1-2 φορες να σου πω οτι παντα ασχολειται με την εκτονωση και το τονιζει συνηθως στους ιδιοκτητες..

τωρα τι να πω απο εκπαιδευση πολλα δεν γνωριζω αλλα καλη φαινεται οσον αφορα το κομματι της θετικης εκπαιδευσης..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
amalthea, ουτε το ένα ουτε το άλλο.
Ειναι τοσο φιλικος και παιχνιδιαρης ο σκυλος, που με ένα μπαλακι μπορεις να του μαθεις τα παντα.
Μ’αρεσει που τον χαρακτηριζει επικινδυνο και αντικοινωνικο τερας. Αυτόν τον γλύκα!
Μαλλον η κυρια Θετικη δεν ασχοληθηκε ποτέ με επικινδυνα και αντικοινωνικα τερατόσκυλα. Αυτά τα πανε στους αρνητικους εκπαιδευτες :p:maria:

baiz, εννοειται αυτό!! Χάσκι χωρις γιαγια με κηπο δεν γινεται! :D:p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εμενα η εκπομπη μου ψιλοαρεσει!

Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οτι δεν μπορουν να καταλαβουν τα αυτονοητα για τον σκυλο τους!Οπως το να πηγαινεις βολτα τον σκυλο σου!Το πιο αυτονοητο πραγμα και δεν μπορουν να καταλαβουν οτι μπορει απο αυτο και μονο να ειναι ετσι η συμπεριφορα του!

Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι αν δεν βγαζεις τον σκυλο βολτα θα εχεις πολλες ανεπιθυμητες συμπεριφορες?Που να παμε σε πιο δυσκολα...

Βασικα ψεμματα δεν ειναι οτι δεν μου αρεσει αυτη η εκπομπη,ειναι οτι μου την σπανε καποιοι ιδιοκτητες σε αυτην την εκπομπη!

Οσον αφορα την Βικτωρια οτι και να ξερει η γυναικα σε μισαωρη εκπομπη δεν νομιζω οτι μπορει κανεις να δει το εργο της!Γιατι στην πρωτη μιση ωρα λεει τι να κανουν οι ιδιοκτητες και στην δευτερη μιση εκπομπη οοοοοοοπ ως δια μαγειας ο σκυλος υπακουει...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οσον αφορα την Βικτωρια οτι και να ξερει η γυναικα σε μισαωρη εκπομπη δεν νομιζω οτι μπορει κανεις να δει το εργο της!Γιατι στην πρωτη μιση ωρα λεει τι να κανουν οι ιδιοκτητες και στην δευτερη μιση εκπομπη οοοοοοοπ ως δια μαγειας ο σκυλος υπακουει...
Για ηθοποιος πηγαινε η κοπελα και εγινε εκπαιδευτρια :D
Οπως και να 'χει, σε βοηθαει να κατανοησεις τον τροπο που "σκεφτεται" ενας σκυλος. :)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Εγώ την έχω δει μερικές φορές αλλά πολύ μαγεία ρε παιδί μου..:D
Το ένα λεπτό ο σκύλος θέλει να κατασπαράξει τον διερχόμενο σκύλο και το άλλο κάθεται και τρώει κοτόπουλο..
Βασικά δεν αμφισβητώ τις ικανότητες της Βικτόριας ή οποιασδήποτε Βικτόριας αλλά τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι τόσο θεαματικά.. Ειδικά με θετική εκπαίδευση που για να πετύχεις κάτι χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος από μια βόλτα..
Άσε που ο πολύς κξόσμος πιστεύει ότι τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν σε 2 βδομάδες και μετά να ναι όλα μέλι γάλα..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97