International Dog Festival - Athens 2013

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Φωτεινή το κατάλαβα.
Στο τελευταίο αναφερόμουν για τα σκυλιά της έκθεσης. Εμεις παρουσιαζόμαστε 73 σειρά και τις 2 ημέρες.
Θα είμαστε εκεί από τις 8:30 θα έχω και το κλουβί του σκύλου και την δικιά μου καρέκλα μαζί.
Ο Sirkos έγραψε ότι όλες αυτές τις ώρες ο σκύλος δεν θα βγεί από το κλουβί, εγώ δεν θα σηκωθώ από την καρέκλα μου, δεν θα πάμε στην τουαλέτα ώσπου να παρουσιαστούμε.
Τι λες; Και βέβαι θα βγάλεις το σκυλί σου από το κλουβί και βέβαι θα κάνεις τις βόλτες σου πάντου στο χώρο, δεν απαγορεύεται αυτό σε καμία περίπτωση.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Βρε δεν ειπα οτι θα ειναι στο κλουβι ολη την ωρα :) με παρεξηγησες , αλλα αν ειναι να τον ξεμουδιασω , δεν θα κανω βολτα μεσα στον κοσμο , θα προτιμησω να βγω εξω τελειως μακρια απο ολους να ειναι και πιο χαλαρος ο μικρος . Δυστυχως κλειστοι χωροι εχουν καποια μειονεκτηματα , στο μαρκοπουλο που ειχα παει σε μια εκθεση και ηταν σε ανοιχτο χωρο , πολλοι απο τους εκθετες ειχαν τα σκυλια τους γιατι ειχε πολυ χωρο και λιγους θεατες και ολα ηταν μια χαρα και κανενας δεν πειραζε κανενα :)
εκτος απο ενα θεικο ημιαιμακι που εμπαινε σε ολους τους στιβους για να παιξει με τα διαγωνιζομενα σκυλακια :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ολα καλα αλλα καλο ειναι πριν εκφερουμε αποψη για τους επισκεπτες σκυλους ,
να εχουμε επισκεφτει μια εκθεση μορφολογιας σε κλειστο χωρο...
θα καταλαβαιναμε οτι για τα σκυλακια μας δεν ειναι και η καλυτερη βολτα....

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Αρκεί να μην δώ κανένα κανις να χτενίζετε και να βάφετε. Αδεια να είναι τα κωμωτήρια. Γιατί σίγουρα οι συμμετέχοντες θα τα έχουν περιποιηθεί εκ των προτέρων και δεν θα τα βαφουν πράσινα και μπλε για την Εκθεση.
Τα σκυλιά που μετέχουν σε εκθέσεις μορφολογίας κρίνονται με βάση το πρότυπο της φυλής τους.
Το πρότυπο περιγράφει τον "τέλειο" εκπρόσωπο της φυλής και αναγράφει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά μορφολογίας και χαρακτήρα. Σε κάποιες φυλές, όπως τα κανίς που ανέφερες, απαιτούνται από το πρότυπο συγκεκριμένοι τρόποι κουρέματος που βασίζονται στην ιστορία της φυλής και τη (αρχική) χρήση της. Τα κανίς πχ χρησιμοποιούνταν σαν σκύλοι επαναφοράς στο νερό και σε συγκεκριμένα σημεία κουρεύεται κοντό για να τα διευκολύνει στην εργασία τους, ενώ σε ευαίσθητα σημεία αφήνεται μαλλί για να προστατεύεται. Παραδοσιακά λοιπόν "δείχνονται" έτσι. Σε καμιά περίπτωση δεν βάφονται πράσινα - μπλε για την έκθεση.

Δηλαδή, εννοείται ότι τα 500 σκυλιά που θα είναι εκεί μέσα επειδή είναι καθαρόαιμα έχουν όλα τους τον καλήτερο χαρακτήρα με τους τέλιους ιδιοκτήτες. Τα εξαίρετα σίγουρα παίρνουν και πιστοπιοιτικό εξαίρετου χαρακτήρα που δεν καβαλάνε τα αρσενικά τα θυληκα δεν γαβγίζουν καθόλου και έχουν στην πλάτη τους ώρες βασικής υπακοής φυσικά με πιστοποιητικό.
Τα σκυλιά που μετέχουν έχουν μάθει από μικρά να είναι συνεργάσιμα με τους χειριστές τους ώστε ο κριτής να μπορέσει να τα αξιολογήσει. Θα πρέπει να είναι ήρεμα με άλλα σκυλιά μέσα στο στίβο, να αφήνουν τον κριτή να τα εξετάσει χωρίς να φοβούνται ή να είναι επιθετικά. Ολα αυτά προϋποθέτουν να είναι ισορροπημένα σαν χαρακτήρες ώστε σαν ομάδα με τον χειριστή τους να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό.

θεωρείς εσύ με τον "κακό" σκύλο ότι αν δήλωνες συμετοχή στον ΚΟΕ θα σου αρνιόντουσαν την αίτηση γιατί γνωρίζουν ότι έχεις κακό σκύλο? Δεν νομίζω. Μια χαρά θα είχες δικαίωμα να βολτάρεις με τον σκύλο σου στα διάφορα περίπτερα δήθεν και καλά να ξεμουδιάσει αυτός και εσύ. Νομίζεις ότι στα διαφορά περίπτερα θα σε διώχναν, πελάτες ψάχνουν. Αν σου πουν κάτι για τον σκύλο σου είναι δεδομένο ότι σε έχουν χάσει από πελάτη δια παντώς εσένα και τους γνωστούς σου.
Αν κάποιος έχει σκύλο που έχει θέματα συμπεριφοράς, όσο καλός μορφολογικά και να είναι, ενδεχομένως να δημιουργήσει πρόβλημα και στους άλλους συμμετέχοντες και ίσως να μην μπορέσει και ο κριτής να τον αξιολογήσει. Αυτό το ξέρει ο εκάστοτε εκτροφέας - ιδιώτης - χειριστής και θεωρώ πως δεν θα δήλωνε συμμετοχή από σεβασμό στους υπόλοιπους.
Σίγουρα μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε από κει που δεν το περιμένεις, αλλά νομίζω πως όλοι - ή τουλάχιστον οι περισσότεροι - δεν θα το διακινδύνευαν φέρνοντας έναν σκύλο με προβλήματα συμπεριφοράς. Από την εμπειρία μου, τα περισσότερα σκυλιά είναι άριστα κοινωνικοποιημένα και εξαιρετικοί χαρακτήρες.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Ενταξει μη τρελαθουμε κιολας. Μιλαμε για σκυλους και οσο ισορροπημενοι και αν ειναι υπαρχουν και φυλλες που δεν θα δεχθουν ματιες απο αλλα αρσενικα και εννοειται οτι θα αντιδρασουν. Οπως και οι πιο φιοβητσιαρηδες κριτες σου λενε δειξε μου και τα δοντια απο μακρια.

Ολα μπορουν να γινουν, εξαλλου υπαρχουν και αρκετοι ιδιωτες που δεν μπορουν και δεν ξερουν να δουλεψουν τοσο καλα τα σκυλια τους και δεν ειναι και λιγα τα "Not Judgeable".

Παρολα αυτα εννοειται οτι δεν πρεπει να ερχονται σκυλοι που δεν διαγωνιζονται γιατι θα κανουν τα πραγματα ακομα πιο δυσκολα και στρεσσογονα. Ειδικα στις κλειστες εκθεσεις που ειναι και πιο στριμωγμενα τα πραγματα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Ενταξει μη τρελαθουμε κιολας. Μιλαμε για σκυλους και οσο ισορροπημενοι και αν ειναι υπαρχουν και φυλλες που δεν θα δεχθουν ματιες απο αλλα αρσενικα και εννοειται οτι θα αντιδρασουν. Οπως και οι πιο φιοβητσιαρηδες κριτες σου λενε δειξε μου και τα δοντια απο μακρια.

Ισσοροπημένος σκύλος είναι αυτός που κατά τη γνώμη μου είναι ψυχικά - πνευματικά υγιής, έχει κοινωνικοποιηθεί σωστά, και αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο ανθρώπους και σκύλους. Είναι ο σκύλος αυτός που στα πλαίσια της κοινωνικοποίησης και από μικρή ηλικία έχει έρθει σε επαφή με όλα εκείνα τα ερεθίσματα που θα αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της ζωής του αλλά και στον κόσμο των εκθέσεων - αν μιλάμε για εκθεσιακό σκύλο.
Αυτό σημαίνει στην πράξη πως έχει μάθει, γνωρίζει και αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο και αυτοπεποίθηση τους θορύβους, την πολυκοσμία, τα παιδιά, άλλα σκυλιά όλων των μεγεθών και αποδέχεται ήρεμα να τον αγγίζουν και να τον εξετάζουν ξένοι.

Από όσα γνωρίζω, υπάρχουν κριτές που όντως δεν βάζουν το χέρι τους στο στόμα του σκύλου για να εξετάσουν τα δόντια, το δάγκωμα κλπ, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τη φυλή. Και σε μας έχει συμβεί.
Όμως χρειάζεται να βάλουν χέρι στον σκύλο ώστε να ελέγξουν τα υπόλοιπα μορφολογικά χαρακτηριστικά του. (όρχεις, ράχη, γωνιώσεις, τρίχωμα, θέση ουράς, κλπ). Αυτό προϋποθέτει έναν σκύλο συνεργάσιμο και ήρεμο κατά τη διάρκεια της παρουσιάσής του.

Εσείς σε ποιές φυλές αναφέρεστε;

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Η προταση οτι ενας ισορροπημενος σκυλος πρεπει να αντιμετωπιζει με θετικο τροπο τους αλλους σκυλους σηκωνει πολλη συζητηση. Αλλα δεν εχει νοημα να την αναλυσουμε τωρα.

Σημασια εχει οτι υπαρχουν σκυλοι στις εκθεσεις οι οποιοι δεν βλεπουν θετικα τους αλλους σκυλους;). Μιλαω για κυριαρχικες ρατσες και οχι μονο. Οπως εχω παρατηρησει οτι υπαρχουν πολλοι χειριστες οι οποιοι δεν χρησιμοποιουν τους κλασικους εκθεσιακους οδηγους , αλλα χρησιμοποιουν τον καθημερινο πνιχτη και λουρι. Οπως εχω πετυχει και χειρστη να σκαει δυνατες διορθωσεις σε best Junior με σκοπο να συνετισει τον σκυλο του.

Εγω προσωπικα δεν εχω απαιτηση απο τον σκυλο μου, οποιος και αν ειναι αυτος, να αφησει καποιον να του κοιταξει το στομα. ΟΚ εννοειται οτι για να μην εχουμε ασχημες καταστασεις τον προετοιμαζω ωστε να κοιταει καποιος ξενος τα δοντια του, αλλα ειναι κατι το οποιο δεν το κανω με ευχαριστηση.

Οσο για την εξεταση σωματος και ορχεων μιλαμε για ενα σκυλο που εχει εκαπιδευτει στο να στηνεται, το χερι του χειριστη ειναι στο κολαρο και μπορει να υπαρχει και ενα λουκανικακι στο στομα του σκυλου. Ο σκυλος ετσι δεν εχει πολλα περιθωρια.

miatagreece

Member
7 Οκτωβρίου 2011
14
0
55
Βούλα, Έλλάς
www.mx5.gr

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
ολοι οι στιβοι ξεκιναν πρωι. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι ποσα σκυλια υπαρχουν μεχρι να βγει αυτο που σε ενδιαφερει. Αν υπαρχουν ας πουμε 20 σκυλια πριν τη φυλη σου τοτε μπορεις να πολλα πλασιασεις το 20 με το 3 θεωρωντας οτι 3 λεπτα χρειαζεται ο κριτης για καθε σκυλο. Ετσι μπορεις χοντρικα να δεις ποτε περιπου παιζει η φυλη σου.

Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι εμπεριεχει μεγαλο ποσοστο λαθους η συγκεκριμενη εκτιμηση.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Να ρωτήσω κάτι?
Οι φυλές θα βγουν και με την σειρά που της έχει στο πρόγραμμα με τους στίβους?
Ή τα έχουν γράψει τυχαία?

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Ελάτε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό για να απολαύσετε την απόλυτη εμπειρία ενός φεστιβάλ για σκυλάκια.

Αυτά είναι!! ...μάρκετινγκ με υπογραφή / Τέλος. (όπως αυτός με το βέλος)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Ελάτε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό για να απολαύσετε την απόλυτη εμπειρία ενός φεστιβάλ για σκυλάκια.

Αυτά είναι!! ...μάρκετινγκ με υπογραφή / Τέλος. (όπως αυτός με το βέλος)
Τι είναι αυτό;:confused: