HD,ED (Denis Novac)

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Προς ενημερωση για οποιονδηποτε θα ηθελε να αγορασει ενηλικο σκυλο απο Σερβια για να ειναι σιγουρος οτι ο συγκεκριμενος σκυλος ειναι ελευθερος δυσπλασιας να εχει εξετσασθει απο τον κτηνιατρο DENIS NOVAC (Σερβια).
Ειναι σπεσιαλιστας στην εξεταση δυσπλασιας και βγαζει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αποτελεσματα .

Παρακατω ενα αρθρο του.
http://www.vetnovak.com/dysplasia.asp

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ναι, συμφωνώ ....
Μπορεί να σφραγίσει ελληνικά pedigree ??????
Με ποιά διαδικασία ??????

Ο ΚΟΕ και άρα όλοι μας, είμαι σίγουρος ότι δέχεται αποτέλεσμα δυσπλασίας ΜΟΝΟ σφραγισμένο πάνω στο pedigree, για HD και καθόλου για ΕD ...

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
denis said:
Ναι, συμφωνώ ....
Μπορεί να σφραγίσει ελληνικά pedigree ??????
Με ποιά διαδικασία ??????

Ο ΚΟΕ και άρα όλοι μας, είμαι σίγουρος ότι δέχεται αποτέλεσμα δυσπλασίας ΜΟΝΟ σφραγισμένο πάνω στο pedigree, για HD και καθόλου για ΕD ...

Τα δικά μου θα σφράγισε!
Με πια διαδικασία με σφραγίδα προφανώς!
Τις εξέτασης δεν κάνω για να τα αναγνώριση ΚΌΕ οποτε δεν στεναχωριέμαι και να μην τα αναγνωρίζει!
καλύτερα να μην τα αναγνωρίζει ΚΌΕ παρα το ADRK! 8)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εβαλε ο ΚΟΕ την σφραγιδούλα την κόκκινη πάνω στο άσπρο-μπλέ pedigree σας ... πήγατε στον Novac ... με παράβολα του ΚΟΕ ... εξέτασε - εβγαλε πόρισμα, και ο ΚΟΕ ξανασφράγισε από πάνω τα γραφόμενα του Novac ???????

Ρωταω την διαδικασία, μην μου λέτε για σφραγίδες ... :D

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
denis said:
Εβαλε ο ΚΟΕ την σφραγιδούλα την κόκκινη πάνω στο άσπρο-μπλέ pedigree σας ... πήγατε στον Novac ... με παράβολα του ΚΟΕ ... εξέτασε - εβγαλε πόρισμα, και ο ΚΟΕ ξανασφράγισε από πάνω τα γραφόμενα του Novac ???????

Ρωταω την διαδικασία, μην μου λέτε για σφραγίδες ... :D

Τα σφραγίζει ο ίδιος η θελώς πάντων στην θέση για σφράγισμα πάνω στο pedigree

Τώρα το πολύ να μου κάνουνε DA επειδή έκανα mudsura πάνω στο pedigree :wink:

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Διαβαζοντας οσα γραφετε για τον ΝΟΒΑΚ θα σας πω και γω την δικη μου αποψη.Ακτινογραφιες μπορεις να βγαλεις σε οποιαδηποτε χωρα της FCI η χωρα ισοτιμη μ αυτην(Αγγλια-Usa).Eχω προσωπικη εμπειρια απο τον Falko που τις εβγαλε στην Γερμανια.Απο την στιγμη που ο ΚΟΕ δεν υποχρεωνει κανενα τι θα κανουμε δεν θα βγαλουμε ακτινογραφιες?Ο Novak ειναι πολυ καλος στην δουλεια του και πολυ αυστηρος.Εχει δικαιωμα σφραγιδας FCI και ADRK.Για μενα ειναι προτιμωτερο να παω στο Βελιγραδι για να ειμαι σιγουρος.Ο ΚΟΕ πρεπει να κανει υποχρεωτικα τα HD και τα ED.Συμφωνα με πληροφοριες οι περισσοτερες ακτινογραφιες που στελνει πισω ο BRASS ειναι Α.Μπορει καποτε να ηταν κορυφη ομως τωρα ειναι 90 χρονων.
Βασιλης.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ρε παιδιά άλλο λέω.

Βγάζεις ακτινογραφία.

Είναι τέλεια - ο γιατρός τέλειος ... δεν αμφισβητώ ...

ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙΣ πάνω στο pedigree σου ???????

Πώς το δέχεται αυτό ο ΚΟΕ ......... ????????

Και άν όχι, γιατί το κάνεις ?????????

εκτός αν κάνεις ΚΑΙ αυτό, για σένα όμως, αλλά και αυτό που θέλει η χώρα που έχεις το εκτροφειο σου και η FCI ... που είναι καλώς ή κακώς να πάς στον Ελληνα εγκεκριμένο από τον ΚΟΕ γιατρό ...

Η FCI λέει καθαρά ΜΟΝΟ σφραγισμένες στο pedigree αναγνωρίζονται, ο ΚΟΕ - ΔΕΝ- το γράφει πχ στους προγόνους αν δεν έχει σφραγιδα πάνω, μόνο βλέποντας το χαρτί που έχεις. Επίσης καμία χώρα δεν επιτρέπεται να σφραγίζει οτιδήποτε σε pedigree της άλλης, χωρίς να είναι το σκυλί ιδιοκτησία μόνιμου κάτοικου αυτης. Εχω και εγώ πρόβλημα, γι'αυτό ρωτάω ...

Και λέω, ότι αυτό μπορεί να είναι επικύνδυνο, γιατί εξομειώνεσαι με κάποιον που δεν πηγαίνει στον Novac αλλά στον κάθε απατεώνα ... μόνο η τάξη και η ''υπακοή'' στον έστω δυσκίνητο ΚΟΕ θα μας σώσει από το χάος ...

Αυτό είναι ό,τι θέλω να πώ, και μόνο ...

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Και βεβαια εχει σφραγιδα επανω στο pedigree.Απο την στιγμη που ο ΚΟΕ δεν υποχρεωνει τις ακτινογραφιες δεν μπορει να μην δεχθει και αυτες απο τις αλλες χωρες.Για παραδειγμα θα μεινουν τα σκυλια χωρις ED γιατι ο ΚΟΕ δεν το προβλεπει?Πως μπορει ο ΚΟΕ να με υποχρεωσει να μην παω σε αλλη χωρα απο την στιγμη που δεν υπαρχει σαν κανονισμος εδω?Απο την στιγμη που υπαρχει σφραγιδα FCI η ADRK ο ΚΟΕ δεν μπορει να κανει τιποτα....Εξαλου στην ευρωπαικη ενωση ειμαστε και υπαρχει (η ελευθερη διακινηση.....και επιλογη).
Βασιλης

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
επειδή εγώ ΑΚΟΜΗ δεν έχω καταλάβει Βασίλη.

είχες έναν σκύλο.

το οποίο τον πηγες για εξέταση δυσπλασίας στον NOVAC.

σου ΄'εδωσε το άσπρο επίσημο χαρτί της FCI.

ήρθες Ελλάδα ζευγάρωσες τον σκύλο και ο ΚΟΕ ΕΓΡΑΨΕ τα αποτελέσματα της εξέτασης στα pedigree των κουταβιών.

έτσι έγινε Η έτσι νομίζεις ότι θα γίνει???

εγώ ξέρω ότι και ο DENIS

εαν η δυσπλασία ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ σφραγισμένη στο pedigree του σκύλου ο ΚΟΕ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΕ

και ο NOVAC πριν καν δυό χρόνια που το είχα ρωτήσει ΔΕΝ ΣΦΡΑΓΊΖΕΙ pedigree.

το άσπρο χαρτί της FCI δίνει

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
ΜΑΚΗΣ

και ο NOVAC πριν καν δυό χρόνια που το είχα ρωτήσει ΔΕΝ ΣΦΡΑΓΊΖΕΙ pedigree.

Το ρώτησες ίδιος η απλά το άκουσες από κάποιον :?:

denis wrote:

Ρωταω την διαδικασία, μην μου λέτε για σφραγίδες ...

Τα σφραγίζει ο ίδιος η θελώς πάντων στην θέση για σφράγισμα πάνω στο pedigree

Τώρα το πολύ να μου κάνουνε DA επειδή έκανα mudsura πάνω στο pedigree

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Dasty εγώ μίλησα μαζί του.

ΔΕΝ μου το είπαν ΔΕΝ το άκουσα

ερώτηση

εσύ βγάζεις pedigree Ελληνικά ή Σέρβικα???????

η ΄μουτζούρα΄όπως την αποκαλείς ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ στα pediigree των κουταβιών ???????????

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Έχω δηλωμένη γεννα στο ΚΌΕ με τέτι σφραγίδα στον ΕΛΛΗΝΙΚΌ PEDIGREE αναμμένο τα πεντιγκρί.

Πάντως ο φίλος με ίδια περίπτωση έχει πάρει ήδη στα χερια του pedigree κουταβιών που αναγράφεται όλα κανονικά

Ναι το εκτροφείο το μετέφερα στην Ελλάδα σχεδόν τρία χρονια πάνε!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ρε δε ενδιαφέρει που έχεις το εκτροφείο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

η ερώτηση μου (και του DENIS) είναι

έχεις pedigree ΒΕΚ

πας οπουδήποτε εκτός Ελλάδας και κάνεις εξέταση δυσπλασίας.

παίρνεις το ΕΠΙΣΗΜΟ χαρτί της fci σφραγισμένο .

κάνεις γέννα στην Ελλάδα.

τα χαρτιά των κουταβιών θα γράφουν την δυσπλασία ???????????

αυτή είναι η ερώτηση?

το έχει κάνεις κανείς Η ΝΟΜΙΖΕΙ ότι μπορεί?????????

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
ΜΑΚΗΣ said:
ρε δε ενδιαφέρει που έχεις το εκτροφείο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

η ερώτηση μου (και του DENIS) είναι

έχεις pedigree ΒΕΚ

πας οπουδήποτε εκτός Ελλάδας και κάνεις εξέταση δυσπλασίας.

παίρνεις το ΕΠΙΣΗΜΟ χαρτί της fci σφραγισμένο .

κάνεις γέννα στην Ελλάδα.

τα χαρτιά των κουταβιών θα γράφουν την δυσπλασία ???????????

αυτή είναι η ερώτηση?

το έχει κάνεις κανείς Η ΝΟΜΙΖΕΙ ότι μπορεί?????????

--------------------------------------------------------------------------------

Έχω δηλωμένη γεννα στο ΚΌΕ με σφραγίδα από το NOVAC στο ΕΛΛΗΝΙΚΌ PEDIGREE, περιμένω τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ PEDIGREE.

Πάντως ο φίλος με ίδια περίπτωση έχει πάρει ήδη στα χερια του pedigree κουταβιών που αναγράφεται όλα κανονικά

Ναι το εκτροφείο το μετέφερα στην Ελλάδα σχεδόν τρία χρονια πάνε!