halloooooooo

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Διαβάζω πολλά παρόμοια ποστ και ορισμένες φορές εκνευρίζομαι...
Δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζεσαι, προσπάθησε απλά να δεις τη συνολική εικόνα...

Έστω ότι στα 100 κουτάβια ιδιωτών και αδέσποτα στο σύνολο, τα 70 πεθαίνουν. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που θα πάρει ένα από τα 30 κουτάβια που θα ζήσουν. Δέχομαι ότι έχουν τις ίδιες πιθανότητες να πεθάνουν, είτε είναι ήδη στο δρόμο, είτε θα καταλήξουν εκεί αν δεν τα πάρω. Προτιμώ 1000 φορές, να πάρω εκείνο που δεν θα κάνει αυτόν που αφήνει τη σκύλα του να γεννήσει, να πιστεύει ότι είναι εύκολη υπόθεση να βρει οικογένειες για τα κουτάβια του, και επομένως θα το επαναλάβει. Ναι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι το κουτάβι του ιδιώτη θα πεθάνει... Αυτή τη στιγμή, ένα μεγάλο ποσοστό απώλειας αδέσποτων και από γέννες, είναι δεδομένο και το ξέρουμε όλοι.

Ένα μέρος όμως από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τις γέννες, όσο μικρό και αν είναι, τη στιγμή που θα τα πετάξουν σε κούτα, σακούλα, ποτάμι, αυλή, μάντρα ή όπου αλλού, υπάρχει πιθανότητα να σκεφτούν ότι ίσως δεν πρέπει να επαναλάβουν τη γέννα. Και υπάρχουν πάντα και αυτοί που δεν θα τα πετάξουν, αλλά θα πελαγώσουν, θα φτύσουν αίμα να τα αποκαταστήσουν και τελικά θα το μετανιώσουν. Σταγόνα στον ωκεανό? Μπορεί. Αλλά αν είναι η απόφαση μου να επηρεάσει έστω και αυτό το ελάχιστο ποσοστό, θέλω να είναι η σωστή. Αν θέλω κάποτε τα 70 να γίνουν λιγότερα, είναι η μόνη επιλογή.

Αν πάρω ένα αδέσποτο, αυτός που το έδωσε για υιοθεσία θα μαζέψει ένα ακόμα στη θέση του.
Αν πάρω ένα από γέννα ιδιώτη, αυτός που είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του πολύ σύντομα θα δημιουργήσει άλλα 4-6-10.

Σε ένα πρόβλημα τόσο μεγάλων διαστάσεων, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να κοιτάμε τα επί μέρους, στόχος είναι να αλλάξει το σύνολο το οποίο εξαρτάται από κάτι τόσο απλό, όσο η πρόσθεση, η αφαίρεση και ο πολλαπλασιασμός.

Η σκέψη ότι αν δεν το πάρω εγώ θα το έπαιρνε έτσι κι αλλιώς κάποιος άλλος, επίσης δεν είναι λύση. Με την ίδια λογική, αν δεν πάρω το κουτάβι του pet shop, θα το πάρει κάποιος άλλος. Κι αν εγώ μαζεύω τις ακαθαρσίες του σκύλου μου, θα τις παρατήσει κάποιος άλλος, και πάει λέγοντας...

GSD For Life

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2013
172
6
29
Μυτιλήνη
δηλαδη τωρα αφου εκανε οτι εκανε θα πρεπει αν το γυρισει πισω;;;;
ποια ειναι η λογικη σας τωρα μπορειτε να μου εξηγησετε;;
το οτι το πηρε απο εκει εχει ηδη γινει,τι προτεινετε πλεον απο εδω και περα;
Προτείνουμε να παραδεχτεί το λάθος της, να πει ναι είμαι εγώιστρια γιατί το πήρα τσάμπα και εν ήθελα να σκάσω ούτε ενα ευρώ. Οχ να κάθεται τώρα και να μας λεει "εαν δεν το έπερνα θα έμενε στον δρόμο"
ειπα εγω οτι ηταν αυτη η δικαιολογια μου?ρε εισαι τρελη?εγω εψαχνα πιτμπουλ ρε και το βρηκα και αφου μου το εδιναν,χαζη ειμαι?να δωσω 600 ευρω?
Οταν συμφώνησες με το ποστ του Γιώργου τί έκανες; Αυτό δεν είπες σαν δικαιολγία; Οτι θα έμενε στον δρόμο και οτι δεν έχεις την οικονομική άνεση να δώσεις λεφτά για το σκυλί; Και σου ξαναλέμε αν το έψαχνες καλύτερα α εβρισκες 100000 πιτ τζάμπα, παρατημένα που έχουν την ανάγκη σου.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Αχαχχαχαχαααααα μιας και πιάσαμε τα παπάρια δεν περνάτε μια βολτίτσα κι από το θέμα εκκρίσεις από το πέος να ανεβάσετε κι εκεί το επίπεδο; :p
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Έλεος Κυβέλη και πήγαινα να φορτώσω και να γράψω σοβαρό ποστ..άστο τώρα..παει..

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εσυ δεν φαιρεσε εγωιστικα την στιγμη που πιεζεις καποιον τοσα ποστ τωρα να παραδεχτει ενα λαθος που μπορει ηδη να μην εχει καταλαβει τι της λες γιατι δεν εκατσες να της εξηγησεις παρα μονο να την πιασεις απο τα μουτρα;

GSD For Life

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2013
172
6
29
Μυτιλήνη
εσυ δεν φαιρεσε εγωιστικα την στιγμη που πιεζεις καποιον τοσα ποστ τωρα να παραδεχτει ενα λαθος που μπορει ηδη να μην εχει καταλαβει τι της λες γιατι δεν εκατσες να της εξηγησεις παρα μονο να την πιασεις απο τα μουτρα;
Δεν βλέπω να το έχει καταλάβει. Αλλίως τόσα ποστ δεν θα ασχολούμασταν...

ioannalk

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2013
100
0
32
πειραιας
Δεν βλέπω να το έχει καταλάβει. Αλλίως τόσα ποστ δεν θα ασχολούμασταν...
ναι δεν εχω καταλαβει ακομη το προβλημα ποιο ειναι,,,πηρα ενα σκυλο επειδη μαρεσε και τον γουσταρα και τελος,,,,δεν τον πηρα για να εχει τα τελεια χαρακτηρηστικα ουτε για να τον κατεβασω σε εκθεσεις,,,,και ναι κοιταξα την παρτυ μου,να μν δωσω λεφτα,,,,,και πεντιγκρι εφοσον εχουν οι γονεις,βγαζω οποτε θελω!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ναι δεν εχω καταλαβει ακομη το προβλημα ποιο ειναι,,,πηρα ενα σκυλο επειδη μαρεσε και τον γουσταρα και τελος,,,,δεν τον πηρα για να εχει τα τελεια χαρακτηρηστικα ουτε για να τον κατεβασω σε εκθεσεις,,,,και ναι κοιταξα την παρτυ μου,να μν δωσω λεφτα,,,,,και πεντιγκρι εφοσον εχουν οι γονεις,βγαζω οποτε θελω!
Αυτό ειναι λάθος (τα αλλά δεν τα σχολιάζω), αλλά πεντιγκρι μετά τον πρώτο μηνα από την γέννα δεν μπορείς που να εχεις το θεο μπάρμπα

GSD For Life

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2013
172
6
29
Μυτιλήνη
Δυστυχώς δεν γίνεται να βγάλεις, γιατί τα "πέντιγκρι" των γονέων, προφανώς δεν είναι γνήσια! Και δεν παίρνουμε σκύλο απο εκτροφείς μόνο για εκθέσεις, αλλά κυρίως για την υγεία του! Εαν δεν ήθελες να δώσεις λεφτά, μπορούσες να μαζέψεις ενα αδέσποτο που μοιάζει με πιτ.

ioannalk

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2013
100
0
32
πειραιας
Δυστυχώς δεν γίνεται να βγάλεις, γιατί τα "πέντιγκρι" των γονέων, προφανώς δεν είναι γνήσια! Και δεν παίρνουμε σκύλο απο εκτροφείς μόνο για εκθέσεις, αλλά κυρίως για την υγεία του! Εαν δεν ήθελες να δώσεις λεφτά, μπορούσες να μαζέψεις ενα αδέσποτο που μοιάζει με πιτ.
γιατι να μν ειναι γνησια?ενα λογο πες μου....και στην ελλαδα που ζουμε,αστο το ποσα μπορεις να κανεις με ενα μπλε,ενα μοβ,η οτι αλλο χρωμα σ ζητησουνε

GSD For Life

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2013
172
6
29
Μυτιλήνη
γιατι να μν ειναι γνησια?ενα λογο πες μου....και στην ελλαδα που ζουμε,αστο το ποσα μπορεις να κανεις με ενα μπλε,ενα μοβ,η οτι αλλο χρωμα σ ζητησουνε
Γιατί εαν ήταν, θα έκαναν εξετάσεις αίματος, θα συμμετείχαν σε εκθέσεις, αλλά και να μην συμμετείχαν, δεν θα έπαιρνας τζάμπα κουτάβι! Γιατί δεν μας λες απο ποιό εκτροφείο είναι να σου πούμε εαν είναι όντως γνήσια ή οχι;

ioannalk

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2013
100
0
32
πειραιας
Γιατί εαν ήταν, θα έκαναν εξετάσεις αίματος, θα συμμετείχαν σε εκθέσεις, αλλά και να μην συμμετείχαν, δεν θα έπαιρνας τζάμπα κουτάβι! Γιατί δεν μας λες απο ποιό εκτροφείο είναι να σου πούμε εαν είναι όντως γνήσια ή οχι;
α δεν ξερω καν,,,ουτε που ασχοληθηκα :p ,,,βασικα ν σ πω κατι?δεν μ νοιαζει αν ειναι γνησια η οχι,,,και εξετασεις αιματος εγω τουλαχιστον του εχω κανει

GSD For Life

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2013
172
6
29
Μυτιλήνη
α δεν ξερω καν,,,ουτε που ασχοληθηκα :p ,,,βασικα ν σ πω κατι?δεν μ νοιαζει αν ειναι γνησια η οχι,,,και εξετασεις αιματος εγω τουλαχιστον του εχω κανει
Οκ δεν είναι κακό να μην σε νοιάζει, απλά μην λες οτι "οι γονείς έχουν πέντιγκρι" γιατί το πιο πιθανόν είναι να είναι απο"εκτροφείο" της Ουγγαρίας, που εκεί δίνουν και καλά πέντιγκρι.

ioannalk

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2013
100
0
32
πειραιας
Οκ δεν είναι κακό να μην σε νοιάζει, απλά μην λες οτι "οι γονείς έχουν πέντιγκρι" γιατί το πιο πιθανόν είναι να είναι απο"εκτροφείο" της Ουγγαρίας, που εκεί δίνουν και καλά πέντιγκρι.
ο ανθρωπος μ ειπε οτι εχουν ,τωρα αν μου λεει ψεμματα δεν ξερω

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
ο ανθρωπος μ ειπε οτι εχουν ,τωρα αν μου λεει ψεμματα δεν ξερω
Μπορεί νψα είναι γνήσια ας μην βγάζουμε συμπεράσματα αν δεν γνωρίζουμε, ντε και καλά να είναι πλαστά;
Ωστόσο Ιωάννα pedigree στο κουτάβι σου δεν μπορείς να βγάλεις όποτε θέλεις. Πρέπει να δηλωθεί η γέννα με ένα περιθώριο ενός μήνα νομίζω και μόνο αν είναι δηλωμένη στον ΚΟΕ βγαίνουν τα pedigrees.

ioannalk

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2013
100
0
32
πειραιας
Μπορεί νψα είναι γνήσια ας μην βγάζουμε συμπεράσματα αν δεν γνωρίζουμε, ντε και καλά να είναι πλαστά;
Ωστόσο Ιωάννα pedigree στο κουτάβι σου δεν μπορείς να βγάλεις όποτε θέλεις. Πρέπει να δηλωθεί η γέννα με ένα περιθώριο ενός μήνα νομίζω και μόνο αν είναι δηλωμένη στον ΚΟΕ βγαίνουν τα pedigrees.
νταξει να μπορει δεν ξερω,,,αλλα και να γινοταν δεν θα εβγαζα

ioannalk

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2013
100
0
32
πειραιας
Γιατί δεν θα έβγαζεςγιατι ουτε να βγαλω λεφτα απο το σκυλο θελω,ουτε να κανω εκτροφη,ουτε ν παω σε καποια εκθεση λκαι τα σχετικα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα