Guard dog Attack training German Shepherd/Malinois k9-1.com k91dogtraining

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Αν και δεν έχω ιδέα από εκπαίδευση (ο δικός μου ξέρει τα βασικά και απο έκεί και πέρα μιλαμε ευτυχως και καταλαβαινόμαστε!)ειδικά τέτοιου επιπέδου το βιντεάκι ήταν πολύ καλό!Μπράβο στον τύπο!!!Και μπράβο Κiara που το ανεβασες!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
να δω την Γκρετα μ ετσι κ τι στο κοσμο

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Καταπληκτικο.φοβερο το μαλινουα πρεπει να εχει δουλεψει παρα πολυ ο τυπος και ειναι μονο 7 μηνων

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Δεν βοηθαει πολυ η ποιοτητα του video, βλεπω σωστα οτι φορανε καρφι (prong) και τα δυο;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Mildecoy, μπορείς να μας πεις τι βλέπεις και δεν σου κάνει για να καταλαβουμε κι εμεις που δεν έχουμε ιδέα από εκπαιδεύσεις φύλαξης και τέτοια;

ΕΠίσης σε πολλά βιντεάκια με κυναθλήματα ή εκπαίδευση φύλαξης, όπως και σε αυτό, έχω δει να χρησιμοποιούν Μαλινουά-Γ.Π. mix!
Για ποιο λόγο γίνεται αυτή η επιλογή;ΠΟιό είναι το κέρδος;

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
;;;;;;;;;;

Ο τύπος έχει μπερδέψει τελείως στο μυαλό του το σπορ με την πραγματική εργασία...
Φυσικά έχει μπερδέψει και τους σκύλους που εκπαιδεύει.... και ΕΜΕΝΑ δηλαδή!

Από τα πιο ηλίθια βίντεο που έχω δει τελευταία.
Τέλος, θεωρώ απαράθεχτο να πιέζεις τόσο (και να μπερδεύεις τόσο) ένα κουτάβι 7 μηνών. Είναι σχεδόν βέβαιο πως αργότερα (γύρω στους 24 μήνες) θα βγάλει ανώριμη ή/και "περίεργη" συμπεριφορά.

Από την άλλη, πολλοί εκπαιδευτές δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον ενός κουταβιού.... φτάνει να το εκμεταλευτούν για να κάνουν εντύπωση.

Το συγκεκριμένο κουτάβι μου άρεσε πάρα πολύ (σε πιο έμπειρα και υπομονετικά χέρια ίσως να γινόταν πραγματικό αστέρι).
Κρίμα.

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
;;;;;;;;;;

Ο τύπος έχει μπερδέψει τελείως στο μυαλό του το σπορ με την πραγματική εργασία...
Φυσικά έχει μπερδέψει και τους σκύλους που εκπαιδεύει.... και ΕΜΕΝΑ δηλαδή!

Από τα πιο ηλίθια βίντεο που έχω δει τελευταία.
Τέλος, θεωρώ απαράθεχτο να πιέζεις τόσο (και να μπερδεύεις τόσο) ένα κουτάβι 7 μηνών. Είναι σχεδόν βέβαιο πως αργότερα (γύρω στους 24 μήνες) θα βγάλει ανώριμη ή/και "περίεργη" συμπεριφορά.

Από την άλλη, πολλοί εκπαιδευτές δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον ενός κουταβιού.... φτάνει να το εκμεταλευτούν για να κάνουν εντύπωση.

Το συγκεκριμένο κουτάβι μου άρεσε πάρα πολύ (σε πιο έμπειρα και υπομονετικά χέρια ίσως να γινόταν πραγματικό αστέρι).
Κρίμα.
Συμφωνω μαζι σου....Τι ειναι αυτο που το κανει ρεαλιστικο σε 7 μηνων κουταβι; Ακομα δεν εχει ξεπερασει φοβιες, δεν εχει αποκτησει εμπειριες και το βαζει να κανει δαγκωματα σε κρυφο εξοπλισμο. Επισης πιο πολυ το βλεπω σαν παιχνιδι παρα σαν προστασια. Το οτι εναλλάσσει εξοπλισμο δεν μου κανει κατι....
Που ειναι η ζωντανια του σκυλου στο συγκεκριμενο βιντεο;

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Mildecoy, μπορείς να μας πεις τι βλέπεις και δεν σου κάνει για να καταλαβουμε κι εμεις που δεν έχουμε ιδέα από εκπαιδεύσεις φύλαξης και τέτοια;

ΕΠίσης σε πολλά βιντεάκια με κυναθλήματα ή εκπαίδευση φύλαξης, όπως και σε αυτό, έχω δει να χρησιμοποιούν Μαλινουά-Γ.Π. mix!
Για ποιο λόγο γίνεται αυτή η επιλογή;ΠΟιό είναι το κέρδος;
Απαντησα σε παρακατω ποστ στην πρωτη σου ερωτηση.
Για την ερωτηση σου γιατι χρησιμοποιουνται μιξ, εχει να κανει με την ποιοτητα των κινητρων και την θεληση για εργασια σε σχεση με καποια καθαροαιμα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το βίντεο είναι Μ Ο Ν Ο υπακοή. Το βλέπει μεν σαν παιχνίδι ο σκύλος (είναι φανερό πως ξέρει ΠΟΛΥ καλά τον ερεθιστή και πως το έχουν κάνει πρόβα ΠΟΛΛΕΣ φορές το ίδιο πράγμα) αλλά έχει βαρεθεί λίγο και αιστιάζει μόνο στην υπακοή. Το κομμάτι του δαγκώματος σαφώς είναι παιχνίδι. Κι εδώ διαφωνώ (να δαγκώνει ολόσωμα σε τόσο νεαρή ηλικία, και ας παίζε).

Κάνει κάκο (μελλοντικά) να εκπαιδεύεις τόσο πολύ ένα κουτάβι. Το ΠΙΟ συνηθισμένο λάθος σε ατζαμίδες εκπαιδευτές...

Αργότερα (από την πολύ καταπίεση πλήξη/βαρεμάρα) θα αρχίσει να κάνει βλακίες λες κι είναι 5 μηνών κουτάβι. Πολύ πιθανό να καταστραφεί ως φύλακας (ο εκπαιδευτής ίσως να μην το γνωρίζει ή να αδιαφορεί για το τελικό αποτέλεσμα).

Όπως οι άνθρωποι, και οι σκύλοι έχουν ΜΕΓΑΛΗ ανάγκη από μία πιο ανέμελη παιδική ηλικία.
Τα καταπιεζμένα παιδάκια δεν κάνουν ένα σωρό "κοτσάνες" ως ενήλικοι;

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Δεν αντεξα να μην το πω γιατι με επιασαν τα γελια μονο στην ιδεα.... :D
Σκευτηκα τι θα εκανε η δικια μου αν εκανε καποιος την κινηση στην αρχη του βιντεο με το εργαλειο/μπαστουνι που κραταει ο τυπας.
χαχαχαχαχαα θα ειχε εκτοξευθει μαζι με μενα πανω στο βαν.

Εντυπωσιακα ολα αυτα στο απειρο ματι αλλα βλεπουμε πως η ηλικια ειναι λαθος τελικα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ο δικός μου θα προσπαθούσε να τον κάνει βραδυνό....
Είναι σαφέστατα επιθετική κίνηση και ως σωματοφύλακας (που ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να χαϊδέψει) ΔΕΝ ανέχεται να με απειλεί κανείς.

Το να χαιδέψει ο ερεθιστής τον σκύλο (μετά από επίθεση) είναι κάτι που κάνουν μόνο στο schutzhund. Και φυσικά δεν το κάνουν οι ερεθιστές σε όλους τους σκύλους, ούτε σε σκύλο που βλέπουν για πρώτη φορά. Δεν είναι βλάκες. Ούτε "ο τελείος" σκύλος schutzund III, δεν χαϊδεύεται από τον ερεθιστή αμέσως μετά από επίθεση (εκτός αν είναι φίλοι). Πολλοί σκύλοι μάλιστα, ξεχνούν και την "φιλία"...

Οι σκύλοι σωματοφύλακες (πραγματικών καταστάσεων όπως ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ δείχνει το βίντεο) θα κάτσουν φρόνημα αν κάνει πίσω ο "κακός" αλλά παραμένουν σ'επιφυλακή και είναι κακή ιδέα να απλώσεις το χέρι σου αν μόλις πριν λίγο επιτέθηκες..... στην ουσία θέλει ΠΑΡΑ πολύ να σε ξαναδαγκώσει, ευκαιρία ψάχνει (ο "ενθουσιασμός" που ανέφερε ο Mildecoy).

Βέβαια, όλο αυτό είναι χαζό. Ποιός (στην πραγματική ζωή) θα σου επιτεθεί να σου πάρει το πορτοφόλι σου, και μετά (αφού τον δαγκώσει ο σκύλος) θα θέλει να ζητήσει συγνώμη + να τον χαϊδέψει;;;;;;;;;

Με ποιό χέρι; Το ματωμένο; Δεν ΘΕΛΩ! Θα μου λερώσει τον σκύλο....

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Η Αργώ θα τον είχε στείλει για καινούργιο παντελόνι και όποτε τον συναντούσε θα έκανε τα ίδια ακόμα κι αν την κέρναγε τα πάντα(θα τα έτρωγε μεν αλλά μετά την "εκτέλεση"
Βέβαια και ο "εχθρός" θα την είχε στείλει για καινούργια δόντια :(

αυτό που θέλω να σχολιάσω όμως είναι ότι η Αργώ,χωρίς να έχει την σωματοδομή του σκύλου φύλακα, έχει το ταμπεραμέντο του σωστού
;) σκύλου φύλακα,του σοβαρού...
Δηλαδή
"Μας πείραξες/σκέφτηκες να μας πειράξεις/θα μπορούσες και να το είχες σκεφτεί? Θα πεθάαααανεις"
και όχι κοινωνικοποιημένα χαδάκια με τον βιαστή....

πέρα απο την πλάκα
και πέρα απο την ποιότητα αυτού που είδαμε (που δεν είμαι ικανός να κρίνω,κι ευτυχώς που έχουμε σχετικούς στο φόρουμ και μας ξεστραβώνουν)
το σωστό σκυλί φύλαξης δεν πρέπει να μισεί-πρέπει να εκτελεί(με την καλή έννοια :lol: )

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Εμένα αυτο που μου έκανε εντύπωση είναι η υπακοή στις βασικές εντολες.
Απο εκπεδευση δεν ξερω πολλα΄πολλα άλλα ενας σκύλος δεν πρεπει κατα εντολή να επιτίθεται και εφόσων το αφεντικό μένει ήρεμο δεν πρέπει να μένει και ο σκύλος;
Απο ποιά ηλικία θα έπρεπε να μάθει να επιτίθεται;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εφόσον το αφεντικό είναι ήρεμο
πρέπει να μένει και ο σκύλος
(κι ούτε καν το πρέπει δεν χωράει στην πρόταση-αφεντικό ήρεμο,σκύλος ήρεμος καθότι το λακωνίζειν εστι φιλοσοφείν ;) :)

δεν είναι αυτό φυσιολογικό για εκπαιδευμένο σκύλο φύλακα?
εγώ δεν ξέρω-ρωτάω γιατί μερικοί με μπερδευουν ...τον ημιμαθή

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
επειδη ρωτας και ξαναρωτας ....

αυτος ο σκυλος εκπαιδευετε οχι για φυλακας αλλα για σωματοφυλακας

ο πρωτος ενεργα αυτόβουλα ο δευτερος κατ ' εντολή ......

Last edited by a moderator:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Λεγοντας φυλακας, εννοεις φυλακας χωρου; Και αφου ο δευτερος ενεργει κατ' εντολη, να υποθεσω οτι αν στην πεσουν απο πισω και δεν παρεις χαμπαρι, σε κλαινε - σωστα;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καπως ετσι ηταν και αυτα που ειδα σημερα στο Μοντιορινγκ(μονο που ερεθιστης δεν ετρωγε κλωτσιες),προχθες ειπε καποιος οτι αν ερθει ο ντελιβερας στο σπιτι και αλλαξεις τον σκυλο δωματιο τι γινεται αν δεν ειναι ντελιβερας?
Και εγω ρωταω τι σοι σωματοφυλακας ειναι αυτος?που αν φας μια καλη και δεν δωσεις εντολη,σου παιρνει ο καθενας τον σκυλο και φευγει?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
επειδη ρωτας και ξαναρωτας ....

αυτος ο σκυλος εκπαιδευετε οχι για φυλακας αλλα για σωματοφυλακας

ο πρωτος ενεργα αυτόβουλα ο δευτερος κατ ' εντολή ......

η ημιμάθειά μου αρχίζει να θεραπευεται-
ευχαριστώ :)

επανέρχομαι όμως και πάλι-απομακρυνόμενος απο το θέμα εκπαιδευση σκύλου για καθήκοντα προστασίας...
γενικά δεν είναι φυσιολογικό ο σκύλος να αντιλαμβάνεται αν το αφεντικό είναι ήρεμο και να το αξιολογεί,
ενώ ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται (και αξιολογεί αντιστοίχως) και την ένταση κάποιου που έρχεται πισώπλατα να επιτεθεί?
(οπότε λύνεται και το πρόβλημα του να μην προλάβεις να δώσεις εντολή)

και δεν κάνω πλάκα-είμαι δηλωμένα άσχετος με σοβαρή εκπαιδευση σκύλων και με φυλές φύλαξης μια εξ απαλων ονύχων επαφή παλιότερα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97