Golden Retrever the Ultimate guard dog

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Υπάρχουν "πρέπει", άλλο πράγμα αν δεν πραγματοποιούνται.
Ο σκύλος ήταν προφανώς χωρίς επιτήρηση, γιατί απλά ήταν στον χώρο του, στην αυλή του σπιτιού, περιφραγμένος, αλλά και πάλι δεν μπορώ να σου απαντήσω εγώ για αυτό.

Πραγματικά Berna, μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν βλέπεις κάτι το περίεργο σε αυτή την συμπεριφορά του σκύλου.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν βλέπω πραγματικά. Και απορώ γιατί εσένα αυτό σου κάνει εντύπωση. Ο σκύλος είναι ζώο και αντιδραει ενστικτοδως. Ο,τι κάνει το κάνει από ένστικτο. Απειλή - το βάζω στα πόδια, απειλή - κάνω επίθεση.

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Χθες το απογευμα βρεθηκα σ ενα πετ-σοπ...και εγινα μαρτυρας ενος....στο περιπου....αντιστοιχου σκηνικου.Ιδιοκτητης και σκυλος καθισμενοι εξω απο το μαγαζι...ο ιδιοκτητης μιλαει στο κινητο του....ο Γ.Π. σε θεση "πλατς" διπλα του......και ξαφνικα εκει που ολα ειναι ηρεμα και καλα....περναει απο πισω τους μια ηληκιωμενη κυρια παρεα με το μικρο και γερικο κανις της!Ο γερμανικος ετσι επειδη οπως ισχυριστηκε και ο ιδιοκτητης του στη συνεχεια λειτουργησε ενστικτωδως....αποφασισε να επτεθει στο "διδυμο" διοτι τους θεωρησε απειλη λογω του οτι περπατουσαν ερχομενοι απο πισω τους.....με αποτελεσμα να δαγκωσει στην πλατη το σκυλι......και η γιαγια να ειναι στα προθυρα καρδιακης προσβολης........

......και θελετε να μου πειτε δλδ τωρα....πως ιδιοκτητης κ σκυλος ειναι απολυτα δικαιολογημενοι επειδη ο δευτερος λειτουργησε βαση των ενστικτων του????

Και αν αντι για κανισακι η γιαγια ειχε το εγγονι της παρεα???????

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Χθες το απογευμα βρεθηκα σ ενα πετ-σοπ...και εγινα μαρτυρας ενος....στο περιπου....αντιστοιχου σκηνικου.Ιδιοκτητης και σκυλος καθισμενοι εξω απο το μαγαζι...ο ιδιοκτητης μιλαει στο κινητο του....ο Γ.Π. σε θεση "πλατς" διπλα του......και ξαφνικα εκει που ολα ειναι ηρεμα και καλα....περναει απο πισω τους μια ηληκιωμενη κυρια παρεα με το μικρο και γερικο κανις της!Ο γερμανικος ετσι επειδη οπως ισχυριστηκε και ο ιδιοκτητης του στη συνεχεια λειτουργησε ενστικτωδως....αποφασισε να επτεθει στο "διδυμο" διοτι τους θεωρησε απειλη λογω του οτι περπατουσαν ερχομενοι απο πισω τους.....με αποτελεσμα να δαγκωσει στην πλατη το σκυλι......και η γιαγια να ειναι στα προθυρα καρδιακης προσβολης........

......και θελετε να μου πειτε δλδ τωρα....πως ιδιοκτητης κ σκυλος ειναι απολυτα δικαιολογημενοι επειδη ο δευτερος λειτουργησε βαση των ενστικτων του????

Και αν αντι για κανισακι η γιαγια ειχε το εγγονι της παρεα???????

Θετεις 1 σωστο παραδειγμα.Θελω ομως να πιστευω οτι ο Γ.Π. δεν θα δαγκωνε το παιδακι,αν ηταν στην θεση του σκυλου.Μαλλον απλα θα επαιρνε σταση αμυνας.Ισως αυτο που λεω ειναι τελειως λαθος,αλλα το λεω με βαση την συμπεριφορα 1 Γερμανικου Ποιμενικου που εχουμε στην γειτονια αδεσποτοΥ.Οταν βρισκεται με ανθρωπινη παρεα και περναει καποιος προστατευει,μονο γαβγιζει μεχρι να απομακρυνθει ο περαστικος.Αν πλησιασει καποιος με σκυλο,οπως εχει τυχει να το κανω εγω,ο Ποιμενικος δεν πειραξε εμενα αλλα αγριεψε στον σκυλο μου και ας ειναι μικροσκοπικος μπροστα του,σκυλος μου εκανε υποταγη,ξαπλωσε ανασκελα και ο Γ.Π. να εχει κολλησει απο πανω του.Εκει φοβηθηκα.Τον τραβηξαμε οι υπολοιποι και ξεκολλησε,αμεσως απομακρυνθηκα.Απο τοτε δεν ξαναπλησιασα σε παρεα που βρισκεται αυτος ο σκυλος.Αν με δει εξω ομως με τον σκυλο μου ερχεται κοντα μας,μας ακολουθει και μας προστατευει,δεν πλησιαζει αλλος σκυλος.Θελω να καταληξω οτι προειδοποιει,αγριευει αλλα δεν δαγκωνει με την 1.Ακομα και μεγαλος σκυλος 1Golden ημιαιμο που πηγε πανω του κανα 2 φορες για παιχνιδι ατσουμπαλα,του αγριεψε χωρις να του κανει ζημια.Θα ανεβασω 1 φωτο του να τον δειτε,ειναι φοβερος.
Σχετικα με το Golden που πηδηξε την μαντρα,νομιζω οτι επειδη οπως αναφερθηκε σε προηγουμενο ποστ οτι το αφεντικο του δεν περιμενε με τιποτα να κανει ο σκυλος κατι τετοιο,η μαντρα δεν ηταν αρκετα ψηλη για να τον κρατησει.Ε ποσο ψηλα να μπορει να πηδηξει το Golden?

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Είναι αδιανόητο, τουλάχιστον για εμένα, ο σκύλος να εμπλακεί σε μάχη με ανθρώπους ξένους, πόσο μάλλον να πηδάει κάγκελα και περιφράξεις για να πάει να δαγκλώσει.

Έχω δυο Γ.Π., έχουνε σίγουρα πολλούς "γνωστούς" ανθρώπους. Φανταστείτε απλα, αν ήταν να λειτουργούν με καθαρό ένστικτο, όσο αυτο υπάρχει πλέον στις μέρες μας, τι προβλήματα θα είχα στην καθημερινή τους βόλτα, ή στο καφε, ή στη ταβέρνα, ή στην λαϊκή αγορά όπου πραγματικά οι φωνές-οι χειρονομίες-οι γνωστόί και οι άγνωστοι είναι στο ζενίθ... Δεν θα τολμούσα να βγω απο το σπίτι, να πάω θερινό κινηματογράφο, ή απλά για ένα παγωμένο τσιπουράκι με την παρέα μου...

Και για να μην πω μονο για εμενα και μόνο για ΓΠ, θα πω και φίλους μου που έχουν 2 Μπουλ Τεριέ, Βέλγικα ποιμενικά, Κανε Κορσό.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εδώ και μερικά ποστ γράφω πως τα δίποδα φταίνε... και στη περίπτωση του γκόλντεν και του γ.π. Αν ο κύριος έλεγχε το σκύλο του αντί να μιλάει στο κινητό αυτό δε θα συνέβενε. Πώς μπορούμε να πούμε πως φταίει ένα ζώο; Δεν έχει λογική το ζώο για να πράξει "σωστά" ή "λάθος". Και ποιος λέει τι είναι το λάθος και τι το σωστό..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εδώ και μερικά ποστ γράφω πως τα δίποδα φταίνε... και στη περίπτωση του γκόλντεν και του γ.π. Αν ο κύριος έλεγχε το σκύλο του αντί να μιλάει στο κινητό αυτό δε θα συνέβενε. Πώς μπορούμε να πούμε πως φταίει ένα ζώο; Δεν έχει λογική το ζώο για να πράξει "σωστά" ή "λάθος". Και ποιος λέει τι είναι το λάθος και τι το σωστό..
Μα Eammon δεν είπε κανείς ότι είναι δικαιολογημένος ο ιδιοκτήτης. Και για να σου πω και την αλήθεια το παράδειγμα που έφερες διαφέρει από την ιστορία που συζητάμε. Όπως και να έχει για τα ζώα ευθύνη έχουμε εμείς εφόσον επιλέξαμε να τα έχουμε στην ζωή μας. Ακόμη και για κάτι απρόβλεπτο οφείλουμε να έχουμε πάρει τα μέτρα μας για να μην μπορεί να συμβεί.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το θέμα ενδιαφέρον... Η θερμοκρασία υψηλή... και γι' αυτό έχει "πάρει φωτιά" (το θέμα)...:)

Να γράψω και πάλι, για μιά τρίτη φορά, την άποψή μου...

Εμένα πάλι γιατί δεν μου κάνει εντύπωση; Πόσα σκυλιά γύρω σας γνωρίζετε πως είναι από σωστά εκτροφεία και πόσα αμφιβολης προέλευσης από πετ σοπ και BYB?
Συμφωνώ με την Berna, oύτε εμένα μου κάνει εντύπωση (τονίζω: στη συγκεκριμένη περιγραφή - υπόβαθρο - του Hailander). Η συγκεκριμένη φάση δεν έχει νά κάνει με την προέλευση και τη φυλή του σκύλου...

Ο συγκεκριμένος σκύλος αντιλήφθηκε ότι το "φιλαράκι" του δεχόταν επίθεση από ένα ενήλικο (επισημαίνω: ογκωδέστερο και κατά πολύ δυνατότερο) άτομο και επενέβη... Δεν με εκπλήσσει καθόλου το γεγονός, δεν είναι ο κανόνας (για τη συγκεκριμένη φυλή), αλλά δεν πρέπει να προκαλεί τόσο μεγάλη έκπληξη...

Ο κάθε σκύλος (μικρός ή μεγάλος, "δυνατής" φυλής ή όχι, με defence drive ή χωρίς, με prey drive ή χωρίς) υπό συνθήκες φόρτισης (εξηγώ στον εαυτό μου, ίσως: και αν είναι πιο πολύ "dominant" απ' ότι "submissive" και αν δεν είναι ντροπαλός ή φοβικός) θα προσπαθήσει να "ψιλοφυλάξει" τους δικούς του ανθρώπους (και ειδικά τα γνωστά του παιδιά) που κινδυνεύουν, με όσες δυνάμεις και "τσαγανό" διαθέτει...

Τώρα, αν τσακωνόντουσαν δύο παιδάκια του σχολείου (που τα ήξερε και τα αγαπούσε και τα δύο) δεν μπορώ να μαντέψω...
Αν, όμως, το ένα ήταν "δικό του", ίσως να έκανε προσπάθεια παρέμβασης...

Αυτό είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό από ανθρώπους που ασχολούνται με το "σκύλο"?:confused:

...Δηλαδή ειναι φυσιολογικό το σκυλι μας όταν βλέπει εναν τσακωμο ανθρωπων εξω απο το σπιτι να πηδαει τα καγκελα και να βγαινει να κανει επιθεση σε καποιον απο τους ανθρωπους ? ? ?
Βασίλη,
α) Να βλέπει τσακωμό ανθρώπων, έξω από το σπίτι και να πηδάει τα κάγκελα, όχι δεν είναι φυσιολογικό, θα μπορούσε ενδεχομένως να "φρικάρει" και να γαυγίζει κλπ., αλλά όχι το να βγει έξω...
β) Να βλέπει την συγκεκριμένη φάση, που περιγράφω ακριβώς παραπάνω, όπου εμπλέκεται ένας από τους ανθρώπους του, ναι, είναι απόλυτα φυσιολογικό... εάν μπορέσει να το κάνει...

1) ...Είναι α π α ρ ά δ ε κ τ ο ο σκύλος μου να πηδάει τα κάγκελα για να πάει να πάρει μέρος σε έναν τσακωμό ανθρώπων άγνωστων... Αν είμαι εγώ ή άνθρωπος της αγέλης του διαφέρει το πράγμα.

2) ...Αν ήμουν εγώ στη θέση του πατέρα και είχα 4-5 τρυπούλες από δάγκωμα σκύλου, ο οποίος βγήκε εκτός ελέγχου εκτός του σπιτιού του για να με δαγκώσει... Το μόνο σίγουρο είναι δεν θα το άφηνα έτσι... Γιατί κατά τύχη δεν δαγκώθηκε το παιδί...
Βασίλη,

1) Ακόμα και οι περιγραφές αρκετών φυλών (ίσως όχι αυτή των Golden Retrievers), προβλέπουν τη συγκεκριμένη φάση, by the book (σε άπταιστα ...Ελληνικά)!!!
Η φάση είναι λες και έχει "βγει από το βιβλίο"... Μόνο η πολύ ψηλή μάντρα μπορεί να αποτρέψει το σκύλο από την συγκεκριμένη εμπλοκή...

2) Αστείο: Θα μάθαινες να μην δέρνεις το παιδί σου!;)
Σοβαρό: Το παιδί δεν θα δαγκωνόταν, σε οποιαδήποτε περίπτωση, υπό την συγκεκριμένη περιγραφή!
Κατά τα άλλα, αν σου εξηγούσα τι έγινε και γιατί και, παρόλα αυτά, εσύ δεν θα το έφηνες "έτσι", εντάξει, θα έδιναν (εναλλακτικά ή σωρευτικά) τη λύση α) οι δικηγόροι μας στις αίθουσες των δικαστηρίων, ή β) ένα πεντακοσαρικάκι (βλέπε: είμαστε και σε δεινή κρίση πλέον και οι απαιτήσεις μειώνονται de facto:() που θα σου έδινα για να χαμογελάσεις λιγάκι...:)

Από όπου και να πιάσουμε το θέμα είναι λάθος...
Βασίλη,

Να σου κάνω λιγάκι χιούμορ? Νομίζω ότι σήμερα είσαι τσαντισμένος!!!:D:D

Πραγματικά Berna, μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν βλέπεις κάτι το περίεργο σε αυτή την συμπεριφορά του σκύλου.
Νομίζω ότι τοποθετήθηκα πιο πάνω...

...Ο γερμανικος ετσι επειδη οπως ισχυριστηκε και ο ιδιοκτητης του στη συνεχεια λειτουργησε ενστικτωδως....αποφασισε να επτεθει στο "διδυμο" διοτι τους θεωρησε απειλη λογω του οτι περπατουσαν ερχομενοι απο πισω τους.....με αποτελεσμα να δαγκωσει στην πλατη το σκυλι...
Εδώ έχουμε μία τελείως διαφορετική περίπτωση...
Το σκυλάκι είναι "ξένο", όπως και η γιαγιά! Ο Γ.Π. ίσως να μην είναι καλά κοινωνικοποιημένος ή/και εκπαιδευμένος... ή να είναι και, απλά, να είναι dog aggressive...
Εδώ, ο ιδιοκτήτης φέρει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη, εφόσον έχει το σκύλο στο "κάτω + μείνε" και δεν είναι 100% σίγουρος ότι δεν θα το σπάσει...
Και αυτό το λέω επειδή ο σκύλος ήταν Γ.Π... Γιατί (επαναλαμβάνω) υπάρχουν φυλές (όχι το Golden Retriever), όπου, by the book: Ο σκύλος δεν πρέπει να λύνεται ποτέ, σε δημόσιους ή σε μη περιφραγμένους ιδιωτικούς χώρους...

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
:)
JohnK, μια χαρά είμαι σήμερα... Πήρα μια κλήση από τροχαία, εφορία αρνητική το πρωί στο γραμμ/ιο, στη δουλειά πανικός, η γυναίκα μου τράκαρε το αυτοκίνητο πρωι πρωι, τα σκυλιά μου λερώσαν τα σκαλιά πρωι πρωι, κλπ... Μια χαρά.. ;) αχαχα..

Έχω άλλη λογική για κάποια πράγματα. Για αυτό μου φένεται πραγματικά παράξενο και αδιανόητο το συγκεκριμένο συμβάν.
Αν είναι άνθρωπος του, ΟΚ, διαφορετικά, είναι πολύ ακραίο όλο αυτό που περιγράφει ο φιλος μας, εκτός και αν έχει προηγηθεί και κάτι άλλο με τον συγκεκριμένο άντρα.

Τέλος πάντων, τις απόψεις μου τις έχω πει... :) ;)

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Παιδια....δεν ειπα πως ειναι το ιδιο το παραδειγμα που ανεφερα!Απλα με αφορμη αυτο εδω το θρεντ ανεφερα ενα στορυ με απροβλεπτη συμπεριφορα σκυλου.....εκπαιδευμενου ομως,απο σοβαρο εκτροφειο,ακρως κοινωνικοποιημενος κλπ κλπ κλπ!!!Και που συμφωνα με τον ιδιοκτητη του στα 2,5 χρονια που ζει ο σκυλος....ουδεποτε ειχε παρομοια συμπεριφορα!!!
Απο εκει και περα.....κ εγω δεν δεχομαι οτι ενας σκυλος παιρνει τετοιου ειδους πρωτοβουλιες......και αν οπως ειπε και καποιος πριν λιγο τσακωνοντουσαν 2 παιδια μεταξυ τους και οχι ενας μεγαλος μ εναν μικρο??Και αν το σκυλι δεν ηταν ριτριβερ αλλα πρεσα ή ροτ ή μπαντογκ οπως ειπε και ο χαϊλαντερ στην αρχη....και η ζημια ηταν σαφως μεγαλυτερη προς τον Κυριο που δεχτηκε την επιθεση?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...Aπλα με αφορμη αυτο εδω το θρεντ ανεφερα ενα στορυ με απροβλεπτη συμπεριφορα σκυλου... εκπαιδευμενου ομως, απο σοβαρο εκτροφειο, ακρως κοινωνικοποιημενος κλπ κλπ κλπ!!! Και που συμφωνα με τον ιδιοκτητη του στα 2,5 χρονια που ζει ο σκυλος... ουδεποτε ειχε παρομοια συμπεριφορα!!!

2) Απο εκει και περα.....κ εγω δεν δεχομαι οτι ενας σκυλος παιρνει τετοιου ειδους πρωτοβουλιες...

3) ...Και αν το σκυλι δεν ηταν ριτριβερ αλλα πρεσα ή ροτ ή μπαντογκ οπως ειπε και ο χαϊλαντερ στην αρχη....και η ζημια ηταν σαφως μεγαλυτερη προς τον Κυριο που δεχτηκε την επιθεση?
Αγαπητέ Eammon,

Οντως, τα ερωτήματα - ζητήματα που θέτεις είναι, από σημαντικά έως "αδυσώπητα"...
Απλά, εγώ τοποθετήθηκα (όλες τις φορές) στο θέμα αυτό, με την οπτική γωνία του Golden Retriever, που στην ουσία είναι μία "εκλεπτυσμένη", φιλικότατη και με τρομερή αίσθηση του χιούμορ φυλή... Να φανταστείς ότι, όποτε έχω δει Golden Retriever, μου φαίνεται σαν να γελάει!!!
Ενώ, αντίθετα, όσοι άγνωστοι (και ελαφρώς άσχετοι με σκυλιά) βλέπουν τη σκύλα μου (που, σημειωτέον, είναι το πιο "ντροπαλό" σκυλί του κόσμου - πραγματικό "κορίτσι για σπίτι":D) νομίζουν ότι ετοιμάζεται να τους φάει...

Αν το θέμα αφορούσε μία "δυνατή" φυλή, θα υπήρχε (απ' όλους μας) τελείως διαφορετική προσέγγιση, πιστέψτε με...

1) Εδώ, η μαγική φράση είναι: "σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του"... Μπορεί ο ιδοκτήτης να έκανε κάποιο λάθος - παράλειψη... Μπορεί (το πιθανότερο) ο ιδιοκτήτης να εξιδανικεύει το σκύλο του, να κρύβει κάτι... ελάχιστο μεν, αλλά που θα τροποποιούσε την άποψή σου και τη δική μου...
Είναι όπως λένε οι δημοσιογράφοι που δεν έχουν διαπιστώσει κάτι με τα μάτια τους: "Σύμφωνα με πηγές, που δεν κατονομάζονται"...

2) Ούτε εγώ δέχομαι ότι ο σκύλος πρέπει να παίρνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες (τουλάχιστον, έτσι "δηλώνω" - και μη με παρεξηγείς, ελπίζω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω)... Αλλά απέκτησα ένα Bullmastiff (Ομάδα 2 - φυσικός φύλακας)... Οπως κι εσύ απέκτησες αυτό το υπέροχο Bandog (προερχόμενος από Ομάδα 2 - φυσικός φύλακας)...
Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι? Γιατί (για ποιό βασικό χαρακτηριστικό - μόνο για την εμφάνιση?) απέκτησα φυσικό φύλακα? Φιλοσοφικά ερωτήματα που μας βασανίζουν όλους... ή μόνο εμένα???

3) Ετσι, περίπου, αρχίζει ο Cesar Millan (στο βιβλίο του) το κεφάλαιο "Τα σκυλιά της κόκκινης γραμμής":
Η κυρία Χ, το πρώτο πράγμα που είδε, βγαίνοντας από το ασανσέρ του ορόφου της... και το τελευταίο πράγμα που έζησε στη ζωή της, ήταν δύο "δυνατά" σκυλιά, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό Presa Canario, να της ορμούν "αφρισμένα" και να την κατασπαράζουν...
Προηγήθηκαν πολλά γι' αυτά τα δύο σκυλιά, η πράξη τους αυτή ήταν σχεδόν "deja vue"... και, πίσω από αυτή την "τελευταία" πράξη, υπήρχαν οι ιδιοκτήτες που δήλωσαν ότι τα σκυλιά τους δεν είχαν κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο... όμως οι γείτονες έδωσαν τελείως διαφορετικές μαρτυρίες και, τελικά, ο αρσενικός σκύλος θανατώθηκε και η θηλυκιά "διασώθηκε" και άλλαξε περιβάλλον...
Γι' αυτό κι εγώ έγραψα νωρίτερα ότι, "by the book", τα σκυλιά αρκετών "δυνατών" φυλών δεν κάνουν για σκυλοπάρκα... δεν πρέπει ποτέ να είναι off-leash σε δημόσιους ή μη (γερά) περιφραγμένους ιδιωτικούς χώρους... για να μην μπορούν να "παίρνουν πρωτοβουλίες", ούτε κατά 1%...

Ομως, για να καταλήξω με την πολυλογία μου, το θέμα μας είναι πως είναι δυνατόν ένα Golden Retriever να πάρει μία τέτοια πρωτοβουλία, όπου επαναλαμβάνω πως δεν με εξέπληξε καθόλου...
Ναι και το Golden, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να πεθάνει συνειδητά, για τα "ιερά και τα όσια"...

Γι' αυτό βρισκόμαστε εμείς μέσα στη μεγάλη εικόνα, ώστε να καθορίζουμε (ή να αποτρέπουμε - περιορίζουμε) αυτές τις "συγκεκριμένες συνθήκες"...:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.252
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97