Fromm Gold

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μου μιλησαν για την συγκεκριμενη τροφη με πολυ καλα λογια! Και επειδη ειμαι σε μια περιοδο ψαξιματος διοτι θεωρω οτι την Acana σε σχεση με παλιοτερα την εχουν σκαρτεψει λιγο, αρχισα να ψαχνομαι και προς αλλες εταιρειες. Εναι στην κατηγορια των Holistic η συγκεκριμενη! Την ταιζει ενας φιλος και ειναι αρκετα ευχαριστημενος. Δεν την εχω δοκιμασει ακομα. Και δεν ξερω αν θα την δοκιμασω διοτι εχω αρκετες στο μυαλο μου. Στο ελληνικο βεβαια site λεει οτι το πρωτο συστατικο ειναι το κοτοπουλο ενω στο αγγλικο η παπια.

Εδω μπορειτε να δειτε και το site στα ελληνικα
ADULT GOLD | Τροφές για σκύλους Fromm Family : Gold Pet Foods
και εδω στα αγγλικα
Adult Gold dog food - Fromm Family Foods

Την εχει δοκιμασει καποιος απο εδω? Πως σας φαινεται?

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Μου την πρότειναν και εμένα τα παιδιά απο το pet ως πολύ καλή και μου έδωσαν ένα σακουλάκι με 2 δόσεις, το οποίο δεν έχω δώσει ολοκληρωμένο στο σκύλο μου παρά μόνο του ρίχνω 5-6 κροκετούλες στην κανονική του ξηρά. Οταν του έδωσα να δοκιμάσει πάντως, γλυφόταν, ήθελε κι άλλο άρα απο γεύση τουλάχιστον, καλή είναι!

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Μου μιλησαν για την συγκεκριμενη τροφη με πολυ καλα λογια! Και επειδη ειμαι σε μια περιοδο ψαξιματος διοτι θεωρω οτι την Acana σε σχεση με παλιοτερα την εχουν σκαρτεψει λιγο, αρχισα να ψαχνομαι και προς αλλες εταιρειες. Εναι στην κατηγορια των Holistic η συγκεκριμενη! Την ταιζει ενας φιλος και ειναι αρκετα ευχαριστημενος. Δεν την εχω δοκιμασει ακομα. Και δεν ξερω αν θα την δοκιμασω διοτι εχω αρκετες στο μυαλο μου. Στο ελληνικο βεβαια site λεει οτι το πρωτο συστατικο ειναι το κοτοπουλο ενω στο αγγλικο η παπια.

και εδω στα αγγλικα

Την αρχισα εχθες οποτε δεν μπορω να σου πω ακομα εντυπωσεις.
Υπαρχουν διαφορες στο ελληνικο και αμερικανικο site και ρωτησα τον εισαγωγεα και μου ειπε οτι οι διαφορες υπαρχουν για να μπορει η τροφη να παιρνει αδεια για ευρωπαικη ενωση.

πχ. αντι για τυρι Wisconsin χρησιμοποιειται cheddar, συνεπως αλλαζει λιγο η θερμιδικη αξια της τροφης και κατα συνεπεια η δοσολογια της.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καλη αρχη! :)

Σαν κροκετα ειναι μεγαλη, μικρη? μυριζει ωραια?
Silent θα ηθελα τις εντυπωσεις σου μετα απο λιγο καιρο αν συνεχισεις να την δινεις!
Κακα, διαθεση, ενεργεια?
Απο τιμη εγω την βρηκα 67 ευρω οποτε περιπου εκει φανταζομαι οτι κυμαινεται.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Σαν κροκετα ειναι πολλη μικρη ακομη και για τα μεγαλοσωμα. Αντιστοιχη εχει και η canine caviar.
Προσωπικα μου αρεσει η μικρη κροκετα, εχω διαπιστωσει οτι κανει περισσοτερη ωρα να την φαει, ενω ακομα και τις πολυ μεγαλες που εχουν καποιες εταιριες τις ετρωγε πιο λαιμαργα.

Μυρωδια της κροκετας ειναι καλη οπως και η γευση της (την δοκιμασα). Μπορω να πω οτι εχει μια μικρη ψαριλα στο τελος.
Η τιμη ειναι αυτη που εγραψες.
Ελπιζω να πω περισσοτερα σε λιγο καιρο.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δεν την ξερω την κροκετα της canine caviar. . .
σε εμας ειναι το αντιθετο. . . μικροτερη κροκετα λιγοτερος χρονος για να την φανε.
Θα περιμενω τις εντυπωσεις σας με αγωνια! ;-)

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
μήπως οι μικρές κροκέτες κάνουν αεροφαγία στα μεγαλόσωμα;

τουλαχιστον αν κρινω απο τον δικό μου (αν είναι μεγαλόσωμο το λαμπραντόρ) μου έδωσε αυτή την εντύπωση, ίσως λογω λαιμαργίας

jo.d

Well-Known Member
8 Μαϊου 2012
147
0
βουλα
εμεις τωρα ειμαστε στο δευτερο σακι παμε πολυ καλα και απο κοπρανα σφιχτα λιγοτερη ποσοτητα και απο τριχωμα και απο αερια ελλατωθηκανε...εγω την περνω 63 νοτια προαστια μου κανει εκπτωση λογω του οτι ψωνιζω και για τα 3 μου απο εκει

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
μήπως οι μικρές κροκέτες κάνουν αεροφαγία στα μεγαλόσωμα;

τουλαχιστον αν κρινω απο τον δικό μου (αν είναι μεγαλόσωμο το λαμπραντόρ) μου έδωσε αυτή την εντύπωση, ίσως λογω λαιμαργίας
Ειναι μερικοι που το πιστευουν αυτο, εγω προσωπικα νομιζω οτι μαρεσει πιο πολυ γιατι τις παιρνει τις κροκετες με την γλωσσα και φαινεται οτι δεν παιρνει μεγαλες μπουκες οπως εκανε με τις μεγαλες κροκετες.

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11

και εδω στα αγγλικα

Εγω δινω acana wild praire τωρα στον μικρο αλλα εχει αερια και οχι πολυ σφιχτα κοπρανα +την κοπροφαγια μερικες φορες.Γιατι λες οτι την σακατεψαν δεν βλεπω και τρομερες αλλαγες.Απο συστατικα η fromm ειναι πολυ καλη.Σκευφτομαι και εγω να παω στην fromm gold Puppy απο την αcana αλλα δεν ξερω.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Κοπροφαγια δεν εξαρταται απο την τροφη μονο. Χρειαζεται προσοχη.

Οσο αφορα ακανα και τα 2 μου σκυλια ειχαν μαλακα κοπρανα και δυσκολευομουν να τα κρατησω στα κιλα που θελω σαν κουταβια. Για τον κουταβο δοκιμαζω τωρα την fromm και θα δουμε, οσο για το μεγαλο μου σκυλο που ειναι 2,5 ετων τρωει ακανα με ωραια κοπρανα ενω σαν κουταβι ειχε αερια και μαλακα κοπρανα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εγω δινω acana wild praire τωρα στον μικρο αλλα εχει αερια και οχι πολυ σφιχτα κοπρανα +την κοπροφαγια μερικες φορες.Γιατι λες οτι την σακατεψαν δεν βλεπω και τρομερες αλλαγες.Απο συστατικα η fromm ειναι πολυ καλη.Σκευφτομαι και εγω να παω στην fromm gold Puppy απο την αcana αλλα δεν ξερω.
Την Lamb and apple την εχουν σκαρτεψει λιγο. Αλλαξαν τα συστατικα της με συνεπεια να μην ταιριαζει πολυ καλα στα σκυλια μου εχοντας αρκετα αερια πλεον. Και 67 ευρω για πρωτο συστατικο lamb meal οχι. . .

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Επανερχομαι λιγο πιο γρηγορα απο οτι περιμενα.
Την εδωσα περιπου 20 μερες σε μεγαλο κουταβι 4 μηνων.
Το τριχωμα του σκυλου ηταν καλο και λαμπερο, καθολου τριχοπτωση αλλα ειμαστε κουταβι.

Μυρωδια ο σκυλος δεν ειχε στο σωμα λιγο μονο στο στομα μετα την καταναλωση της τροφης. Οχι εντονη ομως. Η μυρωδια και της τροφης και του στοματος πλησιαζει την ψαριλα αλλα δεν ειναι εντονη καθολου ουτε ενοχλητικη.

Τα κακα του ηταν σφιχτα και λιγοτερα απο τις αλλες. Για ποσοτητα ξεκινησα με την αναγραφομενη και ανεβαζα σταδιακα, αναλογα με αυτα που εβλεπα.

Γενικη εντυπωση ειναι οτι προκειται για μια καλη τροφη.

Υπαρχει ομως ενα μεγαλο ΑΛΛΑ. Ο κουταβος αδυνατισε με την συγκεκριμενη τροφη, δεν ξερω αν ειναι πολυ light ή δεν αποροφουσε καλα τα συστατικα της. Εφτασα να δινω πολυ μεγαλες ποσοτητες για να τον κρατησω στα σωστα κιλα με αποτελεσμα την σταδιακη μαλακωση των κοπρανων του. Αυτο συμβαινει και με τις αλλες τροφες που εχω δοκιμασει. Δεν μπορω να την συνεχισω τουλαχιστον μεχρι να τελειωσει η αναπτυξη του.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αυτο που με χαλαει στην συγκεκριμενη τροφη ειναι οτι εχει και τις τρεις
βασικες πρωτεινες μαζι. Και τουλαχιστον τα δικα μου δεν μπορουν να
μεταβολισουν και τις τρεις με αποτελεσμα να αδυνατιζουν και τα κακα τους
να ειναι μαλακα. Τουλαχιστον σε μια αλλη που ειχαμε δοκιμασει. Γι αυτο και ρωταω
εντυπωσεις. . .

Με ενδιαφερει να μου πεις σε πια θα κατευθυνθεις τωρα?

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Αυτο που με χαλαει στην συγκεκριμενη τροφη ειναι οτι εχει και τις τρεις
βασικες πρωτεινες μαζι. Και τουλαχιστον τα δικα μου δεν μπορουν να
μεταβολισουν και τις τρεις με αποτελεσμα να αδυνατιζουν και τα κακα τους
να ειναι μαλακα. Τουλαχιστον σε μια αλλη που ειχαμε δοκιμασει. Γι αυτο και ρωταω
εντυπωσεις. . .

Με ενδιαφερει να μου πεις σε πια θα κατευθυνθεις τωρα?
Εχω δοκιμασει Royal που την συνεχισαμε απο εκτροφεα, ακανα και FROMM. Επειδη δεν θελω να πειραματιστω αλλο και λογω ηλικιας θα παω σε Royal, γιατι το ΣΚ ειδα και πολλα αδερφια μας μαζεμενα και ηταν σε πολλη καλυτερη κατασταση απο εμας και ηταν ολα σε Royal. Εμεις ημασταν σαν υποσιτισμενοι.

Last edited:

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Σωστα θυμασαι, δεν θελω να το προσωποποιησω στην δικη μου ρατσα γιατι μεγαλοσωμη μπορει να ειναι και αγιου βερναδου:cool:.

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Tελικα ειναι να απορεις.Τι και αν το ψαχνουμε τοσο πολυ?RC για τα λεφτα της ειναι χαλια ΑΛΛΑ? καθετε καλυτερα στον σκυλο.Και γενικα δεν εχω ακουσει παραπονα για rc οσο χαλια και να ειναι τα συστατικα της.Εμενα ο εκτροφεας εδινε ProPlan τα αδερφια του ολα τρωνε Pro plan και εγω ο εξυπνος επειδη το ψαχνα και διαβασα αρκετα πηγα σε acana.Tα αδερφια του δικου μου αν και δεν τα εχω δει απο κοντα ,σε κιλα ειναι 1 με 1.5 κιλο πανω με τα κακα τους σφιχτα και λιγοτερα.Μηπως τελικα αδικως το ψαχνουμε τοσο πολυ ?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog