Forum Εκτροφέων=Εμπόρων.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
1)Οι εκτροφείς νόμιμοι ή μη, η τα pet shop, εμπορεύονται με σκοπό τι άλλο το κέρδος από ζων ψυχούλες, οι οποίες φυσικά και δεν φταίνε σε τίποτα.

Αγοράζοντας λοιπόν σκύλο από κάπου,συμμετέχεις και εσύ ενεργά σε αυτήν την εμπορική δραστηριότητα….

2) Συγχαρητήρια μόνο δίνω σε αυτούς που υιοθετούν ένα σκυλάκι αδέσποτο ή τους χαρίζουν ένα αδέσποτο ή μη για να έχει μια καλύτερη ζωή.
1) και τα κοτοπουλα-προβατα που τρως εκτρεφονται με 2 τροπους...
α. απο πολυεθνικες μεγαλοεταιριες που εχουν τα ζωα σε κλουβια το ενα πανω στο αλλο σε συνθηκες απαραδεκτες για ζωντανο οργανισμο...
β.και απο τον μερακλη μπαρμπα που γουσταρει και προσεχει τα ζωα του γιατι ειναι η ζωη του.

Και οι δυο κερδιζουν...ποιος αισχροκερδει και ποιος απλα βγαζει ενα εισοδημα (σιγουρα με καθαρο κερδος οχι τοσο μεγαλο οσο νομιζεις) κανοντας κατι που γουσταρει και συγχρονως καλυπτει τις αναγκες καποιας μεριδας πληθυσμου?

Ισως ατυχες το παραδειγμα...αλλα ισως και να καταλαβεις τι εννοω.

2) το να δινεις συγχαρητηρια σε ανθρωπους οι οποιοι πασχιζουν να διορθωσουν μια κατασταση την οποια ανθρωποι σαν και σενα διαιωνιζουν με τις πραξεις τους, ειναι τουλαχιστον θρασυ, αν οχι εμετικο.
Εμενα προσωπικα (που δεν εχω καθαροαιμο σκυλο και εχω σωσει αδεσποτο απο το δρομο) μου προκαλεις αηδια.
Οχι γιατι σου χαρισαν τον σκυλο...,το να μην ξερεις δεν ειναι εγκλημα, το να ενημερωνεσαι ομως και να εμένεις εγωιστικα σε μια θέση που δημιουργει ξανα και ξανα μια λυπηρη κατασταση, ειναι.
Λυπαμαι πολυ για λογαριασμο σου, για την νοοτροπια σου και για το διαβρωμενο σε βαθος χαρακτηρα σου, που σε κανει να νομιζεις πως οτι συμβουλες σου δοθηκαν, σου δοθηκαν για να πλουτισουν οι εκτροφεις και οχι οι πετσοπαδες......
Ακομα και τωρα που σου απανταω αναρωτιεμαι, γιατι βαζω τον εαυτο μου σ' αυτην την διαδικασια, ενω ξερω πως το παιχνιδι ειναι χαμενο.
Ποσο κρίμα.

Last edited:
  • Like
Reactions: JIM GAR

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Βρε τοξοτη , διαβασες τιποτα απο το φορουμ ή σταθηκες μονο σε οσα ειπωθηκαν στο θεμα σου ? . Εχεις καταλαβει την διαφορα μεταξυ πετ σοπ , εκτροφεων της πισω αυλης και πραγματικων εκτροφεων? αν ειχες λιγο διαβασει θα εβλεπες οτι η διαφορα των δυο πρωτων με των τελευταιων ειναι χαοτικη :( . Ο αληθινος εκτροφεας πρωτιστως τα σκυλια του τα αγαπαει τα φροντιζει , τους κανει εξετασεις τακτικα , τα κατεβαζει σε εκθεσεις μορφολογιας και αγωνες εργασιας αν το απαιτει το προτυπο της φυλης και οταν αποφασισει να ζευγαρωσει δυο σκυλια του θα το εχει μελετησει πεντιγκρι , γραμμες και ενα σωρο αλλες λεπτομερειες . Και οταν με το καλο ερθουν τα κουταβια ποτε δεν θα τα δωσει μικροτερα των 60ημερων , με αποπαρασιτωσεις εμβολια και χιλιες δυο συμβουλες στον νεο ιδιοκτητη τον οποιο θα τον εχει περασει απο μια ανακριση για να δει που δινει το σκυλο του . Και 99.9% τα κουταβια θα συνοδευονται απο χαρτια (αφηνω το 0,1% σε περιπτωση που για καποιο λογο αν και υγιες το κουταβι ειναι εκτος προτυπου και το χαριζει χωρις χαρτια για ευνοητους λογους ) χωρις να σου τα χρεωνει 200 ευρω οπως στα περισσοτερα πετ σοπ......... Και οσα σου γραφω εδω ειναι μονο τα βασικα που κανει ενας καλος εκτροφεας .
Ας αφησουμε τον εκτροφεα τον σωστο και ας πιασουμε τους αλλους δυο , πετ σοπ και πισωαυλιτες. Αμα διαβασεις λιγο στο φορουμ και ψαξεις και στον αγιο γουγλη θα δεις σε τι συνθηκες ζουν οι γεννητορες των χαριτωμενων κουταβιων που βλεπουμε στα κλουβια των πετ σοπ , στιβαγμενα ολα μαζι βρωμικα και τις περισσοτερες φορες με χιλιες δυο αρρωστιες ..... Οποτε οταν περνεις ενα κουταβι που προερχεται απο εκει , ναι μεν το σωζεις απο την γυαλα και νομιζεις οτι εκανες μια καλη πραξη αλλα δεν φανταζεσαι οτι ετσι βοηθας και δυναμωνεις την κατασταση αυτη ,διαιωνιζοντας το προβλημα , και οσο για τους πισαυλιτες εκτροφεις , αυτοι ζευγαρωνουν τα σκυλια τους ειτε απο αγνοια , ειτε για κερδος , τα οποια σκυλια τους αρκετες φορες δεν ειναι καταλληλα για να τα ζευγαρωσουν ειτε γιατι δεν πληρουν το προτυπο της ρατσας ειτε επειδη δεν ειναι και πολυ υγιη με αποτελεσμα να βγαινουν νεα κουταβια αμφιβολου υγιειας και χαρακτηρα .
Απο οπου και να παρεις σκυλο , το μονο που δεν πρεπει να αλλαζει ειναι η σταση μας προς τον σκυλο , ειτε ειναι απο εκτροφεα ειτε απο πετ σοπ και πισωαυλιτη γιατι ο μοναδικος που δεν φταιει ειναι ο σκυλος . Πριν συνεχισεις να γραφεις καλο θα ηταν να μελετησεις λιγο το θεμα και θα καταλαβεις τι εννοουσαν μερικα μελη οταν σου εγραφαν εστω και με ακομψο τροπο .

Chris75

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
20
0
Ο TOXOTIS έχει δίκιο.

Ο τρόπος που προωθούνται οι εκτροφείς σ' αυτό το φόρουμ είναι το λιγότερο εξοργιστικός.

Δεν έχει να κάνει με την "καθαρότητα" των φυλών και λοιπές αηδίες.
Αυτό γιατί όταν κάποιος αναφέρει ότι θα αγοράσει καθαρόαιμο σκύλο από εκτροφείο του εξωτερικού, τον αποπαίρνουν στο στυλ "φθηνότερα θα σου στοιχίσει από εκτροφείο στην Ελλάδα" κτλ.

Δεν ξέρω πως λειτουργούν τα εκτροφεία στην Ελλάδα, και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω κιόλας.
Θεωρώ ότι στην χώρα της λαμογιάς και της αρπαχτής δύσκολα θα έχουν μείνει αλώβητα και σε καμμια περίπτωση δεν αποδέχομαι την ειδυλλιακή εικόνα των ανθρώπων που κάνουν το χόμπυ τους επάγγελμα και ζουν απ' αυτό.

Όταν θελήσω να πάρω Ακίτα θα το πάρω από εκτροφείο στην Ιαπωνία, Cane Corso στην Ιταλία κ.ο.κ.

Σε καμμία περίπτωση δεν θα έδινα 600-700-1000€ στους ντόπιους εμπόρους.

Last edited:

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
Ο TOXOTIS έχει δίκιο.

Ο τρόπος που προωθούνται οι εκτροφείς σ' αυτό το φόρουμ είναι το λιγότερο εξοργιστικός.

Αυτό γιατί όταν κάποιος αναφέρει ότι θα αγοράσει καθαρόαιμο σκύλο από εκτροφείο του εξωτερικού, τον αποπαίρνουν στο στυλ "φθηνότερα θα σου στοιχίσει από εκτροφείο στην Ελλάδα" κτλ.

Δεν ξέρω πως λειτουργούν τα εκτροφεία στην Ελλάδα, και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω κιόλας.
Θεωρώ ότι στην χώρα της λαμογιάς και της αρπαχτής δύσκολα θα έχουν μείνει αλώβητα και σε καμμια περίπτωση δεν αποδέχομαι την ειδυλλιακή εικόνα των ανθρώπων που κάνουν το χόμπυ τους επάγγελμα και ζουν απ' αυτό.

Όταν θελήσω να πάρω Ακίτα θα το πάρω από εκτροφείο στην Ιαπωνία, Cane Corso στην Ιταλία κ.ο.κ.

μπραβο φιλε καλα ξηγιεσαι!

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Ο TOXOTIS έχει δίκιο.

Εσυ βρε κρισ75 αμα σε ρωτησει καποιος που να βρω κουταβι της ταδε φυλης , τι θα του απαντησεις σε εκτροφεα η σε πετσοπ και αγγελια?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ο TOXOTIS έχει δίκιο.

Επειδη τραβάω ζόρι οταν τα βάζουν με την Ελλάδα ως την τρύπα με τα σκατα...
Λες οτι καθε χώρα εχει κάτι στο οποιο ειναι "ιδανική". Η Ιταλια τα cc, η Ιαπωνια τα Ακιτα, αλλά η Ελλάδα τη λαμογια και την αρπαχτη? Μήπως κρίνεις εξ ιδιων τα αλλοτρια????

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Εσυ βρε κρισ75 αμα σε ρωτησει καποιος που να βρω κουταβι της ταδε φυλης , τι θα του απαντησεις σε εκτροφεα η σε πετσοπ και αγγελια?
εγω τα πηρα απο αγγελια του πετ σοπ
δεν ειναι καλα;;;;;ελα πες αληθεια ομως..
Screenshot by Lightshot

Chris75

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
20
0
Αν τον έκοβα τζαμπατζή (ή απλώς άνθρωπο που δεν διαθέτει οικ.δυνατότητα), θα του έλεγα να ψάξει σε μια φιλοζωϊκή.

Αν ήταν διατεθειμένος να δαπανήσει σεβαστό ποσό, θα του πρότεινα να κοιτάξει σε εκτροφεία εξωτερικού.

Εγώ πάντως που καλοβλέπω τα Ακίτα, σκέφτομαι να φέρω ένα κουτάβι από εκεί όταν με το καλό πάω.
Σε καμμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα ελληνικό Ακίτα.

Last edited:

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Αν τον έκοβα τζαμπατζή (ή απλώς άνθρωπο που δεν διαθέτει οικ.δυνατότητα), θα του έλεγα να ψάξει σε μια φιλοζωϊκή.

Αν ήταν διατεθειμένος να δαπανήσει σεβαστό ποσό, θα του πρότεινα να κοιτάξει σε εκτροφεία εξωτερικού.
Οποτε το προβλημα σου ειναι οι ελληνες εκτροφεις απο οσο καταλαβα

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
1)Δεν έχει να κάνει με την "καθαρότητα" των φυλών και λοιπές αηδίες.

Μαλλον άλλο φόρουμ διαβαζει ο φίλος....

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής

Και στην Ιαπωνία και Ιταλία οι εκτροφείς πως και πως περινένουν με τα κουτάβια ετοιμοπαράδοτα... Καλά, οπώς σε κάθε επιλεκτική εκτροφή αυτός που έχει πάντα πάνω χέρι είναι ο ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ και όχι αγοραστής και αν διαθέτεις 3.000-10.000 € για κουτάβι τέτοιου επιπέδου δεν είναι εγγύηση οτι θα σου τον πουλήσουν και όλας όπως και στην Ελλάδα άλλωστε.
Γνωρίζεις κανένα εκτροφέα εδώ (μπορείς να πεις και όνομα μήπως; ) που ζεί από την εκτροφή σκύλων; Δηλαδή δεν εργάζεται αλλά μόνο παράγει και παράγει κουτάβια και με αυτά τα λεφτά ζει την οικογέννια του; Έγω τόσα χρόνια που είμαι μέσα στα πράγματα δεν έχω δει ούτε έναν.

P.S. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι εκτροφέας, έχω μια στειρωμένη γάτα που την μάζεψα από το δρόμο όταν ήταν 5 εβδομάδων, σκυλί θα πάρω και πάλι από εκτροφείο εξωτερικού και η εκτροφέας ήρθε εδώ στην Ελλάδα για να με γνωρίζει πρωτού πάρει την απόφαση αν θα μου δώσει η όχι το κουτάβι.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
φωτεινη πλακα μας κανεις?δε ξερεις κανεναν εκτροφεα στην ελλαδα που να ζει απο την εκτροφη?

στην ιαπωνια τα ακιτα ειναι απο γραμμες σαμουραι!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
φωτεινη πλακα μας κανεις?δε ξερεις κανεναν εκτροφεα στην ελλαδα που να ζει απο την εκτροφη?

στην ιαπωνια τα ακιτα ειναι απο γραμμες σαμουραι!
Δεν σου κάνω καθόλου πλάκα, για πες λίγα ονόματα;
οι γράμμες σαμουράϊ τι έιναι;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Γνωρίζεις κανένα εκτροφέα εδώ (μπορείς να πεις και όνομα μήπως; ) που ζεί από την εκτροφή σκύλων; Δηλαδή δεν εργάζεται αλλά μόνο παράγει και παράγει κουτάβια και με αυτά τα λεφτά ζει την οικογέννια του; Έγω τόσα χρόνια που είμαι μέσα στα πράγματα δεν έχω δει ούτε έναν.
ουπς

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και εσύ εξοργισμένος ...με μόλις 3 ποσταρίσματα μέχρι τώρα ( ξέρω διαβάζεις φόρουμ εδώ και καιρό αλλά δεν είχες ποστάρει κάτι ....:rolleyes:, όλοι το ίδιο λένε)
Παπούτσι από τον τόπο του η καλύτερη λύση....
Έχει χαθεί η επικοινωνία...

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn