Fila και...@@

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ

Αυτό θεωρείται Fila στις ΗΠΑ.....και προέρχεται απο Βραζιλιάνικες γραμμες............:mad:
ωραια ολα αυτα που λετε αλλα εμενα να μου επιτρεψετε να σταθω οχι στο μορφολογικο προτυπο των πολυβραβευμενων σκυλων αλλα στην σωματικη τους διαπλαση κ υγεια.αυτο δηλαδη το σκυλι που βγηκε κ best in show, ειναι περιζητητος τωρα επιβιτωρας?κ την οχι απλα ανυπαρκτη, αλλα προβληματικη του πισω γωνιωση δεν την προσεχει κανεις?
τελικα θυσιαζουμε την υγεια στο βωμο της μορφολογιας?
θα μου πειτε τα χουμε ξαναπει αυτα κ ξεφευγω, αλλα για να επανελθω, ιδανικος τυπος σκυλου για μενα ειναι εκεινος που μπορει να κανει καλυτερα την δουλεια για την οποια διμιουργηθηκε!

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Έτσι μπράβο.Να μιλήσουμε για χειροπιαστά πράγματα και όχι που εμενες και που έμενα!
Αφού έχεις τα βιβλία της Ines πού ειναι η απορία σου σχετικά με τους μιγάδες-τέρατα που κερδίζουν στις εκθέσεις του CBKC; Γιατί αδυνατείς να καταλάβεις οτι ο Elfo do Caudilho δεν είναι fila? Γιατί δεν βλέπεις οτι ο Indio Arere Impavido Colosso δεν είναι Fila (πόσες φορές δε μου το παραδέχτηκε η Dana...)
Ο Δαιμονας ειναι 6,5 χρονων λες οτι δεν γνωριζω πως ειναι τα Fila?
Τι σημασία έχει πόσων χρονών είναι ο σκυλάκος; Έτσι παέι; Εδω υπάρχουν εκτροφείς που εκτρέφουν εδώ και χρόνια και δεν έχουν ιδέα.

Η Γερμανία δεν φημιζόταν ΠΟΤΕ για τα Fila της. Ξέρεις ποιός ξέρει το Fila στη Γερμανία; Η Roswitha Ketelhohn (v. d. Konquistadoren)

Όχι δε μου έβαλες ΚΑΝΕΝΑ πρωταθλητή CAFIB εδω σε φωτογραφία. τα έχεις μπερδέψει λίγο.

Θέλεις να μιλήσουμε για pedigree και συγκεκριμένους σκύλους;

Έλενα, στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας ΜΙΓΑΣ που έχει και σοβαρά ανατομικά προβλήματα. Στις ΗΠΑ όμως θεωρείται Fila:(

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
ωραια ολα αυτα που λετε αλλα εμενα να μου επιτρεψετε να σταθω οχι στο μορφολογικο προτυπο των πολυβραβευμενων σκυλων αλλα στην σωματικη τους διαπλαση κ υγεια.αυτο δηλαδη το σκυλι που βγηκε κ best in show, ειναι περιζητητος τωρα επιβιτωρας?κ την οχι απλα ανυπαρκτη, αλλα προβληματικη του πισω γωνιωση δεν την προσεχει κανεις?
τελικα θυσιαζουμε την υγεια στο βωμο της μορφολογιας?
θα μου πειτε τα χουμε ξαναπει αυτα κ ξεφευγω, αλλα για να επανελθω, ιδανικος τυπος σκυλου για μενα ειναι εκεινος που μπορει να κανει καλυτερα την δουλεια για την οποια διμιουργηθηκε!
Αυτό ακριβώς έγραψα, γιατι ο σκύλος αυτός έχει εντελώς λάθος κεφάλι, λάθος κορμό, ανύπαρκτες γωνιώσεις πίσω...κλπ κλπ...
Όμως το ονομάζουν Fila οι αδαείς...και νομίζουν oτι έχουν fila.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σε μια φωτο ειναι η δικια μου η Ροξυ και 2 Πρωταθλητες CAFIB 95 και 99,οσο για τον μιγα δεν γνωριζουμε καν αν κατεβηκε σαν Φιλα,αλλα και ο καθενας γνωριζει οτι τα μαυρα φιλα σημερα τα περισσοτερα ειναι Μαστινο αλλα και οταν βλεπω υπαιθρια εκθεση μαλλον ηταν 3 και ο κουκος, Konquistadoren εχει η Ροξυ,αλλα οσο για τον Impavido Colosso απο παππου προς παππου ειναι Φιλα εχω δει ολο του το Pedigree,δεν ειδα μαστιφ πουθενα,αλλα και ετσι να ειναι,ολα ετσι κι αλλιως πρεπει να περνανε απο το CBKC που ανηκει στο FCI,να απαντησω στην elenamagna, χτυπα ξυλο ο Δαιμονας ως τωρα μονο εμβολια κανει δεν αρρωστησε ποτε,η γονεις του ολοι εχουν HD Α μονο ενας εχει Β,ο Σκυλος πιο πανω δεν ειναι Φιλα ουτε μοιαζει με Φιλα αλλα τι να κανουμε,αυτο μπορει να ηταν και εκθεση της γειτονιας,παντως δεν ειναι σιγουρα κριτης του FCI αυτος.

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Τα σκυλια που έβαλες ΔΕΝ είναι πρωταθλητές CAFIB.
ο καθενας γνωριζει οτι τα μαυρα φιλα σημερα τα περισσοτερα ειναι Μαστινο
Κάνεις λάθος. Δυστυχώς δεν το ξέρουν όλοι αυτό!!
αλλα οσο για τον Impavido Colosso απο παππου προς παππου ειναι Φιλα εχω δει ολο του το Pedigree,δεν ειδα μαστιφ πουθενα
Ο σκύλος είναι λάθος στην κατασκευή. Και κοντινους προγόνους mastiff να έχει λες να το γράφανε στο Padigree?Γιατι δε ρωτας την Dana Grabowski να σου τα πει απο πρώτο χέρι;

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
...δηλαδη τη πρεπει να εκανα να παω στην Βραζιλια και να ψαχνω στον Αμαζονιο και στην Παμπα?
Καλά, μην πας στις Pampas να ψάξεις για Filas... οι Αργεντινοί είναι σοβινιστές, οξύθυμοι, παρεξηγούνται εύκολα και θεωρούν τις Pampas αποκλειστικά δικό τους έδαφος!!!
:D:D:D:cool:
(είπα μπας και ρίξω λίγο τους τόνους)

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
ρε παιδια, ετσι που μου τα λετε, θα πιστεψω οτι ντυθηκε στα καλα του ο ιδιοκτητης, πειρε το ημιαιμο , εναν φιλο του δυπλα τον εκανε να παιξει τον κριτη, κ εφτιαξε στο κομπιουτερ κ τυπωσε κ το αναλογο ''ταμπελακι'' κ το κοτσαρανε μπρωστα! οσο το σκαιφτομαι δε, τοσο πιο πιθανο το βρισκω....μα ειναι δυνατον?κ ομως ειναι..ξερω...
παντως δεν βλεπω κ σκυλια τριγυρω κ αλλο κοσμο..ρε λες?:D:p

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Και φυσικα μην ακούσουν οι Βραζιλιάνοι για Αργεντινή...Καντήλες!!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
ρε παιδια, ετσι που μου τα λετε, θα πιστεψω οτι ντυθηκε στα καλα του ο ιδιοκτητης, πειρε το ημιαιμο , εναν φιλο του δυπλα τον εκανε να παιξει τον κριτη, κ εφτιαξε στο κομπιουτερ κ τυπωσε κ το αναλογο ''ταμπελακι'' κ το κοτσαρανε μπρωστα! οσο το σκαιφτομαι δε, τοσο πιο πιθανο το βρισκω....μα ειναι δυνατον?κ ομως ειναι..ξερω...
παντως δεν βλεπω κ σκυλια τριγυρω κ αλλο κοσμο..ρε λες?:D:p
Παιζει σαν σεναριο πολυ αυτο:D!Ισως ηθελε να ανεβασει το πρεστιζ του σκυλου και εκανε μια εκθεση Back yard;)
.Πραγματικα ακαμπτη γωνιωση πισω.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Παντως δεν ειναι FCI και αν πας σε μεγαλη εκθεση ο Best in Show ανεβαινει και σε βαθρο και παιρνει και Κυπελο εκει δεν βλεπω κατι τετοιο. Περισσοτερο κομματι παμπας (Λιβαδια με γρασιδι)εχουν 3 χωρες Βραζιλια, Αργεντινη, και Ουρουγουαη,:D:D:D ειδες το Google μαθαινεις και κατι σωστα :D:D:D

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Οι ΗΠΑ έχουν δικούς τους Ομίλους με σημαντικότερο το AKC (μοναδικό όμιλο στη χώρα που αναγνωρίζεται απο την FCI σαν όμιλος-αδελφός και όχι σαν μέλος),ο οποίος δεν αναgνωρίζει ακόμα το Fila το οποίο ανήκει στον Αμερικανικό Όμιλο Σπάνιων Φυλών (ARBA - American Rare Breeds Association).
Οι όμιλοι αυτοί διοργανώνουν εκθέσεις από το Westminster μεχρι τη μικρότερη έκθεση που μπορεί να φανταστεί άνθρωπος.
Ο μαύρος μιγάς της φωτογραφίας είναι και ανάπηρος..μην το συζητάμε...
Άγνοια..άγνοια..άγνοια.....

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Πρέπει να πάω να εξετάσω τα μάτια μου γιατί πραγματικά το τελευταίο που θα με απασχολούσε σε αυτόν τον κοντόχοντρο Γερμανικό Μολοσσό είναι η γωνίωση πίσω!

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
;) Δεν αξίζει να το συζητάμε..το έφερα σαν παράδειγμα..γιατί υπάρχουν κάποιοι που το θεωρούν Fila.Στην προκειμένη περίπτωση δε μας απασχολεί η ανατομία = η υγεία και η κατασκευή αλλά ο τύπος.
Ανάπηρα υπάρχουν σε πολλές φυλές.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αυτο το θεμα το ειχα ξεχασει,αλλα σημερα πηγα παλι τον Δαιμωνα στο κεντρο και ακουσα παλι τα σχολια θαυμασμου,π.χΠωωωω!!!,Τα ειδες???,Τα δικα σου ειναι πιο μικρα ειπε μια κοπελα στον φιλο της!!!:D:D:D