Omarock μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.
Είπες οτι ο σκύλος του avatar
Oτι μαλλον δεν εχει ουτε ψαλιδη ουτε ταναλια,οπως τον βλεπεις η ανω γναθος ειναι πολυ πιο μπροστα απο την κατω.Σε πολλους αρεσει αυτο το κεφαλι,ναι ειναι ωραιο αλλα δεν εχει καλο δανγκωμα,και στα κουταβια μπορει να γινει χειροτερο
Και σου απάντησα οτι ο σκύλος είχε δάγκωμα ψαλίδι, όπως βεβαίωσαν πάνω από 18 κριτές σε 4 χώρες.
Που είναι το πρόβλημά σου σε αυτό;
Από ότι έχεις γράψει εδω, βλέπω οτι κρίνεις τους σκύλους απο φωτογραφίες και με βάση τουςε τίτλους τους σε εκθέσεις.
Στη Βραζιλία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη φυλή.Μάλλον δεν έχεις ακούσει τίποτα.
Το CBKC μέχρι πρότινος προωθούσε λάθος τύπο, γιατι οι εκτροφείς που έκαναν τις διασταυρώσεις (εννοώ τη δεκαετία του 80) με Mastiff,Γερμανικό Μολοσσό και Mastino και είχαν εκτροφεία με πάνω από 70 σκύλους (Αλήθεια μήπως έχεις υπόψη σου πόσα σκυλιά είχε ο
Antonio Brasileiro -
ε ρε google που εχει να πεσει - στο εκτροφείο του το 90;
) είχαν (οι εκτροφεις αυτοί) μεγάλη δύναμη στους ομίλους.
Σήμερα, είναι λιγοι αλλά όλο και περιοσσότεροι οι κριτές που ξέρουν το αληθινό Fila το
"cabecudo boiadero" των παλιων χρόνων.
ΝΑΙ υπάρχει τύπος mastiff και τύπος bloodhound..αλλά αυτά είναι τύπου της φυλής και ΟΧΙ πρόσφατες προσμείξεις με αυτές τις φυλές όπως το mastiff-fila και napoli-fila που έχουν κατακλύσει τον κόσμο εξαιτίας των επιτήδειων που απλά προσπάθησαν να παράγουν εντυπωσιακούσ σκύλους προς πώληση.
Αν ρωτήσεις κριτές που ΞΕΡΟΥΝ, θα σου πουν οτι οι πρωταθλητές των φωτογραφιών που εννοεις είναι
mestizos!!
Κάνε εναν κόπο και ρώτησε τους εκτροφείς που εσυ μόνος σου ανέφερες (
Pedro και
Ines van Damme) να σου πουν τη γνώμη τους για τους σκύλους αυτούς. Ζήτησε μάλιστα απο την Ines να σου στείλει τα βιβλία της (
Filas and fazendas κα ίσως το άλλο βιβλίο της
El gran livro del Fila Brasileno).
Θα σου λυθούν πολλές απορίες για το αυθεντικό Fila και τους μιγάδες....
Οι τύποι που υπάρχουν σήμερα,
tipo mastiff,
tipo bloodhound και
tipo bulldog, ΔΕΝ είναι αποτελέσματα προσφάτων διασταυρώσεων με mastiff κλπ., αλλά γονίδια που εμφανίζονται σε διάφορα Filas απο το μακρινό παρελθόν. Αν δείς τον
Kalil II do Ibituruna και την
Nimbuia dos Tabayara (παλιές γραμές αίματος Filas), τον
Lampiao do Alto Quatis και σκύλους με γραμμές
Jaguara, Boa Sorte, Engenh Velho, θα δείς διαφορές.
ΟΜΩΣ δεν μοιάζουν σαν να έχουν πατέρα mastiff.
ΔΕΝ έχουν ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ άξονες κρανίου όπως το mastiff και το mastino,
Ούτε έχουν μάτια και μέτωπο που θυμίζουν TOSA.
Ελπίζω να βοήθησα.
Οι παγκόσμιες και οι πανευρωπαϊκές εκθέσεις δεν είναι ο καλύτερος τόπος για να αποκτήσουμε γνώσεις...
Αλλά μια και το ανέφερες...στην
Tulln το 99
CACIB πήρε η
Xuxa de los tres Naranjos (την έδειχνε ο
Pedro van Damme), και ο εξαιρετικός
Kalil del Siledin. Έκρινε ο
Rafael Malo. Και τα 2 ήταν Filas!!!
To 96 στο παγκόσμιο, τα κορυφαία filas ήταν η
Viviana Engenho da Rainha, η
Nuam von den Konquistadoren, ο Guerreiro do Itapua και ο αμερικανικής εκτροφής
Xadrez do Eshabeta II που πήρε τη φυλή.
Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό..αλλά ευχαρίστως να μιλήσουμε και για το πανευρώπαϊκό του 93 και του 98 και του 99 και του 2008, και οτι θελεις.Ήμουν εκεί και μάλιστα υπάρχει αρκετό υλικο στο αρχείο μου.
Όλοι μας έχουνε τη δική μας άποψη. Αν όμως δεν μπορούμε να την τεκμηριώσουμε...τοτε αυτά που λέμε ίσως δεν στέκουν και φαίνονται αστεία.
Ετσι μου αρεσει το φιλα..εγω το βλέπω κλπ.....δεν πολυπείθουν τον συνομιλητή μας..
Μίλα με ακρίβεια και στοιχεία....
Δεν θα βγεί τιποτα από τη συζήτηση πάνω στο ποιός κερδιζε.