Eπιλογη μποξερ για χρήση φυλακα ....

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
Α δεν το ηξερα!
Ειναι ολοφανερο οτι και το επομενο σκυλακι θα ειναι στην ιδια κατασταση και πιθανοτατα να μην επιβιωσει...
Οποτε καλυτερα οχι σκυλι!
Ενας συναγερμος και ο Μακης ο σεκιουριτας μια χαρα φυλαξη θα κανουν:p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μαρεσει που ο ανθρωπος ρωταει κατι σιγκεκριμενο και οι απαντησεις ειναι συναγερμος και ελληνικος ποιμενικος.....

Και εγω φιλε Πανιωναρα.....
Πρόσεξε με λίγο...

Εσύ καλύπτεσαι με μια απλή γνώμη?Αν ναι τότε μπορείς να την πεις αλλά να ξέρεις ότι ο αντίκτυπος δεν θα είναι ωραίος σε βάθος χρόνου!

Εγώ λοιπόν δεν αρκούμαι σε μια ξερή και μονολεκτική απάντηση γιατί αν και δεν με αφορά άμεσα ενδιαφέρομαι για το ζώο που θα αποκτηθεί γιατί πολύ απλά αγαπάω τα ζώα, βασικά αγαπάω και ενδιαφέρομαι για την ευζωία των ζώων!
Ευζωία λοιπόν δεν είναι να σου λέει ο άλλος ότι είχε ήδη έναν σκύλο, τον είχε έξω στην αυλή, πράγμα που ανεβάζει κατακόρυφα τις πιθανότητες να κολλήσει λεϊσμανίαση να σου λέει ότι θέλει να πάρει και άλλο σκύλο και να τον έχει και αυτόν έξω στην αυλή και να του λες μια ξερή απάντηση ανάμεσα σε 2 φυλές!
Γιατί να του πω αυτό που ζητάει?Προτιμώ να τον ενημερώσω ότι μπορεί να πεθάνει και αυτός ο σκύλος ζώντας έξω!Προτιμώ να του πω ότι ο σκύλος ζώντας έξω έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ πιθανότητες να πεθάνει, είτε από φόλα, είτε από λεϊσμανίαση, είτε από καλααζάρ, είτε από ο,τιδήποτε!
Προτιμώ να του εξηγήσω ότι το μικρό του παιδί μεγαλώνοντας δεν είναι καλό να βλέπει τον σκύλο να μεγαλώνει έξω γιατί προφανώς μπορεί να υιοθετήσει και αυτό την αυτήν την κατάσταση και αργότερα όταν θα πάρει και αυτό σκύλο να έχει την αντίληψη σκύλος=αυλή, συνεπώς και άλλα μελλοντικά σκυλιά που δεν θα έχουν καλή ευζωία!
Προτιμώ λοιπόν για όλους τους παραπάνω λόγους να του πω ότι καλύτερα θα ήταν να βάλει συναγερμό και να σκεφτεί την απόκτηση σκύλου υπό τέτοιες συνθήκες!

kavasilo

Well-Known Member
12 Απριλίου 2012
143
23
giokobullmastiffs.com
Stelios καλα αυτα που γραφεις και δεν φερνω αντιριση, αν δεις παρακατω το ποστ μου το λεο να διαβασει αναλυτικα διαφορα που εχουν γραφτει και να ενημερωθει.... Τωρα δεν ξερω αν ο συγκεκριμενος ειχε τον σκυλο δεμενο και επαθε ολα αυτα που επαθε...

Απλα το δικο σου ποστ πρεπει να ηταν απαντηση στην ερωτηση του κατα την γνωμη μου και οχι μονολεκτικα :συναργεμος, ελληνικος ποιμενικοσ, μποξερ,ντομπερμαν

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τι να ενημερωθεί μωρέ; Και με το μαλαμούτ ενημερωμένος ήταν και είδατε που κατέληξε. Απλά να μην πάρει σκύλο.

giwrgos2222

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2012
219
0
συναγερμος.... η καναν μπραβο.βεβαια πληροφοριακα και μονο τα ντοπερμαν ειναι καλυτεροι σωματοφυλακες.το θεμα ειναι ομως οτι ειναι σε περιπτωση που εχεις δεθει μαζι του και το εχεις προπονησει.αλλα και παλι δεν θα σκοτωσει 10 ατομα με καλασνικοφ.απλα εναν μπουκαδορο μαλλον θα τον περιποιειθει

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
@gkavala

Πληροφοριακά...πες χαιρετίσματα στον γιατρό σου, ότι η λεισμάνεια...από κουνούπι κολλάει.
Αλλά μη το πείτε πουθενά αλλού. Είναι μυστικό :-$

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
εγω παντως οχι να το παιξω αντιδραστικος αλλα το καλαζαρ χτυπαει και στις καλητερες οικογενειες
επισης το θεμα ας μην παει σκυλος στην αυλη σωστο ή λαθος;
γιατι καποιοι διαφωνουμε....

καλητερα να μας πει αν εχει ορεξη να το φροντισει,αν ειναι διαθετημενος να θυσιασει ελευθερο χρονο και αν εχει ενημερωθει για την σωστη αποκτηση σκυλου.

κατα τα αλλα μου αρεσει να βλεπω οικογενειες να παιρνουν σκυλους,για να σπαει και ο μυθος οτι ο σκυλος ειναι υποκαταστατο!

Handlergr

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2009
313
0
Athens, Greece
Σαν ιδιοκτήτης & εκτροφέας μπόξερ, θα ήθελα να πω ότι τα μπόξερ μπορούν να γίνουν καλοί φύλακες. Από την άλλη φυσικά δεν θα έδινα ποτέ κουτάβι, σε κάποιον που θα το είχε μόνιμα έξω...και πόσο μάλλον δεμένο.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εφοσον εχουμε και τον εκτροφεα εδω, αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν τα μποξερ εχουν το ενστικτο φυλαξης στον ιδιο βαθμο με τα ροτβαιλερ πχ. Κι αυτο γιατι τα περισσοτερα που εχω δει ειναι παρα πολυ κοινωνικα και φιλικα

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το ένστικτο είναι κάτι που καλλιεργείται. Αν εκπαιδεύσεις το μπόξερ για φύλαξη θα κάνει τη δουλειά του μια χαρά.

Handlergr

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2009
313
0
Athens, Greece
Εφοσον εχουμε και τον εκτροφεα εδω, αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν τα μποξερ εχουν το ενστικτο φυλαξης στον ιδιο βαθμο με τα ροτβαιλερ πχ. Κι αυτο γιατι τα περισσοτερα που εχω δει ειναι παρα πολυ κοινωνικα και φιλικα

Sent from my new iPad using Tapatalk HD
Τα μπόξερ από τη φύση τους είναι πιο κοινωνικό & φιλικά. Αυτό όμως δεν τους κάνει χειρότερους φύλακες, ένας ιδανικός φύλακας είναι κοινωνικός.
Είναι και το μεγεθός τους που διαφέρει. Τα μπόξερ είναι ένας σκύλος μέσου μεγέθους (+-30 Kg), τα Ρότβαιλερ είναι μεγάλου μεγέθους (+-50 kg).

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εχει μεγάλη σημασία η εκτροφή που έχει ακολουθήσει ο εκτροφέας.

Μπορείς να βρεις Rottweiler του καναπέ, μπορείς να βρεις Rottweiler που πηδάνε φράχτες για να έρθουν σε διαμάχη με εισβολεα. Μπορείς να βρεις Boxer πολύ υποταγμένο που υποχωρεί εύκολα, μπορείς όμως να βρεις και Boxer πεισματάρικο το οποίο δεν σταματάει μέχρι να καταφέρει αυτό που θέλει.

Σίγουρα η κάθε φυλή έχει κάποια χαρακτηριστικά αλλά η εκτροφή είναι αυτο που παίζει μεγαλύτερη σημασία για μένα στο τι χαρακτήρα θα έχει ο σκύλος. Πρώτα θα κοίταγα την εκτροφή μετά την φυλή που με ενδιαφέρει, εφόσον θέλω το σκύλο για καποιο συγκεκριμένο λόγο.

giwrgos2222

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2012
219
0
να ρωτησω εγω κατι ασχετο?απ'οτι εχω ακουσει μεχρι στιγμης τα μποξερς εχουν πολυ ενεργεια.αυτη η ενεργεια τα καθηστα ακαταλληλα για πρωτον σκυλο ενος ιδιοκτητη ο οποιος θελει να ασχοληθει με τον σκυλο του αλλα δεν μπορει να ασχολειτε ολη μερα μαζι του λογω υποχρεωσεων?(μιλαω για διαστημα 4 ωρων η 5 μαζι με τον σκυλο συνολο και 1-1.5 ωρες βολτα συνολο για 3-4 μερες την εβδομαδα.την υπολλοιπη περισσοτερο

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Τα boxer είναι παιχνιδιάρικα και εξωστρεφή σκυλιά, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα τρελαμένα, νευρικά και υπερκινητικά σκυλιά που κατά καιρούς περιγράφονται λόγω ύπαρξης κακών δειγμάτων από άσχετους..... δεν είναι και μαλινουά δα.... ακόμα και ένα τεριέ είναι πιο υπερκινητικό από ένα boxer!

giwrgos2222

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2012
219
0
0.0 δηλαδη με κλιμακα απο το 0-10 ποσο θα ηταν?και σαν πιο σκυλι περιπου ειναι σε θεμα ενεργειας?

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Τόσο εξειδικευμένα δεν μπορώ να σου απαντήσω, γιατί δεν έχω ασχοληθεί τόσο εντατικά με τα Boxer. Θεωρώ ότι είναι μεσαίας ενέργειας, καμία σχέση δηλαδή με ένα μαλινουά, ένα εργασιακό ΓΠ ή ένα border.

Κάτι που καλές βόλτες και παιχνίδι μπορούν να καλύψουν χωρίς να σε κυνηγάει μέσα στο σπίτι με ένα μπαλάκι στο στόμα και το ύφος ασχολήσου μαζί μου....!!!

Βασικά είναι σκυλιά "χαζοχαρούμενα" και αθλητικά, αλλά όχι "τρελαμένα" και στην τσίτα.

Handlergr

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2009
313
0
Athens, Greece
Τα boxer είναι παιχνιδιάρικα και εξωστρεφή σκυλιά, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα τρελαμένα, νευρικά και υπερκινητικά σκυλιά που κατά καιρούς περιγράφονται λόγω ύπαρξης κακών δειγμάτων από άσχετους..... δεν είναι και μαλινουά δα.... ακόμα και ένα τεριέ είναι πιο υπερκινητικό από ένα boxer!
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την φίλη Chrysoula. Είναι παιχνιδιάρικα σκυλιά, και "κουταβίζουν" έως τα βαθιά τους γεράματα, αλλά κάθε ίχνος νευρικότητας είναι ελλάτωμα χαρακτήρα. Άλλο το νευρικό και άλλο το ζωηρό.