Eντολές και ξένες γλώσσες

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
πρεπει να κανω κοπυ τωρα?
για να μη καιμε εντολες κατ αρχην. η γλωσσα που χρησιμοποιω δεν ειναι συγκεκριμενη,μια μονο δηλαδη
ειναι λεξεις που βολευουν

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
πολλοι ιδιοκτητες αλλα και εκπαιδευτες χρησιμοποιουν γερμανικες εντολες. προσωπικα εμενα δεν μου αρεσει ιδιαιτερα να λεω ζιτς και πλατζ στο συντροφακι μου. οι λογοι:
καταρχην οπως ξαναειπα δεν συμπαθω την κιουρια Μερκελ.
επισης θεωρω οτι οι γερμανικες εντολες ειναι καταλοιπα της "γερμανικης σχολης" εκπαιδευσης σκυλων η οποια με την χρηση οχι και ιδιαιτερα φιλοζωικων μεθοδων πετυχαινε στρατιωτικη πειθαρχια στα εκπαιδευομενα σκυλια.
ειναι προσωπικο το θεμα βεβαια αλλα εμενα δε μου αρεσει να εχω ρομποτακι αλλα συντροφακι.
τωρα θα μου πεις οποιος χρησιμοποιει ζιτς ειναι βαναυσος με το σκυλο του? οχι βεβαια! απλα εμενα με παραπεμπει εκει το ακουσμα και μονο.
ο superman ειπε κατι πολυ σωστο στην προηγηθησα συζητηση με το οποιο συμφωνω απολυτα. χρησιμοποιοντας ελληνικες εντολες, μπορει να καψεις την εντολη απο συχνη χρηση και σε αλλες περιπτωσεις εκτος απο την ωρα που την λες στο σκυλο σου. πχ το ελα το χρησιμοποιουμε μεσα στην ημερα μας παρα πολλες φορες και οχι μονο απευθυνομενοι στο σκυλο μας. αρα μπορει ακουγοντας της χωρις να εχει νοημα ο σκυλος παυει να την εκτελει. για αυτο το λογο εγω χρησιμοποιω καποιες αγγλικες λεξεις σε καποιες πολυ σημαντικες εντολες.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Εντολές στα γερμανικά χρησιμοποιούνται λόγω του ότι είναι μονοσύλλαβες και κοφτές, άρα πολύ πιο εύκολο να γίνουν αντιληπτές και κατανοητές μέσω της εκπαίδευσης από το σκύλο.

Φυσικά ισχύει και το περί "κάψιμο" των εντολών...

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
αποδεδειγμενα επισης ο σκυλος ειτε ακουσει pitsos ειτε ακουσει κιτσος θα κανει το ιδιο πραγμα. μπορεις να του μαθεις να καθεται λεγοντας ναβουχοδονοσορας. εκεινο θα κατσει το ιδιο γρηγορα με το να του πεις sit. απλα εσυ θα στραμπουληξεις τη γλωσσα σου.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αν θελουμε να ακριβολογούμε, το stay και το down δεν είναι ακριβώς μονοσύλαβες (στέ-ι, ντά-ουν)

Επίσης το πιο "κοφτό" της γερμανικής είναι πιο εύκολο για το σκύλο ;)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
και ειναι και θεμα γουστου στη τελικη,εγω γουσταρω να ακουω ενα βαρβατο πλατζ.!!!
παρα ενα νταουν.
οπως μαρεσει το bring,παρα το απορτ η το φερτο.
οπως επισης δεν μαρεσει το φουι και μαρεσει το μη η το μερτα

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Επίσης το πιο "κοφτό" της γερμανικής είναι πιο εύκολο για το σκύλο ;)
γιατι ειναι πιο ευκολο για το σκυλο? ειναι και δυσκολο να μεταφερω αυτο που σκεφτομαι χωρις τη δυνατοτητα του ηχου. αλλα νομιζω οτι μια απλη και με σταθερη φωνη ελληνικη εντολη ειναι το ιδιο ευκολη με ενα πλατζ. δε λεω να του λεμε "καααααααατσεεεεεεεε χρυσουλι μου" αλλα νομιζω οτι το ιδιο ευκολα καταλαβαινει μια δισυλλαβη ή και τρισυλλαβη λεξη. αλλωστε δεν μαθαινει μονο την εντολη αλλα το "πλαισιο"

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
εχω μια εντυπωση οτι οι γερμανικες λεξεις χρησιμοποιηθηκαν απο τους πρωτους ελληνες εκπαιδευτες , γιατι πολλοι απο αυτους ειχαν οι ιδιοι εκπαιδευτει στην γερμανια και χαρην εντυπωσιασμου των ιδιοκτητων.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Εξαρτάται του τι ζητάς.

Εγώ ζητάω την άμεση και πολύ γρήγορη εκτέλεση της εντολής χωρίς κανένα νεύμα ή χειρισμό με γλώσσα σώματος. Και την αποφυγή μπερδέματος (π.χ. κάτω με κάτσε) που λόγω της ίδιας αρχικής συλλαβής, μπορεί να μπερδέψει το σκύλο.

Το sit με το sitz δεν έχει καμιά ουσιαστική διαφορά, ως προς το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό από το σκύλο. Και φυσικά δεν είμαι διατεθειμένος να λέω "ναβουχοδωνόσωρ" :Ρ

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εχω μια εντυπωση οτι οι γερμανικες λεξεις χρησιμοποιηθηκαν απο τους πρωτους ελληνες εκπαιδευτες , γιατι πολλοι απο αυτους ειχαν οι ιδιοι εκπαιδευτει στην γερμανια και χαρην εντυπωσιασμου των ιδιοκτητων.
δε ξερω απο που προηλθαν και πως.αλλα μερικες λεξεις τουλαχιστον σε μενα ηχουν καλυτερα αφου δεν χρησιμοποιουμε την ελληνικην για τους παραπανω λογους.
αν και ηθελα το χιαρ να της το μαθω (επαε)

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Την Τετάρτη που μας πέρασε ήμουν στον εκτροφέα για τα πρώτα μαθήματα της chanell
Ακούγοντας διάφορες εντολές μου γεννήθηκε η απορία γιατί να λέγονται έτσι και όχι ελληνικά .
Σήμερα διαβάζοντας και το περί καψίματος εντολών ολοκλήρωσα την απάντηση και σας ευχαριστώ

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
ghost girl....όλα είναι μια ιδέα......:)

η αλήθεια είναι ότι οι εντολές στην γερμανική γλώσσα χρησιμοποιούνται απο πολλούς στην αγωνιστική υπακοή, δηλ. εκεί που η άμεση και η γρήγορη εκτέλεση της εντολής είναι το ζητούμενο.....
να είσαι σίγουρη όμως ότι δεν μιλάμε για εκπαίδευση ρομπότ ή στρατιώτη αλλά για την εξάσκηση των ικανοτήτων του σκύλου με την ταυτόχρονη ενδυνάμωση της σχέσης με τον ιδιοκτήτη του....

αέεεεεερα...;!Τέλειο.....:D
superman.....πες μόνο σε ποιά γλώσσα είναι το..... μερτα....:p

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
ναι το κατσε με το κατω ειναι σχεδον το ιδιο για τον σκυλο. εγω χρησιμοποιουσα το "ξαπλα".
επισης ενα αλλο θεμα που προκυπτει με την χρηση ξενων εντολων ειναι το ποιος θα τις χρησιμοποιει. πχ αν καποια στιγμη πρεπει να φροντισει και να βγαζει τον σκυλο βολτα καμια ξαδερφη, μαμα, πεθερα του ιδιοκτητη για χψ λογους, αντε να θυμαται να του λεει γερμανικα ή αγγλικα. απο την αλλη ομως καποιοι δεν θελουν να ξερει κανεις πως να κανει το σκυλο να υπακουει εκτος απο τον ιδιο τον ιδιοκτητη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK