Eκτροφείς μαλτέζ

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Αν της εδινα λαθος πληροφοριες θα το εκανα ειτε λεγοντας ψεματα είτε πιάνοντάς την απο το χερι και πηγαίνοντάς την στο πρωτο σπιτι ιδιωτη για να βρει σκυλι.ΑΝ καταλαβα καλά,η κοπελα θελει ενα καλο σκυλακι να το αγαπησει και να περασει μαζι του καποια ομορφα χρονια με μοναδικες στιγμες.Ειναι δυνατον να εχουν ολοι τα χρηματα και το χρονο να τρεχουν εξωτερικο να αγοραζουν κατοικιδιο επειδη ετσι ξαφνικα μας επιασε τρελα για τα καθαροαιμα με γονεις με κορδελες; Και στο κατω-κατω,δεν γνωριζω αν ειχες τοσο τραυματικες εμπειριες απο Ελλαδα,που ισως και ετσι να'ναι,εγω προσωπικα εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενη.Παραπληροφορηση το λετε αυτο;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Με το να σε ακούσει και να πάρει ένα σκύλο αμφιβόλου προελεύσεως, κάνοντας την/τον να πιστέψει πως θα είναι μια χαρά, ναι είναι.
Γιατί δεν υπάρχει πιστοποίηση πως θα είναι μια χαρά και υγιές, και σαφώς δεν μπορείς να το ξέρεις.

Είναι απλά τα πράγματα, τον σύντροφο που θα αποκτήσουμε και θα ζήσει τόσα χρόνια μαζί μας, πρέπει να φροντίσουμε να διασφαλίσουμε την υγεία του και την μορφολογια του εφόσον θέλουμε συγκεκριμένη φυλή.

Αν δεν μας νοιάζουν τα πρότυπα και η ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εμφάνισης προβλημάτων υγείας,
να πάμε σε ένα καταφύγιο και να σώσουμε ένα σκυλί, που ίσως να μοιάζει και με μαλτέζ.

Αν λοιπόν δεν έχει κάποιος τα λεφτά για αγορά, ας σώσει μια ψυχή που τον έχει ανάγκη, και όχι να ενισχύσει οικονομικά την ανεύθυνη κουταβοπαραγωγή που μόνο σκοπό έχει το κέρδος και την κάλυψη της ματαιοδοξίας κάποιων.

Διότι για μένα ότι είναι εκτός προτύπου, δεν είναι κάτι, αλλά μοιάζει πολύ με κατι.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
ΑΝ καταλαβα καλά,η κοπελα θελει ενα καλο σκυλακι να το αγαπησει και να περασει μαζι του καποια ομορφα χρονια με μοναδικες στιγμες.Ειναι δυνατον να εχουν ολοι τα χρηματα και το χρονο να τρεχουν εξωτερικο να αγοραζουν κατοικιδιο επειδη ετσι ξαφνικα μας επιασε τρελα για τα καθαροαιμα με γονεις με κορδελες;
ε τότε παίρνεις ένα ωραιότατο ημιαιμάκι που δεν έχει σπίτι! ;)

νομίζω ότι αυτή η λογική που περιγράφεις... δικαιολογεί την συμπεριφορά όσων ιδιωτών ζευγαρώνουν τα ράτσας σκυλιά τους και μετά πουλάνε τα κουτάβια! καταλαβαίνω σωστά;

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Βρε κοριτσια ,δεν μου αρεσει καθολου η τοση επιθετικοτητα σε κατι που νομιζω τελικα οτι ειναι της μοδας εδω μεσα.Πατε ουτε λιγο ουτε πολυ να με πισετε οτι ολα τα σκυλια που ειναι γραμμενα στον ΚΟΕ ή τουλαχιστον τα περισσοτερα ειναι μουφα.ΟΚ, δεν βρισκω κουραγιο να συνεχισω,ΔΕΝ μου αρεσουν οι επιθεσεις ουτε να επιτιθεμαι αλλα τα δικα μου τουλαχιστον τα σκυλια μπορει να μην ειναι για την CRUFTS αλλα μια χαρα υπηρετουν το προτυπο της φυλης τους.!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Βρε κοριτσια ,δεν μου αρεσει καθολου η τοση επιθετικοτητα σε κατι που νομιζω τελικα οτι ειναι της μοδας εδω μεσα.Πατε ουτε λιγο ουτε πολυ να με πισετε οτι ολα τα σκυλια που ειναι γραμμενα στον ΚΟΕ ή τουλαχιστον τα περισσοτερα ειναι μουφα.ΟΚ, δεν βρισκω κουραγιο να συνεχισω,ΔΕΝ μου αρεσουν οι επιθεσεις ουτε να επιτιθεμαι αλλα τα δικα μου τουλαχιστον τα σκυλια μπορει να μην ειναι για την CRUFTS αλλα μια χαρα υπηρετουν το προτυπο της φυλης τους.!
Που είδες την επιθετικότητα;
Απλά μου φαίνεται αδιανόητο σε μια χώρα που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στο θέμα της κυνοφιλίας να υποστηρίζεις τους byb.

Ένας απο τους σκοπούς του ΚΟΕ είναι "Η ανάπτυξη και βελτίωση της φυλής όλων των καθαρόαιμων σκύλων στην Ελλάδα."
Πιστεύεις ότι τα τυχαία ζευγαρώματα συμβάλλουν στην βελτίωση της εκάστοτε φυλής;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα αδέσποτα στους δρόμους.....χιλιάδες αδέσποτα......

αν θές λοιπόν σκύλο φυλής
πας σε εκτροφείο που τηρεί τον ηθικό κώδικα του ΚΟΕ και βοηθάς κι εσύ στην εξέλιξη της φυλής (όποιος θέλει να τον διαβάσει ας βάλει τον τίτλο στην αναζήτηση)
δεν θές σκύλο φυλής αλλά απλά κατοικίδιο?
χιλιάδες αδέσποτα περιμένουν να ξεπληρώσουν το καλό που θα τους κάνεις .... πολύ απλό και πολύ συζητημένο
καμία επιθετικότητα
:)
σημειώστε ότι τα λεγόμενα και μαλτεζοειδή υπάρχουν στα καταφύγια κατα δεκάδες.

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
διάβασα όλα τα threats,ότι συζήτηση υπάρχει μέσα στο φόρουμ και καταληγω πως δεν θα αποκτησω ποτέ ένα πολυπόθητο μαλτεζακι!μάλλον είναι πολυτέλεια να βρεις υγειες κουταβι στην ελλαδα!το εξωτερικό δεν παίζει για οικονομικούς λόγους...οπότε...τσάμπα ξεκίνησα να μαζεύω χρήματα.ατέλειωτες ώρες ψαξιματος και.....τελικά τίποτα!τι να πω;πραματικη απογοήτευση!!!να ονειρεύεσε κατι απο μικρός....και τη στιγμή που μπορείς να υλοποιησεις ένα όνειρο,να γκρεμίζεται....τι να πω;να χαίρεστε τα ζωακια σας και σας ζηλεύω!ουφ

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
διάβασα όλα τα threats,ότι συζήτηση υπάρχει μέσα στο φόρουμ και καταληγω πως δεν θα αποκτησω ποτέ ένα πολυπόθητο μαλτεζακι!μάλλον είναι πολυτέλεια να βρεις υγειες κουταβι στην ελλαδα!το εξωτερικό δεν παίζει για οικονομικούς λόγους...οπότε...τσάμπα ξεκίνησα να μαζεύω χρήματα.ατέλειωτες ώρες ψαξιματος και.....τελικά τίποτα!τι να πω;πραματικη απογοήτευση!!!να ονειρεύεσε κατι απο μικρός....και τη στιγμή που μπορείς να υλοποιησεις ένα όνειρο,να γκρεμίζεται....τι να πω;να χαίρεστε τα ζωακια σας και σας ζηλεύω!ουφ
Είναι πολυτέλεια να βρεις ένα υγειές κουτάβι καθαρόαιμο ΜΑΛΤΕΖ στην Ελλάδα, δυστυχώς. Απο άλλες φυλές βρίσκεις μια χαρά, έχουμε κάποια σωστά εκτροφεία.

Ποια λεφτά μαζευες βρε Mirtouli αφου ζήταγες μαλτεζ με 400 ευρώ σε 2 δόσεις στο άλλο νήμα! Δεν παίρνεις κουτάβι από εκτροφείο με 400 ευρώ ούτε με δόσεις πάντως.

Όπως και να έχει μην απελπίζεσαι. έτσι κι αλλιώς η έρευνα για καλό εκτροφείο θα σου πάρει καιρό! Πόσο μάλλον όταν πρέπει να απευθηνθείς στο εξωτερικό! Άρχισε την έρευνα, πήγαινε σε καμία έκθεση, βρες μερικούς εκτροφείς και παράλληλα μάζευε και χρήματα! σε 1 χρόνο θα τα έχεις καταφέρει πιστευω! Και να μαζεψεις χρήματα και να κάνεις την απαίτητη έρευνα να βρεις σωστό εκτροφέα-άρα και κουτάβι!Τώρα αν δε μπορείς μέσα σε ένα χρόνο να μαζεψεις περίπου 2000 ευρώ (κόστος αγοράς + ταξίδι + πρώτα έξοδα κουταβιού) τότε μάλλον δε μπορείς να αποκτήσεις σκύλο ούτε δωρεάν αφού δεν θα μπορείς και να τον συντηρήσεις!

Δεν πρέπει να παίρνουμε αψηφιστα την απόκτηση σκύλου! Ουσιαστικά είναι ένα νέο μέλος στην οικογένεια που θα σε συντροφευει για πολλά χρόνια και απαιτεί αρκετά έξοδα. Σκέψου, θα επέλεγες να κάνεις παιδί, αν σου ήταν οικονομικά αδύνατον ή δύσκολο να του προσφέρεις όσα έχει ανάγκη? Λογικά όχι! Ε, έτσι είναι και με τα σκυλάκια! :)
Φιλικά!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όσα λεφτά θα ξοδέψεις για έναν σκύλο σε έναν χρόνο αρκούν για ένα ταξίδι στο εξωτερικό και ένα καλό κουτάβι εκτροφείου ....
άσε που μακάρι να ξοδευαμε τόσο λίγα τον χρόνο για το σκυλί μας (2000 ευρώ περίπου δηλαδή.....)

ξεκίνα το ψάξιμο
δες εκθέσεις
ψάξε νικητές
ψάξε ιστορικά εκτροφεία
επικοινώνησε με ομίλους φυλής άλλων χωρών
θα τα καταφέρεις τελικά

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
λοιπόν θυμάστε για ένα φίλο μου που είχε το ροντβαιλερ;του ζήτησα να με βοηθήσει και μου είπε ότι θα μου βρει σε καλη τιμη!πήγε σήμερα στον εκτροφεα που πήρε το ροντ και η τύχη μου χαμογέλασε νομίζω,αλλα θα μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας.σε 2 μήνες περίπου θα παει ο ίδιος Ευρώπη(Ιταλία Γαλλία)όπου έχει φίλους εκτροφεις που συνεργάζεται χρόνια και μου υποσχέθηκε να μου φέρει το πιο υγειες κουταβι του κόσμου!λόγω του ότι είναι γνωστοί θα μου κόψουν αρκετά!500 θα δώσω!
έχω απο το πρωί και κάνω σαν ηλιθιο απο τη χαρα μου!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
λοιπόν θυμάστε για ένα φίλο μου που είχε το ροντβαιλερ;του ζήτησα να με βοηθήσει και μου είπε ότι θα μου βρει σε καλη τιμη!πήγε σήμερα στον εκτροφεα που πήρε το ροντ και η τύχη μου χαμογέλασε νομίζω,αλλα θα μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας.σε 2 μήνες περίπου θα παει ο ίδιος Ευρώπη(Ιταλία Γαλλία)όπου έχει φίλους εκτροφεις που συνεργάζεται χρόνια και μου υποσχέθηκε να μου φέρει το πιο υγειες κουταβι του κόσμου!λόγω του ότι είναι γνωστοί θα μου κόψουν αρκετά!500 θα δώσω!
έχω απο το πρωί και κάνω σαν ηλιθιο απο τη χαρα μου!

Να μάθεις το όνομα του εκτροφέα του φίλου σου και εκεινων που θελει να πάει να πάρει το κουτάβι σου. 500 ευρω τιμή net λόγω συνεργασίας;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν δίνει σκύλο σε μεσάζοντα για να το δώσει σε κάποιον που δεν γνωρίζει.-
Μην ενθουσιάζεσαι.
Με 500 ευρώ κιόλας.
Μακριά!!

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
όσων αφορά εκθέσεις...έχω παει σε μια μόνο!στο εκθεσιακό κέντρο της Κοζανης(όπου σπούδαζε κι ολας) !συμμετειχε και το ροντ του φίλου μου!είναι φανταστικές οι εκθεσεις!!!

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
κοιτά να δεις...ξέρω ότι ο ίδιος είναι σοβαρός εκτροφεας και συναναστρεφεται με σοβαρούς εκτροφεις αφού τα ροντ του είναι όλα ένα κι ένα!γιατί να μην τον εμπιστευτω;ήταν πολυ αρνητικός στην αρχή.εν τέλη το έψαξε όλο το πρωί με τηλέφωνα και τέτοια.επίσης με ενημέρωσε για όλα αυτά που μου έχετε μάθει ήδη όλοι εσείς εδω(puppy mills-pet shop λάθος εκτροφη κτλ).
εξάλλου αυτός δεν θα κερδίσει τίποτα.