Eκτροφείς μαλτέζ

ntora

Active Member
16 Ιανουαρίου 2010
25
1
Thessaloniki
ntora.deviantart.com
ρε παιδια τι σχεση εχει ο κτηνιατρος με τους εκτροφεις?για πιο λογο να μη σου προτεινει απλα εναν εκτροφεα και να κανεις μονο σου τα υπολοιπα?δεν το καταλαβαινω..δουλεια του κτηνιατρου ειναι αυτο που λεει το ονοματακι του...να γιατρευει ζωα και σε καμια περιπτωση να ασχολειται με εμποριο ζωων..ως μελλουσα κτηνιατρος μιλαω και γω..ολα τα αλλα ειναι καθαρα βλακειες και συγνωμη κιολας αλλα δεν υπαρχει μαθημα στη σχολη που να σε μαθει για τα προτυπα καθε φυλης ζωου ετσι ωστε να εισαι ικανος με το ματι να διακρινεις το καθαροαιμο..μην εισαι παραλογη ntora γιατι εξαιτιας αποψεων σαν τις δικες σου υποβαθμιζεται η σοβαροτητα και ο επαγγελματισμος των κτηνιατρων
Εγω ειπα οτι ο κτηνιατρος εχει την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να εχει αυτη τη γνωση αν το ΕΠΙΛΕΞΕΙ. Μηπως εσυ είσαι παραλογη ή παρερμηνευσες...;
Η αποψη μου ειναι σιγουρα εξυψωση και σε καμια περιπτωση υποβιβασμος του κτηνιάτρου.

ΥΓ: Mε την πλαστογραφια που υπάρχει μονο το DNA σε κατυχυρωνει... εχεις δικιο foivos...

swiftkid

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2009
550
97
παιδιά συγνώμη αν ποστάρω λάθος,αλλά μήπως ξέρει κανείς μήπως υπάρχει κάποιος εκτροφέας μαλτέζ στην Πάτρα;Ψάχνουμε για ένα μαλτεζάκι δεν ξέρω πως να το επιλέξω,σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πάρω από πετ σοπ :):D

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μπες στο eurobreeders.com και ρίξε μία ματιά εκει για Έλληνες εκτροφεις . Πάτρα δεν νομίζω ότι υπάρχει...γενικά στην Ελλάδα δεν υπαρχουν σωστοί εκτροφεις Μαλτεζ...(από όσο ξέρω)
Μακριά από ένα site www.darkland.gr...
Γενικά, όταν θα βρεις κάποιον εκτροφεα απο το internet...θα πρέπει να κάνεις κανονικη έρευνα Σερλοκ Χολμς...πριν αποφασίσεις.
Παίζουν πολλοί μουφα -εκτροφεις.
Υπάρχουν κάποια θέματα μέσα στο forum...για το πως διαλεγουμε σωστό εκτροφέα. Διάβασε τα πριν ξεκινήσεις την έρευνα σου.
Θέλει χρόνο και υπομονή...για να βρεις τον σωστό...
:):)!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν τελικά βρεις εκτροφέα, πριν πας να τον συναντήσεις να έχεις διαβάσει και κατανοήσει ΑΥΤΟ το θέμα που είναι ένας πολύ καλός οδηγός του πως επιλέγουμε τον σωστό εκτροφέα!
Επίσης να έχεις διαβάσει το πρότυπο της φυλής και να μην σου πουν ότι υπάρχουν μαλτέζ tea cup κι άλλα τέτοια...

Καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου!:)

Μάγκας

Active Member
20 Ιανουαρίου 2011
40
12
Αθήνα
καλησπέρα!!
είμαι καινούρια στο φορουμ κ θα ήθελα για όποιον μπορεί να με βοηθήσει αν γνωρίζει κάτι παραπάνω για δύο εκτροφείς που μου είπαν...
Η μία ονομάζεται Νταγκίνη κ αποκαλεί τον ευατό της εκτροφέα μαλτέζ.. κ ο άλλος είναι στον Μαραθώνα πανσιον - εκτροφείο Νώε..
όποια πληροφορία θα μου είναι χρήσιμη!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
καλημερα!!! Κι εγω καινουρια ειμαι στο φορουμ και προσπαθω να εγκληματιστω με τα λεγομενα εδω.Επειδη εχω τρελα και μεγαλο ερωτα με τα Μαλτεζ,τον οποιον τον κολλησα σε ολη την οικογενεια,αγορασα προπερσι 2 σκυλακια τα οποια βαση των χαρτιων τους ειδα οτι ειναι τριςεγγονα του εκτροφειου Νταγγινη.Κοιτα,μεχρι στιγμης,καλα τα παμε,εχουν ολα τα καλα χαρακτηριστικα της φυλης,ειναι μικροσωμα τελικο βαρος του μεγαλου 2,900 μονο στο μαλλι λιγο τα χαλαμε που απο το ενα δεν ειναι ο μανδειας που ονειρευομουνα.Δεν εχουν προβληματα υγειας ομως ουτε δυσπλασιες ,οι ουρες ειναι τελειες,ματια,μυτη κτλ σωστα.Σκεψου ομως οτι οπως ειπα,ειναι απογονοι του εκτροφειου και επεισης εμαθα οτι η κυρια ειναι σκετη business woman! και οτι το παιζει αφ'υψηλου!Με χαλαει επεισης το γεγονος οτι εκτρεφει και αλλες φυλες,τουλαχιστον μεχρι περυσι.Για το αλλο,ουτε το εχω ακουσει.

Μάγκας

Active Member
20 Ιανουαρίου 2011
40
12
Αθήνα
Αχ σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...ναι η αλληθεια είναι ότι εκτρέφει κ άλλες μικρόσωμες ράτσες...απ' ότι διάβασα...της 'εστειλα μειλ απλά για να ενημερωθώ αλλά δεν έλαβα ποτέ απάντηση!!!οψόμεθα.....θα τη βρω την άκρη.....

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Ειμαι τρελα ερωτευμενη με τη φυλη και δεν το μετανιωσα ουτε ΜΙΑ στιγμη που εβαλα στη ζωη τη δικη μου και της οικογενειας μου αυτα τα πλασματα.Περα απο την αισθητικη που ,οπως και να το κανεις,ειναι τρελα να βλεπεις αυτο το μαλλι να ανεμιζει στο περπατημα,την πλουμιστη ουρα να κουνιεται,την αισθηση του μεταξιου κατω απο την παλαμη να σε σαγινευει και να σε ηρεμει ,ειδικα αν εισαι στρεσαρισμενος! εχουν τα ατιμα ενα τρελο χαρακτηρα που αν αρχισω τωρα να απαριθμω τι κανουν καθε μερα απο το ΄καλημερα΄,τελειωσαμε,νυχτωσαμε!!!Ειδικα το ενα μου το κοριτσι ειναι τοσο λουσου και χαδιαρα σαν ψευτικο κουκλι που καθεται να την χτενιζω και να της βαζω κοκκαλακια με τις ωρες.Σκεφτομαι και για εκθεση να την κατεβασω αλλα...φοβαμαι.Μενω επαρχια και δεν εχω δει τι παιζει εκει,πως πρεπει να περπατανε στο ριγκ ,τι πρεπει να κανω εγω κτλ.
Αν τα καταφερω φετος,θα κατεβω Αθηνα να παρω γευση του τι παιζεται και πως και βλεπουμε.Παντως εκπαιδευμενα στο περπατημα ειναι ολα τους.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Το Daghini's μόνο για εκτροφείο δεν μου γεμίζει το μάτι. Κουταβεμπορας σε όλο του το μεγαλείο.

Διάβασε το πρότυπο της FCI γιατί γράφουν ανακρίβιες, το μαλτεζ πρέπει να είναι 3 με 4 κιλά, τα tea cup δεν υπάρχουν.

Είδες τις φωτο for sale;

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Καλησπερα σε ολους σας.Ειχα χρονια να μπω στο site της Νταγκινη και κυριολεκτικα σοκαριστηκα!!!!!Μακρια,μακρια,μακρια!
1ον)τα μαλτεζακια ειναι της συμφορας,μαλλι σγουρο οσο κι αν τα εχει χτενισει,μακρυα μουσουδα και λερωμενα ματια.Και καλα τα ματια,ειναι και της ηλικιας αν ξερετε τι εννοω.Αλλα το συνολο ειναι χαλια!
2ον)Τρελαινομαι οταν βλεπω πολλες φυλες στο ιδιο σπιτι,να μεγαλωνουν κουταβια σκορπια γυρω τριγυρω.Ξερει κανεις τι καθαριοτητα χρειαζεται,ποσο λερωνουν ποσο μαλλον να εχεις ολο το χρονο παραγωγη.!Και ποιος εγγυαται οτι δεν μπερδευονται οι αρσενικοι απο αλλες φυλες οταν ενα θηλυκο ειναι σε οιστρο?Ειχατε ποτε ζευγαρι που το θηλυκο να ειναι σε οιστρο και να μην θες να ζευγαρωσει τη συγκεκριμενη περιοδο?Για 3 εβδομαδες δεν μπορουσαμε να κοιμηθουμε και ειχα 2 σκυλια,οχι 45 ρατσες!!!
Αποψη ταπεινη δικη μου,αν θες απλα ενα ομορφο σκυλακι για συντροφια ψαξε αλλου,υπαρχουν ιδιοτες που και χαρτια σου δινουν και δεν τα πουλαν 1500ε με τη μουρη εκτροφειου.Αν παλι θες εκθεσιακο,κοιτα στο εξωτερικο.Εγω εχω σταμπαρει ενα εκτροφειο ,of blue moonlight νομιζω λεγεται και το βρηκα στο eurobreeders.Δεν εχω επικοινωνησει ακομα γιατι δεν ειμαι ετοιμη,αλλα θα το κανω...καποτε.

Μάγκας

Active Member
20 Ιανουαρίου 2011
40
12
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά!!!Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές...Πραγματικά εδώ μέσα έχω μάθει πολλά που δεν ήξερα...¨Εχω διαβάσει το πρότυπο...η αλήθεια είναι πως δεν ψάχνω εκθεσιακό σκυλί...αλλά ένα πλάσμα που να μου δοθεί πρώτα απ'όλα υγιές....τόσα πολλά ζητάω...ουφ!! Leda μου λες να κοιτάξω κ από ιδιώτες..?

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Εγω προσωπικα δεν συμφωνω με το Sofouli .Γιατι ετσι κατηγορηματικη με την Ελλαδα απο την στιγμη που δεν θελει κατι εκθεσιακο?
Σε αλλο post κανω μνοια για σκυλι απο εξω αλλα κοιταω και αλλα πραγματα.Εχω 2 σκυλακια μαλτεζ απο Ελλαδα τα οποια τα πηρα απο ιδιωτη,με χαρτια ΚΟΕ, εκανα ταξιδι με τον αντρα μου για να παω να δω και τους γονεις γιατι την ειχα πατησει με εισαγωγης σκυλι που βγεικε τεραστιο,και λοιπον τα μωρα μου τα πηρα ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΑ ,πολυ προσεγμενα τειρουν το προτυπο της φυλης στο 95% και δεν γιναν μολωσσοι.
Το ενα ειναι 2,950 και ειναι 4 χρονων και το αλλο 2,600 και ειναι 1,5 χρονων.Απο χαρακτηρα δε,δεν υπαρχει τιποτα πιο ερωτευσιμο,εξυπνο και υπακουο.Αρκει να σου κερδισει την εμπιστοσυνη αυτος που τα δινει και να εξετασεις πολλες παραμετρους,αλλα οχι οτι δεν μπορεις να βρεις κατι αξιοπρεπες και εγχωρια!!!

Μάγκας

Active Member
20 Ιανουαρίου 2011
40
12
Αθήνα
Δυστυχώς για μένα είναι πολύ δύσκολο κ να φύγω εξωτερικό...αλλά κ όλη η διαδικασία...πως να πάρω έναν σκύλο από ένα εκτροφείο του εξωτερικού που στην ουσία θα το έχω δει μόνο από φωτογραφίες κ όχι από κοντά...
Δε μπορεί να'ναι όλα τόσο μαύρα την Ελλάδα...δλδ..έχω απογοητευτεί πάρα πολύ!!!πφφφφ!!!

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Απαντω στον Μαγκα οτι τα πραγματα δεν ειναι ΤΟΣΟ σκουρα οσο καποιοι τα παρουσιαζουν και η απαντηση στην Αlexia ειναι οτι το προτυπο ειναι μεχρι 3 κιλα και μετραει η συνολικη εικονα.Ενα κατα τα αλλα σωστο σκυλι δεν θα χασει ποντους για 200 γρ.Επεισης ηταν και δικη μου ευθυνη γιατι τα σκυλια τα πηρα 5 και 6 μηνων γιατι ηθελα μικροσωμα,στα σιγουρα.Πιστεψε με πιο γερα σκυλια δεν γινεται!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Leda
μην παραπληροφορείς τους υπόλοιπους.

Η μόνη σωστή οδός για απόκτηση καθαρόαιμου σκύλου είναι ο σωστός εκτροφέας.
Έχει συζητηθεί και αναλυθεί πάμπολλες φορές.