Eκτροφείς μαλτέζ

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ξέρεις κάτι είσαι άδικος Dennis, γιατί από τη μία λέτε δεν κάνει σε pet shop, από την άλλη όχι από τη λίστα του ΚΟΕ, από την άλλη φταίνε οι καταναλωτές που δεν ενημερώνονται, δύο μήνες ψάχνω και αν δεν ανέθρεφες αυτά τα μαχητικά σκυλιά αλλά αυτά του καναπέ που μου αρέσουν θα αγόραζα από εσένα γιατί ως εκτροφέας θα σε εμπιστεύομουν αλλά δεν βρίσκω
Mα δεν είναι έτσι γενικά στην ζωή?
Eίμαστε στην εποχή του marketing και της παραπληροφόρησης..
Πως μπορούμε να προστατευθούμε σαν καταναλωτές?
Σαν ασθενείς?
Σαν γονείς?
Σαν παιδιά?
Σαν απλός πολίτης?

Δυστυχώς τίποτα δεν είναι ρόδινο..
Πας σε έναν γιατρό και ξέρεις ότι πρέπει να πάρεις άλλες 5 γνώμες για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο..(και πάλι και αν το έχεις..)
Πρέπει να κοιτάς τα μικρά γραμματάκια στις συσκευασίες για τα Ε..
πρέπει να ρωτάς τον χασάπη την προέλευση του κρέατος και πάλι να μην τον πιστεψεις γιατί που ξέρεις στην τελική..(έχεις έναν δικό σου..)
Πες μου που στην ζωή γενικά είμαστε προστατευμένοι?
Πες μου ποιος δημόσιος φορέας κάνει σωστά την δουλειά του και πες μου πως εσύ για να είσαι καλά πρέπει η να λειτουργήσεις?

Με την ενημερωση και μονο..!!!!
Οσο θα πηγαινουμε απο βιασυνη,επειδη μας ειπανε ..επειδη βαριομασταν να ψαξουμε και να αλυσουμε θα φταιμε εμεις..

Αλλα εδώ είναι και κάτι άλλο..
Πίσω από τα ωραία σκυλάκια..που εμάς τους κυνόφιλους μας ανατριχιάζει ένα βλέμμα ενός κουταβιού,καλά κρυμμένος κρίβεται ένας κόσμος απίστευτης εκμεταλλεύσεις,κτηνώδης συμπεριφοράς ,εργοστάσιο ψυχών που εμείς με την κίνηση μας συνεχώς την ενισχύουμε..και τι παίρνουμε..??δυστυχώς ένα αρώστο παρα πολλές φορες σκυλί..

Αν βαριόμαστε να ξυπνήσουμε για το δικό μας καλο...
Αλλα τουλάχιστον τα συναισθήματα μας δουλεύουν 24 ωρο ας σκεφτούμε τουλαχιστον εικόνες που πολλές φορες κάποιους μπορεί να στοιχειώσουν τα μυαλά..

τα pappy mils...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ποιό σ'αρέσει, όχι όλα δεν μπορώ έχω πρόβλημα και αργεί το mail ... Διάλεξε 2.
Tα ελληνικά είναι χωρίς χαρτιά από οικογένεια οπότε άστα ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
kango είσαι πολύ γλυκός, αλλά στη δική μου περίπτωση να στηρίξω ποιον; Την κυρία από την Κερατέα που πουλάει tea cups με την έγκριση του ΚΟΕ; τα απαράδεκτα puppy mills που πληγώνουν τη συνείδηση του κάθε πολίτη και λες μιά ώρα αρχίτερα να φύγουν τα κουτάβια από κει μέσα ή τους εκτροφείς του εξωτερικού που απαιτούν να πας εσύ ο ίδιος να πας να πάρεις τα σκυλιά και να πληρώσεις τα κέρατα σου αγοράζοντας και πάλι με κλειστά μάτια και χαρτιά που θα έρθουν του αγίου και στο κάτω- κάτω μια χαρά οικονομημένοι είναι, εσείς μου τα μάθατε όλα αυτά. Εγώ τώρα τι να διαλέξω πές μου; Αλλά δεν πειράζει γιατί το κουτάβι θα μου το φέρει ο Dennis!;) και με 500 ευρώ, σωστά Dennis?
Να μην στηριξεις κανεναν ζηταω..
Να μην βιαστεις..!!
Να σκεφτεις...

Να βρεις ενα καλο εκτροφειο απο το εξωτερικο..

Και να παρεις με τον σωστο τροπο ενα καλο κουταβι!!!

απλο!!:D

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
kango ένιωθα πολύ μόνη μέχρι πριν λίγο, αλλά χάρης στην φιλότιμη προσπάθεια του Dennis, νιώθω ήδη καλύτερα αν και τον προκάλεσα λίγο. Όπως και να έχει αν δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει δε γίνεται. Dennis μπορούμε να βρουμε 2-3 μηνών; που τα είδες όλα αυτά; και γιατί παρακαλώ δεν βοηθήσατε τις προλαλήσαντες που έψαχναν για maltese?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλα τωρα ασε τωρα τους αλλους ...,διαλεξε ενα απο αυτα τα μαλτεζ που σου δινει ο denis..,τωρα που γυριζει δηλαδη..:D:D

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
ισπανία και ιταλία, νομίζω ότι είναι καλύτερα αν και της ισπανίας μοιάζει μεγάλο και και της Ιταλίας ημίαιμο. Dennis μην βιάζεσαι, υπομονή όπως λέει και ο φίλος μας ο kango. Πες μου απλά keywords, κάτι είναι σίγουρο οτι μου διέφυγε.

και σε ευχαριστώ πολύ!!!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Γιατί κουράστηκα με τα maltese και μέσω εσού επειδή μου την είπες θέλω να δώσω ένα ηχηρό παράδειγμα.

Τα σκυλιά αυτά ειναι ΟΛΑ ΗΜΙΑΙΜΑ.

Τα βρήκα μέσα σε 1 λεπτό στο google . Eίναι mix maltese με terrier - με poodle και με pomeranian. Το ένα δε είναι ΕΝΗΛΙΚΟ.

Εχουμε λοιπόν

- Εναν (εσένα) που έχει ψάξει - ρωτησει - μάθει και έχει δεί maltese. Πώς έχουν γίνει ΣΟΒΑΡΑ αυτά και δεν ξεχωρίζει ημίαιμο ενήλικο ?? Θέλει maltese ΠΑΡΑ πολύ και καλο maltese για διάφορους λόγους και το αναζητά εναγωνίως, χωρίς να κάνει αυτά που όντως πρέπει για να μην πιαστεί θύμα.

- Εναν (εμένα) που απλά το παίζει έξυπνος είναι και λίγο μαλάκας και αδιάφορος που εσύ θέλεις το σκυλί για να μεγαλώσει με τα παιδιά σου ίσως, δεν τον νοιάζει αν δαγκώνει ή αν σας πεθάνει στα χέρια και θέλει μόνο να κερδίσει - και μπορεί να σε πείσει πολύ εύκολα (ούτε κάν μιλούσαμε live) για να αγορασεις αυτό που θέλει. Αυτήν την στιγμή με ένα ζωντανό ημίαιμο και ίσως πλαστα χαρτιά (φωτοτυπίες από το printer του ) σε είχε κάνει να δώσεις 500 ευρώ και θα κέρδιζε ΑΚΡΙΒΩΣ 500 ευρώ άντε μείον και το μελάνι του printer.

- Και έναν (Kango) που ενώ συναλλαόμαστε σου ΦΩΝΑΖΕΙ για το τί πρέπει να κάνεις, με ΠΟΛΛΑ posts - σου λέει για απατεώνες, για το πώς είναι η ζωή γενικά και ότι της έρθει στο κεφάλι, σου λέει μην εμπιστεύεσαι κανέναν , σου λέει για puppy mills για όλα ... και εσύ ΑΓΝΟΕΙΣ τα posts της και μιλάς με τον απατεώνα με τα ημίαιμα σαν να μην υπάρχει αύριο.

Aρα υπάρχει ΚΑΙ ενημέρωση - ΚΑΙ γνωστός δρόμος επιτυχίας (εξωτερικό με κόπο και υπομονή και διάβασμα) αλλά δεν υπάρχει ο βασικός παράγοντας ΕΣΥ.

Επειδή ίσως να με βρίσεις μετά από αυτό το post που έπαιξα με τον πόνο σου, να θυμάσαι ΑΝΟΙΓΕ site - πήγαινε σε εκθέσεις - δές φωτό από πρωταθλητες σκύλους να πάρεις μία ιδέα πώς είναι ένα τουλάχιστον τυπικό maltese. Πάρε βιβλία - μάθε για την φυλή την μορφολογία της και τον χαρακτήρα της - διάβασε το πρότυπο - κατάλαβέ το - μίλα με εκτροφείς παραπλήσιοων φυλών που σαρέσουν και δείς στην έκθεση - ρώτα τους για το maltese και πού μπορεις να βρεις ...

... και δεν θα το μετανιώσεις ...

Από την πλευρά μου οποιαδήποτε συμβουλή για να επανορθώσω είτε για σκυλί είτε για τα τεχνικά - μεταφορές γιατρους κλπ στην διάθεσή σου ...

το standart

http://www.fci.be/uploaded_files/065gb98_en.doc

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ΞΑΝΑ γατί θα το χάσεις .....

ΑΝΟΙΓΕ site - πήγαινε σε εκθέσεις - δές φωτό από πρωταθλητες σκύλους να πάρεις μία ιδέα πώς είναι ένα τουλάχιστον τυπικό maltese. Πάρε βιβλία - μάθε για την φυλή την μορφολογία της και τον χαρακτήρα της - διάβασε το πρότυπο - κατάλαβέ το - μίλα με εκτροφείς παραπλήσιοων φυλών που σαρέσουν και δείς στην έκθεση - ρώτα τους για το maltese και πού μπορεις να βρεις ...
...... ΜΟΝΟ έτσι θα πάρεις maltese το οποίο αν είναι καλό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι κάποιος θα απαιτήσει να πάς να το πάρεις ... για να το βάλεις καμπίνα ή οδικώς ... τα ποσοστά θνησιμότητας σε πτήσεις kargo είναι πολύ μεγάλα σε τόσο μικρά κουτάβια ...

Αλλιώς αλλάζεις φυλή και πάμε από την αρχή ... ;)

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
πλάκα μου κάνεις; πρώτη σου είπαν οτι το ένα είναι ημίαιμο και οτι το άλλο είναι ενήλικο και αν δεν κάνω λάθος οτι αυτό με το πουλ οβερ είναι westie, και πίστεψε με πραγματικά κουράστηκες με τα μαλτέζ επειδή κοίταξες ένα βράδυ και όχι ένα δίμηνο όπως ψάχνω εγώ. Και εσύ είσαι αφελής γιατί αν θυμάμαι καλά σου ζήτησα post και όχι δεν θα θυμώσω γιατί δεν έπαιξες με τον πόνο μου, αλίμονο μου αν είχα μόνο αυτό να σκέφτομαι Dennis. Αλλά όσον αφορά τη συμπεριφορά σου δεν νομίζω οτι ήθελες να το παίξεις έξυπνος απλώς ήθελες να μου την πεις, αλλά και πάλι δεν νομίζω οτι τα κατάφερες και πολύ. Και δεν χρειάζεται να επανορθώσεις γιατί δε χάλασες τίποτα. Επειδή λοιπόν είστε όλοι στο κόλπο, πείτε μου τι να προσέξω στο pet shop και πατσίσαμε.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ποιοι ειμαστε στο κολπο καλε?

Τι να προσεξεις που????:eek:
Κατσε τωρα γιατι μου πεφτει μια μια η τριχα απο τα μαλια μου!!!!:eek::eek:

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
και πραγματικά δεν με ακούτε σε αυτό το site να μιλήσω σε ποιον στην τύπισσα από την Κερατέα που δεν κατεβάζει τους σκύλους της σε εκθέσεις, πλάκα μου κάνεις;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αχ παναγια μου..,βρε marcia τιποτα δεν καταλαβες???
Η κερατεα σε ποια χωρα βρισκεται εκτος Ελλαδας??

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ισπανία και ιταλία, νομίζω ότι είναι καλύτερα αν και της ισπανίας μοιάζει μεγάλο και και της Ιταλίας ημίαιμο.
Ισπανία είναι κουτάβι με pomeranian εσύ το πέρασες για ενήλικο καθαρόαιμο.
Ιταλία είναι ενήλικο διασταύρωση με poodle και το πέρασες για κουτάβι ημίαιμο.
Αν δεν σου έλεγα ότι τα "ελληνικά" είναι από οικογένεια θα μου ζήταγες λογαριασμό τράπεζας τώρα μαζί με το link ... και links υπάρχουν πολλά έτσι κι αλλιώς ... μπορεί κάποιος να φτιάξει και να πουλάει αυτά τα ίδια σκυλιά ... ;)

Ημουν σίγουρος ότι θα με βρίσεις - δεν περίμενα κάτι παραπανω επιβεβαιωνεις τα λογια μου. Αρα τα pet-shops υπάρχουν εξ'αιτίας ΣΟΥ όσο και αν αυτό σε εξοργίζει.

Να προσέξεις να

- είναι ζωηρό, να τρώει και να πίνει νερό
- ο χώρος να είναι καθαρός
- να μην έχει ΟΥΤΕ δίπλα άλλο που να σου φαίνεται άρρωστο
- αν κάνει διάρροια μακριά
- να βλέπει
- να ακούει (πολύ σημαντικο στα maltese)
- να μην είναι δακρυσμένο
- να μην είναι λερωμένο στα οπίσθια (σημάδι διάρροιας)
- να μην είναι πολύ μικρό ούτε πολύ μεγάλο σε μέγεθος
- να μην φοβάται
- να μην αδιαφορεί όταν του τραβάς την προσοχή
- τα εμβόλια τα ξανακάνεις όλα
- και την αποπαρασίτωση

καλή τύχη ;)

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
όλες θα σου πέσουν τώρα!
:) επειδή δεν έχω σκοπό να βγω εκτός συνόρων και επειδή ο φίλος σου ο Dennis βαρέθηκε να με παραμυθιάζει "δηλαδή να ψάχνει για ημίαιμα μαλτέζ" σε μία νύχτα, και επειδή επιλογές εντός συνόρων δεν έχω, πείτε μου τι προσέχω και πως, αν είναι δυνατόν... (και μην ακούσω αυτή χαλάει το site των εκτροφέων με τα μολυσμένα pet shops...) γιατί νόμιζα οτι αυτό το site είναι για ενημέρωση και όχι για εμπορικούς σκοπούς και εγώ θέλω να ενημερωθώ για αυτο, γιατί αυτό μένει να κάνω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Marcia, εμείς ότι είχαμε να πούμε το είπαμε. Από κει και πέρα κάνε ότι νομίζεις. Είσαι από τους τυχερούς που ενημερωθήκαν ΠΡΙΝ πάρουν σκύλο. Συνήθως μπαίνουν στο φόρουμ όσοι την έχουν πατήσει ΗΔΗ και μια από αυτούς είμαι και γω.

Καλή τύχη και από μένα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Και γιατί δεν πάς στην κα από τη Κερατέα ??
Ετσι κι αλλιώς το σκυλί από πετ-σοπ δεν θα έχει εκθεσιακούς γονείς.

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

γιατί νόμιζα οτι αυτό το site είναι για ενημέρωση και όχι για εμπορικούς σκοπούς και εγώ θέλω να ενημερωθώ για αυτο, γιατί αυτό μένει να κάνω.
Ενημερώθηκες ή παραμυθιάστηκες ??? Εσύ κρίνεις ... και κρίνεσαι ...

καληνύχτα ;)

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
δεν σε έβρισα Dennis, ναι τα pet shops υπάρχουν εξαιτίας μου και εξαιτίας σου και εξαιτίας του καθενός από εμάς που ο μεν θέλει ένα κουτάβι σε λογικό κόστος και ο δε αδιαφορεί για τον κόσμο γύρω του. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μου, πες μου και άλλα τι πιστοποιητικά χρειάζομαι;

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
τι σημασία έχει; ακατάλληλοι οι μεν, ακατάλληλοι οι δεν dennis, to forum σας τα έλεγε Dennis, όχι εγώ το τερπνόν μετά του ωφελίμου...