Eκτροφείς μαλτέζ

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Αλήθεια που βρίσκονται οι εκτροφείς maltese στην ελλάδα; ακόμα και η χρυσή ευκαιρεία είναι γεμάτη από αγγελίες pet shop και όλοι τους λένε το ίδιο ποίημα : άριστης μορφολογίας, με χαρτιά και γραπτή εγγύηση υγείας, επιπλέον βρίσκω τα λεφτά που ζητάνε υπερβολικά για ένα σκυλί μαζικής παραγωγής. Μήπως γνωρίζετε κάτι πιο οικογενειακό και λογικό για να πάρω το κουτάβι;

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
εννοώ αν έχετε καμία γνωστή που να περιμένει τη σκυλίτσα της να κάνει κουταβάκια μαλτέζ, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο πείτε το. Πάντως είναι σπάνιοι οι καλοί εκτροφείς καθώς όταν γεννιούνται τα κουτάβια συνήθως τα σπρώχνουν στις σαράντα μέρες ή ακόμα και μικρότερα. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για τα μικρά και κανονικά μαλτέζ, τα λιλιπούτεια που τα πουλάνε και πιο ακριβά από τα άλλα είναι ας πούμε πιο σωστά για τη ράτσα; δεν καταλαβαίνω αυτά που μου λένε στα pet shops.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
εννοώ αν έχετε καμία γνωστή που να περιμένει τη σκυλίτσα της να κάνει κουταβάκια μαλτέζ, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο πείτε το. Πάντως είναι σπάνιοι οι καλοί εκτροφείς καθώς όταν γεννιούνται τα κουτάβια συνήθως τα σπρώχνουν στις σαράντα μέρες ή ακόμα και μικρότερα. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για τα μικρά και κανονικά μαλτέζ, τα λιλιπούτεια που τα πουλάνε και πιο ακριβά από τα άλλα είναι ας πούμε πιο σωστά για τη ράτσα; δεν καταλαβαίνω αυτά που μου λένε στα pet shops.

Κάτσε να τα πάρουμε από την αρχή :)
  • Ο κάθε ιδιώτης που ζευγαρώνει χωρίς ελέγχους υγειάς τα αμφιβόλου ποιότητας σκυλάκια του για να κονομάει χαρτζιλίκι δεν είναι αξιόπιστη πηγή για να πάρεις σκύλο. Αν θέλεις «μαλτεζοειδες» και όχι μαλτεζ υιοθέτησε ένα ημιαιμο από εδώ: Προσφορά
  • Αυτοί που σπρώχνουν τα κουτάβια στις 40 μέρες, είναι συνήθως οι ιδιώτες (αυτό που αποκαλείς εσύ ως … οικογενειακό), οι οποίοι θέλουν να ξεφορτωθούν τα κουτάβια μια ώρα αρχυτερα. Ενας ηθικός εκτροφεας πληρει τις προϋποθέσεις της λίστας που παρέθεσε η chloe.
  • Το πρότυπο της φυλής το διάβασες? Προφανώς όχι, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα γνώριζες ότι δεν υπάρχουν μεγάλα, μικρά ή λιλιπούτεια μαλτεζ. Το μαλτεζ είναι ένα. Αυτό: Maltese. Όλα τα άλλα είναι ημιαιμα «μαλτεζοειδη» (μαλτεζ κακής μορφολογίας και εκτός προτύπου). ;)
Ενημερώσου για τη φυλή που σε ενδιαφέρει. Ενημερωμένος καταναλωτής είναι ο καταναλωτής που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να πιαστεί κοροΐδο.

• Like
Reactions: mariunas13

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
οκευ, τα διάβασα όλα, τα παίρνω πίσω όλα και επίσης απελπίστικα, αν δεν μπορώ να πάρω από σπίτι, ούτε από pet shop, λόγω ακαταλληλότητος, αλλά περιμένω να βρω το mr perfect εκτροφέα, τότε απλώς δεν θα πάρω σκύλο. Πάντως η αλήθεια είναι οτι πολλοί ιδιώτες πολύ καλή δουλειά, η γιαγιά μου είχε δύο maltese, κατάλευκα, τα είχε πάρει από σπίτι, ήταν κουκλιά και τα δύο και ζήσανε 16 και 13 χρόνια αντίστοιχα. Απλώς χρειάζεται να είναι καλή περίπτωση. Κλαψ, κλαψ

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οκευ, τα διάβασα όλα, τα παίρνω πίσω όλα και επίσης απελπίστικα, αν δεν μπορώ να πάρω από σπίτι, ούτε από pet shop, λόγω ακαταλληλότητος, αλλά περιμένω να βρω το mr perfect εκτροφέα, τότε απλώς δεν θα πάρω σκύλο. Πάντως η αλήθεια είναι οτι πολλοί ιδιώτες πολύ καλή δουλειά, η γιαγιά μου είχε δύο maltese, κατάλευκα, τα είχε πάρει από σπίτι, ήταν κουκλιά και τα δύο και ζήσανε 16 και 13 χρόνια αντίστοιχα. Απλώς χρειάζεται να είναι καλή περίπτωση. Κλαψ, κλαψ
οκ τα διαβασες

τα καταλαβες ομως ?????

δεν νομίζω για να ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ να λες τα ιδια............

Chloe

Ο ιδιώτης κατεβάζει τα σκυλιά του σε εκθέσεις για να διαπιστώσει κατά πόσο είναι εντός προτύπου marcia?
Κάνει όλες τις απαραίτητες και εξειδικευμένες εξετάσεις υγείας για να προστατέψει τα κουτάβια και τα κουτάβια των κουταβιών?
Το "ψυχρό" εκτροφείο τι φαντάζεσαι ότι είναι? Εργοστάσιο? Άνθρωποι είναι και οι καλοί εκτροφείς με σπίτια και οικογένειες που αγαπούν τα σκυλιά και φροντίζουν να αναπαράγουν μόνο τα καλύτερα ανάμεσά τους για την προστασία των ίδιων και των μελλοντικών ιδιοκτητών τους, αλλά και την πρόοδο της φυλής τους.
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?p=99875#post99875

• Like
Reactions: mariunas13

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
καλά εντάξει αλλά να σου κάνω μία ερώτηση αν εσύ πάρεις ένα σκύλο από έναν καλό εκτροφέα και τώρα το ζευγαρώσεις με ένα επίσης καθαροαίμο της φυλής αυτό σε κάνει ακατάλληλο? ας πούμε οτι είναι ένα φιλικό σπίτι και γνωρίζεις αυτούς τους ανθρώπους θα τους προσπερνούσες για έναν εκτροφέα με πιστοποιήσεις και εγκαταστάσεις στη Βάρη; Ξέρω οτι αυτό που λέω δεν είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνεις αλλά μπορείς να το θεωρήσεις έναν εναλλακτικό τρόπο υπό τις σωστές προϋποθέσεις;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Οι σωστές προϋποθέσεις είναι αυτές που αναφέρονται στη λίστα.
Νομίζω ότι θέλεις να ακούσεις από μας "εντάξει μωρέ πάρε από τη φίλη φίλης αφού δεν βρίσκεις εκτροφέα, δεν έγινε και τίποτα". Δεν νομίζω ότι θα λάβεις τέτοια συμβουλή. Αν δεν βρεις κάποιον καλό, ξαναλέω, υπάρχουν στο εξωτερικό.
Θέλεις μαλτεζάκι οπωσδήποτε ή συμβιβάζεσαι και με άλλα μικρόσωμα, χαριτωμένα, χνουδωτά σκυλιά? Στη δεύτερη περίπτωση θα βρεις ευκολότερα σκύλο.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
οχι απλώς θέλω να ξέρω ποια είναι τα αποδεκτά όρια και η αλήθεια είναι οτι ποτέ δεν είχα σκεφτεί για τους back yard breeders. Αλλά με όλα αυτά που βλέπω και διαβάζω έχω απελπιστεί καθώς εντοπίζω έλλειψη από αληθινούς εκτροφείς στην Ελλάδα. Τώρα για το εξωτερικό το κοίταξα αλλά το φοβάμαι γιατί δεν μπορώ να δω ούτε τη μαμά αλλά ούτε και τις συνθήκες διαβιώσης. Επίσης ναι θα ήθελα μαλτέζ γιατί γνωρίζω τον ήσυχο και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα τους και καθώς δεν είμαι και ιδιαίτερα αθλητικός τύπος πιστεύω οτι μαζί τους με ένα εικοσάλεπτο περίπατο δύο φορές τη μέρα θα είμαι okey. Aν πάντως κάποιος από τους χρήστες εντοπίσει κάτι ενδιαφέρον ας ενημερώσειυν και εμένα και τα άλλα κορίτσια γιατί βλέπω οτι τα maltese έχουν πέρασει.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Υπό ιδανικές συνθήκες ΔΕΝ μπορείς να πάρεις maltese στην Ελλάδα.
Θα σου πρότεινα να αλλάξεις φυλή ή αν δεν γίνεται με τίποτα να πάρεις από ιδιώτη αλλά από ιδιώτη (δλδ ΕΝΑ maltese στο σπίτι ;)) ... τώρα η πιθανότητα να μην σου κάνει ο χαρακτήρας του (ή πολύ περισσότερο η εμφάνιση) είναι πολύ μεγάλη οπότε πάλι δεν είναι καλή επιλογή, γιατί αν θές maltese και μόνο και οπωσδήποτε ο δρόμος δεν είναι αυτός. Ο μόνος σίγουρος δρόμος είναι να ψαχτείς πολύ με το internet και να πάς να το πάρεις αυτοπροσώπως από έξω.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Γιατί λόγω της γιαγιάς μου που είχε δύο μαλτεζάκια τη γνωρίζω πολύ καλά, αγαπάω και είμαι εξοικοιωμένη με τη συμπεριφορά τους. Μετά γιατί είναι πανέρμορφα (νταξει λίγη ματαιοδοξία δε βλάπτει), μετά γιατί το μέγεθος είναι το κατάλληλο για μένα που δεν μπορώ να διαχειριστώ κανένα μεγαλώσω σκυλί (παλιά είχα labrador, την κλέψανε δυστυχώς από τον κήπο, σπασαν το φράχτη, αλλά η Μπιάνκα με πήγαινε βόλτα, δεν την πήγαινα) και μετά γιατί νιώθω άνετα με τη ράτσα.

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Νομιζω οτι πολλες ρατσες αμα τις γνωρισεις θα σε κανουν να νιωσεις το ιδιο ανετα...
Υπαρχουν πολλες αξιολατρευτες φυλες που πιστευω θα σε κερδισουν και θα μπορεις να βρεις πιο ευκολα στη χωρα μας..

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Γιατί λόγω της γιαγιάς μου που είχε δύο μαλτεζάκια τη γνωρίζω πολύ καλά, αγαπάω και είμαι εξοικοιωμένη με τη συμπεριφορά τους. Μετά γιατί είναι πανέρμορφα (νταξει λίγη ματαιοδοξία δε βλάπτει), μετά γιατί το μέγεθος είναι το κατάλληλο για μένα που δεν μπορώ να διαχειριστώ κανένα μεγαλώσω σκυλί (παλιά είχα labrador, την κλέψανε δυστυχώς από τον κήπο, σπασαν το φράχτη, αλλά η Μπιάνκα με πήγαινε βόλτα, δεν την πήγαινα) και μετά γιατί νιώθω άνετα με τη ράτσα.
αφου αυτα θελεις και εισαι σιγουρη για τον χαρακτηρα τους ! πρεπει να βρεις εναν σοβαρο εκτροφεα (διαβασε το πως διαλεγουμε εκτροφεα) και προχωρα. πετ σοπ και εχοντες γεννα δεν κανουν!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα που μου λες.
έχεις όμως αναλογιστεί τι περιποίηση θέλει το τρίχωμα τους?
επειδή υπάρχει όντως πρόβλημα όσον αφορά τα εκτροφεία,δεν νομίζεις ότι το καλύτερο σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν να απευθυνθείς σε ένα εκτροφείο στο εξωτερικό.
στα δικά μου ματια όσον αφορά την ποιότητα(και δεν ενός εκθέσεις μονο)φαντασεί μονόδρομος..
εσύ τι λες?
εκτος και αν θέλεις να δεις μια άλλη ράτσα με παρόμοια χαρακτηριστικά..,όπως π.χ ένα κανισακι που παρότι ίσως να είναι λίγο πιο ενεργητικό μιας και κάποτε ήταν εργασίας, βγαίνει σε μικρό μέγεθος και είναι πραγματικά αξιαγάπητο.