Dogwalking και έξτρα εισόδημα

nikolakis

New Member
7 Ιουνίου 2009
1
0
Καλησπέρα σας παιδιά και καλώς σας βρήκα!Είμαι πολύ χαρούμενη που υπάρχουν site σαν κι αυτό στην Ελλάδα,μιας κ όπως ξέρετε ήδη είμαστε τριτοκοσμική χώρα στο θέμα της προστασίας ζώων και γνώσης πάνω σε θέματα υγείας,εκπαίδευσης κτλπ.Εχω εδώ και 4 χρόνια ένα αξιολάτρευτο καβαλιέρ κινγκ τσαρλς(που πριν 1 μήνα μας έκανε και 7 υπέροχα κουτάβια)και ένα σαρπέι εδώ και 2 χρόνια.Ενδιαφέρομαι πολύ για θέματα υπεύθυνης εκτροφής αυτών των 2 ρατσών μιας και είμαι τελείως αντίθετη στα pet shops k puppy mills και θα ήθελα πολύ να δω επιτέλους και στον ελληνικό χώρο καλά δείγματα σκύλων.Οπότε αν έχετε νέα για εκθέσεις ή οτιδήποτε αφορά αυτές τις ράτσες και όχι μόνο θα χαρώ να ανταλλάξουμε πληροφορίες!:p
H χώρα μας είναι ιδιαίτερα τριτοκοσμική και για το οτι δε μπορείς να βρεις γειτονα διαθέσιμο να σου βγάλει βόλτα το σκύλο έστο και επ αμοιβή όταν απουσιαζεις ήδ προλαβαίνεις.
Με το παρόν μύνημα θέλω να λύσω απορίες αναγνωστών περι dog walking
Dog walker μπορέί να γίνει όποιος νιώθει έτοιμος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των ιδιοκτητών σκύλων.
Ένας συνηδητοποιημένος dog walker οφείλει να γνωρίζει στοιχεία μεταχείρησης σκύλων και στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι κάτοχος σκύλου για μακρό χρονικό διαστημα τώρα ή στο παρλεθόν.
Τυχόν υποψήφιοι dog walkers προφανώς θα ενδιαφέρονταν και για τα οικονομικά μου στοιχεία
Τώρα που δεν έχω άλλη εργασία κερδίζω 200 με 400 Ευρώ το μήνα ένα αν ξεκινήσω να εργάζομαι θα κοψω μια με δυο συνεργασίες μου δε με βολεύουν και θα αμοίβομαι 100 με 300 το μήνα.
Εκτιμώ οτι απο το dog walking αν το αναπτύξεις με πελάτες που σε ζητούν ικανοποιητικά συχνα μπορείς να κερδίζεις 2000 Ευρώ το χρόνο ή 200 το μήνα και εαν είσαι τυχερός και περισσότερα.
Αναλυτικότερα: Ένα σκυλί 3 φορές τη βδομάδα σταθερά = 120 Ευρώ το μήνα
Απο 2 πελάτες τα σκυλιά για μερικά Παρασκευοσαββατοκύριακα= Αν 50 Ευρώ το ένα παρασκευοσαββατοκύριακο του ενός αν καιοι 2 με θυμούνται μια φορά το μήνα για ένα μόνο Παρασκυοσαββατοκύριακο= 100 Ευρώ ο μήνας
Άλλοι 3 πελάτες με ζητουν σε για τις διακοπές τους Χριστούγεννα Πάσχα και καλοκαιρι αποκομίζοντας απο αυτούς 800 Ευρώ ετησίως και...... σκυλόβολτες
Σύνολο: 3000 ευρώ ετησίως είναι το εκτιμόμενο προσωπικό μου εισόδημα απο dog walking

...Και μη ξεχνιομαστε οτι προκειται για τη καλύτερη ενασχοληση προσφοράς στο ζωικό βασίλειο της πόλης ψυχολογικής ανανέωσης που αντί να πληρώνεις σε πληρώνουν

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Αγαπητέ nikolakis θα ήθελα να σε ρωτήσω με ποιούς όρους γίνονται αυτές οι συμφωνίες.
Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο (απο νομική άποψη) που να καλύπτει εσένα ή που να προστατεύει τον σκύλο.
Βγάζεις τα σκυλιά πάντα με λουρί ή ελεύθερα?
Σε περίπτωση ατυχήματος ποιές είναι οι δικές σου ευθύνες και με ποιόν τρόπο καλύπτεσαι?
Με ποιόν τρόπο εξασφαλίζεται ο ιδιοκτήτης ότι ο άνθρωπος στον οποίο εμπιστεύεται το σκυλί του έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να φροντίσει και να προστατέψει το σκυλί του απο ενδεχόμενα ατυχήματα ?
Πως χειρίζεσαι σκυλιά με προβληματικό χαρακτήρα, επιθετικά ,φοβικά, με ελλειπή κοινωνικοποίηση, ανεκπαίδευτα, κουτάβια?
Εκτός απο το να είσαι κάτοχος σκύλου (που φαντάζομαι οτι είσαι)διαβάζεις ,ενημερώνεσαι ,μαθαίνεις να αναγνωρίζεις προβλήματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά των σκυλιών που αναλαμβάνεις?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν νομίζω να τίθεται θέμα να είναι κάποιος και τόσο έμπειρος για να βγάζει βόλτα σκύλους! Νομικά δεν ξέρω πως είναι καλυμένος (δεν νομίζω να υπάρχει το επάγγελμα ΚΑΝ στην Ελλάδα, και ίσως αυτό να είναι προς όφελός του!) αλλά στις άλλες χώρες που υπάρχουν πολλοί "περιπατητές" δεν θεωρείται ζήτημα η ασφάλεια των σκύλων.
Προφανώς δεν τα λύνουν ποτέ και προφανώς αν είναι δύσκολοι χαρακτήρες δεν τα αναλαμβάνουν.
Και προφανώς αν έχεις "ενδιασμούς" δεν του δίνεις τον σκύλο σου. Η αλήθεια είναι πως απαιτήται συγκεκριμένος "τύπος" ιδιοκτήτη (και όχι μόνο σκύλου). Θα πρέπει κι οι δύο να είναι αρκτετά "καλόβολοι". Ως παιδάκι, έβγαζα βόλτα όλους τους σκύλους των γειτόνων μου (και τσάμπα, ο βλάκας!)... σιγά το πράγμα.

Προσωπικά θεωρώ την βόλτα με τον σκύλο τον νουμερό ΕΝΑ λόγο να είναι κάποιος ιδιοκτήτης. Μόνο αν ο άνθρωπος είναι κατάκοιτος ή πολύ ηλικιωμένος μπορώ να συγχωρήσω το να μην βγάζει ο ίδιος τον σκύλο κάθε μέρα. Ή έστω να το κάνει μόνο σε κάποια πολύ κρίσιμη περίοδος, όπου προσωρινά, πραγματικά δεν προλαβαίνει.

Όσο "μόδα" και να είναι στο εξωτερικό (και ΣΙΓΟΥΡΑ θα γίνει κι εδώ), εγώ είμαι της παλιάς σχολής. Δεν έχεις χρόνο να βγάζεις τον σκύλο βόλτα; Δεν είχες καμιά δουλειά να έχεις σκύλο.

Φίλε Νικολάκη, σέβομαι αυτό που κάνεις πραγματικά (γιατί να μην εκμεταλλευτείς την τεμπελιά των άλλων!; ) αλλά σίγουρα θα έχεις δει πως μερικοί από τους σκύλους των πελατών σου αργά ή γρήγορα σε θεωρούν ΕΣΕΝΑ το αφεντικό τους και όχι τους αληθινούς ιδιοκτήτες. Θα καταλάβεις κάποια στιγμή (αν δεν το έχεις καταλάβει ήδη) πως μερικοί σκύλοι (αν όχι όλοι) απλά ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ τους ιδιοκτήτες τους περιμένοντας εσένα και την επόμενη βόλτα σας.

Κάποιοι ιδιοκτήτες το αναγνωρίζουν αυτό και ΠΑΛΙ δεν τους πειράζει (το θεωρούν "χαριτωμένο" που ο σκύλος νομίζει πως είναι δικός σου). Εγώ προσωπικά δεν θα το άντεχα με τίποτα....

Παρ' όλ' αυτά, σου εύχομαι ότι καλύτερο στη δουλειά. Γεγονός είναι πως εσύ ΜΟΝΟ καλό κάνεις. Χωρίς εσένα, οι περισσότεροι σκύλοι των πελατών σου θα έκαναν αρκετό καιρό να δουν λίγο ενδιαφέρον στη ζωή τους. Καλές βόλτες λοιπόν!

Last edited:

diablo2

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2007
148
0
H χώρα μας είναι ιδιαίτερα τριτοκοσμική και για το οτι δε μπορείς να βρεις γειτονα διαθέσιμο να σου βγάλει βόλτα το σκύλο έστο και επ αμοιβή όταν απουσιαζεις ήδ προλαβαίνεις.
φιλε βγες υποψηφιος με τον βεργη εχεις μελλον μην χαραμιζεις το ταλεντο σου

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
diablo, αν ημουν λιγο πιο παλιο μελος θα σε ειχα αναφερει σαν troll.
Σταματα το thread drifting. Δεν εχουμε καμια υποχρεωση να διαβαζουμε τις σαχλαμαρες σου.

Στο θεμα τωρα, συμφωνω απολυτα μe την προλαλησασα οτι αν δεν εχεις ορεξη και χρονο να βγαζεις τον σκυλο, μην παιρνεις σκυλο.

Και αν δεν μπορεις να το κουμανταρεις επειδη ειναι μεγαλος και δυνατος, δωστον για εκπαιδευση.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
η χωρα μας ειναι τριτοκοσμικη αλλα οχι για αυτο

αλλα γιατι :

ειναι τριτοκοσμικη γιατι υπαρχουν αναξιοι ιδιοκτητες που περνουν σκυλο και τον εχουν κλεισμενο η' και αλυσοδεμενο και που για να πανε διακοπες τον παρατανε οπου βρουν

η χωρα μας ειναι τριτοκοσμικη που καποιοι ιδιοκτητες σκυλων χωρις παιδεια και αισθημα ευθηνης θα εμπιστευοντουσαν τον γειτονα η' ισως και καποιον χωρις εγγυησεις αυτοαποκαλουμενο Dog walker να παει βολτα το σκυλο τους και που μαλιστα μετα θα το κοκορευονταν και στην παρεα τους δειχνοντας ποσο προχωρημενοι και larg ειναι (μιλαω γενικοτερα οχι για σενα)

η χωρα μας ειναι τριτοκοσμικη γιατι σαν ανθρωπινα κουταβια δεν μας παρεχει σωστη κοινωνικοποιηση και γνωση , εξαρτατε απο εκει και περα η ατομικη θεληση για καλιεργεια του καθενος απο εμας

εχεις τις γνωσεις ? εχεις αναλογιστει τις ευθηνες που αναλαμβανεις ? εχεις μελετησει ολες τις παραμετρους και τους ασταθμητους παραγοντες που μπορουν να αποβουν μοιραιοι ?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κρινα, απο τα καλυτερα ποστ που εχω διαβασει ως τωρα.

Και μια που το ανεφερες, ενας φιλος μου ειπε οτι ξαφνικα τωρα που καλοκαιριασε εχει γεμισει ο τοπος απο αγγελιες σκυλων που χαριζονται.
Ακομα και σκυλων που αγοραστηκαν ακριβα.

Εμ, θα μας χαλασει το παλιόσκυλο τις διακοπες μας? :mad:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ΚΑΘΕ καλοκαίρι το ίδιο γίνεται.
Τελικά οι "τεμπέληδες" πελάτες του Νικολάκη δεν μοιάζουν και τόσο κακοί...

Υπάρχουν και χειρότεροι. ΠΟΛΥ χειρότεροι!:(

Όσο για τον Νίκο, αν δεν λύνει τους σκύλους, φαντάζομαι πως δεν μπορεί να έχει πρόβλημα νομικό (ακόμη και αν τους επιτεθεί άλλος σκύλος). Το μόνο πρόβλημα που ίσως να έχει είναι αν πλησιάσει ένα παιδάκι και το δαγκώσει ο σκύλος.

Αυτό όμως αρκετά άνετα το αποφεύγεις (δεν αφήνεις τα παιδιά να πλησιάσουν).

Ξαναλέω, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για αυτό το "επάγγελμα" (που μάλλον δεν υπάρχει στην χώρα για την εφορία). Το πιο πιθανό μάλιστα είναι ο Νικολάκης να είναι πολύ πιο υπεύθυνος συνοδός σκύλων από τον μέσο Έλληνα ιδιοκτήτη. Απλούστατα επειδή δεν είναι δικά του τα σκυλιά, θα τα προσέχει ακόμη παραπάνω (και δεν θα τα λύνει). Δεν απαιτεί και άλλα ιδιαίτερα "μέτρα" η δουλειά του, απλά καλή κοινή λογική (την οποία επίσης ΔΕΝ έχει ο μέσος έλληνας ιδιοκτήτης).

Πρόβλημα με dogwalkers προσωπικά δεν έχω. Μάλιστα ΠΟΛΥ θα μου άρεσε κάποιοι ηλίθιοι να μην έβαζαν τον σκύλο τους και να τον έδιναν στον Νίκο. Θα είχα λιγότερα προβλήματα στην δική μου βόλτα.

Έχω όμως ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα με όλα τα άλλα που ενοχλούν και την Κρίνα (με την οποία συμφωνώ κι επ'αυξάνω) και κυρίως αυτό:

η χωρα μας ειναι τριτοκοσμικη γιατι σαν ανθρωπινα κουταβια δεν μας παρεχει σωστη κοινωνικοποιηση και γνωση , εξαρτατε απο εκει και περα η ατομικη θεληση για καλιεργεια του καθενος απο εμας

Last edited:
  • Like
Reactions: Φλάφη

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
καποιον χωρις εγγυησεις αυτοαποκαλουμενο Dog walker

ΟΛΟΙ οι D.W. είναι αυτοαποκαλούμενοι. Μόνο από στόμα σε στόμα μαζεύουν την πελατεία τους (και την εμπιστοσύνη τους).

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγω παλι δεν βρισκω κατι τοσο τρομερο ...εδω ορδες ανθρωπινων παιδιων μεγαλωνουν πλεον με Φιλιππινεζες , Γεωργιανες και αλλες οικιακες βοηθους οι οποιες -πρακτικα- τα μεγαλωνουν . Οι γονεις γυρνουν 6-7 το απογευμα , παιζουν κανα δυο ωρες και μετα υπνο.

Μην κολλαμε στο θεμα της αμοιβης του dog walker ...το οτι καποιος πληρωνει για να του βγαζουν το σκυλο βολτα δεν σημαινει πως δεν αγαπαει το κατοικιδιο του και ειναι σιγουρα καλυτερος απο πολλους αλλους ιδιοκτητες σκυλων (που ειτε δεν τα βγαζουν ποτε ή τα παρατανε επειδη δεν θελουν να ασχολουνται πλεον)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Η γυναικα μου ειχε κανει για εναν χρονο περιπου αυτη την δουλεια στην Γερμανια με εναρξη εταιριας και αποδειξης κανονικα.
Τωρα για το αν ειναι καλο η οχι,για εμενα ειναι,υπαρχουν ανθρωποι η οποιοι π.χ δουλευουν μακρια γιατι η εταιρια τους αναγκασε(πολλες εταιριες εκλεισαν και κρατησαν το προσωπικο τους αλλα μακρια, εχω φιλους στη Γερμανια που τωρα κανουν 110 χλμ για να πανε στην δουλεια τους),η γιατι εσπασαν ενα ποδι η χερι η αρρωστησαν και ειναι μονοι,επισκεψη σε γιατρο,νοσοκομειο,πολλα μπορουν να συμβουν,ευχομαι οχι σε αυτους που ειναι κατα του επαγγελματος.
Υπαρχουν πολλα σκυλια τα οποια μετα απο καποια ηλικια χρειαζονται παρακολουθηση και φροντιδα,υπαρχουν σκυλια που χρειαζονται μεγαλες βολτες εκτος πολης και δεν υπαρχει π.χ μετα απο 5 χρονια χρονος(δεν προγραμματιζονται ολα απο εμας).
Για εμενα πρεπει να υπαρχει το επαγγελμα,ειναι καλο και πολλοι το χρειαζονται,και δεν ειναι για τεμπεληδες αλλα για υπευθυνους και σοβαρους ιδιοκτητες σκυλων.

• Like
Reactions: Φλάφη

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ ξέρω μια κυρία στη γειτονιά μου που κάνει αυτή τη δουλεια. Και μάλιστα τα βγάζει 5-6 μαζί καθε φορά... το κάνει χρόνια. Πάντα με λουρί, αλλά μου κάνει εντύπωση τι καλά που περπατάνε όλα μαζί......

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν περπαταει καλα ο αρχηγος, ολα καλα περπατανε. Μαλλον εκει ειναι το μυστικο.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Είχα μια δυσάρεστη εμπειρία με έναν dog walker που βγάζει κάθε μέρα βόλτα 3 γ.π. ενός γείτονά μας. Τα σκυλιά είναι μονίμως λυτά και ο αρσενικός έχει επιτεθεί ήδη 2 φορές στο σκυλί μου. Την πρώτη φορά πρόλαβε και τον μάζεψε ,την δεύτερη έγινε το κακό με αποτέλεσμα να φάει ο δικός μου μερικές γερές δαγκωνιές στο σύνδεσμο ψηλά στο πίσω πόδι.
Ο γ.π. φαίνεται να έχει κάνει δαγκώματα γιατί δεν άφηνε τον δικό μου με τίποτα, ο άνθρωπος προσπαθούσε να του ανοίξει το στόμα να αφήσει το σκυλί μου αλλά μάταια.
Φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να τον ελέγξει.:mad:
Σε ερώτησή μου γιατί τα βγάζει λυτά μου είπε ότι αυτή είναι η απαίτηση του ιδιοκτήτη. Ο συγκεκριμμένος γείτονας λείπει συχνά και δεν μπορώ να τον βρώ για να του μιλήσω.Ο μόνος τρόπος μου φαίνεται είναι να του στείλω ένα εξώδικο, μέχρι τότε το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει αφού κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί.:(

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Να του ανοίξει το στόμα;;;; 3 Γ.Π.;;;; Λυτοί;;;; Κάνει και τίποτα "σωστά" αυτός;;;

Σαν θέμα, καλά είναι να υπάρχουνε εναλλακτικές λύσεις..
Βέβαια, πρέπει να μπορείς να κρίνεις αυτόν που θα του ανατεθεί η δουλειά. Και κριτήρια υπάρχουνε..

Καλές δουλειές! Και σωστές δουλειές φίλτατε!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Tara, αν πεις στον dog walker οτι αυτο που κανει ειναι παράνομο, πιθανοτατα θα τους φορεσει τα λουρια γιατι θα φοβηθει μην χασει το μεροκαματο και μην μπλεξει και ο ιδιος και με δικαστηρια και αστυνομιες.

Το πιθανοτερο ειναι για να μην χασει τη δουλεια να παιρνει τα σκυλια και να τα πηγαινει βολτα μακρυα εφοσον "πρεπει" να ειναι λυτά.

Καλα λενε "τον Ελληνα να μην τον έλυνα".

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Δυστυχώς του το έχω πεί πολλές φορές και μάλιστα του έχω ζητήσει νε μη βγάζει τα σκυλιά προς τον δρόμο μου αλλά να πηγαίνει τουλάχιστον σε άλλη κατεύθυνση...όσο με άκουσαν τα σκυλιά του τόσο με άκουσε και αυτός......:(:mad: και η μόνιμη απάντηση είναι ...''ότι έτσι του είπε το αφεντικό του''......