Dogo Argentino

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Να ρωτήσω εγώ κατι;Τις δυσπλασίες, επιληψίες και λοιπές παθήσεις έχουμε δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι αυξήθηκαν λόγω της΄επιλεκτικής, σχετικά κλειστής αναπαραγωγής ή απλά λόγω των καλύτερων συνθηκών και του καλύτερου επιπέδου ζωής φροντίσαμε να επιζήσουν τα ζώα αυτά που η φυσική επιλογή θα έχε οδηγήσει στο θάνατο αφού δεν θα ήταν ανταγωνιστικά;:confused:

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Να ρωτήσω εγώ κατι;Τις δυσπλασίες, επιληψίες και λοιπές παθήσεις έχουμε δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι αυξήθηκαν λόγω της΄επιλεκτικής, σχετικά κλειστής αναπαραγωγής ή απλά λόγω των καλύτερων συνθηκών και του καλύτερου επιπέδου ζωής φροντίσαμε να επιζήσουν τα ζώα αυτά που η φυσική επιλογή θα έχε οδηγήσει στο θάνατο αφού δεν θα ήταν ανταγωνιστικά;:confused:
κ για τα δυο παντως , παλι υπευθινοι ειμαστε εμεις...

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Σοφία μην κόψεις τίποτα για έναν απλό λόγο: Το σκυλί θα χάσει σημαντικό μέρος της γλώσσας του σώματος.
Έχει ο πατέρας μου ένα μπόξερ με κομμένα αυτιά και ουρά, και με δυσκολεύει να καταλάβω τις προθέσεις του γιατί το δόλιο θέλει να "μιλήσει" αλλά είναι σα να του έχουνε κόψει τη γλώσσα.

JOANNA

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2009
50
0
Εχω επισης και ενα κουνελι μεσα στο σπιτι... μια φοραδα και ενα σετλαντ πονυ....:):):)

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@foibos
καλές είναι αυτές οι συζητήσεις, αλλά είναι μάλλον off-topic για το συγκεκριμένο θέμα που ήταν συμβουλή που αφορά στο Dogo Argentino. Ευχαρίστως να συζητηθεί η ηθική υπόσταση του θέματος, αλλά ανοίξτε καινούργιο topic! Κάποιος μπορεί να ενδιαφέρεται να το διαβάσει, και που να πάει ο νους του ότι θα το βρει κάτω από το "Dogo Argentino" (παρεπιπτώντος μήπως χρειάζεται και αλλαγή τίτλου σε "Dogo Argentino και κόψιμο αυτιών"?).

@Loukia
εδώ θα διαφωνήσω. Τα (κομμένα) αυτιά του Ντόγκο συνεχίζουν να κινούνται με έναν άκρως εκφραστικό τρόπο. Θα έλεγα μάλιστα πως τονίζουν την γλώσσα του σώματός του σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι τα άκοπα τα οποία λόγω του βάρους τους συχνά απλά ανεμίζουν.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Η εμπειρία από τον μποξερίνο μας είναι άκρως απογοητευτική (και μη φανταστείς ότι είναι πετσοκομμένα, είναι κατά γενική ομολογία πολύ καλά κομμένα).
Δεν ξέρω όμως πως είναι κομμένα τα αυτιά των Dogo. Δεν έχει τύχει να δω.

Napg13

Active Member
14 Αυγούστου 2008
28
1
Kαι εγω ηθελα παρα πολυ να του τα κοψω. Ολοι γυρω μου, μου ελεγαν να τον αφησω οπως ειναι και ετσι εγινε. Το σκεφτηκα καλυτερα και εκρινα πως ειναι κριμα να περασει το σκυλι μια διαδικασια αρκετα εποδυνη και χωρις να ειναι επιλογη του, απλα και μονο για τα δικα μου γουστα. Ενα πραγμα ειναι σιγουρο, οτι δεν εχω ματανιωσει καθολου αυτην μου την αποφαση. Οπως και να 'χει παντως καλως ηρθες στο forum και να σου ζησει το Ντογκακι!!!