Dogo Argentino + Dog de Bordeaux = Rocky

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Από την μιση σελίδα ...
Παρ ότι διαφωνώ με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισής, (αν και πλέον έχω καποια ισχυρά ελαφρυντικά για την συμπεριφορά τους) διαβάζοντας τα επιχειρήματα σου θα σου πρότεινα να κρατάς και μικρό καλάθι για να μην πώ ανύπαρκτο!
Και αυτό γιατί αυτα που εσύ θεωρείς τώρα ισχυρά επιχειρήματα, δεν στεκουν, είναι αίολα διότι είναι βασισμένα σε επιφανειακές απόψεις και παντελή έλλειψη γνώσεων.
Με τον καιρό αν μελετήσεις με προσοχή και ευρύτητα πνεύματος το θέμα σκύλος, είμαι βέβαιος ότι θα καταννοήσεις ότι ακόμα και το αρχικό σου ερώτημα είναι απελπιστικά παράλογο.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Καταλήγω στο συμπέρασμα πως όποιος νέος μπαίνει κ ξεκινάει τη συζήτηση λέγοντας "έχω διαβάσει το forum κλπ κλπ",το λέει μόνο για να σπάσει τον πάγο ..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
....Επειδη τα "καθαροαιμα" σας αγοραστηκαν απο εκτροφειο αυτο σημαινει ότι αυτοματα δεν θα εχουν και ασθενειες και οτι θα ειναι υγιαιστατα και οτι αν καποιος θα το αγορασει απο εκτροφειο θα ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΗΜΙΑΙΜΑ??...Και επισης εσεις που αγαρασατε σκυλους απο εκτροφεια (ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ) δεν θα τα βαλει κανενας σας να ζευγαρωσουν. Δεν θα τα βαλει/εβαλε κανεις σας για ζευγαρωμα??? Γιατι αν το εχετε κανει τοτε ειστε ολοι αμυαλοι και ανευθυνοι ιδιωτες. Ολοι σας υποκριτες.
.......Και αν δεν τα βαλετε να ζευγαρωσουν τα οποια ψυχολογικα δημιουργουνται στο σκυλο τα σκεφτηκε κανεις σας??? Και σας παρακαλω μην μου πειτε οτι δεν δημιουργουνται!!!!.......Δεν μπηκα στο φορουμ για να με πεισετε ότι ενα ημιαιμο σκυλι εχει καλυτερα χαρακτηριστικα απο ένα εκτροφειου. Δεν ειμαι παραλογος! .....Αλλά μαλλον ειναι θεωρειες του κώλου!!!!
Εγώ που ΔΕΝ έχω καθαράιμα αλλα κόπρους γιατί διαφωνώ μαζί σου?

Θα σε πάω σε καταφύγιο και θα σου πω "Αυτό το πρόβλημα πως λύνεται?" και έχω την εντύπωση πως αντί να μου πεις "Σταματάμε εδώ και έως εδώ. Οχι άλλες ανεξέλεγκτες γέννες. Οχι πια σκυλιά στον οποιον να'ναι. Όχι πια στον "γνωστό" που ζευγαρώνει ή τον φίλο ενος φίλου." θα μου πεις "Θα πάρω αυτό σκυλάκι στο σπίτι να το βοηθήσω". Ναι, καλά κάνεις και το πήρες το σκύλο αλλά το Σκύλο?

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.417
10.626
Athens
saxter εσύ κι ο φίλος σου, που σου πούλησε το κουτάβι, αποφασίσατε να γίνετε γενετιστές για να φτιάξετε την σούπερ-ντούπερ φυλή; Αν ναι, ποια είναι τα διαπιστευτήρια των γνώσεών σας επί του αντικειμένου;

Επίσης μια απορία: γιατί το πήρες τόσο μικρό;;; Η καινούργια αυτή φυλή που πάτε να φτιάξετε καταρρίπτει τους βασικούς κανόνες της φύσης που λένε ότι τα κουτάβια μένουν με τη μάνα τους τις πρώτες 60 μέρες;

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Να τον χαίρεσαι και να περάσετε όμορφες στιγμές μαζί. Εγώ θα είμαι η τελευταία που θα σε κρίνω γτ έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα αν και δεν μου βγήκε σε καλό. Γονείς ήταν παιδιά πρωταθλητη με πεντιγκρι που έχω ακόμα στε χέρια μου. Το κουτάβι διαγνώσθηκε με μεγαοισοφάγο και μετά απο εγχειρίσεις και πολλά έξοδα έπρεπε να γίνει ευθανασία. αυτό που εύχομαι είναι να μην τον πήρες από τον άνθρωπο που σου παρέθεσε στην αγγελία ο Τάκης. Αν είναι αυτός καλό κουραγιο γτ απ'ότι ξέρω τα σκυλιά του είναι πάρα πολύ επιθετικά συν ότι τα βάζει να γεννάνε συνέχεια σαν κουνέλια και οι συνθήκες διαβίωσης του είναι απαράδεκτες!

valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
εγω δεν εχω καταλαβει πως τα κουταβια βγηκαν τιγρε.. ?? :cool:
Διαβασα ολο το thread και μια σωστη απαντηση δεν ειδα... TA KOUTABIA ειναι ΠΡΕΣΣΑ ΚΑΝΑΡΙΟ.... γατακια.. γεννετιστες του κωλου, σας βλεπει ο μενγκελε και γελαει απο ψηλα με τα αποτελεσματα που φερνετε.

Κατα τα αλλα και την χίλιο-μήριο-υπομενη διαμαχη, θελω να πω περαστικα και καλη χωνεψη με κοκακολα, σε οσους θεωρουν θιγμενους τους εαυτους τους που τους λεμε για το B.Y.B και τις ηλιθιες πειραματικες προσμιξεις.

ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!
Αρκετα με οσους δεν μπορουν να καταλαβουν τι διαβαζουν.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Διαβασα ολο το thread και μια σωστη απαντηση δεν ειδα... TA KOUTABIA ειναι ΠΡΕΣΣΑ ΚΑΝΑΡΙΟ.... γατακια.. γεννετιστες του κωλου, σας βλεπει ο μενγκελε και γελαει απο ψηλα με τα αποτελεσματα που φερνετε.

Κατα τα αλλα και την χίλιο-μήριο-υπομενη διαμαχη, θελω να πω περαστικα και καλη χωνεψη με κοκακολα, σε οσους θεωρουν θιγμενους τους εαυτους τους που τους λεμε για το B.Y.B και τις ηλιθιες πειραματικες προσμιξεις.

ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!
Αρκετα με οσους δεν μπορουν να καταλαβουν τι διαβαζουν.

Με συγχωρεις αλλά μετα από τέτοιο επίπεδο απάντησης που δίνεις, εγώ είτε ήμουν ο αρχικός θεματοθέτης είτε κάποιος επισκέπτης που θα εψαχνα ενημέρωση, όχι μούσμουλα θα κοιταγα αλλά εξωτικά φρούτα!

Αν έχεις κάτι να προσφέρεις κάνετο ,αν πάλι δεν είναι αυτή η πρόθεσή σου υπάρχουν άλλοι χώροι και άλλοι τρόποι να ξεδώσεις από την ένταση...mad.gif

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Υ.Γ Ανα ανρωτιεστε γιατι το κουταβι ειναι τιγρε, απλα αναρωτηθειτε γιατι ενα "καθαροαιμο" Boxer είναι τιγρε! Απλα επειδη και αυτο ειναι απο δισταυρωση!!!!! Pls μην μου πουλατε τρελιτσα περι κουμπαρων και λοιπα. Ψαξτε για ενα "καθαροαιμο" boxer ειναι τιγρε. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ!!! ΟΠΩς ΚΑΙ ΤΟ "ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ" ΒΟΧΕR ΣΑΣ

Αλλά μαλλον ειναι θεωρειες του κώλου!!!!

Τιγρε ( ραβδωτο δηλαδη) μποξερ έχω δει, όπως και τιγρε μαστιφ, πρεσα καναριο, πιτμπουλ, μπούλντογκ, και αλλά που ξεχνάω. Αλλά τιγρε ντογκο Αρζεντινο ή τιγρε ντογκ ντέ μπορντω, τα οποια ειναι και καθαροαιμα, πρώτη φορά ακούω.

Τεσπα, να το προσεχείς το κουτάβι σου και να το χάρεις για πολλά χρόνια!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δίπλα μου υπάρχει ένα πετ σοπ . Πήρε ένα βερνάρδου..Τότε είχε μωρό τον Έλβις τον είχα πάει από κει να πάρουμε την τροφή του, δεν ήξερα ότι κάνει παράξενα πράγματα, μου λέει τον πήρα του βερνάρδου να τον ζευγαρώσω με μαστίφ για να κάνει φύλακες καλούς για παιδιά...μου το ζητάνε πολλοί πελάτες μου..
Ε?!?
Ευγενέστατο παιδί , συμπαθέστατο...τι να του απαντήσω; για σοβαρούς εκτροφείς και Puppy mills; Εδώ ο άνθρωπος πίστευε πραγματικά ότι θα φτιάξει τον τέλειο φύλακα για τους πελάτες του με οικογένεια..πώς να νικήσεις τόση βλακεία, αμάθεια αλλά και αυτοπεποίθηση μαζί σε ένα;
Δεν αντιμετωπίζεται όλο αυτό με λογικά επιχειρήματα..ειδικά όταν υπάρχει στο παιχνίδι το χρήμα και η βλακεία.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δίπλα μου υπάρχει ένα πετ σοπ . Πήρε ένα βερνάρδου..Τότε είχε μωρό τον Έλβις τον είχα πάει από κει να πάρουμε την τροφή του, δεν ήξερα ότι κάνει παράξενα πράγματα, μου λέει τον πήρα του βερνάρδου να τον ζευγαρώσω με μαστίφ για να κάνει φύλακες καλούς για παιδιά...μου το ζητάνε πολλοί πελάτες μου..
Ε?!?
Ευγενέστατο παιδί , συμπαθέστατο...τι να του απαντήσω; για σοβαρούς εκτροφείς και Puppy mills; Εδώ ο άνθρωπος πίστευε πραγματικά ότι θα φτιάξει τον τέλειο φύλακα για τους πελάτες του με οικογένεια..πώς να νικήσεις τόση βλακεία, αμάθεια αλλά και αυτοπεποίθηση μαζί σε ένα;
Δεν αντιμετωπίζεται όλο αυτό με λογικά επιχειρήματα..ειδικά όταν υπάρχει στο παιχνίδι το χρήμα και η βλακεία.
Και με τι αντιμετωπίζεται βρε Kyveli;
Με βρισιές; Οι απατεώνες θα εξακολουθήσουν να κάνουν την δουλειά τους βασιζόμενοι στην άγνοια ή την επιφανειακή γνώση και την αφέλεια και χεστήκανε για τις βρισιές και την κατακραυγή.
Αυτούς τους αφελείς ή ημιμαθείς, που θα γίνουν πελάτες τους, πρέπει να πείσουμε με λογικά επιχειρήματα.
Οσο να το θέλουμε όμως, το να πέισεις κάποιον που πιστεύει κάτι, για κάτι άλλο τελείως διαφορετικό, θελει πολύ χρόνο να το μελετήσει να προβληματιστεί και να το χωνέψει.
Με τις βρισιές μόνο μπλοκάρισμα και άρνηση προβληματισμού θα πετύχουμε...

Κοίτα πχ τις απαντήσεις #66 και #69
Ποια προσέφερε τροφή για σκέψη και ποιά μπλοκάρισμα και εμπάθεια ανάλογη της απάντησης;

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Όπως το είπες. Για κάτι που μας φαίνεται λογικό και κανονικό χρειάζεται χρόνος για να χωνέψουμε κάτι διαφορετικό..
Η ενημέρωση υπάρχει άφθονη λόγο διαδικτύου, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Από κει και πέρα παρόλο που δεν παύω να θαυμάζω αυτούς που επιμένουν και ενημερώνουν, όσο άσχημο και να ακουστεί αυτό που θα πω εγώ δεν είμαι διατεθειμένη να το κάνω σε ανθρώπους με αγύριστο κεφάλι..Βαριέμαι πως να στο πω..δεν θα τους βρίσω, απλά δεν θα ασχοληθώ..αν τώρα ένας φίλος μου έρθει και μου πει θέλω σκύλο, εκεί θα σκιστώ να του δώσω τις σωστές κατευθύνσεις..Αλλά οι φίλοι μου είναι ανοιχτόμυαλοι και έξυπνοι άνθρωποι..

AchiTG

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
238
1
Καλησπέρα,
Εδω και 4 ημέρες περίπου ήρθε στο σπίτι μας ένα ακόμα μέλος. Διασταυρωση Dogo με D.D.B. Εχω διαβάσει αρκετα απο το forum και εν μερη δεχομαι και σεβομαι αρκετές από τις γνωμες/συμβουλες σας περι σκυλιων εκτος εκτροφείων αλλά καλώς ή κακως ο Rocky έγινε πλέον μέλος της οικογενειας.

Απο το σπίτι εχουν περάσει πολλά σκυλιά που ουτε καν θυμαμαι ποσα. Απο καθαροαιμα μεχρι και αδεσποτα χτυπημενα αλλά ποτε τετοιας διασταυρωσης. Αυτην την στιγμή στο σπίτι εχουμε ενα κανις-γκριφον 18 χρονων παρακαλώ!!! Ενα ημιαιμο "δεν ξερω τι" στο εξοχικό που έκανε παρεα με εναν ελληνικό ποιμενικό εδω και 13 χρόνια ο οποίος μας "άφησε" πριν λίγες ημέρες.

Ο Rocky είναι γεννημένος 2/08/12 και με σημερινη ζύγιση στον κτηνίατρο ειναι 5,6kg. Τους γονεις τους ειδαμε μαζι με καποια χαρτια καθαροαιμιας και μπορω να πω ότι από οσο εψαξα στο νετ μαλλον όντως πρεπει να ειναι καθαροαιμα.

O Rocky απο οσο μπορω να καταλαβω εχει παρει πιο πολυ απο τον Dogo με χρωμα απο την μανα (D.D.B.).

Αν σας εχει τυχει ποτε καποια τετοια διασταυρωση θα ηθελα εντυπωσεις.
Saxter, καλως όρισες και να σου ζήσει το νέο μέλος! Καλη υπομονη και καλές βόλτες!

Βάλε καμια φώτο να το δούμε!!! :)

(Για να σας βάλω όλους στο κλίμα του topic...)

xristakis

Well-Known Member
27 Μαϊου 2012
47
1
Σαλαμίνα
Κατ'αρχάς θα ήθελα να συνχαρώ(αν και δεν ήταν καλή επίλογη) το σαχτερ που πήρε το ημίαιμο κουτάβι.θα κατέληγε ή στο δρόμο ή στο θάνατο(σίγα μη του έκανε κ εύθανασία ο ανεκδίηγητος πυ έκανε τη γέννα)ή ακόμα χειρότερα λόγω διαστάσεως κ ταπεραμέντο του να κατέληγε δόλωμα για τα σκύλια των σκύλομάχων.Προσωπικα διάλεγω το σκύλο για τις ικανότητες κ όχι για την καθαροαιμία του.(για συμβίωση όχι για αναπαραγωγή).Οι κακοίθείς που έχουν ενα σκουπίσι εργασιακά σκύλο αλλα με πολλα χαρτιά να σωπάσουν(το γεννεαλογικό δεντρο της σεττερίνας μου εχεί πολλές διακρίσεις).Να ενημερώσει κάποιος αν υπάρχουν εκτροφείς ντόγκο αρτζεντίνο που να τηρούν τις προυποθέσεις του εκτρόφεα(ζευγάρωνω μονο σκυλιά τα οποια ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό σε μορφολογικές κ εργασιακες απαιτήσεις της φυλής(κυρίως big game stopper)κ δυστυχώς δεν ισχύει μονο για τα dogo αλλά τα περισσότερες φυλές δυναμικών σκυλων που προσπαθούν να τις κάνουν ένα ίσωμα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97