Dogo Argentino + Dog de Bordeaux = Rocky

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Φιλε SAXTER οταν ανοιγεις θεμα με τον τιτλο dogo argentino+dog de bordeaux τι περιμενεις να ακουσεις.
Και οι δυο αυτες φυλες δεν ειναι και οι πλεον συνηθισμενες για να ειναι καποιος κατοχος τους.
Το πως εφτασε καποιος να τα βαλει για να κανουν απογονους πρεπει να σε θυμωνει και τιποτα αλλο!
Οσο για τα υπολοιπα με τα ημιαιμα και τα ρεματα που λες?
Στην ουσια γιαυτο σε "κραξανε" αν δεν το καταλαβες!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ε ω ρε παιδιά το dogo είχε κάποιον πρόγονο ζέβρα τι κάνετε έτσι??? μια χαρά ρίγες βγάζει!
Πάντως αυτό το κουλό παίρνουμε 2 φυλές και κάνουμε mix grill.... αδυνατώ να το καταλάβω!

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Δεν πρόκειται να απολογηθω γιατί απέκτησα έναν ημιαιμο σκύλο από κάποιον ιδιώτη, Κανένας δεν έχει τέτοια απαίτηση. Απλώς υπάρχει μια απογοήτευση για τέτοιου είδους επιπόλαια ζευγαρώματα (και αποκτήματα) και μια ελπίδα ότι η προσφερόμενη ενημέρωση ίσως αποτρέψει κάποιον μελλοντικό ιδιοκτήτη να αποκτήσει σκύλο με τον ίδιο τρόπο.

Δευτερον, πότε δεν υποστήριξα ότι εψαχνα "καθαρόαιμο" σκύλο με χαρακτηριστικά πρωταθλητή, απλά μοιράστηκα μαζί σας ότι αποκτήσαμε εναν σκύλο διασταυρωμένο για παρέα, συντροφιά και στοιχειώδη φύλαξη. Έψαχνα τυχον συμβουλες για εναν ημιαιμο σκύλο από αυτές τις ράτσες, από κάποιους που πιθανον γνωρίζουν. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί και πως η καθαροαιμία συνδέεται αποκλειστικά με εκθέσεις ή πρωταθλητισμό. Ποιος είπε ότι ένα υπεύθυνο ζευγάρωμα με τα σωστά καθαρόαιμα ζώα,που διαθέτουν τα σωστά μορφολογικά κριτήρια φυλής και έχουν κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, θα δώσουν πρώταθλητή ή εκθεσιακό ζώο? Έναν καθαρόαιμο απόγονο θα δώσουν και μια εγγύηση πως έχει γίνει ό, τι καλύτερο για να μην εμφανιστούν ασθένειες που μαστίζουν τη συγκεκριμένη φυλή

Τρίτον απλά να σας υπενθυμήσω ότι και τα δικά σας σκυλιά εχουν δημιουργηθει απο πειραματα ιδιωτών/γιατρών οποτε όλα τα σκυλιά είναι πειραματόζωα και 100% ημιαιμα,(αν δεν κανω λάθος ο σκύλος προερχεται απο τον λύκο και το τσακάλι και αν το ψάξουμε και πιο παλιά και από αρκούδες) όποτε μην γελιέστε και καυχιέστε , απλα καποια στιγμη καποιος αποφασισε ότι το μπασταρδεμα "πετυχε" και δεν χρειαζοντουσαν αλλοι πειραματισμοι. Δεν φαντάζομαι στ αλήθεια να πιστεύεις πως για να επιτευχθεί η σταθεροποίηση των χαρακτηριστικών σε σκύλους, οι μόνες απαιτήσεις που υπήρχαν ήταν να γίνονται τυχαίοι πειραματισμοί, από ανθρώπους άσχετους σαν εμένα ή εσένα και περιλάμβανε ό,τι σκυλιά είχε ο καθένας στα χέρια του και στην αυλή του

Και για να μην παρεξηγηθώ, το αναφέρω διότι όλα τα σκυλια είναι απο διασταυρώσεις/πειραμάτα αν το ψάξουμε καλυτερα, που μπορεί να έγιναν απο γιατρους, δεν παυει όμως να ειναι πειραματα. Εξάλου για αυτο ακομα και τα "καθαροαιμα" εχουν δυσπλασιες, προβληματα κτλ, ακόμα και απο εκτροφείς (ξέρω περιπτωσεις).Για παράδειγμα σχεδόν όλα τα West Highland Terrier έχουν προβληματα στις αρθρωσεις, το λένε οι κτηνιατροι, γιατι? Διότι απλά είναι διασταυρωμενα μεχρι που καποιος αποφασισε να σταμτησει τις διασταυρωσεις και τα ονομάτισε "καθαροαιμα"). 'Όπως, ο πρώην ιδιοκτήτης από τον οποίο αγόρασες το κουτάβι σου, φερριπήν έκρινε ότι το "μπαστάρδεμα" δεν πέτυχε?

Εχω μαθει να δεχομαι τα ζωα όχι με βάση την καταγωγή τους και την "καθαροαιμία" τους αλλά απλά επειδη μου χαριζουν συντροφιά, αγάπη, παρέα και πολλά άλλα. Γιατί δεν έψαχνες στη φιλοζωική για να μην βαραίνεις τη σκέψη σου περί "μπασταρδεμένων πειραματισμών"?

Δεν κατανοω όμως γιατι δειξατε τόσο μενος και ειρωνια για εναν που ετυχε να πει ότι απεκτησε ενα διασταυρωμενο σκυλο που απλα ζητησε πληροφοριες και συμβουλες. Τις οποίες εξακολουθεί να αγνοεί

Και επισης ενα θηλυκο που ειχαμε το ζευγαρωσαμε και τα κουταβια της κατεληξαν σε φιλοζωους . Μετα της εγινε στειρωση. Συγγνώμη, αλλά για ποιο λόγο? Για να μην εκλείψει το σπάνιο είδος του σκύλου?

Επίσης όλοι εσεις που έχετε"καθαροαιμα" σκυλιά δεν πιστευω να τα βάλετε για αναπαραγωγη ε? Και πάλι για ποιο λόγο?Απλα ΟΛΟΙ και οταν λέω ΟΛΟΙ εννοώ ΟΛΟΙ, να τα στειρώνετε μην λαμβανοντας υποψην σας τα πιθανα ψυχολογικα προβληματα που δημιουργειτε στο ζωο σας. (Τα ίδια ψυχολογικά προβλήματα που θα βίωνε και ένας "στειρωμένος" άνθρωπος) Α! Αυτός είναι ο λόγος...Τα ψυχολογικά του σκύλου σου θα έπρεπε να σε ενδιαφέρουν από τη στιγμή που το πήρες από τη μάνα του το μισό του χρόνου που έπρεπε να παραμείνει μαζί της. Ξέρεις ...γενικά ούτε τους ανθρώπους τους στερούμε από τους γονείς, ούτε οι μητέρες κόβουν το θηλασμό, αν και θεωρώ εξαιρετικά ατυχή τέτοια παραδείγματα και παραλληλισμούς

Υ.Γ. Έαν δεν υιοθετηθούν τα σκυλιά από έναν υπεύθυνο/ανεύθυνο ιδιώτη τότε 99% θα καταλήξουν σε ένα ρέμα.
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που τα ζητάνε, θα είναι υπαίτιοι για όποιο από αυτό το ποσοστό καταλήγει σε ρέμα. Το δικό σου "σώθηκε", παρότι κανένας σκύλος από μόνος του δεν μπαίνει σε τέτοια διαδικασία ώστε να χρειάζεται "σωτήρες". Οι άνθρωποι φροντίζουν γι αυτό. Με τα υπόλοιπα κουτάβια της γέννας τι γίνεται?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που τα ζητάνε, θα είναι υπαίτιοι για όποιο από αυτό το ποσοστό καταλήγει σε ρέμα. Το δικό σου "σώθηκε", παρότι κανένας σκύλος από μόνος του δεν μπαίνει σε τέτοια διαδικασία ώστε να χρειάζεται "σωτήρες". Οι άνθρωποι φροντίζουν γι αυτό. Με τα υπόλοιπα κουτάβια της γέννας τι γίνεται?
για ολο το ποστ σου κι οχι μονο για το παραπανω κομματι αλλα και για την υπομονη σου... hatsoff.gif

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
θα μπορουσατε καποιοι εδω μεσα να μην ειστε τοσο επιθετικοι,
ενταξει ο ανθρωπος εκανε κατι μη αποδεκτο απο το φορουμ, αλλα οχι και ετσι...
τα σχολια που ειναι γεματα ειρωνια εκτος απο εκνευρισμο σε αυτους που τα διαβαζουν δεν εχουν αλλο λογο υπαρξης,
θα μπορουσαμε να γραφουμε πιο συμβουλευτικα,θα ειχε μεγαλυτερο αποτελεσμα κατι τετοιο,
αν τον αλλο τον πιασεις στο φιλοτιμο ισως σου δωσει σημασια και βγει κατι καλο απο αυτο.
με τον τροπο καποιον απο εδω ομως το μονο που κερδιζουμε ειναι η αντιδραση του αλλου και ισως και η φυγη του απο το φορουμ και απο την ενημερωση......
απο οσο ξερω δεν εχει διοριστει κανενας δικαστης εδω μεσα ,ουτε εχουμε αναγκη για κατι τετοιο..........

Last edited:

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
θα μπορουσατε καποιοι εδω μεσα να μην ειστε τοσο επιθετικοι,
ενταξει ο ανθρωπος εκανε κατι μη αποδεκτο απο το φορουμ, αλλα οχι και ετσι...
τα σχολια που ειναι γεματα ειρωνια εκτος απο εκνευρισμο σε αυτους που τα διαβαζουν δεν εχουν αλλο λογο υπαρξης,
θα μπορουσαμε να γραφουμε πιο συμβουλευτικα,θα ειχε μεγαλυτερο αποτελεσμα κατι τετοιο,
αν τον αλλο τον πιασεις στο φιλοτιμο ισως σου δωσει σημασια και βγει κατι καλο απο αυτο.
με τον τροπο καποιον απο εδω ομως το μονο που κερδιζουμε ειναι η αντιδραση του αλλου και ισως και η φυγη του απο το φορουμ και απο την ενημερωση......
απο οσο ξερω δεν εχει διοριστει κανενας δικαστης εδω μεσα ,ουτε εχουμε αναγκη για κατι τετοιο..........
ποιο πολυ δεν θα μπορουσα να συμφωνησω ...Το ιδιο ακριβως πεισμο εφαγα και εγω γιατι το σκυλακι μου ειναι "ημιαιμο"...Εχω διαβασει το φορουμ και εχω κατανοησει πως πρεπει να αποκτηθει ενα σκυλακι ...Δεν με βρισκει αντιθετο η γραμμη του φορουμ , αλλα , υιοθετησα ενα εν δυναμη αδεσποτο γιατι αυτοι που το "αγορασαν" καταλαβαν οτι ειναι μεγαλη "ευθυνη" ... Επρεπε να τους πω οτι δεν την θελω γιατι ειναι ημιαιμη και απο ByB/pet shop; Χωρις να ειμαι γνωστης και μεσα στο αμαθεια μου ρωταω : τα αδεσποτα γυρω μας ειναι καθαροαιμα που καποιοι τα βαρεθηκαν η ημιαιμα που κανεις δεν ηθελε για αυτον ακριβως τον λογο; Να μην υιοθετησω ενα ημιαιμο κουταβι και να περιμενω να το κανω κανενα εξαμηνο αργοτερα απο καταφυγιο γιατι ετσι ειναι το θεμιτο; και γυρευε τι θα εχει τραβηξει το καημενο σε αυτο το εξαμηνο ....

Κατανοω τον λογο την επιθετικοτητας προς εμας τους "παραβατες" αν και θεωρω οτι η προσεγγιση που εχουν οι περισσοτεροι απεναντι μας ειναι λαθος , εν προκειμενο θα ηταν καλυτερο να αναφερετε στον saxter οτι λογο της προελευσης του σκυλου δεν μπορει κανεις να πει για τον χαρακτηρα/δυνατοτητες του σκυλου παρα να αναφερεστε σε αυτο ως καγκουρο/ζεβρα/τερατουργημα και ειρωνιες (ισως η χειροτερη εκφραση που εχει ο ανθρωπος)...

Στο φτωχο μου το μυαλο το φορουμ αυτο ειναι για ενημερωση/συμβουλες/ προς νεους γονεις σκυλων , αν με το καλημερα παρεις καποιον απο τα μουτρα για το "λαθος" του τοτε νομιζω οτι απλα τον απομακρυνεις χωρις να του μεταδωσεις αυτα που γνωριζεις εσυ, ως γνωστης, για να ειναι ευτυχισμενος αυτος και ο σκυλος του κατα την συμβιωση τους ...

Αν το φορουμ απευθυνετε μονο σε γνωστες/εικπεδευτες/εκτροφεις που ζουν με το γραμμα το κανονων κατα την εγγραφη μας να ζητηται το pedigree του σκυλου για να γινει εγκριση αυτης ...τοτε θα εχετε και εσεις ποιο ευκολο εργο ....

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ευτυχώς έχω βαρεθεί να εξηγώ τα περι εκτροφής. Έχω καταλήξη στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν όλοι να έχουν σκύλο, δεν πρέπει, δεν δικαιούνται και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για αυτό το ζώο που λέγεται Σκυλος. Κάποιος που τον ενδιάφερε πραγματικά αυτό και όχι απλα να βάλει μια χνουδωτή μπαλίτσα στο σπίτι του θα καταλάβαινε και δεν θα προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό του ότι κάνει κάτι λάθος ή σωστό.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εδώ δεν δίνουμε άλλοθι για τις λάθος επιλογές που έκανε κάποιος.Ούτε σκοπός του καθένος από όσους συμμετέχουν,είναι να πάρει τις τύψεις για τις λάθος επιλογές από τη συνείδηση του κάθε άσχετου,που δηλώνει πως ήξερε ότι είναι λάθος αλλά το έκανε παρ'όλα αυτά για τους χ,ψ λόγους ..

Όταν κάνεις λάθος,βάζεις το κεφάλι κάτω κ τα ακούς.Δεν πας να βγεις κ από πάνω,εκβιάζοντας θετικές αναρτήσεις που θα κάνουν εσένα να νιώσεις καλλύτερα για την λανθασμένη συμπεριφορά σου!

Όσοι κάνατε μ@λακία (όπως είναι πχ η αγορά ενός ημίαιμου σκύλου)και μπαίνετε σε ένα δημόσιο διάλογο,ζητώντας μάλιστα κ συμβουλές για το ταμπεραμέντο κ τη συμπεριφορά ενός ημίαιμο υσκύλου,ισχυριζόμενοι συν τοις άλλοις πως έχετε διαβάσει κ τ forum ...ε πραγματικά δεν ξέρω τι είδους απαντήσεις περιμένετε!

Η μας κάνετε πλάκα η το επίπεδο αντίληψης είναι εξαιρετικά περιορισμένο,για να το θέσω κομψά!

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Ευτυχώς έχω βαρεθεί να εξηγώ τα περι εκτροφής. Έχω καταλήξη στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν όλοι να έχουν σκύλο, δεν πρέπει, δεν δικαιούνται και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για αυτό το ζώο που λέγεται Σκυλος. Κάποιος που τον ενδιάφερε πραγματικά αυτό και όχι απλα να βάλει μια χνουδωτή μπαλίτσα στο σπίτι του θα καταλάβαινε και δεν θα προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό του ότι κάνει κάτι λάθος ή σωστό.

Πες μου που μενεις , να ερθω να αφησω την "χνουδωτη μπαλιτσα" εξω απο το σπιτι σου , και οταν αποφασισεις εσυ οτι εμεινε αρκετα στον δρομο και δικαιουται υιοθεσιας και εγω θα μπορω να λεγομαι κυνοφιλος , να ερθω να την παρω ...και συγνωμη αν σε κουραζουμε ....

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Εδώ δεν δίνουμε άλλοθι για τις λάθος επιλογές που έκανε κάποιος.Ούτε σκοπός του καθένος από όσους συμμετέχουν,είναι να πάρει τις τύψεις για τις λάθος επιλογές από τη συνείδηση του κάθε άσχετου,που δηλώνει πως ήξερε ότι είναι λάθος αλλά το έκανε παρ'όλα αυτά για τους χ,ψ λόγους ..

Όταν κάνεις λάθος,βάζεις το κεφάλι κάτω κ τα ακούς.Δεν πας να βγεις κ από πάνω,εκβιάζοντας θετικές αναρτήσεις που θα κάνουν εσένα να νιώσεις καλλύτερα για την λανθασμένη συμπεριφορά σου!

Όσοι κάνατε μ@λακία (όπως είναι πχ η αγορά ενός ημίαιμου σκύλου)και μπαίνετε σε ένα δημόσιο διάλογο,ζητώντας μάλιστα κ συμβουλές για το ταμπεραμέντο κ τη συμπεριφορά ενός ημίαιμο υσκύλου,ισχυριζόμενοι συν τοις άλλοις πως έχετε διαβάσει κ τ forum ...ε πραγματικά δεν ξέρω τι είδους απαντήσεις περιμένετε!

Η μας κάνετε πλάκα η το επίπεδο αντίληψης είναι εξαιρετικά περιορισμένο,για να το θέσω κομψά!

Το συμπερασμα λοιπον ειναι

α) Σε αυτο το φορουμ οι ημιαιμοι απλα τουμπεκιαζονται και οσο μπορουν μαθαονουν χωρις να ρωτανε

β) Οσοι εχουν ημιαμα ειναι περισρισμενης αντιληψης η ηλιθιοι (για να τα λεμε και το ονομα τους)

γ) καλυτερα να μην εχουμε σκυλο...

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Τα συμπεράσματα που εξάγει κάποιος από μια συζήτηση,δεν είναι ίδια για όλους και έρχονται πάλι σε άμεση συνάρτηση με την γενικότερη αντίληψη.
Εάν τα συμπεράσματα που έβγαλες εσύ από τη δική μου ανάρτηση,είναι αυτά που αρίθμησες,τα δέχομαι.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Όχι, τα συμπεράσματά σου είναι λάθος!

Όσοι δεν μπορούν να κατανοήσουν, να σεβαστούν και να αγαπήσουν τον Σκύλο (και την σκύλα για να μην ξεχνίομαστε....) πρέπει να ανοίγουν αυτιά και μάτια στις νέες πληροφορίες και να μην προσπαθούν να υπερασπιστούν τις λάθος επιλογές τους!
Λάθη όλοι κάναμε (και κάνουμε ίσως), αυτό δεν είναι κακό, κακό είναι να μην μπορείς να τα αναγνωρίσεις και να μην μαθαίνεις τίποτε από αυτά!

ΥΓ: και δεν αναφέρομαι στη δική σου περίπτωση mpampis-kallia, πιάνομαι από το ποστ σου απλά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97