Dogo Argentino + Dog de Bordeaux = Rocky

saxter

New Member
20 Σεπτεμβρίου 2012
4
0
Καλησπέρα,
Εδω και 4 ημέρες περίπου ήρθε στο σπίτι μας ένα ακόμα μέλος. Διασταυρωση Dogo με D.D.B. Εχω διαβάσει αρκετα απο το forum και εν μερη δεχομαι και σεβομαι αρκετές από τις γνωμες/συμβουλες σας περι σκυλιων εκτος εκτροφείων αλλά καλώς ή κακως ο Rocky έγινε πλέον μέλος της οικογενειας.

Απο το σπίτι εχουν περάσει πολλά σκυλιά που ουτε καν θυμαμαι ποσα. Απο καθαροαιμα μεχρι και αδεσποτα χτυπημενα αλλά ποτε τετοιας διασταυρωσης. Αυτην την στιγμή στο σπίτι εχουμε ενα κανις-γκριφον 18 χρονων παρακαλώ!!! Ενα ημιαιμο "δεν ξερω τι" στο εξοχικό που έκανε παρεα με εναν ελληνικό ποιμενικό εδω και 13 χρόνια ο οποίος μας "άφησε" πριν λίγες ημέρες.

Ο Rocky είναι γεννημένος 2/08/12 και με σημερινη ζύγιση στον κτηνίατρο ειναι 5,6kg. Τους γονεις τους ειδαμε μαζι με καποια χαρτια καθαροαιμιας και μπορω να πω ότι από οσο εψαξα στο νετ μαλλον όντως πρεπει να ειναι καθαροαιμα.

O Rocky απο οσο μπορω να καταλαβω εχει παρει πιο πολυ απο τον Dogo με χρωμα απο την μανα (D.D.B.).

Αν σας εχει τυχει ποτε καποια τετοια διασταυρωση θα ηθελα εντυπωσεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
saxter καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Η αλήθεια είναι, ότι τέτοια εγκληματική διασταύρωση ως τώρα, δεν μας είχε τύχει.
Ο Rocky σου, έχει την πρωτειά. Απ'ότι θυμάμαι δηλαδή :rolleyes:
Ποιός καθυστερημένος το σκέφτηκε, ήθελα να 'ξερα.

Ακόμη και να είναι οι γονείς καθαρόαιμοι [που η ιστορία έχει δείξει ότι είναι μάλλον απίθανο], δεν αφορά σε τίποτα, το δικό σου κουτάβι, το οποίο είναι ημίαιμο.
Το οποίο...πήρες πολύ μικρό στα χέρια σου. Γιατί;
Το οποίο...παρατηρώ ότι ήδη σε ενδιαφέρουν τα κιλά του. Λαχταράς να γίνει τούμπανο ε;

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Απο οπου και να το πηρε τι αλλαζει?
Παντα θα υπαρχουν καποιοι ανεγκεφαλοι για να μην γραψω τιποτα χειροτερο μιας που χω και μερες να γραψω!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Απο οπου και να το πηρε τι αλλαζει?
Παντα θα υπαρχουν καποιοι ανεγκεφαλοι για να μην γραψω τιποτα χειροτερο μιας που χω και μερες να γραψω!
Η ρημάδα η ζωή είναι πολύπλοκη και πολλές φορές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά...;)

ΥΓ. Θα έπρεπε να τελειώσεις το ποστ σου λέγοντας " Θε μου 'σχώρα με":p

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Η ρημάδα η ζωή είναι πολύπλοκη και πολλές φορές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά...;)

ΥΓ. Θα έπρεπε να τελειώσεις το ποστ σου λέγοντας " Θε μου 'σχώρα με":p
Ελα ντε?
Οχι απλα κανουν την διαφορα αλλα ειναι τοσο αφοπλιστηκες που απλα κανεις τουμπεκι!
Που το ξετρυπωσες?

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλησπέρα Saxter. Ένα καθαρόαιμο χ φυλής + 1 καθαρόαιμο ψ φυλής =ένα πείραμα με ημίαιμους απογόνους. Τι σημασία έχουν λοιπόν τα όποια χαρτιά καθαροαιμίας των προγόνων, από τη στιγμή που οι απόγονοι δεν είναι καθαρόαιμοι, εφόσον μιλάμε για παραπάνω από μια φυλή μέσα τους?
Κάποιος που έχει στην κατοχή του ένα σωστά αποκτημένο καθαρόαιμο ζώο (άρα είναι ενημερωμένος για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η επιλεκτική αναπαραγωγή) δεν θα έμπαινε ποτέ στη διαδικασία να χρησιμοποιήσει ή να θέσει και σε κίνδυνο ακόμα τον καθαρόαιμο σκύλο του, για μια ανούσια "ημίαιμη" μίξη. Με σκοπό τι? Τη δημιουργία νέας φυλής?:confused::confused::confused:

Last edited:

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.691
4.332
43
www.proudtobegreek.eu
Καλησπέρα,
Εχω διαβάσει αρκετα απο το forum
Φαντάσου να μην είχες διαβάσει το φόρουμ...απο γέννα BYB πήρες,πολύ μικρό το πήρες....αυτά διάβασες εδώ μέσα?!Δε θέλω να σε κακοκαρδίσω...αλλά θα χρειαστείς πολύ κουράγιο απο εδώ και πέρα...

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Το άσχημο της υπόθεσης δυστυχώς δεν είναι αυτό

Σου τύχε εσένα και μας χόρτασες με τον λόγο σου...
αλλά αυτό:

Εχω διαβάσει αρκετα απο το forum και εν μερη δεχομαι και σεβομαι αρκετές από τις γνωμες/συμβουλες σας περι σκυλιων εκτος εκτροφείων αλλά καλώς ή κακως ο Rocky έγινε πλέον μέλος της οικογενειας.
Πότε θα κατανοήσουν ότι η αναγκαιότητα της επιλεκτικής αναπαραγωγής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γνώμη, αλλά ΓΕΓΟΝΟΣ?

saxter

New Member
20 Σεπτεμβρίου 2012
4
0
Εγώ "τόλμησα" να γραφτω στο Forum (σας) για να αντλησω πληροφορίες για το νέο κουτάβι το οποίο αποκτησαμε, διοτι ομολογουμενως απο γνωσεις και εμπειριες το forum (σας) ξεχειλίζει.

Δεν πρόκειται να απολογηθω γιατί απέκτησα έναν ημιαιμο σκύλο από κάποιον ιδιώτη, πρωτον επειδη εχω μαθει να αγαπαω κάθε ειδους σκύλο (αλλά και να περιθαλπτω άλλους τόσους) στα 32 μου χρόνια. Τα σκυλιά που δίνουν/πουλάνε οι ιδιώτες δεν είναι αυτομάτως "κακά" σκυλιά και ούτε ολοι οι ιδιώτες ανεύθυνοι.

Δευτερον, πότε δεν υποστήριξα ότι εψαχνα "καθαρόαιμο" σκύλο με χαρακτηριστικά πρωταθλητή, απλά μοιράστηκα μαζί σας ότι αποκτήσαμε εναν σκύλο διασταυρωμένο για παρέα, συντροφιά και στοιχειώδη φύλαξη. Έψαχνα τυχον συμβουλες για εναν ημιαιμο σκύλο από αυτές τις ράτσες, από κάποιους που πιθανον γνωρίζουν.

Τρίτον απλά να σας υπενθυμήσω ότι και τα δικά σας σκυλιά εχουν δημιουργηθει απο πειραματα ιδιωτών/γιατρών οποτε όλα τα σκυλιά είναι πειραματόζωα και 100% ημιαιμα,(αν δεν κανω λάθος ο σκύλος προερχεται απο τον λύκο και το τσακάλι και αν το ψάξουμε και πιο παλιά και από αρκούδες) όποτε μην γελιέστε και καυχιέστε , απλα καποια στιγμη καποιος αποφασισε ότι το μπασταρδεμα "πετυχε" και δεν χρειαζοντουσαν αλλοι πειραματισμοι.

Ποιός καθυστερημένος το σκέφτηκε, ήθελα να 'ξερα.
Ο Δρ. Αντόνιο Νόρες Μαρτίνες πήρε σαν βάση το Perro de Pelea Cordobes, μια φυλή - απόγονο των πολεμικών σκύλων που ήταν κάποτε γνωστοί σαν Alanos και το ζευγάρωσε με σκύλους σαν το Μπούλτερριερ, τον Γερμανικός Μολοσσός, τον Γερμανικός Μπόξερ, το Μαστίν των Πυρηνέων, τον Ιρλανδικός Λυκοθήρας, το Ντόγκ του Μπορντώ και το Πόιντερ.
Και μην μου πείτε ότι αυτος ηταν γιατρός, απλά ηθελε να φτιάξει ενα καλό κυνηγόσκυλο.

Και για να μην παρεξηγηθώ, το αναφέρω διότι όλα τα σκυλια είναι απο διασταυρώσεις/πειραμάτα αν το ψάξουμε καλυτερα, που μπορεί να έγιναν απο γιατρους, δεν παυει όμως να ειναι πειραματα. Εξάλου για αυτο ακομα και τα "καθαροαιμα" εχουν δυσπλασιες, προβληματα κτλ, ακόμα και απο εκτροφείς (ξέρω περιπτωσεις).Για παράδειγμα σχεδόν όλα τα West Highland Terrier έχουν προβληματα στις αρθρωσεις, το λένε οι κτηνιατροι, γιατι? Διότι απλά είναι διασταυρωμενα μεχρι που καποιος αποφασισε να σταμτησει τις διασταυρωσεις και τα ονομάτισε "καθαροαιμα").
Το οποίο...παρατηρώ ότι ήδη σε ενδιαφέρουν τα κιλά του. Λαχταράς να γίνει τούμπανο ε;
Τα Kg τα ανέφερα απλά για να δώσω στοιχεια του σκύλου, διότι πολλες φορες ρωτατε για αυτα, έτσι ώστε να έχετε μια εικονα. Δεν έχω το κόμπλεξ ο σκυλος μου να γινει ΤΟΥΜΠΑΝΟ. Εχω μαζεψει κάτω απο το δρόμο 4 σκύλους χτυπημενους, τους εχω κανει καλα και τους εχω βρει σπιτια, που παρεπιπτοντως δεν ηταν τουμπανα. Ήσουν άκρως προσβλητικός!!!!

Οχι τερατουργηματος!
Εχω μαθει να δεχομαι τα ζωα όχι με βάση την καταγωγή τους και την "καθαροαιμία" τους αλλά απλά επειδη μου χαριζουν συντροφιά, αγάπη, παρέα και πολλά άλλα. Ενημερωτικά Panosdog δεν μπορείς να αποκαλέις έναν σκύλο τερατουργημα δίοτι και ο δικος σου ο "καθαροαιμος" σκύλος τότε είναι τερατουργημα. Έκτος εαν έχεις λύκο ή τσακαλί .

Κλεινοντας το λογίδριο μου (λυπαμαι όντως για αυτό), θα ηθελα να πω ότι κατανοω ότι από έναν εκτροφέα θα έχεις ένα "καθαροαιμο" σκύλο με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πιθανον λιγοτερα (όχι ομως με καθολου πιθανον) προβληματα υγειας. Δεν κατανοω όμως γιατι δειξατε τόσο μενος και ειρωνια για εναν που ετυχε να πει ότι απεκτησε ενα διασταυρωμενο σκυλο που απλα ζητησε πληροφοριες και συμβουλες.

Στα 32 μου χρόνα είχα ημιαμο Γερμανικό Ποιμενικό (έζησε 15 χρονια).
Ημιαμο "δεν ξέρω τι" ζει ακόμα και ειναι υγιαιστατο, 13 χρονων.
Ημιαιμο κανις γκριφον, ζει ακομα απλά δεν ακουει πλεον καλά, 18.5 χρονων!!!
Ημιάιμο ελληνικό ποιμενικό που έζησε 14 χρόνια
Και επισης ενα θηλυκο που ειχαμε το ζευγαρωσαμε και τα κουταβια της κατεληξαν σε φιλοζωους . Μετα της εγινε στειρωση.
Και διάφορα άλλα που απλα ετυχαν στον δρόμο μου.

Επίσης όλοι εσεις που έχετε"καθαροαιμα" σκυλιά δεν πιστευω να τα βάλετε για αναπαραγωγη ε? Κανενας σας, μα κανενας. Σωστά?Ούτε καν με ίδιας "καθαροαιμης" ράτσας. Άλλωστε δεν ειστε εκτροφεις απλά ιδιώτες, όποτε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια ροπαλου η αναπαραγωγη με αγνωστου προελευσεως σκυλια (και ας εχουν και χαρτια και ας ειναι της ιδιας ρατσας). Απλα ΟΛΟΙ και οταν λέω ΟΛΟΙ εννοώ ΟΛΟΙ, να τα στειρώνετε μην λαμβανοντας υποψην σας τα πιθανα ψυχολογικα προβληματα που δημιουργειτε στο ζωο σας. (Τα ίδια ψυχολογικά προβλήματα που θα βίωνε και ένας "στειρωμένος" άνθρωπος)

Συγγνώμη αν εγινα επιθετικός αλλά δεχθηκα επιθεση και απλά απάντησα, καλη συνεχεια στο forum (σας).
Γιώργος

Υ.Γ. Έαν δεν υιοθετηθούν τα σκυλιά από έναν υπεύθυνο/ανεύθυνο ιδιώτη τότε 99% θα καταλήξουν σε ένα ρέμα.

Xenofon

Active Member
24 Αυγούστου 2012
25
0
Αγαπητέ saxter και εγώ νέος είμαι στο φόρουμ και κυνολογικά αγράμματος ακόμη, αλλά προσπαθώ να ενημερωθώ.

Δες εδώ:
http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/αγαπητέ.εκτροφέα.της.πίσω.αυλής-13271/

Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τις θέσεις των μελών. Επίσης βγάζεις λάθος συμπεράσματα, δεν υπάρχει συγκεκριμένη "γραμμή". Υπάρχει σωστή και λάθος μέθοδος απόκτησης σκύλου. Σκύλο καθαρόαιμο αποκτούμε απο εκτροφέα αλλιώς ημίαιμο αδεσποτάκι απο καταφύγιο. Κάνε μια αναζήτηση στα stickys και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Οι υπερβολικές κατα τη γνώμη σου αντιδράσεις έχουνε να κάνουνε με το γεγονός οτι είμαστε νέοι άνθρωποι υγιής σκεπτόμενοι και είναι κρίμα την εποχή της πληροφορίας και του internet να μην την "ψάχνουμε" για τον τετράποδο φίλο μας, με το ίδιο σθένος που θα κάναμε με ένα κινητό, ένα ψυγείο η ένα χαζοκούτι(tv)..

Εγώ σου εύχομαι καλή συμβίωση με το κουταβάκι σου, να μείνεις στην παρέα και να του προσφέρεις μια καλή ζωή.

Υ.Γ. Και το κάζο μες στη ζωή είναι.. χαλαρά :)

Last edited by a moderator:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πάντως το παρόν φόρουμ νομίζω ανήκει σε έναν, όλοι οι υπόλοιποι είμαστε φιλοξενούμενοί του... Το νιώθω και "δικό μου" από την άποψη ότι ήταν η αιτία να γνωρίσω-ίσως να είναι και στο μέλλον- άτομα που θεωρώ αξιόλογα και εκτιμώ την διαδικτυακή (και φυσική, όποτε) παρέα τους και κάποιες από τις απόψεις τους. Δεν ακολουθώ κάποια γραμμή και δεν έχω κόλλημα να έρθω σε αντιπαράθεση με μέλος που συνήθως μπορεί να "συμφωνούμε" γιατί πολύ απλά ο καθένας γράφει την άποψή του, όπως την έχει σχηματίσει ανάλογα με τις εμπειρίες του, τις γνώσεις ή την αμάθειά του και πολλά άλλα... Φτάνει να είναι μέσα στα πλαίσια ενός πολιτισμένου διαλόγου..

Το "πέσιμο" που σου έγινε, θεωρώ ότι πάει κατά το μεγαλύτερο μέρος του σε αυτόν που έκανε τη γέννα και σου έδωσε το κουτάβι. Το μερίδιό που σου αντιστοιχεί, κατ'εμέ, είναι που τον διευκόλυνες στην όλη διαδικασία με το
α)να πάρεις κουτάβι και να τον βοηθήσεις να τα "ξεφορτωθεί" και
β)να το πάρεις τόσο μικρό, όταν αυτό έχει ακόμα την ανάγκη να είναι με τη μητέρα του και την υπόλοιπη τοκετοομάδα

Αν έδωσες και χρήματα, η ευθύνη σου μεγαλώνει, απ'ότι καταλαβαίνεις καθ'ότι τα, τυπικά, ημίαιμα δεν θα έπρεπε να πωλούνται για κανένα λόγο... Γιατί? Γιατί τόσα είναι τα ημίαιμα (πραγματικώς ή απλά "τυπικως") που είναι αδέσποτα και ψάχνουν ένα σπίτι, χωρίς ταμπελάκι τιμής.... Κάποια από αυτά μένουν στα "αζήτητα" εντελώς άδικα αφού μπορουν να παρέχουν τα ίδια πραγματα με ένα "αγορασμένο" ημίαιμο...

Εναντίον του κουταβιού σου, του ίδιου, πάντως, δε νομίζω να βρεις κανέναν εδώ μέσα. Με την ίδια αγάπη γι'αυτό θα σου δώσει ο καθένας τη συμβουλή του, όπως αν το είχες υιοθετήσει από φιλοζωική, από το δρόμο ή το είχες πάρει από το πιό προσεγμένο και σωστό εκτροφείο.

Καλώς όρισες, καλές συζητήσεις και να χαίρεσαι το συντροφάκι σου!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97