dogo argentino με pekingese

cesar millan

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2012
101
0
Καλησπερα σε ολους πρωτα απο ολα...

Μιας και εχω δει εδω μεσα μερικα παιδια που εχουν dogo ηθελα να με συμβουλεψουν σε κατι.

Εχω ενα πεκινουα, 1.5 χρονων περιπου, και εδω και λιγους μηνες μου εχει μπει στο μυαλο και η αποκτηση ενος σκυλου ακομα που θα ειναι dogo argentino(λατρεμενη ρατσα :) )εχω διβασει πολλα κειμενα μεσω νετ που λενε ολα σε ποσοστο 90% οτι ενα dogo δεν μπορει να ζησει με ενα σκυλι ακομα αρμονικα,γενικα δεν μπορει να ζησει με αλλο ζωο μαζι σε καμια των περιπτωσεων..

Εμενα ομως που μου εχει καρφωθει στο μυαλο τι κανω?Εχω γινει addict με την φυλη αυτη, ουτε στις πανελληνιες τοσο διαβασμα!!!

Οκ και το πειρα, οσο ειναι μικρο, δεν μπορει να κανει κατι αλλο μιας και η δικη μου ειναι ηδη μεγαλυτερη του, θα μαθει το ενα το αλλο(ασχετως που η σκυλα μου ειναι οντως σκυλα σε πολλα θεματα) και θα γνωριστουν..Οταν παει στους 6 μηνες που θα γινει γιγαντας?Αν του βιδωσει και σφαξει την μικρη?(Που σε αυτη την περιτωση θα φαει σφαξιμο το ιδιο μετα) την εχω τρομερη αδυναμια και δεν θελω να μπει σε κινδυνο η ζωη της ΠΟΤΕ,δεν θελω να παρω τετοια μεγαλη ευθυνη σε σχεση με τις ζωες τους..

Βεβαια πριν κανω οτιδηποτε θα ρωτησω και τον εκτροφεα που θα παρω τον "μικρο" γιατι αρσενικο θα παρω,απλα σαν μια πρωτη γνωμη ρωταω και εσας....

Λοιπον?Τι κανω περαν εκπαιδευσης και στα 2 απο μικρη ηλικια?

Η μικρη μου δυσκολα θα κανει πισω σε θεματα ιεραρχιας πολυ δυσκολα εως χλωμο, εδω με boxer πηγε να τα βαλει, δεν κολλαει πουθενα και ας ειναι και το αλλο 2 μετρα ...(Δεν θελω ουτε εγω να κανει πισω στο θεμα αυτο σχετικα με το dogo, αυτη θελω να κανει κουμαντο).
Σα τα μουτρα μου την εχω κανει, εχει παρει το 95% του χαρακτηρα μου ,ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΙΟΛΑΣ :confused::confused::p

Αντε φιλια και περιμενω να μου πειτε !!!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Δεν ξέρω να σου πω για την συγκεκριμένη ράτσα αλλά γενικά επειδή έχω μικρόσωμο σκύλο ( σιχ τσου ) θα φοβόμουν να πάρω ένα μεγάλο...
Ένα λάθος να γίνει δύσκολα τ βγάζει καθαρή το μικρό ...
Μεγάλο άγχος

cesar millan

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2012
101
0
Δεν ξέρω να σου πω για την συγκεκριμένη ράτσα αλλά γενικά επειδή έχω μικρόσωμο σκύλο ( σιχ τσου ) θα φοβόμουν να πάρω ένα μεγάλο...
Ένα λάθος να γίνει δύσκολα τ βγάζει καθαρή το μικρό ...
Μεγάλο άγχος
Αυτο ακριβως βρε λουνα, και εγω αυτο φοβαμαι, για αυτο και αυτος ο μεγας προβληματισμος μου.....

Να δουμε τι θα πουνε και οι ειδικοι εδω.. Νομιζω η Αμαλια εχει dogo, σωστα? :p

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εχω ενα πεκινουα, 1.5 χρονων περιπου, και εδω και λιγους μηνες μου εχει μπει στο μυαλο και η αποκτηση ενος σκυλου ακομα που θα ειναι dogo argentino(λατρεμενη ρατσα :) )εχω διβασει πολλα κειμενα μεσω νετ που λενε ολα σε ποσοστο 90% οτι ενα dogo δεν μπορει να ζησει με ενα σκυλι ακομα αρμονικα,γενικα δεν μπορει να ζησει με αλλο ζωο μαζι σε καμια των περιπτωσεων..
Ξεκινας λαθος... κατω απο τις σωστες συνθηκες μια χαρα ζει αρμονικοτατα με αλλο σκυλο και με αλλα ζωα. Ισα ισα, του αρεσει παρα πολυ να εχει παρεα. Ειναι πολυ κοινωνικο.
Με σοβαρους εκτροφεις εχεις μιλησει ή απλα οτι διαβαζεις στο ιντερνετ ?

Σωστα νομιζεις, η Αμαλια εχει dogo.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Dogo δεν έχω και πολλά πράγματα από dogo δεν ξέρω, αλλά ξέρω πολλά μεγαλόσωμα και γιγαντόσωμα σκυλιά τα οποία όταν παίζουν με μικρόσωμα σκυλιά εντυπωσιάζεσαι από την προσοχή και την τρυφερότητα με την οποία κάνουν την κάθε τους κίνηση....ακομα και κουτάβια....σαν να έχουν συναίσθηση της διαφοράς του μεγέθους τους και του ρίσκου που έχει μια άτσαλη συμπεριφορά τους...

Ο Harryf3 έχει έναν μεγαλόσωμο, μικρότερο από dogo βέβαια, αλλά μεγαλόσωμο ΓΠ κι ένα πινσεράκι και όλα είναι μια χαρά!

Από την άλλη βέβαια, συμβόλαιο ότι δεν θα συμβεί κανένα ατύχημα, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπογράψει κανείς...

cesar millan

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2012
101
0
Ξεκινας λαθος... κατω απο τις σωστες συνθηκες μια χαρα ζει αρμονικοτατα με αλλο σκυλο και με αλλα ζωα. Ισα ισα, του αρεσει παρα πολυ να εχει παρεα. Ειναι πολυ κοινωνικο.
Με σοβαρους εκτροφεις εχεις μιλησει ή απλα οτι διαβαζεις στο ιντερνετ ?

Σωστα νομιζεις, η Αμαλια εχει dogo.
Εχω διαβασει οτι υπαρχει στο νετ μονο,ολα ομως ε?:p Kαι εχω παρει ενα βιβλιο τεραστιο σχετικα με την φυλη αυτη και συνεχιζω..
Με εκτροφεα ακομα δεν εχω μιλησει, εχω στειλει μαιλ για εκτροφεις στον ΚΟΕ και περιμενω να μου απαντησουν ...

Αρα βρε Αμαλια εισαι θετικη εσυ? Το δικο σου δεν εχει προβληματα με αλλα ζωα?

Έχει και ο GRDANE νομίζω οτι ειναι και εκτροφέας ... μπορει να κάνω και λάθος .
... Θα ψαξω να τον βρω μεσω της αναζητησης και να του ζητησω μια μικρη βοηθεια αν ειναι με το θεμα αυτο... Σε ευχαριστω για την πληροφορια !!!!

cesar millan

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2012
101
0
Dogo δεν έχω και πολλά πράγματα από dogo δεν ξέρω, αλλά ξέρω πολλά μεγαλόσωμα και γιγαντόσωμα σκυλιά τα οποία όταν παίζουν με μικρόσωμα σκυλιά εντυπωσιάζεσαι από την προσοχή και την τρυφερότητα με την οποία κάνουν την κάθε τους κίνηση....ακομα και κουτάβια....σαν να έχουν συναίσθηση της διαφοράς του μεγέθους τους και του ρίσκου που έχει μια άτσαλη συμπεριφορά τους...

Ο Harryf3 έχει έναν μεγαλόσωμο, μικρότερο από dogo βέβαια, αλλά μεγαλόσωμο ΓΠ κι ένα πινσεράκι και όλα είναι μια χαρά!

Από την άλλη βέβαια, συμβόλαιο ότι δεν θα συμβεί κανένα ατύχημα, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπογράψει κανείς...
Ρε παιδια χαιρομαι που ειστε θετικοι με το θεμα αυτο.... Καλα οκ δεν μπορεις να εισαι με τιποτα σιγουρος 100%, απλα...αν υπαρχει "γενικο" κακο θελω να μαθω!!!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλησπέρα!!!!
Και εγώ μικρόσωμο έχω!Σιχτσουδάκι είναι και τα πηγαίνει τέλεια με όλα τα σκυλιά!
Επίσης συμβιώνει χωρίς κανένα πρόβλημα με την κουτάβα μας που είναι μέχρι ώρας τετραπλάσια του!!
Χωρίς να ξέρω πολλά για τα ντόγκο πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για σκύλους διαφορετικού φύλου!!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Το αν ειμαι εγω θετικη ή αρνητικη δεν εχει και καμια σημασια...
Οι φοβοι σου σε σχεση με τη σκυλιτσα σου ειναι το τελευταιο κατα τη γνωμη μου που πρεπει να σε απασχολει εαν κανεις σωστες κινησεις οσον αφορα στην αποκτηση του dogo.
Πριν αρκετο καιρο μια εκτροφεας σε μια συζητηση ειχε πει οτι το αρσενικο dogo δεν ειναι πετ... τοτε δεν ειχα καταλαβει τι εννοουσε... μετα απο 3 χρονια συμβιωσης την καταλαβαινω απολυτα!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Γιατί ένα αρσενικό dogo δεν είναι πετ ?
Γιατι το απιστευτα τεραστιο prey drive του και η απεριγραπτη ξεροκεφαλια του μπορουν να σε στειλουν στον ψυχιατρο :) Εαν δεν εχει και μια εργασια να κανει... αστα βραστα....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
δεν με βοηθας, δεν με βοηθας :p
Μα το θεμα μας δεν ειναι να σε βοηθησω και σε 2 χρονια να φωναζεις δεν αντεχω αλλο ;)
Απο υπομονη πως τα πας ? Απο επιμονη? Εισαι νευρικος γενικα ανθρωπος ?

.(Δεν θελω ουτε εγω να κανει πισω στο θεμα αυτο σχετικα με το dogo, αυτη θελω να κανει κουμαντο).
Επισης, αυτο ξεχασε το... ισως να την αφηνει απλα να εχει την ψευδαισθηση οτι αυτη κανει κουμαντο.

cesar millan

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2012
101
0
Μα το θεμα μας δεν ειναι να σε βοηθησω και σε 2 χρονια να φωναζεις δεν αντεχω αλλο ;)
Απο υπομονη πως τα πας ? Απο επιμονη? Εισαι νευρικος γενικα ανθρωπος ?
:p
Υπομονη και επιμονη ΤΕΡΑΣΤΙΑ, νευρα, εχω .... Οχι νευροσπαστος, αλλα ειμαι λιιιιγο νευρικος , !

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Τα pekingese πρέπει να ξέρεις ότι δεν έχουν πολλές ανοχές με τα κουτάβια,εκνευρίζονται εύκολα,είναι κυριαρχικά,δεν έχουν αίσθηση του μεγέθους τους μα ούτε τον άλλον σκύλων.Για πολλά χρονια έχω Pekingese και Bulldog μαζί,όταν τα Bulldog ήταν ενήλικα και τα Pekingese κουτάβια ήταν εύκολα τα πράγματα το αντίθετο ήταν θέμα.......

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Κι εγώ χωρίς να γνωρίζω όπως ο tangerin αυτό θα σου έλεγα.
Το dogo θα είναι κουτάβι και εύπλαστο. Το πεκινουά θα δημιουργήσει το θέμα ειδικά με τον χαρακτήρα που περιγράφεις ότι έχει.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
φιλε μιλαν...
ενα ντογκο μπορει να συμβιωσει με αλλα σκυλια....
δεν ξερω τι εχεις διαβασει και που τα εχεις διαβασει....
εγω παραδειγμα εχω αρσενικα σκυλια το ενα ντογκο και παιζουν σαν κουταβια...
το ενα τριων χρονων κοντα το αλλο 27 μηνων..... παρουσια θυληκιας και παιζουν και τα τρια...
εννοειται οτι υπαρχει πληρης ελεγχος και σωστη ιεραρχια.....
βεβαια υπαρχουν και τα αντιθετα ... παραδειγμα... το θεμα e -colar τελευταια ελπιδα... ( η καπως ετσι...)

αν το αποφασισεις ... πρεπει να διαλεξεις με προσοχη απο που θα προμηθευτεις το κουταβι σου...
να διαλεξεις απο γεννα με σκυλια φιλικα προς αλλα σκυλια...
οσο για το θεμα της ιεραρχιας... αν αγαπας παρα πολυ το πεκινουα σου,,.. να εισαι ετοιμος να το βαλεις τελευταιο σε ιεραρχια... αλλοιως μην παρεις αλλο σκυλο... οποιας φυλης και να ειναι...
( μιλαω παντα για μεγαλοσωμη φυλη)
τελος στειλε e-mail ston E.O.N.A. [email protected] να σε ενημερωσει για εκτροφεις ελλαδα....

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Εγώ εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι, γιατί για τον κάθε ιδιοκτητη παίζει ρολο ποια θέση θα έχει στην ιεραρχία το "αγαπημένο" tou μέσα στην "αγέλη"?