DIY σπιτάκι σκύλου

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Eγω παντως αδερφια εχω φτιαξει για την μπουμπου σπιτακι στον κηπο απο αλφα μπλοκ σχετικα ευκολα και γρηγορα τωρα ομως σκεφτομαι πως και με τι υλικο θα μονωσω το δαπεδο η βασικη επιφανεια ειναι τσιμεντο αλλα φερνει υγρασια και σκεφτομαι μηπως πανω απο το τσιμεντο βαλω αφρολεξ το οποιο ειναι θερμομονωτικο οπως μου εχουν πει :?: αλλα και παλι εχω μαυρα μεσανυχτα ξερει καποιος απο εσας τι καλυτερο υπαρχει? γιατι ειμαι λιγο μπερδεμενος και αυτο το προβλημα ειναι σοβαρο για την υγεια του σκυλιου. Η υγρασια ειναι υπουλος εχθρος :!:

για την υγρασία βάλε πλαστικό κάτω από το τσιμέντο
ή
ανύψωσε λίγο όλο το σπίτι από την γή(να κυκλοφορεί αέρας)
ή
μέσα στο σπιτάκι κάνε δεύτερο δάπεδο ανυψωμένο(ξύλινο πανελ ας πούμε πάνω σε 5 αλφαμπλόκ

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
70 πλάτος
60 πόρτα (για σένα) και όσο πιο άκρη γίνεται, η απόσταση εκεί είναι μ@#%$#α ουσιαστικά η πόρτα είναι σχεδόν στην μέση, δεν υπάρχει απάγγιο.
Στον πάτο άλλο ξύλο να αλλάζει - θα ξύσει σίγουρα. Καλύτερα πλαστικό.
Σε ΟΛΕΣ τις γωνίες αλουμινογωνιά.
Στις δύο κορυφές βάλε 2 τριγωνικούς εξαερισμούς όσο πιο ψηλά γίνεται.
7 πόντους ψηλά απο το έδαφος.

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
70 πλάτος
60 πόρτα (για σένα) και όσο πιο άκρη γίνεται, η απόσταση εκεί είναι μ@#%$#α ουσιαστικά η πόρτα είναι σχεδόν στην μέση, δεν υπάρχει απάγγιο.
Στον πάτο άλλο ξύλο να αλλάζει - θα ξύσει σίγουρα. Καλύτερα πλαστικό.
Σε ΟΛΕΣ τις γωνίες αλουμινογωνιά.
Στις δύο κορυφές βάλε 2 τριγωνικούς εξαερισμούς όσο πιο ψηλά γίνεται.
7 πόντους ψηλά απο το έδαφος.
Ευχαριστω.
Το 60 επειδη ειναι θυληκο? Οσο δηλαδη το μεσο υψος του? Επειδη διαβασα οτι ετσι και αλλιως θα σκυβει για να μπει, οποτε πρεπει να ειναι μικροτερο ωστε να μη μπαζει αερα.
Για το υψος, ετσι και αλλιως θα του εβαζα να πατησει πανω σε 4 ξυλα γυρω στα 10 εκατοστα για την υγρασια.
Την πορτα αν τη παω πιο δεξια, δε θα εχει που να στηριχτει η σκεπη. Τωρα αφηνω μονο 20 εκατοστα στη δεξια πλευρα για να πατησει πανω η σκεπη. Μηπως να το κανω πιο μακρυ απο 1 μετρο ωστε να βρω περιθωριο?
Το 70 πλατος θα με ζορισει λιγο γιατι δε θα χωραει καλα μεσα στο μπαλκονι αλλα θα το βολεψω πηγαινοντας το σε αλλη πλευρα του μπαλκονιου πιο απομερη, αλλα και αρκετα πιο φαρδια.
Αλουμινογωνιες σκεφτηκα και εγω, μαζι με μια κολλα που ειχα απο παλια πολυ γερη. Με αυτην εχω κατασκευασει ηχεια!!
Τα τριγωνακια ισοπλευρα γυρω στα 5 εκατοστα?
Για το πατωμα εχω ακουσει ιδεα να βαλω στρωματακι σαν αυτα της γυμναστικης και απο πανω κουβερτα για να μη κανει ροζους στα ποδια. Τα βλεπεις να αντεχουν καθολου? Αλλιως τι πλαστικο να βαλω που να ειναι μαλακο και γερο?
Α και κατι αλλο, εννοειται πως το εχω σχεδιασει σε 2 κομματια ωστε να αφαιρειται η οροφη και να πλενεται. Τζαμπα φτιαχνω τους υπολογιστες μιας φιλης πολιτικου μηχανικου? Δε θα επρεπε να με ξεπληρωσει με τα σχεδια ενος σκυλοσπιτου ??? :):):D:D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ευχαριστω.
Το 60 επειδη ειναι θυληκο? Οσο δηλαδη το μεσο υψος του? Επειδη διαβασα οτι ετσι και αλλιως θα σκυβει για να μπει, οποτε πρεπει να ειναι μικροτερο ωστε να μη μπαζει αερα. Για σένα σου λέω, μπορεί να θές να βάλεις μέσα χέρι - ώμους να το απολυμάνεις - να πάρεις κάτι, να επισκευάσεις
Για το υψος, ετσι και αλλιως θα του εβαζα να πατησει πανω σε 4 ξυλα γυρω στα 10 εκατοστα για την υγρασια. 7 :) δέκα χωράει η μουσούδα και μπορεί να έχεις άλλα , ακόμα και τραυματισμό ή ανατροπή της κατασκευής
Την πορτα αν τη παω πιο δεξια, δε θα εχει που να στηριχτει η σκεπη. Τωρα αφηνω μονο 20 εκατοστα στη δεξια πλευρα για να πατησει πανω η σκεπη. Μηπως να το κανω πιο μακρυ απο 1 μετρο ωστε να βρω περιθωριο? 10 εκ φτάνουν
Το 70 πλατος θα με ζορισει λιγο γιατι δε θα χωραει καλα μεσα στο μπαλκονι αλλα θα το βολεψω πηγαινοντας το σε αλλη πλευρα του μπαλκονιου πιο απομερη, αλλα και αρκετα πιο φαρδια. με 70 τεντώνει καλύτερα τα πόδια
Αλουμινογωνιες σκεφτηκα και εγω, μαζι με μια κολλα που ειχα απο παλια πολυ γερη. Με αυτην εχω κατασκευασει ηχεια!!
Τα τριγωνακια ισοπλευρα γυρω στα 5 εκατοστα? ναι minimum
Για το πατωμα εχω ακουσει ιδεα να βαλω στρωματακι σαν αυτα της γυμναστικης και απο πανω κουβερτα για να μη κανει ροζους στα ποδια. Τα βλεπεις να αντεχουν καθολου? Αλλιως τι πλαστικο να βαλω που να ειναι μαλακο και γερο? μια χαρά ειναι αλλά ανάλογα τον σκύλο .... μπορεί να χαθούν σε 1 ώρα μπορεί να αντέξουν - πλαστικό πάτο από crate
Α και κατι αλλο, εννοειται πως το εχω σχεδιασει σε 2 κομματια ωστε να αφαιρειται η οροφη και να πλενεται. Τζαμπα φτιαχνω τους υπολογιστες μιας φιλης πολιτικου μηχανικου? Δε θα επρεπε να με ξεπληρωσει με τα σχεδια ενος σκυλοσπιτου ??? :):):D:D βασικό για να βάζεις τον πάτο

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Θελω να φτιαξω ενα κρεβατακι για το σκυλο μου αλλα θελω να το βαψω κιολας.

Σκεφτομαι ομως οτι αν το μασουλαει μετα δοντια τις μην παθει τπτ απο την μπογια που θα τρωει.
Υπαρχει καποια λυση??Καποια μπογια που αν την γλυφει να μην παθει τπτ?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
γενικα αμα γλυφει το βερνικι δεν παθαινει κατι πιστευω.αν το τρωει ειναι αλλο ομως.αμα γενικα μασουλαει τετοια καλυτερα φτιαχτου σιδερενιο και βαφτο δεν νομιζω να πλησιαζει το σιδερο.απο την αλλη μπορεις να το επενδυσεις μεκαποι υφασμα το ξυλινο εκει που πιστευεις οτι θα μασουλαει το ξυλο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Γιατί προτιμάς να το φτιάξεις από το να το αγοράσεις;
Εναν άλφα μπελά θα τον έχει και σίγουρα θα έχεις να νοιαστείς για όλα αυτά τα επικίνδυνα θέματα,
ενώ στο εμπόριο βρίσκεις μεγάλη ποικιλλία και σε πολύ καλές τιμές.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Ειδα ενα κρεβατακι που μου αρεσε πολυ και δεν μπορω να το αγορασω.
Εβγαλα εγω τα σχεδια και θα τα δωσω σε εναν γνωστο μου ξυλουργο να το φτιαξει.
Αυτος εχει φτιαξει αλλα 2-3 σκυλοσπιτα και ξερει πως να το φτιαξει.

Ηθελα να ξερω καποια πραγματα να τον ρωτησω οπως για την μπογια ας πουμε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν