DiscDog... (ρουτίνα με χρήση frisbee)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
O Ρον λέει ότι αν ο σκύλος πατήσει σωστά (τάιμινγκ, στάση σώματος δική σου, σωστό πέταγμα του φρίσμπι κτλ) τότε έχει πάτημα γάτας. Κάτι θα ξέρει αλλά αν κάτι πάει στραβά τότε το πάτημα γάτας γίνεται πάτημα μπουλντόζας...
Μέχρι να τα καταφέρουμε όλα αυτά ταυτόχρονα, παρατήσαμε τα vaults και κάνουμε flatwork. :D
Πάντως όταν του είπα ότι χτύπησα άσχημα το μάτι μου κι έτρεχα, μου πε ότι το 'χει πάθει κι αυτός. ;)

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Μέχρι να τα καταφέρουμε όλα αυτά ταυτόχρονα, παρατήσαμε τα vaults και κάνουμε flatwork. :D
Πάντως όταν του είπα ότι χτύπησα άσχημα το μάτι μου κι έτρεχα, μου πε ότι το 'χει πάθει κι αυτός. ;)
Flatwork! Γίνεται ο Λούπο να σκίζει στο flatwork; Για μένα το πιο σημαντικό κομμάτι. Αν έχει flatwork όλα τα άλλα έρχονται.
Καλά πλάκα κάνεις έγω έκανα bitework με κάτι άκυρους κόμπους και μου τσάκισε τα χέρια. Το τι δαγκωνιά έφαγα δεν λέγεται. Μόνο πληγές ήμουν. Μετά αποφάσισα να πάρω εργαλεία της προκοπής γιατί δεν πήγαινε άλλο :)

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
εγω δε ξερω πως να την κανω να πηδαει για να το πιασει.,με αποτελεσμα να πεφτει και να προσπαθει μετα απο κατω να το μαζεψει
Εννοείς ότι δεν πηδάει να το πιάσει; Κάνε δαγκώματα με δύο φρίσμπι για να καταλάβει ότι αυτό το δαγκώνουμε και έχει πλάκα

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
το ξερει αυτο.απλα οταν το πεταω τρεχει να το πιασει αλλα δεν πηδαει για να τα καταφερει να το πιασει στον αερα και πεφτει κατω και μετα καθεται και το σκαβει για να το πιασει να μου το φερει

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
το ξερει αυτο.απλα οταν το πεταω τρεχει να το πιασει αλλα δεν πηδαει για να τα καταφερει να το πιασει στον αερα και πεφτει κατω και μετα καθεται και το σκαβει για να το πιασει να μου το φερει
Δοκίμασε να το πετάς σε κοντινές αποστάσεις στο 1 μέτρο για να το πιάνει και αύξησε την απόσταση. Αν άλλες φορές το πιάνει και αλλές όχι όταν δεν το πιάνει, σταμάτα το παιχνίδι για λίγο, πήγαινε μάζεψε τα φρίσμπι και ξαναξεκίνα σε κανά λεπτό. Αν δεν πηδάει αλλα το πιάνει πριν πέσει στο έδαφος πρέπει να ρίχνεις το φρίσμπι διαφορετικά, όχι σε φουλ ταχύτητα του στυλ τρέχα να το πιάσεις αλλά σε κοντινές αποστασεις των 5 μέτρων και να αιωρείται. Αν απλά το αφήνει να πέσει στο έδαφος δεν έχει καταλάβει πως παίζεται το παιχνίδι οπότε σου προτείνω την πρώτη λύση. Πέτα του το φρίσμπι κοντά σε ύψος που θα αναγκαστεί να πηδήξει. Όταν το κάνει πες του bravo και επιβράβευσαι τον συνεχίζοντας το παιχνίδι με τους ίδιους κανόνες. Οταν δεν πηδάει σταμάτα το παιχνίδι, κάνε κάτι άλλο και ξεκίνα ξανά σε μισό λεπτό. Ελπίζω να βοήθησα.

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Ε καλά δεν πειράζει έσυ έχεις και το πλεονέκτημα του aglitiy οπότε μπορείς να δουλέψεις πιο εύκολα στο flatwork. Αν εχεις καλό flatwork τότε τα vaults μπορείς να τα εντάξεις όποτε θέλεις. Το σημαντικό είναι να έχει τον έλεγχο στο γήπεδο και να τον καθοδηγείς ώστε να κάνεις εσυ τα vaults όταν θέλεις και όχι όταν τύχει να είναι στη σωστή γραμμή. Καλά έμείς ούτως ή άλλως για να κάνουμε vaults τα λεμε καλό φθινόπωρο :)

ΥΣ: Ακόμα να έρθουν τα φρίσμπι; :(
Αν θυμάμαι καλά τα στέλνουν DHL με φορτηγό γι' αυτό είναι φτηνά τα μεταφορικά. Αλλά τόσες μέρες; Έστειλες e-mail;

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Μπορώ να σου πω ότι αντίστροφα, το flatwork του frisbee με έχει βοηθήσει στο agility και το htm freestyle με έχει βοηθήσει και στο agility και στο frisbee. Όλα αλληλοσυμπληρώνονται.

Γιώργο, έστειλα χτες email για τα φρίσμπυ γιατί έχουν περάσει 20 μέρες. Μόλις μου απάντησε ότι είχε ζητήσει νούμερο σπιτιού (δεν υπάρχει, ούτε μου χε έρθει email). :(

To βιντεάκι δείχνει την προπόνησή μας για το drop. Όταν η Μπλου δεν αφήνει το φρίσμπυ, αντί να της δείξω την επόμενη κίνηση, πάω και μαζεύω τα φρίσμπυ που έχουμε σκορπίσει. Μανία αυτό το κορίτσι να μου το φέρνει στα πόδια. :D Άντε να ξεμάθει ότι έκανε τα τελευταία 4 χρόνια...
Τώρα ξεκινήσαμε μακρινά, πάντα δουλεύαμε κοντά, άλματα, πάνω μου κι επιστροφή σε μένα.

[video=youtube;0G60UU1O5h8]http://www.youtube.com/watch?v=0G60UU1O5h8[/video]

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Λες ναι! όταν το αφήνει? δεν ακούγεται στο video. Drop - Yes - πετάς το επόμενο. Εμένα έμαθε drop με bitework στο σπίτι. Και τώρα έχουμε drop όποτε το ζητήσω. Εμείς όμως έχουμε άλλα βίτσια. Το αφήνει όποτε θέλει και βαριέμαι να ασχοληθώ με αυτό, γιατί δεν βρίσκουμε γήπεδο να παίξουμε πολύ συχνά και θέλω να ασχοληθώ με άλλα κομμάτια του παιχνιδιού. Ας ελπίσουμε ότι όταν το πιάσω να το δουλέψουμε δε θα έχει γίνει κόλλημα.

Πάντως μπορείς να αγνοήσεις ότι στο φέρνει στα πόδια. Είναι πιο εύκολο να μάθει ότι το drop κάνει το παιχνίδι να συνεχίστει, παρά το ότι αν δεν κάνει drop σταματάει το παιχνίδι. Δοκίμασε με bitework. Bite - την αφήνεις να κερδίσει - μόλις δεις ότι πάει να το αφήσει λες drop - (το αφήνει, ούτως ή άλλως θα το άφηνε, ναι!) και προσφέρεις το άλλο που έχει στο χέρι για bite. Ξανά το ίδιο και πέτα το μακριά αυτή τη φορά. Πρέπει να πιστέψει ότι drop σημαίνει ευκαιρία για παιχνίδι. Αλλά να είσαι σταθερή (κάτι που δεν έκανα έγω γιατί χαιρόμουν ο βλάκας που το αφήνε) το drop σημαίνει παιχνίδι μόνο όταν το ζητάς εσύ.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Γενικά - όχι μόνο στο φρίσμπυ - λέω 'ναι' όταν ακολουθεί άλλο cue, consequent cue εδώ (επιβεβαίωση ότι έκανε σωστά αλλά συνεχίζουμε) και 'μπράβο' για directional feeding (τελείωσε αυτό που κάναμε, επιβράβευση).
Πρέπει να είσαι απόλυτα συνεπής και σταθερός στο τι ζητάς. Μέσα στο σπίτι δουλεύω το drop με μπαλάκια, δε χρειάζεται χώρος. Υπάρχει άλλη εντολή για να αγνοεί ή να αφήνει πράγματα αλλά δε θέλω να τη χρησιμοποιήσω για το φρίσμπυ. Θέλω το drop μόνο γι αυτή τη δουλειά, ακριβώς για να συμβαίνει μόνο όταν το ζητάω και να σημαίνει ότι ακολουθεί άλλο. Απλά παλεύουμε με το ότι σε όλη της τη μέχρι τώρα ζωή μου το έφερνε πίσω.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
εμεις παιξαμε λιγο πριν.τι γελιο εριξα καλα ειναι τερμα βλαμενο αυτο το σκυλι.τι τα φρισμπι εσκαβε τι παταγε αυτα που ταν κατω και σαβουριαζοτανε πολυ γελιο λεμε.
πσ 1 πρεπει να βρω φρισμπυ της προκοπης τα κλασσικα νομιζω ειναι καπως λαλακια.
πσ2.εκτος απο το σκυλο που πρεπει να μαθει να πιανει το φρισμπυ σωστα πρεπει να μαθω και γω να το πεταω σωστα..

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
εμεις παιξαμε λιγο πριν.τι γελιο εριξα καλα ειναι τερμα βλαμενο αυτο το σκυλι.τι τα φρισμπι εσκαβε τι παταγε αυτα που ταν κατω και σαβουριαζοτανε πολυ γελιο λεμε.
πσ 1 πρεπει να βρω φρισμπυ της προκοπης τα κλασσικα νομιζω ειναι καπως λαλακια.
πσ2.εκτος απο το σκυλο που πρεπει να μαθει να πιανει το φρισμπυ σωστα πρεπει να μαθω και γω να το πεταω σωστα..
Δύσκολο να βρεις φρίσμπι της προκοπης για να μαθεις να πετας σωστα. στα pet shop είναι πανακριβα και μαπα. Απο εξωτερικό μόνο θα βρεις. τα κανονικα και οχι σκυλισια είναι επικίνδυνα μην σπασει κανα δόντι. Πλακα πλακα τα πιο αξιολογα τα βρηκα στο jumbo στα ράφια για κατοικίδια. Ειναι εξίσου μάπα με των pet shop αλλά στο 1/3 της τιμής και δεν έχουν διαφορά. Ισως η Νοελα μπορει να σου πει που να βρεις στην αθηνα. το κακό με τα frisbee των pet shop είναι ότι ειναι πολύ βαριά και για να μείνουν σταθερά πρέπει να τα πετάξεις πολύ μακρια και με δύναμη.
αμά το κυνηγάει πάντως μπορείς να κάνεις μία πολύ καλύ αρχή :)
Το καλό του φρίσμπι είναι ότι συνήθως δεν ενδιαφέρεται κανένα άλλο σκυλί. όποτε μπορείς να παίξεις και με άλλα σκυλιά τριγύρω σε κανά πάρκο ή στην παραλία σε αντίθεση με το μπαλακί που αμά βγει από την τσέπη γίνεται σφαγή άσε που μπορεί να καταλήξει και σε κανά σκυλοκαυγά.
Προσπάθησε όταν το πετάς να το πηγαίνει σε ύψος που να πρέπει να πηδήξει για το πιάσει και σε απόσταση 3-5 μέτρα μακριά από σένα. είναι πολύ πιο εντυπωσιακό να έχεις ένα σκύλο που πηδάει για το φρίσμπι παρά ένα σκύλο που απλά τρέχει μακριά για να το πιάσει

Last edited:

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
απο τα τζαμπο εχω παρει και τα κλασσικα τα πλαστικα και κατι αλλα μαλακα που διαλυονται.πιστευω μονο απ εξω βρισκεις της προκοπης αν και δεν ξερω αν υπαρχουν

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
απο τα τζαμπο εχω παρει και τα κλασσικα τα πλαστικα και κατι αλλα μαλακα που διαλυονται.πιστευω μονο απ εξω βρισκεις της προκοπης αν και δεν ξερω αν υπαρχουν
Εξώ υπάρχουν εχουν 4 ευρώ το ενά και ειναι διαγωνιστικά. Η Νοελα πηρε απο το ιδιο site που πήρα και εγώ αλλά για κάποιο λόγο έχουν αργήσει να ερθούν σ' αυτή. Τι σκυλάκο έχεις να επιτρέπεται;

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Από τα jumpo έχω πάρει διάφορα αλλά όλα ήταν στα είδη παιχνιδιών, όχι κατοικιδίων. Έχω πάρει και διαφορών ειδών από petshop για σκυλιά. Κανένα δε μου άρεσε. Τα κυκλικά με κενό στη μέση του jumbo πετάνε καλά αλλά δεν είναι κοίλα οπότε δε μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα. Κρατάνε λίγο και μετά σπάνε οπότε είναι επικίνδυνα. Τα άλλα τα πλαστικά σπάσανε άμεσα. Τα σκυλίσια είναι μεν μαλακά αλλά βαριά και πετάνε χάλια. Παρήγγειλα κάτι κινέζικα που είναι πολύ ελαφριά κι έχουν αντέξει, μόνο ένα έσπασε. Όμως μου ήρθαν ελαφρώς στραβωμένα και δε μπορώ να κάνω καλή προπόνηση.
To site που παραγγείλαμε είναι αυτό Hunde-Frisbees

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
μαλινουα εχω.το σαιτ ποιο ειναι?
Αυτο θέλεις "Frisbee - DogStar Standard". Τα μαλινουά σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλά στο άθλημα αυτό. Φυσικά εξαρτάται και από το σκύλο. Είναι σκυλιά ευθείας. Δηλαδή οι κινήσεις του στο χώρο γίνονται σε ευθεία γραμμή σε αντίθεση με το border collie που κινείται κυκλικά στο χώρο. (ένστικτο που προέρχεται από το κυκλωμα των προβάτων). Γενικά δεν τα χρησιμοποιούν πολύ γιατί είναι αρκετά βαριά για να κάνεις άλματα πάνω σου (φυσικά σε προχωρημένο επίπεδο) όχι όμως ότι δεν μπορείς και δεν το κάνουν. Αν θες να κάψεις την ενέργεια του μαλινουά σου πάντως είναι ιδανικό. Τρία λεπτά disc dogging και η γλώσσα έχει ήδη πεταχτεί έξω :)