DiscDog... (ρουτίνα με χρήση frisbee)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Το επόμενο άθλημα που θέλω να ξεκινήσω με τη μικρή είναι το παρακάτω...:)

Είναι ένα πρόγραμμα σε συνδυασμό tricks με φρίσμπι. Η εντυπωσιακότερη ρουτίνα κ τα πιο εκπληκτικά πιασίματα στον αέρα κερδίζουν περισσότερους βαθμούς... κ σίγουρα η εκρηκτικότητα κυριαρχεί σε αυτό το άθλημα! (ό,τι πρέπει για μας δηλ.!):D

Σεμινάρια εδώ ακόμα δεν έχω δει να γίνονται (εδώ δεν έχουμε για agility θα μου πείτε) οπότε μας βλέπω σύντομα πάλι στο εξωτερικό για να παρακολουθήσουμε κάποιο κ να μεταφέρουμε τα φώτα μας κ εδώ στη χώρα μας...

Το συγκεκριμένο άθλημα απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, αρκετή προπόνηση ώστε να φτάσει η ομάδα στην κατάλληλη ρουτίνα, ενώ ο σκύλος με το χειριστή του πρέπει να συγχρονίζονται άψογα, καθώς κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές φιγούρες απαιτούν πλήρη συγκέντρωση κ συνεργασία.;)

Εκτός από border collies συμμετέχουν αρκετά τερβίρεν, καθώς κ ποικίλες ακόμη ράτσες με έμφυτη ενέργεια :) Επίσης, μπορούν να λάβουν μέρος στα DiscDog cups σκύλοι οποιουδήποτε μεγέθους.

Κάποια βίντεο από αγώνες discDog για να πάρετε μία ιδέα:

[video=youtube;uXi4ityBQeU]http://www.youtube.com/watch?v=uXi4ityBQeU[/video]

[video=youtube;x93r689zHGw]http://www.youtube.com/watch?v=x93r689zHGw[/video]

[video=youtube;zcLbdDLJ22Q]http://www.youtube.com/watch?v=zcLbdDLJ22Q[/video]

DiscDog Cup 2011

[video=facebook;1541197384430]http://www.facebook.com/video/video.php?v=1541197384430&comments#!/video/video.php?v=1541197384430&comments[/video]

:):)
Ένα εντυπωσιακό άθλημα κατ' εμέ, το οποίο σίγουρα θα το τιμήσουμε με το κατσίκι. :rolleyes:

Attachments

Last edited:

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
στο πρωτο βιντεο στο 1.47 βλεπουμε ενα μιξ κολευ μα μανα κολει και πατερα ελατηριο

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Προσπαθώ και εγώ γιατί μας παίρνει για κάτι τέτοιο (και την εκρηκτικότητα έχει και τα άλματα έχει και το νεύρο έχει)αλλά το μόνο που έχω καταφέρει είναι να τρέχει απο πίσω, δεν το πιάνει μάλλον κάτι κάνω λάθος.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Stamatia είχα πετύχει ένα βιντεάκι στο Υou Tube για το πω να κάνεις το σκύλο σου να πιάνει το φρίσμπυ... θα ψάξω να το βρω...

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
δεν πρεπει να εχεις ενα αλλα πολλα.και απο κοντινη αποσταση πρεπει να το μαθεις οτι μολις το πιανει ερχεται το αλλο για να του κινησεις το ενδιαφερον!

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Τι γίνεται αν έχει μάθει την επαναφορά άψογα και κρατσανάει frisbee?
προμηθευεσαι πολλα frisbie γιατι συντομα δεν θα σου αφησει κανενα!

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
καλα εε εμεινα, πολλυ εντυπωσιακα τα βιντεακια!!!!!!!!!πολλα μπορτερ κολι βλεπω...ειναι πανεξυπνα ομως μια απορια πως το κανουν? δηλαδη πως οι εκπευδευτες τα κανουν να καταλαβουν τα σκυλια οτι πρεπει να πηδηξει ετσι..δλδ αναποδα ή να πατησει επανω στο αφεντικο και να το πιασει??

kallia k.

Active Member
18 Ιανουαρίου 2011
26
0
δεν ξέρω αν βοηθάει το video, αλλά είχα δει αυτό πριν κάποιες μέρες για το πως διδάσκεις το σκύλο σου...

[video=youtube;IAiR9AnkLPk]http://www.youtube.com/watch?v=IAiR9AnkLPk&feature=related[/video]

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
καλα εε εμεινα, πολλυ εντυπωσιακα τα βιντεακια!!!!!!!!!πολλα μπορτερ κολι βλεπω...ειναι πανεξυπνα ομως μια απορια πως το κανουν? δηλαδη πως οι εκπευδευτες τα κανουν να καταλαβουν τα σκυλια οτι πρεπει να πηδηξει ετσι..δλδ αναποδα ή να πατησει επανω στο αφεντικο και να το πιασει??
Με προπόνηση κ σεμινάρια με ανθρώπους που ασχολούνται. Tricks είναι, μαθαίνονται :)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Το frisbee είναι το δεύτερο αγαπημένο μας παιχνίδι μετά το μπαλάκι.
Ξεκινάς να εξιτάρεις τον σκύλο ώστε να ενδιαφερθεί για το φρίσμπυ. Μετά τον προκαλείς να το κυνηγήσει, ρολάροντάς το. Μετά πας στο στάδιο που το πετάς για να στο φέρει και στο τελικό στάδιο πια το πιάνει στον αέρα. Σαν εξάσκηση προτείνω και να το κρατάς ψηλά στον αέρα και να πηδάει να το πιάνει, χωρίς να το πετάς.
Θα θελα να κάνω τη Μπλου frisbee dog καθώς είναι πολύ λίγη δουλειά και κυρίως επιβράβευση. :D Ξέρει λίγο πολύ όλες τις κλασσικές κινήσεις, πιάνει το φρίσμπυ στον αέρα αλλά δυσκολευόμαστε να τα συνδυάσουμε. Δεν έχω βρει ακόμα κανένα σεμινάριο που να είναι αρκετές μέρες και κάπου κοντά στην Ελλάδα ώστε να αξίζει τον κόπο.

Τι γίνεται αν έχει μάθει την επαναφορά άψογα και κρατσανάει frisbee?
Άμα έχει άψογη επαναφορά γιατί το κρατσανάει αντί να το φέρνει; :confused:

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
δεν ξέρω αν βοηθάει το video, αλλά είχα δει αυτό πριν κάποιες μέρες για το πως διδάσκεις το σκύλο σου...
[/URL]
οντος το βιντεο βοηθαει αρκετα θα ελεγα αλλα ειναι και ο σκυλακος πολυ ενθουσιωδης αποτι βλεπω.
αν ενας σκυλακος ειναι σαν να βαριεται που ζει μπορει να πετυχει και σε αυτο το να μαθει να παιζει με frisbee με αυτον το τροπο που διχνει? ειναι μια αρκετα καλη και διασκεδαστικη ασκηση και θα ηταν τελεια να μαθει και ο Τζερυ να παιζει

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Άμα έχει άψογη επαναφορά γιατί το κρατσανάει αντί να το φέρνει; :confused:
Γιατί στα άλλα παιχνίδια,μπάλες,σχοινί-κόκκαλο τα πιάνει και ασκεί καλό δαγκωμα προφανώς και όταν του είχα κάνει 2-3 φορές με frisbee ασυναίσθητα έβαζε δύναμη όταν τα πιάνε και αυτα στο τέλος του παιχνιδιού άλλαζαν σχήμα,από στρογγυλό είχαν γίνει οβάλ και με ακανόνιστο σχήμα!:D

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Άμα δεν έχει το σκυλί ντραίβς ξεχάστε το. Αν έχει το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατάς μερικά και να ρίχνεις ένα ένα και να τα κυνηγάει το σκυλί. σε 3-4 μέρες το δάγκωμα στον αέρα θα έρθει μόνο του, αν έχει ντράιβ. Αν δεν έχει ........

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Άμα δεν έχει το σκυλί ντραίβς ξεχάστε το. Αν έχει το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατάς μερικά και να ρίχνεις ένα ένα και να τα κυνηγάει το σκυλί. σε 3-4 μέρες το δάγκωμα στον αέρα θα έρθει μόνο του, αν έχει ντράιβ. Αν δεν έχει ........
νταιβς? δηλαδη?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Λοιπόν ακολούθησα τις οδηγίες της Νoela, βέβαια δοκίμασα με ένα καπάκι απο μπωλ:D γιατί το φρίσμπι το είχα στο κτήμα και......αχαχαχα τον εξιτάρισα σε χρόνο dt (δεν θέλει και πολύ μόλις ακούσει τι θα παίξουμε τώρα πετάγεται σαν ελατήριο), τον έβαλα να το κυνηγίσει (γύριζε γύρω -γύρω σαν σβούρα), το ρολλάρισα και έτρεχε απο πίσω και το έπιανε το έφερνε (δεν το άφηνε αμέσως αλλά έτρεχε γύρω-γύρω στο δωμάτιο με το καπάκι στο στόμα), το κράταγα ψηλά και πήδαγε να το πιάσει και γενικώς νομίζω οτι είχε πιάσει το νόημα. Βέβαια το καπάκι θυσιάστηκε γιατί το ψιλοδάγκωνε.:DΕυχαριστώ πολύ όλους....μπας και ξεπεράσουμε λίγο την ψύχωση με το μπαλάκι.