Del vento Margio

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.003
809
Μονι πρωτεϊνική μπορεί να ήταν αλλά είχε σιτηρά? Και ναι 3 βδομαδες είναι πολύ λίγο. Επίσης αυτά με τα τεστ είναι βλακειες. Και όταν δίνουν ηλιθια ποσοστά πόσο με νευριάζουν. Οι αιματολογικες για αλλεργία δεν έχουν σχέση με τις γενικές αιματολογικες άρα τι πάει να πει είναι μικρή. Δεν σημαίνει ότι θα τρέχεις συνέχεια στους κτηνιατρους αυτό που σου λέμε. Οι άνθρωποι δεν έχουν γνώση για τις τροφές δυστυχώς δίνουν ότι να ναι όποτε προσπάθησε να πορευτεις λίγο στο θέμα τροφής μόνος σου και δεν σημαίνει ότι άμα χρειαστείς κάτι από τον κτηνιατρο δεν θα πας. Άμα μπλέξεις με όλα αυτά τα φάρμακα σίγουρα πιο συχνά θα είσαι εκεί παρά με το να ψαχτείς.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.774
20.053
Γενικής φύσης σχόλιο: Είτε μιλάμε για τροφή, είτε για κάποιο συμπλήρωμα (μόνο κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό σου), θέλει μίνιμουμ 2 μήνες χρήσης, για να "δείξει".

• Like
Reactions: l.Kyveli

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.751
7.904
Έχει εδώ και έναν μήνα περίπου τρώει την RC puppy σε συνδιασμο με medrol μιας και ο κτηνίατρος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο διατροφικής αλλεργίας . Δηλαδή ο κτηνίατρος το αποδίδει καθαρά στο περιβάλλον παρόλο που έδειξε αρνητική ! Μου ανέφερε ότι ένα 10% δείχνουν αρνητικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αλλεργικά σε κάποια ουσία του περιβάλλοντος .
Υπάρχει περίπτωση η προσέγγιση του κτηνιάτρου να είναι εντελώς λάθος και αυτό να μην τελειώσει ποτέ ; Να πηγαινοέρχομαι δηλ στους κτηνιάτρους ; Του ανέφερα επίσης ότι μέσω αιματολογικών φαίνεται εάν είναι αλλεργικό το σκυλί και μου απάντησε ουι ριναι μικρή γι αιματολογικές . Ισχύει ; Η απλά ήθελε να μου τα πάρει για το τεστ πρώτα ; Παρεπιμπτωτος μόνοπρωτεϊνική έχει δοκιμάσει της Brit αλλά για 2 βδομαδες μόνο και δεν είδα διαφορα . Γι αυτό κι εγώ ίσως το αποδίδω περισσότερο σε κάποια αλλεργία του περιβάλλοντος . Επίσης , εάν ήταν στο φαγητό της , γιατί η φαγούρα παρουσιάστηκα έντονα λίγο πριν ξεκινήσει η Άνοιξη ; Δηλ όταν ήταν ήδη 5 μηνών . Δεν θα ξεκινούσε νωρίτερα ;
Koίτα, από όσα περιγράφεις ο κτηνίατρος έχει ακολουθήσει τη συνηθισμένη προσέγγιση για τη διάγνωση αλλεργιών. Πράγματι, ένα μικρό ποσοστό σκύλων με περιβαντολλογικές αλλεργίες μπορεί να δείξει αρνητικά αποτελέσματα στο τεστ και αυτό δεν αποκλείει εντελώς τη πιθανότητα αλλεργίας. Ο κτηνίατρος είδε τα κλινικά συμπτώματα και το γεγονός ότι ξεκίνησε η φαγούρα την άνοιξη και πιθανότατα συμπέρανε ότι παρόλο το αρνητικό τεστ μπορεί να σχετίζεται με το περιβάλλον η αλλεργία.
Σχετικά με τη δοκιμή με τη Britt, δυο εβδομάδες δεν είναι αρκετές για να αποκλειστεί η διατροφική αλλεργία. Θέλει γύρω στις 6-8 εβδομάδες αυστηρά να τρώει μονοπρωτεϊνική τροφή για να βγάλεις συμπέρασμα.
Τώρα σχετικά με τις αιματολογικές που δεν στις κάνει τώρα, έχει βάση αυτό που λέει. Επειδή ο σκύλος έχει ακόμα ανώριμο ανοσοποιητικό μπορεί να έχεις αποτέλεσμα ψευδώς αρνητικό.
Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να ξεκινήσεις μια μονοπρωτεϊνική τροφή για μεγαλύτερο διάστημα, 8 εβδομάδες ας πούμε, χωρίς καμία λιχουδιά στο διάστημα αυτό. Επιπλέον, να της πάρεις σαμπουάν υποαλλεργικό για να μειωθούν τα αλλεργιογόνα. Και τέλος ρώτησε το κτηνίατρο πρώτον για το αν μπορεί να δώσει κάποιες κορτιζονούχες αλοιφές για τα σημεία που ξύνεται και δεύτερον αν σιγουρευτείτε ότι πρόκειται για περιβαντολλογική αλλεργία αν είναι εφικτό να ακολουθήσει ανοσοθεραπεία.

• Like
Reactions: mareco

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.736
7.240
Η analergenic δεν θεωρείται elimination τροφή ;
Δεν υπάρχει elimination τροφή, υπάρχει elimination ΔΙΑτροφή. Elimination diet σημαίνει βγάζω όοοολα σχεδόν τα συστατικά απ' τη διατροφή κ αρχίζω το ψάξιμο ως προς το τι πειράζει κ τι όχι, ως εξής:

Αρχίζω με 1-2, άντε 3, βασικά συστατικά (πχ μια πρωτεΐνη κ έναν υδατάνθρακα, άντε κ μια φυτική ίνα ή κάτι άλλο με απαραίτητες βιταμίνες). Τον πειράζουν τον οργανισμό;

(α) Όχι: ωραία κρατάω αυτά τα συστατικά σα βάση, αφαιρώ ΤΟ ΕΝΑ μόνο κ το αντικαθιστώ με κάτι άλλο αντίστοιχο (πχ πρωτεΐνη με πρωτεΐνη). Τον πειράζει το νέο συστατικό; Δεν το ξαναδινω, το βάζω σε μπλακ λιστ. Δεν τον πειράζει; Το βάζω στη λίστα με τα επιτρεπόμενα κ συνεχίζω το τεστ με το επόμενο συστατικό.
(β) Ναι: αντικαθιστώ ένα ένα τα συστατικά - πάλι με αντιστοιχία - μέχρι να βρω τι δεν πειράζει τον οργανισμό (κ στο τέλος βάζω σε μπλακ λιστ αυτό/ά που κατάλαβα ότι τον πειράζουν). Κρατάω τη βάση μου κ συνεχίζω τα πειράματα για να ανοίξω τις επιλογές στο τι μπορώ να δώσω όπως πάνω.

Συνήθως δεν τα ψάχνουμε όοοολα τα συστατικά του κόσμου (δε μας νοιάζει κιόλας πχ αν υπάρχει αλλεργία ή δυσανεξία στα αυγά στρουθοκάμηλου), καταλήγουμε σε ένα ικανοποιητικό εύρος συστατικών από όλες τις κατηγορίες που να μπορούμε να δώσουμε κ πορευόμαστε με αυτά - κ ταυτόχρονα ξεχνάμε αυτά που μάθαμε από αυτή τη διαδικασία ότι ΔΕΝ κάθονται στον οργανισμό. Επίσης όταν έχουμε τη βάση μπορούμε να "ανοίξουμε" προσθέτοντας συστατικά (πάλι με την ίδια διαδικασία) κ από άλλες κατηγορίες (δλσ πράγματα που δεν είναι απαραίτητα η βάση της διατροφής αλλά καλό είναι να λάβει για να είναι πλήρης η διατροφή από nutrients).

Υ.γ. αυτά τα λέω γενικά, κ εμένα δε μου φαίνεται για τροφική αλλεργία. Ψάξε για αλλεργιογόνα μες στο σπίτι. Επίσης σημαντικό για να καταλάβεις τι το προκαλεί όλο αυτό είναι να ρωτήσεις τον εκτροφέα αν παρουσίασε κάτι παρόμοιο πριν την παραλάβεις.

Last edited: