Η analergenic δεν θεωρείται elimination τροφή ;
Δεν υπάρχει elimination
τροφή, υπάρχει elimination
ΔΙΑτροφή. Elimination diet σημαίνει βγάζω όοοολα σχεδόν τα συστατικά απ' τη διατροφή κ αρχίζω το ψάξιμο ως προς το τι πειράζει κ τι όχι, ως εξής:
Αρχίζω με 1-2, άντε 3, βασικά συστατικά (πχ μια πρωτεΐνη κ έναν υδατάνθρακα, άντε κ μια φυτική ίνα ή κάτι άλλο με απαραίτητες βιταμίνες). Τον πειράζουν τον οργανισμό;
(α) Όχι: ωραία κρατάω αυτά τα συστατικά σα βάση, αφαιρώ ΤΟ ΕΝΑ μόνο κ το αντικαθιστώ με κάτι άλλο αντίστοιχο (πχ πρωτεΐνη με πρωτεΐνη). Τον πειράζει το νέο συστατικό; Δεν το ξαναδινω, το βάζω σε μπλακ λιστ. Δεν τον πειράζει; Το βάζω στη λίστα με τα επιτρεπόμενα κ συνεχίζω το τεστ με το επόμενο συστατικό.
(β) Ναι: αντικαθιστώ ένα ένα τα συστατικά - πάλι με αντιστοιχία - μέχρι να βρω τι δεν πειράζει τον οργανισμό (κ στο τέλος βάζω σε μπλακ λιστ αυτό/ά που κατάλαβα ότι τον πειράζουν). Κρατάω τη βάση μου κ συνεχίζω τα πειράματα για να ανοίξω τις επιλογές στο τι μπορώ να δώσω όπως πάνω.
Συνήθως δεν τα ψάχνουμε όοοολα τα συστατικά του κόσμου (δε μας νοιάζει κιόλας πχ αν υπάρχει αλλεργία ή δυσανεξία στα αυγά στρουθοκάμηλου), καταλήγουμε σε ένα ικανοποιητικό εύρος συστατικών από όλες τις κατηγορίες που να μπορούμε να δώσουμε κ πορευόμαστε με αυτά - κ ταυτόχρονα ξεχνάμε αυτά που μάθαμε από αυτή τη διαδικασία ότι ΔΕΝ κάθονται στον οργανισμό. Επίσης όταν έχουμε τη βάση μπορούμε να "ανοίξουμε" προσθέτοντας συστατικά (πάλι με την ίδια διαδικασία) κ από άλλες κατηγορίες (δλσ πράγματα που δεν είναι απαραίτητα η βάση της διατροφής αλλά καλό είναι να λάβει για να είναι πλήρης η διατροφή από nutrients).
Υ.γ. αυτά τα λέω γενικά, κ εμένα δε μου φαίνεται για τροφική αλλεργία. Ψάξε για αλλεργιογόνα μες στο σπίτι. Επίσης σημαντικό για να καταλάβεις τι το προκαλεί όλο αυτό είναι να ρωτήσεις τον εκτροφέα αν παρουσίασε κάτι παρόμοιο πριν την παραλάβεις.