Έχει εδώ και έναν μήνα περίπου τρώει την RC puppy σε συνδιασμο με medrol μιας και ο κτηνίατρος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο διατροφικής αλλεργίας . Δηλαδή ο κτηνίατρος το αποδίδει καθαρά στο περιβάλλον παρόλο που έδειξε αρνητική ! Μου ανέφερε ότι ένα 10% δείχνουν αρνητικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αλλεργικά σε κάποια ουσία του περιβάλλοντος .
Υπάρχει περίπτωση η προσέγγιση του κτηνιάτρου να είναι εντελώς λάθος και αυτό να μην τελειώσει ποτέ ; Να πηγαινοέρχομαι δηλ στους κτηνιάτρους ; Του ανέφερα επίσης ότι μέσω αιματολογικών φαίνεται εάν είναι αλλεργικό το σκυλί και μου απάντησε ουι ριναι μικρή γι αιματολογικές . Ισχύει ; Η απλά ήθελε να μου τα πάρει για το τεστ πρώτα ; Παρεπιμπτωτος μόνοπρωτεϊνική έχει δοκιμάσει της Brit αλλά για 2 βδομαδες μόνο και δεν είδα διαφορα . Γι αυτό κι εγώ ίσως το αποδίδω περισσότερο σε κάποια αλλεργία του περιβάλλοντος . Επίσης , εάν ήταν στο φαγητό της , γιατί η φαγούρα παρουσιάστηκα έντονα λίγο πριν ξεκινήσει η Άνοιξη ; Δηλ όταν ήταν ήδη 5 μηνών . Δεν θα ξεκινούσε νωρίτερα ;
Koίτα, από όσα περιγράφεις ο κτηνίατρος έχει ακολουθήσει τη συνηθισμένη προσέγγιση για τη διάγνωση αλλεργιών. Πράγματι, ένα μικρό ποσοστό σκύλων με περιβαντολλογικές αλλεργίες μπορεί να δείξει αρνητικά αποτελέσματα στο τεστ και αυτό δεν αποκλείει εντελώς τη πιθανότητα αλλεργίας. Ο κτηνίατρος είδε τα κλινικά συμπτώματα και το γεγονός ότι ξεκίνησε η φαγούρα την άνοιξη και πιθανότατα συμπέρανε ότι παρόλο το αρνητικό τεστ μπορεί να σχετίζεται με το περιβάλλον η αλλεργία.
Σχετικά με τη δοκιμή με τη Britt, δυο εβδομάδες δεν είναι αρκετές για να αποκλειστεί η διατροφική αλλεργία. Θέλει γύρω στις 6-8 εβδομάδες αυστηρά να τρώει μονοπρωτεϊνική τροφή για να βγάλεις συμπέρασμα.
Τώρα σχετικά με τις αιματολογικές που δεν στις κάνει τώρα, έχει βάση αυτό που λέει. Επειδή ο σκύλος έχει ακόμα ανώριμο ανοσοποιητικό μπορεί να έχεις αποτέλεσμα ψευδώς αρνητικό.
Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να ξεκινήσεις μια μονοπρωτεϊνική τροφή για μεγαλύτερο διάστημα, 8 εβδομάδες ας πούμε, χωρίς καμία λιχουδιά στο διάστημα αυτό. Επιπλέον, να της πάρεις σαμπουάν υποαλλεργικό για να μειωθούν τα αλλεργιογόνα. Και τέλος ρώτησε το κτηνίατρο πρώτον για το αν μπορεί να δώσει κάποιες κορτιζονούχες αλοιφές για τα σημεία που ξύνεται και δεύτερον αν σιγουρευτείτε ότι πρόκειται για περιβαντολλογική αλλεργία αν είναι εφικτό να ακολουθήσει ανοσοθεραπεία.