Del vento Margio

YannisGS

New Member
24 Νοεμβρίου 2024
1
0
31
Kαλησπέρα σε όλους !
Λιγα λογια για εμενα σαν καινουριο μελος... Το ονομα μου ειναι Γιαννης και μενω στο εξωτερικο συγκεκριμενα στην Σουηδια και εχω ενα γερμανικο ποιημενικο 1ος ετους θυληκο.
Για να μην γραφω μεγαλο κειμενο θα ηθελα να πω την ιστορια μου οσο πιο περιληπτικα γινετε .
Περισυ τετοιο καιρο περιπου εκανα μια αγορα κουταβιου απο το εκτροφειο Del vento Margio και μεχρι σημερα ταλαιπωριεμαι περα δοθε με κτηνιατρους κτλ λογω αλλεργιας . Η αγορα εγινε γρηγορα σχετικα μετα απο βιντεο και φωτογραφιες που μου ειχε στειλει ο εκτροφεας μεσω whats up. H αγορα αφορουσε θυληκο κουταβι "κοκκινου" pedigree . Οταν παρελαβα το κουταβι και μετα απο 1 μηνα περιπου εγινε η πρωτη προγραμματισμενη επισκεψη στον κτηνιατρο. και το κουταβι ειχε μια μολυνση στο δεξι του το αυτακι και αυτο μου δημιουργησε πολλα ερωτηματικα για την πορεια του σκυλου. Ενημερωσα τον εκτροφεα και μου ειπε οτι δεν ειναι κατι και οτι συμβαινει οπως και τον εμπιστευτηκα. Μετα απο 2-3 μηνες το σκυλι αρχιζε να ξυνεται που και που. Οσο παιρνουσε ο καιρος ο κνισμος αυξανοταν και τοτε αρχισαν οι φοβοι μου σιγα σιγα να πραγματοποιούνται .. Μετα απο 2η επισκεψη σε σχετικο μικρο χρονικο διαστημα στον κτηνιατρο , ενημερωθηκα οτι μαλλον θα οφειλεται σε καποιο ζωύφιο και της πηραν λιγο δειγμα απο το αυτι. Το δειγμα βγηκε αρνητικο , παρολαυτα της εκαναν μια ενεση για να μειωθει ο κνισμος καθως μου ειπαν να δωσω και μια ταμπλετα bravecto . Oλο αυτο το διαστημα ημουν σε επαφη με τον εκτροφεα ο οποιος μου προτεινε και αυτος για bravecto και καποιες αλλλες σταγονες (δεν θυμαμαι ακριβως ονομα) και οτι βοηθαει σε δερματικα κτλ. Περασαν ακομα 3 μηνες και το σκυλι εφτασε στο σημειο να ξυνεται καθε 1 ωρα εντονα στο προσωπο και στα πισω ποδια κυριως . Μετα απο μεγαλη ταλαιπωρια αυτους τους μηνες , πηγα το κουταβι σε μια ειδικευομενη κλινικη για δερματικα και μου ειπαν να ξεκινησουμε αρχικα με το φαγητο του σκυλου καθως και θεραπεια με κορτιζονη για μια βδομαδα . Μου εξηγησαν οτι μετα απο την θεραπεια με κορτιζονη θα πρεπει για 6 με 8 βδομαδες να δινω στο σκυλο αυστηρα Analergenic Royal Canin σε συνδιασμο με bravecto ωστε να δουμε εαν ο κνισμος μειωθει ή αυξηθει. Να μην τα πολυλογω , εν τελη ο κτηνιατρος με ενημερωσε οτι δεν ειναι αλλεργικη σε καποιου ειδους πρωτεινη και μου προτεινε να κανουμε ενα τεστ για διαφορους οργανισμους που υπαρχουν στο περιβαλλον . Το τεστ βγηκε ΑΡΝΗΤΙΚΟ και μου ειπε οτι ενα 10% απο τα σκυλια που βγαινουν αρνητικα εχουν καποια αλλεργια παρολα αυτα . Μας εγραψε κορτιζονη παλι και θα ξαναπαω για εξεταση τον επομενο μηνα. Οσο παιρνει την κορτιζονη το σκυλι δεν ξυνεται τοσο συχνα , ισως σε φυσιολογικα επιπεδα θα ελεγα καθως και εχει πεσει στα κιλακια του αρκετα το τελευταιο διαστημα.
Υπαρχουν μελη εδω μεσα με αναλογη εμπειρια ; Ο εκτροφεας υποστηριζει οτι δεν ειχε καποιο αλλο σκυλι με τοσο εντονο αλλεργικο προβλημα , γνωριζει καποιος εαν ισχυει ; Eχω χασει την εμπιστοσυνη μου πλεον , ισως καποιος που να γνωριζει το συγκεκριμενο εκτροφειο ;
Φιλικα παντα
Γιαννης