Αν και δεν τα έχω ποια μαζί μου δεν παύω να τα θαυμάζω.
Στο site της FCI θα βρείτε την επίσημη περιγραφή.
Εγώ θα σας πω την δική μου εκδοχή και ελπίζω και άλλοι γονείς Δαλματικών να μας πουν την γνώμη τους.
Καταπληκτικοί σύντροφοι.
Δένονται με το αφεντικό τους και πραγματικά θυσιάζονται για αυτόν.
Δεν μπορούν ούτε στιγμή χωρίς άνθρωπο κοντά. Ιδίως το αφεντικό τους.
Ακούραστα.Απίστευτα αποθέματα αντοχής. Δεν είναι για διαμέρισμα.
Δεν είναι για τεμπέλη αφεντικό.
Πανέξυπνα.Μαθαίνουν αμέσως και έχουν δική τους γνώμη και άποψη.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ!!!!!
Μου είχαν κλέψει την μια για 17 μέρες.Νόμιζε ο τύπος ότι είχε κλέψει κυνηγόσκυλο.
Λαίμαργα.Τρώνε γρήγορα.
Γαβγίζουν - γρυλίζουν - και γενικώς κάνουν όλους τους ήχους που μπορούν για να επικοινωνήσουν. "Μήπως προσπαθούν να μιλήσουν???"
Γεννιούνται κατάλευκα, και γεννάνε πολλά. Η Τάρα μας γέννησε 11.
Μεγάλο ποσοστό των καθαρόαιμων βγαίνουν κουφά. Δεν έχουν και την καλύτερη όραση του κόσμου.
Υπάρχουν με μαύρες και με καφέ βούλες.
Ιδανικό αφεντικό: Ορειβάτης, Δύτης, Φυσιολάτρης, Πυροσβέστης(Σε Δάση), κασκαντέρ, Πρωταθλητές στο τρίαθλο, σκιέρ και άλλοι των ιδίων χόμπυ.
Ζούνε πάρα πολύ.
Η Τάρα μας είναι πια στα 15 με άσχημα αρθριτικά και όλες τις άλλες παθήσεις που μπορεί να έχει ενα σκυλί. (επιληψία-καρδιά-κοιλιακα κτλ κτλ)
Τα 11-12 πρώτα χρόνια της όμως ήταν σούπερ.Ακόμα οταν παω να την δω, παραπατώντας(σέρνοντας θα έλεγα) παει να φέρει την μπάλα να παίξουμε.
Η Πόπη είναι τώρα στα 13(κόρη Τάρας). Δεν έχει αρρωστήσει ποτέ.
Μόνον που πέρσι ανέπνευσε φόλα σε σκόνη. Ουσιαστικά δεν έχει συνέλθει από τότε. Όταν όμως πάει βόλτα μαζεύει τις δυνάμεις τις και πηδάει τα κάγκελα του γκαζόν για να δείξει στους φίλους της ότι δεν είναι σε ηλικία σύνταξης ακόμα.
Στο site της FCI θα βρείτε την επίσημη περιγραφή.
Εγώ θα σας πω την δική μου εκδοχή και ελπίζω και άλλοι γονείς Δαλματικών να μας πουν την γνώμη τους.
Καταπληκτικοί σύντροφοι.
Δένονται με το αφεντικό τους και πραγματικά θυσιάζονται για αυτόν.
Δεν μπορούν ούτε στιγμή χωρίς άνθρωπο κοντά. Ιδίως το αφεντικό τους.
Ακούραστα.Απίστευτα αποθέματα αντοχής. Δεν είναι για διαμέρισμα.
Δεν είναι για τεμπέλη αφεντικό.
Πανέξυπνα.Μαθαίνουν αμέσως και έχουν δική τους γνώμη και άποψη.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ!!!!!
Μου είχαν κλέψει την μια για 17 μέρες.Νόμιζε ο τύπος ότι είχε κλέψει κυνηγόσκυλο.
Λαίμαργα.Τρώνε γρήγορα.
Γαβγίζουν - γρυλίζουν - και γενικώς κάνουν όλους τους ήχους που μπορούν για να επικοινωνήσουν. "Μήπως προσπαθούν να μιλήσουν???"
Γεννιούνται κατάλευκα, και γεννάνε πολλά. Η Τάρα μας γέννησε 11.
Μεγάλο ποσοστό των καθαρόαιμων βγαίνουν κουφά. Δεν έχουν και την καλύτερη όραση του κόσμου.
Υπάρχουν με μαύρες και με καφέ βούλες.
Ιδανικό αφεντικό: Ορειβάτης, Δύτης, Φυσιολάτρης, Πυροσβέστης(Σε Δάση), κασκαντέρ, Πρωταθλητές στο τρίαθλο, σκιέρ και άλλοι των ιδίων χόμπυ.
Ζούνε πάρα πολύ.
Η Τάρα μας είναι πια στα 15 με άσχημα αρθριτικά και όλες τις άλλες παθήσεις που μπορεί να έχει ενα σκυλί. (επιληψία-καρδιά-κοιλιακα κτλ κτλ)
Τα 11-12 πρώτα χρόνια της όμως ήταν σούπερ.Ακόμα οταν παω να την δω, παραπατώντας(σέρνοντας θα έλεγα) παει να φέρει την μπάλα να παίξουμε.
Η Πόπη είναι τώρα στα 13(κόρη Τάρας). Δεν έχει αρρωστήσει ποτέ.
Μόνον που πέρσι ανέπνευσε φόλα σε σκόνη. Ουσιαστικά δεν έχει συνέλθει από τότε. Όταν όμως πάει βόλτα μαζεύει τις δυνάμεις τις και πηδάει τα κάγκελα του γκαζόν για να δείξει στους φίλους της ότι δεν είναι σε ηλικία σύνταξης ακόμα.