"Η πιο ευτυχισμένη μέρα μου έχει γίνει ο χειρότερος μου εφιάλτης" λέει η ιδιοκτήτης του Γερμανικού Ποιμενικού, νικητή στην Crufts 2016
Η ιδιοκτήτης του Γερμανικού Ποιμενικού που κέρδισε το "Καλύτερο Φυλής" στην Crufts λέει ότι είναι "Βαθύτατα συγκλονισμένη και τρομερά αναστατωμένη" από την κριτική που δέχθηκε ο σκύλος της.
Ο θρίαμβος της στο show έχει μετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη της ζωής της, είπε.
Η κίνηση του σκύλου της Susan και Stuart Cuthbert, Cruaghaire Catoria προσέλκυσε μια θύελλα της σχολίων και αυστηρών επικρίσεων από τους σχολιαστές του Channel 4 Crufts συμπεριλαμβανομένων των Nick Blayney (κτηνιατρικός σύμβουλος του K.C.) και της γραμματέας του Kennel Club, Caroline Kisko - παρά το γεγονός ότι η σκύλα πέρασε τις υποχρεωτικές κτηνιατρικές εξετάσεις και ελέγχους πριν το show.
Η κυρία Cuthbert είπε ότι είχε "μακάρια άγνοια" της αρνητικότητας γύρω από μια από τις καλύτερες ημέρες σε έκθεση μορφολογίας της ζωής της, μέχρι τη Δευτέρα και κάλεσε τα σχόλια που απευθύνονται προς την "όμορφη" σκύλα της "φρικτά".
"Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν την αποκαρδιωτική εμπειρία που έχω βιώσει", είπε. "Αυτό είναι τόσο εξωπραγματικό που θέλω να πιστεύω ότι είναι αναληθές και πως θα ξυπνήσω".
"Η αρμονία σε μυαλό και σε σώμα είναι ένα κρίσιμο σημείο για τον Γερμανικό Ποιμενικό. Ο κτηνίατρος που εξέτασε τη σκύλα μου πριν της αποδοθεί το πιστοποιητικό B.O.B. θεώρησε και βεβαίωσε πως δεν έχει καμία εμφανή κατάσταση η οποία επηρεάζει αρνητικά την υγεία και την ευημερία της. Αυτός ήταν ο δεύτερος υπό τον K.C. απαιτούμενος κτηνιατρικός έλεγχος που έχει περάσει τους τελευταίους έξι μήνες."
Είπε ότι τα σχόλια που έγιναν στην τηλεόραση ήταν "απίστευτα".
"Ειδικά όταν κάποιος αντιληφθεί την συντομία και τον μικρό χρόνο που αποτυπώνουν οι εικόνες", είπε. "Πώς μπορείς να κρίνεις ένα σκυλί με μια τέτοια σύντομη παρατήρηση; Υπάρχει μια σαφής έλλειψη ανοχής και γνώσης για την φυλή μας."
"Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν γιατί η φυλή του Γερμανικού Ποιμενικού στο Ηνωμένο Βασίλειο πηγαίνει προς το Γερμανικό σύστημα του SV. Η Γερμανία είναι η χώρα προέλευσης της φυλής μας, λίγο περισσότερο από 100 πριν και έχουν δημιουργήσει το πιο ολοκληρωμένο σύστημα από κάθε άλλη φυλή στον κόσμο το οποίο επιμένει ότι τα σκυλιά πρέπει να πληρούν τα αυστηρά κριτήρια μορφολογίας, σύμφωνα με το Γερμανικό πρότυπο της φυλής, τις μοίρες ισχίου και αγκώνα και την αξιολόγηση της σπονδυλικής στήλης, μαζί με την επίσημη εκτίμηση του χαρακτήρα, με τεστ αντοχής των 20k τροχασμού."
"Σαν να μην ήταν αρκετό το ότι η σκύλα μου έμοιαζε να παραπαίει λόγω της βαριάς κάλυψης από τα μέσα (φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, κάμερες) μέσα στο ring για κάτι που θα έπρεπε να είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της "εκθεσιακής" ζωής μου, το να πρέπει να δικάζομαι και να καταδικάζομαι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον τύπο, αυτό έχει εξελιχθεί πλέον στον χειρότερο εφιάλτη της ζωής μου στις εκθέσεις μορφολογίας."
Ελεύθερη μετάφραση από
ΕΔΩ.