ευτυχως να λες,γιατι για μια στιγμη μου περασε απ'το μυαλο οτι εχουμε γινει πολυ "μοδατη" φυλη,με οτι αυτο συνεπαγεται....ευτυχως ομως που δεν εχουμε γινει σαν αλλες φυλες......
παλι καλα να λες....
...προς το παρων! Βεβαια το μυστικο σιγα σιγα μαθαινεται! Κι ευτυχως που ειναι σκυλος με απαιτησεις και δεν τον "βουταει" ο καθενας!!!
Φιλε Νασο να μην σε ανησυχει καθολου.
Και γω ηθελα απο 9 μηνων οπως τον εβλεπα να παει για "κατεδαφιση" που λεει ο Κιμωνας και του βγηκε ισως και πιο νωρις απ' οτι περιμενα αλλα θελει και αυτο το χρονο του. Καποια στιγμη μπορει να το δεις σε μια βολτα να καρφωνει απο μακρια εναν τυπο περιεργο. (και θα ειναι μονο αυτο. Αν του πεις "μη" ο σκυλος θα κανει καιρο να το εμφανισει. Αν δεν του πεις τιποτα ή ακομα περισσοτερο να τον ενθαρυνεις σε λιγο καιρο θα δεις την εξελιξη του.
Σε δευτερη φαση μπορει να κανει μια αγουρη ψιλοεπιθεση προς το μερος του, θα μοιαζει με παιχνιδι. (σκεψου οτι ακομα δεν εχει αντιληφθει τον ογκο του και τη δυναμη του αλλα ΗΔΗ ξερει οτι οποτε περναει διπλα απο κοσμο τον παρατηρουν και τον μετρανε. Σε λιγους μηνες θα τους μετραει αυτος).
Αν παρει και εδω ενα μπραβο και μια λιχουδια και επαναλειφθει αυτη η τακτικη θα δεις θαυματα χωρις καν εκπαιδευση.
Εγω, μετα απο προτροπη του εκπαιδευτη μου, μετα τους 13 μηνες δεν αφηνα πια στο δρομο ΚΑΝΕΝΑ αγνωστο να τον χαιδευει. Και μετα τους 14 μηνες στις βραδινες βολτες του κεντρου της Αθηνας, δεν περνουσα διπλα απο "περιεργους", αλλαζα δρομο, εβγαινα στην ασφαλτο κλπ. Ο σκυλος στην αρχη τους κοιτουσε. Μια μερα χωρις να το καταλαβω μας πλησιασανε 3 τυποι ψιλομεθυσμενοι στην 3η Σεπτεμβριου. Δεν ητανε επιθετικοι αλλα ηταν "αλλου". Εγω δεν προλαβα να αλλαξω πεζοδρομιο και μην στα πολυλογω ο σκυλος σηκωθηκε στα δυο τους σκορπισε και κολησε τον ενα στον τοιχο. Κυριολεκτικα τον πεταξε και ενω τον ειχα με τον πνιχτη με τραβηξε και μενα πολυ.
Εγω απολογηθηκα σε αυτους και τον μαζεψα αλλα μολις εφυγα απο κει του προσφερα και 2 φετες ζαμπον!
))
Μετα αρχισα να του το κτιζω αυτο με μια δικη μου εντολη.
Πια μονο αν του πω να "ψαρωσει" τον αλλο θα κοιταξει ή θα εκδηλωσει επιθεση.
Και φυσικα το θαυμα που λεγεται μπουλμαστιφ ΔΕΝ εβγαλε ΠΟΤΕ επιθετικοτητα σε παιδι ή σε γυναικα. Ουτε μικροτερος και φυσικα ουτε τωρα.
Δεν εχουνε θεμα με επιθετικοτητα. Ειναι ομως γατες φυλακες.
20 μηνων ρε φιλε, τον εχω ακουσει να γαυγιζει (σε διαφορους τονους), να φτερνιζεται, να βηχει, να μουγκριζει, δεν τον ακουσα ποτε να γρυλιζει. Και οι "επιθεσεις" στο δρομο ειναι παντα αθορυβες. Οταν κανει δεν προειδοποιει, ουτε γαυγιζει στη θεση του μιση ωρα. Κοιταει και τρεχει.
Τωρα για το μεγεθος του σκυλου σου. Μην σε απασχολει καθολου. Μπορει να παρει πιο νωρις το βασικο του ογκο και μετα να ψιλοσταματησει και να αρχισει να δενει σε πυκνοτητα το μυοσκελετικο του συστημα. Ο Μαρλευ εχει πραγματι ενα απο τα πιο εντυπωσιακα σωματα μπουλμαστιφ αν και το κεφαλι του δικου σου , εμενα προσωπικα, μου αρεσει περισσοτερο.
http://blackriverbullmastiffs.com/BullmastiffSnowFights2010.html
O Pee Wee που θα δεις στη φωτογραφια , ενα απο τα πολυ μεγαλα αλλα πολυ "σωστα" μπουλμαστιφ ζυγιζει 72 κιλα και 71,5 εκατοστα σο ακρωμιο. Στους 10 μηνες ηταν ηδη 60 κιλα και αυτος. Να σου ζησει φιλε Νασο.