corded poodles!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το έχουμε ψιλο-συζητήσει, αλλά μια που μιλήσαμε για grooming σήμερα… κάτι που ανέκαθεν με εντυπωσίαζε!

Τα κανίς με τρίχωμα σαν κορδόνια (corded), όπως είναι π.χ το komondor, είναι ασυνήθιστο θέαμα. Προσωπικά έχω δει μόνο σε φωτογραφία. Υπάρχουν, όμως, και μάλιστα κάποιοι groomers ειδικεύονται σ’ αυτή την τεχνική με διάφορους τρόπους (π.χ με χρήση κεριού).

Σ’ αυτή τη σελίδα μια αμερικανική οικογένεια και εκτροφείο poodles που «φτιάχνει» έτσι τα σκυλιά της, καθώς και άλλα κανίς εδώ και 30 χρόνια. http://www.cordedpoodle.net/home.html

Απ’ ό,τι λένε, πρόκειται για διαδικασία που παίρνει χρόνια – τουλάχιστον ένα χρόνο.

Σύμφωνα με το βιβλίο της εκτροφέα κανίς και κριτή Jackie Ransom Dog Owner's Guide to Poodles, «στα τέλη του 19ου αιώνα τα πιο πολλά κανίς κανονικού μεγέθους (standard) ήταν του τύπου με το τραχύ, σαν σχοινί τρίχωμα. Το πρώτο κανονικού μεγέθους αγγλικό κανίς που έγινε πρωταθλητής (1890), είχε ύψος 58,5 εκατοστά και κορδόνια τριχώματος μήκους 76 εκατοστών. Η τελευταία συμμετοχή κανίς με τρίχωμα σαν κορδόνια στο Βιβλίο Σκύλων Αναπαραγωγής της Λέσχης Κυνολογίας φαίνεται ότι έγινε το 1923, όποτε είναι καταχωρημένα μόνο δύο. Σήμερα πιστεύεται ότι οποιοδήποτε τρίχωμα έχει την τάση να γίνεται σαν κορδόνι, αν μείνει καιρό απεριποίητο».

Παρ’ όλα αυτά, άλλοι πιστεύουν ότι τα κουτάβια με μονοκόμματο, ίσιο, κοντό τρίχωμα δεν θα μπορέσουν ποτέ να αναπτύξουν «κορδόνια». Το τρίχωμα, προκειμένου να γίνει έτσι δεν βουρτσίζεται, αλλά διαχωρίζεται σε τμήματα με τα δάχτυλα και «πλέκεται».

Παρ’ ότι είναι εντυπωσιακό στην εμφάνιση, η περιποίηση αυτού του τριχώματος και η διατήρησή του σε καλή κατάσταση είναι μπελάς. Είναι πολύ δύσκολο το τρίχωμα να διατηρηθεί καθαρό και χωρίς ψύλλους-τσιμπούρια κ.λπ, ενώ όταν βρέχεται αργεί πολύ να στεγνώσει.

Άλλοτε και σήμερα

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Eιναι σαν τους ανθρωπους με τζιβες ,η ιδια τεχνικη ακολουθειται ουσιαστικα και εχουν τα ιδια προβληματα (ψειρες και βρωμα)αν δεν παρθουν οι απαραιτητες προφυλαξεις . Προσωπικα μου αρεσουν οι τζιβες(κ σε ανθρωπους και στα πουντλ-οπως τα βλεπω στις φωτο) :D αλλα ουτε στα δικα μου μαλλια θα το εκανα, ουτε στου σκυλου μου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Θεωρώ ότι πιο όμορφο τα χτενίσματα αυτά στα poodles..Τα κάνουν τόσο στυλάτα, τόσο ξεχωριστά, πραγματικά με ξετρελαίνει!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά τα κουρέματα, τα προτιμώ εκατό φορές ακούρευτα τα κανισάκια και οκ άντε και με το κλασικό τους κούρεμα.., τώρα οι τζίβες.., οκ αν ήμουν ο Μάρλει ίσως να το σκεφτόμουν.., ρε τι τραβάνε τα δόλια..
Πάντως δεν είναι τυχαίο πως πολλές groomer κατά την "πρακτική" τους ονειρεύονται να έχουν ένα poodle.., και τι σχέδια δεν έχει αυτή η φυλή..

Ακούρευτα είναι πανέμορφα (καθαρά φυσικά προσωπική άποψη) !!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πόση ώρα απαιτείται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ?
Δε πονάει από κάποια στιγμή και μετά το σκυλί ?
Για να είμαι ειλικρινής ...είναι εντυπωσιακά αλλά αν είχα δεν θα το σκεφτόμουν καν.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Δεν μιλάμε για ώρα. Μιλάμε για χρόνια. Δεν μπορώ να περιγράψω τη διαδικασία, αλλά απ' όσο διάβασα αφήνεις το μαλλί αχτένιστο, και απ' τη στιγμή που αρχίζει να αλλάζει το κουταβίσιο τρίχωμα και να αποκτά μπούκλα, πλέκεις κορδόνια (τζίβες) με τα δάχτυλα. Υποτίθεται ότι το μαλλί τους έχει την τάση να τα σχηματίζει μόνο του αν αφεθεί απεριποίητο - όσο πιο μπουκλωτό, τόσο πιο εύκολα. Τώρα οι groomers χρησιμοποιούν διάφορα υλικά για να ξεχωρίζουν και να περιποιούνται κάθε μία τζίβα ξεχωριστά, με στόχο σιγά-σιγά η κάθε μια να μακραίνει από μόνη της και να φτάσει έως το πάτωμα.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Ένας από τους λόγους που επέλεξα ΓΠ (μικρός βέβαια , αλλά λόγος ) ήταν ότι το σκυλί το έχεις και το μεγαλώνεις αφήνοντας το όπως το έφερε στον κόσμο η μανά του και η φύση και μένεις μόνο στην περιποίηση του και στην φροντίδα του σε ότι αφορά την εμφάνιση .
Τώρα ότι άλλη παρέμβαση κάνεις στην εικόνα ενός ζώου το θεωρώ προσβλητικό και ανήθικο.
Κατά την άποψη μου το σκυλί το παίρνεις για χίλιους δυο άλλους λόγους και όχι για να το μασκαρεύεις ή να το παραποιείς .

<<Το σκυλί δεν παίρνει customized >>

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Δεν έχεις δίκιο Βαγγέλη.
Ειδικά το κανίς, αν το αφήσεις με την φυσική του τρίχα, χωρίς να το κουρέψεις, στην καλύτερη θα δυστυχήσει και στη χειρότερη θα πεθάνει (ΔΕΝ μαδάει και το μαλλί του μεγαλώνει ασταμάτητα).

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δεν έχεις δίκιο Βαγγέλη.
Ειδικά το κανίς, αν το αφήσεις με την φυσική του τρίχα, χωρίς να το κουρέψεις, στην καλύτερη θα δυστυχήσει και στη χειρότερη θα πεθάνει (ΔΕΝ μαδάει και το μαλλί του μεγαλώνει ασταμάτητα).
Δεν λέω να μην το κουρέψεις εφ όσων είναι απαραίτητο , αλλά όχι και αυτό το <<έκτρωμα>>

Σκυλί με μπούστο σκυλί με φουρό σκυλί με γκέτες σκυλί με...............

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Τις τελευταίες τρεις μέρες λέω συνεχώς τα ίδια πράγματα, είναι περίεργο.
Χθες για παράδειγμα
Τα εκθεσιακά κουρέματα των κανίς είναι, ας πούμε, εμπνευσμένα απ' αυτά που τους έκαναν οι κυνηγοί που τα χρησιμοποιούσαν ως παπιόσκυλα, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά, πιο ασφαλή και πιο ορατά στο νερό.
Δεν τα εμπνεύστηκε κάποιος ιδιότροπος γκρούμερ για να κάνει το σκυλί σούργελο.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αν και δε μπορώ να φανταστώ που θα εξυπηρετούσε ένα τέτοιο κούρεμα από αυτά που είδα (μάλλον φταίει η φτωχή φαντασία μου ) δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω αλλά επέτρεψε μου πάλι να μην μου αρέσει αυτό που συμβαίνει .

ΠΧ http://www.cordedpoodle.net/images/559_20071225-0211.jpg

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Δεν μου αρέσουν τα ρούχα για σκύλους, ούτε τα βαμμένα νύχια, ούτε τα βαψίματα.
Μιλάμε για το κούρεμα όμως.
Το κανίς δεν είναι λαμπραντόρ, ώστε να διαθέτει αυτό το παχύ στρώμα προστασίας μέσα στο νερό. Έπρεπε να παραμένει γρήγορο και αεροδυναμικό, αλλά ταυτόχρονα να διαθέτει μπόλικο τρίχωμα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του, ώστε να προστατεύονται τα ζωτικά του όργανα και οι σύνδεσμοί του (φουντάκια και πολλή τρίχα στο στήθος). Η φούντα στην ουρά χρησίμευε ώστε να ξεχωρίζει από μακριά ο κυνηγός το σκύλο του.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δεν μου αρέσουν τα ρούχα για σκύλους, ούτε τα βαμμένα νύχια, ούτε τα βαψίματα.
Μιλάμε για το κούρεμα όμως.
Το κανίς δεν είναι λαμπραντόρ, ώστε να διαθέτει αυτό το παχύ στρώμα προστασίας μέσα στο νερό. Έπρεπε να παραμένει γρήγορο και αεροδυναμικό, αλλά ταυτόχρονα να διαθέτει μπόλικο τρίχωμα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του, ώστε να προστατεύονται τα ζωτικά του όργανα και οι σύνδεσμοί του (φουντάκια και πολλή τρίχα στο στήθος). Η φούντα στην ουρά χρησίμευε ώστε να ξεχωρίζει από μακριά ο κυνηγός το σκύλο του.
Αρχικά θέλω να σε ευχαριστήσω που παρά του ότι γίνομαι λίγο :xD:σπαστικός:xD: εσύ έχεις την ευγένεια να μου εξηγείς τους λόγους του κουρέματος και ναι το κατανοώ ,
Αλλά πάλι δε μου αρέσουν σαν εικόνα:p:p:p , τώρα αν δε συντρέχουν και λόγοι κυνηγιού ας τα άφηναν τα καημένα τα σκυλάκια ολόκληρα

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Δεν συντρέχουν...
Πολύ λίγα κανίς στον κόσμο χρησιμοποιούνται σήμερα από κυνηγούς.
Όμως, τα σκυλιά αυτά κουρεύονται έτσι από τον 15ο αιώνα νομίζω (θα το ψάξω).
Έτσι οι όμιλοι, καλώς ή κακώς, θεώρησαν σημαντικό να επιβάλλουν τα εκθεσιακά κουρέματα των poodles να αποτίουν ένα φόρο τιμής στην ιστορία της φυλής. Δεν νομίζω αυτό να καθιστά τα σκυλιά "καημένα". Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δεν συντρέχουν...
Πολύ λίγα κανίς στον κόσμο χρησιμοποιούνται σήμερα από κυνηγούς.
Όμως, τα σκυλιά αυτά κουρεύονται έτσι από τον 15ο αιώνα νομίζω (θα το ψάξω).
Έτσι οι όμιλοι, καλώς ή κακώς, θεώρησαν σημαντικό να επιβάλλουν τα εκθεσιακά κουρέματα των poodles να αποτίουν ένα φόρο τιμής στην ιστορία της φυλής. Δεν νομίζω αυτό να καθιστά τα σκυλιά "καημένα". Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι.
Τελικά τα κατάφερες και με έκανες εξυπνότερο ,(δεν είναι ειρωνικό αυτό) απλά επιβεβαιώνω την υπογραφή μου .

Και νομίζω πως οφείλω μια συγγνώμη στους ιδιοκτήτες κανίς για την λανθασμένη τελικά άποψη μου στο ποστ Νο 8

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ

την ίδια φωτογραφία έχω ανεβάσει και σε άλλο θέμα αλλά νομίζω ότι εδώ ταιριάζει περισσότερο....

Το συγκεκριμένο ''ζευγάρι'' συμμετείχε στο World dog show 2011 που έγινε φέτος στο Παρίσι.....

δύο μοναδικά, πανέμορφα και αγέροχα ζώα....:)
που ήταν σε μια απόλυτη ηρεμία μέσα σε όλο τον πανικό της έκθεσης.....

δυστυχώς κάπου έχω καταχωνιάσει τον κατάλογο της έκθεσης και έτσι δεν έχω ούτε τα ονόματά τους αλλά ούτε και το εκτροφείο...