corded poodles!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τώρα ότι άλλη παρέμβαση κάνεις στην εικόνα ενός ζώου το θεωρώ προσβλητικό και ανήθικο.
Βαριές κουβέντες για φυλές που φτιάχτηκαν έτσι.., βάση αυτών απαξιώνουμε τις περισσότερες μακρύτριχες.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Βαριές κουβέντες για φυλές που φτιάχτηκαν έτσι.., βάση αυτών απαξιώνουμε τις περισσότερες μακρύτριχες.

Θέλω να πιστεύω πως δεν διάβασες το ποστ Νο 18

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
H αλήθεια είναι πως δεν το είδα, αλλά ελπίζω να κατάλαβες σε σύνολο.., γιατί μέσα από εκείνο θίγεις και άλλες φυλές..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Δεν λέω να μην το κουρέψεις εφ όσων είναι απαραίτητο , αλλά όχι και αυτό το <<έκτρωμα>>

Σκυλί με μπούστο σκυλί με φουρό σκυλί με γκέτες σκυλί με...............
μην μπερδεύουμε τα εκτρώματα στυλ ρουχαλάκια, πολύχρωμες βαφές κλπ με το συγκεκριμένο.
Το συγκεκριμένο για να γίνει έχει ίδια διαδικασία που ακολουθεί και ο άνθρωπος για να κάνει το μαλλί του ράστα, λίγο μπίχλικο μπορεί να είναι άλλα επίπονο ή εκνευριστικό για τον σκύλο δεν είναι.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Παιδιά ο Βαγγέλης είχε μια συγκεκριμένη απέχθεια για τα κουρέματα των poodles που δεν είναι καθόλου σπάνια!

Κι εγώ, παρ' ότι είχα κανισάκι τόσα χρόνια, δεν διάβαζα για τη φυλή, δεν ενημερωνόμουν για την ιστορία της, για τους λόγους που κουρεύονται έτσι τα εκθεσιακά, για ΤΟΣΑ πράγματα επί χρόνια! Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών έτσι είναι.
Μου πήρε καιρό να "σοβαρευτώ".

Εδώ μέσα εμείς δε λέγαμε "πω πω πώς τα κάνουν έτσι, σαν μπαμπουίνους"? Μην το ξεχνάμε.

Άλλωστε αυτή η εικόνα του poodle είναι που έχει συμβάλει σε πολύ αρνητικά φαινόμενα (συμβάλει, όχι οδηγήσει άμεσα).

Πρώτον, στην εντύπωση ότι πρόκειται για σκυλιά αριστοκρατίας, για ψηλομύτες πλουσιογκόμενες και γεροντοκόρες, που θέλουν σκύλο για το θεαθήναι, φρουφρού κι αρώματα (εδώ και αιώνες οι Ευρωπαίες κυράτσες έχουν πάρει τη φυλή και την έχουν κάνει σαν τη μούρη τους). Στη συνέχεια αυτή η εικόνα πέρασε μέσα απ' τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, την πλήρως εσφαλμένη εντύπωση για τη φυλή που επικρατεί σήμερα (σκυλιά σνομπ που βάφουν τα νύχια τους, σκυλιά ηλίθια, σκυλιά σχεδόν πάντα θηλυκά με... αέρα χαζοβιόλας που τρελαίνουν τα μπρουτάλ αρσενικά και δεν τους κάθονται ή τους κάθονται ή σκυλιά αρσενικά, αλλά φλωρούμπες).

Βλέπουμε ότι ακόμα και σ' αυτούς τους υπεργελοίους διαγωνισμούς δημιουργικού grooming, σχεδόν μόνο κανίς χρησιμοποιούνται!

Δεύτερον, η εμφάνισή τους, σε συνδυασμό με την εξυπνάδα, την ικανότητα για άλματα και την εκπαιδευσιμότητά τους, έκανε τα κανίς την κατ' εξοχήν φυλή που χρησιμοποιήθηκε στα τσίρκο! Εκεί να δείτε πον πον και φιογκάκια!

Δεν νομίζω να έχει αδικηθεί κάποια φυλή ΤΟΣΟ πολύ. Ίσως μόνο τα σκυλιά που προβάλλονται ως "δολοφόνοι" ή ως "ηλίθια".

Μαργαρίτα... υπέροχα....

Λουκία... δεν ξέρω :p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
....για όλες τις φυλές υπάρχει ένας μύθος....
Εξαιρετική παρατήρηση!! Μου επιτρέπεις να δανειστώ την φράση σου και να ανοίξω θέμα για αυτό;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μην ξαναπεί κανείς χαζά αυτά τα υπέροχα και σπιρτόζικα σκυλιά....

[video=youtube;Gw85SGlIo8Y]http://www.youtube.com/watch?v=Gw85SGlIo8Y&feature=related[/video]

Σόρυ για το off..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
:D
Κι ο δικός μου έπαιζε πιάνο (λέω έπαιζε, γιατί τώρα δεν τον πρήζω με tricks πλέον, έχει μεγαλώσει αρκετά και βαρύνει).

Stamatia κάτι χρόνια πριν, εγώ κι ένα άλλο μέλος η malamatenia που είχε ημίαιμη σκυλίτσα είχαμε εμπνευστεί απ' αυτό το βιντεάκι που παρέθεσες και με τις συμβουλές της lonewolf τους μάθαμε το σούπερ τρικ. Τα αποτελέσματα εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=H9wSDPGqmXo

http://www.youtube.com/watch?v=H6vxOlz4y3U

(δεν γινόταν να μην το πω, είμαι πολύ κουκουβάγια με το θέμα :p)