Clickerομπαμπούλας! Ξαφνικά φοβάται το κλίκερ!!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κι εγω στην αρχη σκέφτηκα ότι συνεδεσε το κλικερ με κατι αρνητικο, πχ αυστηρη διόρθωση, αλλά αμεσως θυμηθηκα ότι εισαι της απαλής σχολης. Μαλιστα από ο,τι θυμαμαι πολλες εντολες τις μαθαινε από την αρχη χωρις κάν λουρι.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Πολλά "κολπάκια" τα έχει μάθει αρχικά μέσα στο σπίτι. Μετά τα κάναμε και έξω, ή σε ξένα σπίτια, ή οπουδήποτε. Αυτά έχουν μαθευτεί δίχως λουρί. Εξάλλου στο κλίκερ δε χρειάζεται λουρί. Απαξ και του αρέσει του σκύλου και είναι πρόθυμος, προχωράς.

Με κλίκερ αρχικά μαθεύτηκαν και οι σημαντικές εντολές "μείνε" και "περίμενε".

Τα τελευταία 2 χρόνια που τον βγάζω βόλτα και έχω τη δυνατότητα να τον πηγαίνω σε πάρκο και να είναι λυτός, κάναμε και εκεί τις εντολές και πολλές άλλες που τις έμαθε αρχικά εκεί, λυτός.

Το κλικερ αφορά "κολπάκια", όχι διόρθωση συμπεριφοράς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα βόλτας, περπατήματος, διορθώσεις, έγιναν με το λουρί.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μπορεί να συνδέσει το κλίκερ με κάτι αρνητικό και ΧΩΡΙΣ να τον διορθώσεις.

Πχ, υπάρχει περίπτωση να το παράκανες με τις ασκήσεις (να τον κούρασες πολύ; )
Υπάρχει περίπτωση απλά να βαριέται του θανατά και να σου δείχνει απλά έντονη υποταγή (να σε παρακαλάει να σταματήσεις την μονοτονία) και να μην είναι φόβος αυτό που βλέπεις;

Υπάρχει περίπτωση εσύ να βαρέθηκες και να μην δίδασκες πια σωστά, με αποτέλεσμα να νιώθει πως σε απογοητεύει ; Υπάρχει περίπτωση να έχει συνδιάσει την απογοήτευσή σου με το κλίκερ;

Τον τελευταίο καιρό δοκίμασες ασκήσεις χωρίς το κλίκερ και με διάφορους τρόπους επιβράβευσης για να του ανεβάσεις το ενδιαφέρον/ηθικό;
Αν όχι, κάνε το γρήγορα.

Επίσης, μάθει του κάτι καινούργιο (εντελώς). Εγώ θα του έδινα και 1 μήνα "διακοπές" από τις κλασσικές εντολές.
Ενδέχεται να τον έχεις "κάψει" με τα ίδια και τα ίδια τόσα χρόνια.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Χθες ήμασταν στο παρκάκι που πηγαίνουμε και κάναμε πράγματα με ανταμοιβή μόνο το παιχνίδι του. Ήταν χαλαρός. Στην καθοδήγηση στο "παιχνίδι" από τις κούνιες χρησιμοποίησα ένα παξιμαδάκι και πάλι ήταν χαλαρός και χαρούμενος. Γενικώς η συμπεριφορά του ήταν όπως πάντα και έκανε και μόνος του κολπάκια.

Αυτό κάπως με χαλάρωσε. Ίσως και γω πανικοβλήθηκα βλέποντας την αντίδρασή του στο αντικείμενο και φοβούμενη ότι πλέον "πάπαλα". Οπότε λαμβάνει το δικό μου άγχος και αντιδρά φεύγοντας μάλλον και γω δεν το κατάλαβα.

Διακοπές από τα κολπάκια ναι θα κάνουμε, ούτως ή άλλως τον τελευταίο καιρό έχω πολλή δουλειά και δεν του κάνω τόσα και τώρα που ο καιρός είναι τόσο ωραίος όταν έχω χρόνο τον τρέχω σε παραλίες.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Αν και τα είπαμε λίγο-πολύ...

Ξαφνικά μετά από 3,5 χρόνια, δεν παρουσιάζεται φοβία άνευ λόγου. Σκέφτομαι το ενδεχόμενο κάποιος να "έπαιξε" με το κλίκερ σου. Μάλιστα το ότι συμπίπτει με το ότι το έχασες, μάλλον κάποιος άλλος το έχει. ;)

Το κλίκερ χρησιμοποιείται και ως μέσο να ηρεμήσεις ένα σκύλο. Εσείς βρίσκεται στον αντίποδα όμως. :eek:
Θα ξεκινούσα με απευαισθητοποίηση. Κλικ από αρκετά μακριά και θα πλησίαζα να δώσω ένα μεζεδάκι υψηλής, για τον Κόφι, αξίας. Σταδιακά θα μείωνα την απόσταση και θα έφτανα στο σημείο να τον στριμώξω, να μη μπορεί να φύγει με το που ακούει το κλικ και πάλι μεζεδάκι. Και να 'ναι νηστικός, έτσι; Δηλαδή να αναγκαστεί να αντιμετωπίσει το κλικ και να δει ότι όταν το χρησιμοποιείς εσύ δε συμβαίνει κάτι δυσάρεστο αλλά ακολουθεί μεζές ή το αγαπημένο του παιχνίδι. Στα κοντινά θα του έκανα και σήματα ηρεμίας ταυτόχρονα.
Αλήθεια, έχετε δοκιμάσει να του κάνει άλλος κλικ να τσεκάρετε αντιδράσεις;

Αν σε ενδιαφερει, εχω το γνησιο i-click και δεν το χρειαζομαι. Είναι πολύ πιο «γλυκό» και εχει κρίκο για να το περνας στα κλειδια σου σαν μπρελοκ, οπότε δυσκολα χανεται.
Της έχω υποσχεθεί να φέρω i-click καθώς ποδηλατοβολτάρουμε μαζί.

Μμμ, τώρα είδα τα περι επιθετικότητας. Αν έχεις τέτοια υποψία, δέστον. Το θέμα είναι να καταλάβει ότι δε συμβαίνει κάτι συνταρακτικό και τρομακτικό μετά το κλικ.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
συγγνώμη για το off topic
Noela, μιας και σε έχω δει και στα βιντεάκια στο σκυλομπάχαλο, πάτε ποδηλατοβόλτες τις Παρασκευές; ή είδα κάποια που σου μοιάζει; :)

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Καλά είδες! Freeday είναι το ποδηλατικό event της Παρασκευής, στο Θησείο, 21:30. Θα βρεις και πληροφορίες στο facebook, σχετικά.

Έφη τον αφήνω προς το παρόν, άνευ κλικ και κλουκ και ήχων γενικότερα και θα το προσπαθησω εν καιρώ.
Σήμερα ακόμη και μέσα στον κτηνίατρο που τον είχα έκανε τα κολπάκια του με περισσή χαρά... Είδωμεν, θα σας ενημερώσω.
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
off topic
kyveli, ξέρω ξέρω... εκεί την είδα την Παρασκευή...
μου έφυγε η γλώσσα μέχρι το Ολυμπιακό χωριό!
κι εσύ ε! ωραία! ωραία!
σταματάω τα off topic... γιατί θα μείνει άδειο κουτάκι! :D

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
...
Είτε το κρύψω μέσα στην τσέπη μου, είτε το τυλίξω με ύφασμα, είτε το κάνει άλλος το "κλικ" τον τρομάζει.
Yeap, το κάναμε και αυτό. Απλά το άκουσε και μετά έφυγε και δεν ήθελε να ξαναέρθει.

Επίσης Έφη τον πίεσα, τη φορά που περιγράφω ότι μου έφυγε μέσα από το πάρκο, μετά μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο (ένα μέρος που λατρεύει και αισθάνεται πάντα πολύ ασφαλής) και του έκανα τον ήχο με ανταμοιβή λεκτική ή λιχουδιάς....
Είχε κάτσει άκρη άκρη άκρη και ήταν λες και τον πλησίαζε κάτι πολύυυυ σιχαμένο και φοβιστικό! Ε, αφού το έκανα 4-5 φορές το άφησα, δεν το συνέχισα. Φαντάζομαι λίγο θα ήταν αλλά είχα απογοητευτεί τόσο πολύ (ειδικά από το σκηνικό να φύγει από το πάρκο για να πάει στο αυτοκίνητο, πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ!) (δεν έφυγε τρέχοντας, αλλά με γρήγορο βηματισμό κοιτάζοντας πίσω να δει αν το "κλίκερ" τον ακολουθεί!!)

Ίσως να το έκανα λοιπόν μέσα στο αυτοκίνητο? Είναι χώρος που του αρέσει πολύ, νιώθει ασφαλής, μετά ακολουθεί βόλτα, παιχνίδι, θάλασσα συνήθως, οπότε θα'χει κάτι "καλό" να κάνει....

Προσωπικά πάντως λέω να το αφήσω για κάμποσο καιρό... τα κολπα του τα κάνει ούτως ή άλλως, με μία μικρή "συστολή" στο "sit". (όμως παρόλα αυτά κάνει το "περίμενε" που είναι να κάτσει και να περιμένει ώρα για κάποια επόμενη εντολή)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97