Cibau ξηρα τροφη

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εμπειρία από την τροφή δεν έχω.
Από τα συστατικά της κρίνοντας, θα έλεγα ότι πρόκειται για μια μέτρια σκυλοτροφή (με το καλαμποκακι της, τα υποπροϊόντα της κτλ) που το περίπου 50% αποτελείται σε ποσοστό από 28% – 36% από αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου (καλύτερο από το chicken meal) και ρύζι και το υπόλοιπο 50% από διαφορα fillers.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
σε τι τιμή την βρίσκεις... ( όλα εξαρτώνται και από το οικονομικό...) θαναι άδικο να την συγκρίνω με την όριτζεν... παράδειγμα...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η Orijen μπορεί να μην συγκρίνεται από άποψη συστατικών αλλά εγώ προσωπικά μια τροφή με min 41% πρωτεΐνης, δεν θα την έδινα στα σκυλιά μου.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
σε τι τιμή την βρίσκεις... ( όλα εξαρτώνται και από το οικονομικό...) θαναι άδικο να την συγκρίνω με την όριτζεν... παράδειγμα...
30-40 ευρω το 15κιλο ...Ειναι φθηνη.

Πρωτα εδινα Eagle pack holistic η οποια σταματησε να εισαγεται .Πηγα σε Royal Canin Bulldog αλλα ,μετα απο δυο τσουβαλια , δεν ειμαι ευχαριστημενος τελικα (ασε που κανει 70 ευρω το 12κιλο , και καλα special food:rolleyes:) .Οριτζεν δεν παω λογω πρωτεινης.

Βλεπω τα συστατικα της RC Bulldog και η CIBAU μου φαινεται καλυτερη :-|

RC Bulldog :
Chicken meal, rice, brown rice, oatmeal, soy protein isolate, rice flour, chicken fat, natural chicken flavor, dried beet pulp (sugar removed), anchovy oil (source of EPA/DHA), soya oil, salt, calcium carbonate, dried egg product, fructo-oligosaccharides (FOS), potassium chloride, sodium tripolyphosphate, taurine, potassium citrate, L-tyrosine, vitamins [DL-alpha tocopherol acetate (source of vitamin E), inositol, niacin, L-ascorbyl-2-polyphosphate (source of vitamin C), D-calcium pantothenate, biotin, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), riboflavin (vitamin B2), thiamine mononitrate (vitamin B1), vitamin A acetate, folic acid, vitamin B12 supplement, vitamin D3 supplement], choline chloride, glucosamine hydrochloride, DL-methionine, marigold extract (Tagetes erecta L.), Trace minerals [zinc proteinate, zinc oxide, ferrous sulfate, manganese proteinate, copper proteinate, copper sulfate, manganous oxide, calcium iodate, sodium selenite], tea (green tea extract), chondroitin sulfate, preserved with natural mixed tocopherols (source of Vitamin E) and citric acid, rosemary extract.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πηγα σε Royal Canin Bulldog αλλα ,μετα απο δυο τσουβαλια , δεν ειμαι ευχαριστημενος τελικα (ασε που κανει 70 ευρω το 12κιλο , και καλα special food:rolleyes:).
Γιατί δεν είσαι ευχαριστημένος?

Τα περί «special food» θεωρώ και 'γω ότι είναι ένας ωραιότατος τρόπος προώθησης της τροφουλας. Εάν κάποιος δεν συμφωνεί, ας μου εξηγήσει γιατί αυτή η τροφή διαφημίζεται ως η ιδανική για Bulldog. Τι παραπάνω προσφέρει από οποιαδηποτε άλλη μετριας ποιότητας?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Γιατί δεν είσαι ευχαριστημένος?
Κυριως τριχωμα και κοπρανα ...με την eagle pack ηταν και τα δυο πολυ καλυτερα.Για το τριχωμα , ξαναγυρισα στο cod live oil και το ''εφτιαξα''.

Η μοναδικη ιδιαιτεροτητα στην RC Bulldog ειναι το μεγεθος της κροκετας , η οποια ειναι τεραστια και κανει το bulldog να μασαει και να μην καταπινει την τροφη.Κατα τα αλλα , δεν βλεπω τιποτε που να δικαιολογει την υψηλη της τιμη (ειναι 72 ευρω το 12κιλο , ουτε καν το 15κιλο) . Προτιμω να ''κοψω'' απο την κροκετα και να του προσθεσω κατι μαγειρευτο πχ κυμα βραστο τρεις φορες τη βδομαδα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Στον δικο μου royal canin δινω και μεχρι τωρα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Επισης εχω ακουσει και τα καλυτερα.Αντε να βγαλει και ειδικα για την φυλη μου(bullmastiff) σακι να παιρνω μονο αυτο.Προς το παρον το 15 κιλο σακι "giant breed puppy" της royal canin που παιρνω με καλυπτει απολυτα(αν και τρωει πολυ :p).

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
H Cibau ειναι στην ιδια κατηγορια με ForPals,ProPac,Proformance,Νutram κτλ κτλ...
Με τα κλασικα συστατικα δλδ που εχουν οι γνωστες τροφες(RC,ProPlan,Hills...) αλλα με διαφορετικη/καλυτερη τιμη.

Εγω θα τη δοκιμαζα.
Ο κωδικος με το ψαρι φαινεται καλουτσικος.
Και με τη royal canin που ταιζες δεν τα γλυτωνες τα καλαμποκια,τη σογια και τα fillers γενικα...

Tα special foods μουφιτσα μου κανουν και εμενα.
Αν και στις γατες λενε πως αυτες οι τροφες κανουν τη διαφορα οσον αφορα τις ρατσες...:rolleyes:

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Στην ίδια μάρκα η απλή arden που δίνω εγώ στο μικρό μου από την premium που υπάρχει είναι 1% διαφορά σε κάποια συστατικά οπότε μάλλον για απλό μάρκετιννκ μιλάμε!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Τελικα , μιλωντας και με εκτροφεις που ταιζουν Cibau εδω και καιρο με καλα αποτελεσματα , αποφασισα να κανω την αλλαγη της τροφης.

Απο Royal Canin Bulldog σε CIBAU lamb and rice

Επειδη ολα σε αυτη τη ζωη εχουν ενα κοστος (αλλιως θα ταιζαμε τα σκυλια μας βιολογικα φρεσκομαγειρεμενα φαγητα , παρασκευασμενα απο την οικιακη βοηθο μας:D) αναφερω πως το κοστος αγορας των παραπανω τροφων στη μεγαλυτερη δυνατη συσκευασια ειναι :

RC Bulldog 12 kgs : 73 ευρω
Cibau Lamb and rice 15 kgs : 38,5 ευρω

Χοντρικα , θελω ενα τσουβαλι καθε 30-40 μερες αρα ετησιως εχουμε μια διαφορα της ταξης των 350-400 ευρω.

Περα απο τα οικονομοτεχνικα :

Η αλλαγη εγινε μαχαιρι , εν μια νυκτι .

Ο σκυλος δεν παρουσιασε κανενα αρνητικο συμπτωμα αλλαγης τροφης ...λες και δεν αλλαξε ποτε.

Μετα απο μια βδομαδα με cibau (και σε συγκριση με RC Bulldog) :

1) κοπρανα : εμφανως καλυτερα , πιο σφικτα αλλα ελαφρως πιο πολλα
2) διαθεση σκυλου : το ιδιο καλη
3) αερια : καθολου (ουτε με την bulldog ειχε αερια)
4) τριχωμα : τα ιδια (ο σκυλος παιρνει και ψαρολαδο σε καψουλα)
5) ορεξη για την τροφη : καλυτερη απο οτι με την bulldog.Ισως να φταιει οτι ειναι καινουργια γευση αλλα ο σκυλος ''περιμενει'' την cibau ενω τη bulldog απλα την εβρισκε στο πιατο του και την ετρωγε.

Να σημειωσω πως ο σκυλος τρωει δυο γευματα τη μερα και παντα ετσι θα ειναι.

Προσωπικα , θα δωσω μια ευκαιρια στην cibau για κανα διμηνο ωστε να δω σιγουρα τι γινεται (θελω να δω και τα δακρυα του μηπως μαυρισουν απο τη χρωστικη)

Η cibau κατασκευαζεται στην Ιταλια και εισαγεται στην Ελλαδα απο την ιδια εταιρεια που εισαγει την eukanuba.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αυτο που εχεις ακουσει.. τελικα ισχυει ή ειναι κατι που εχει ετσι, ακουστει..αοριστα..
γιατι με ενδιαφερει...
εγω να δεις τι εχω ακουσει... αλλα τι ισχυει τελικα?

pegasos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
96
0
καλησπερα παιδια.μηπως γνωριζετε στην αθηνα που μπορω να βρω την cibau?αξιζει σαν τροφη?

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
καλησπέρα σε όλους. επειδή τα προηγούμενα posts είναι κάπως παλιά, μπορεί να πει κάποιος άλλος που να δίνει την cibau στο σκύλο του εντυπώσεις, αν είναι ικανοποιημένος κτλ. γιατί σκέφτομαι να αρχίσω και εγώ να του δίνω την συγκεκριμένη γιατί τις orijen, royal cannin, hill's, acana κτλ δεν τις χωνεύουν τα οικονομικά μας:/

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγω μιας κ σου την προτεινα θα σου εξηγησω αναλυτικα.

Τη χρησιμοποιω απο τον Ιουνιο του 2010. Πριν εδιναν πολυ πιο ακριβες τροφες.
Δεν εχω παρατηρισει τιποτα το αρνητικο.Απο κοπρανα,ενεργεια,τριχωμα,ορεξη,δοντια.Ισα ισα ολα καλα.
Οταν εκανα την βλακεια κ αλλαξα για ενα διαστημα γινανε χαλια κ οι δυο-δηλαδη τα δοντια τους.Τωρα ταιζω παλι cibau κ ολα ρολοι.Σε καθε σκυλι βεβαια κολλαει αλλιως. Εχω και μια φιλη που την δινει σε 6 σκυλια(4μεγαλοσωμα κ 2 κανις) χωρις κανενα προβλημα και μια αλλη σε 4 σκυλια(3 μεσαιου μεγεθους κ ενα μικρο) χωρις θεμα επισης.Αυτα στα λεω σαν εντυπωσεις κ παρατηρισεις.

Την βρισκω απο 35 μεχρι 38 ευρω το 15κιλο. Κατι που βολευει τα οικονομικα μου στην παρουσα φαση.
Μακαρι να σας ταιριαξει!:D

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
πολύ χαίρομαι που άκουσα και άλλα θετικά για την cibau. να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, επειδή εδώ Λάρισα δεν βλέπω να την βρίσκω σε μαγαζιά, και μάλλον θα την παραγγείλω απ το ίντερνετ, ποια θα είναι πιο κατάλληλη; η cibau adult η κανονική ή καλύτερα να πάρω αυτήν με τα small bites που λέει; ADULT
το σκυλάκι μου είναι ένα μικρόσωμο ημίαιμο γύρω στα 8-10 κιλά. οπότε δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με την κανονική.
και σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια:)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Kαλημερα!
Κοιτα,εχω δει δυο κανισακια κ ενα γιορσαιρ που ειναι 4-5 κιλα το καθενα να την τρωνε ανετα την απλη adult.Οποτε το δικο σου δεν θα εχει προβλημα. Προσωπικα προτιμω κιολας μεγαλυτερες κροκετες γιατι αναγκαζουν το σκυλι να μασισει.;-) Πραγμα καλο κ για το στομαχι κ για τα δοντια.

Δεν κανει τιποτα!Να εισαι καλα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog