Cesar ξαναχτυπά...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Άσχετα από το αποτέλεσμα, αν θυμάμαι καλά από πολλά πολλά χρόνια πριν που το είχα δει, ο σχετικός νόμος για τα ζώα σε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά θεάματα στην Αμερική απαιτεί να μην εκτίθενται τα ζώα που χρησιμοποιούνται σε κανενός είδους κίνδυνο ή δραστηριότητα που δύναται να προκαλέσει οποιουδήποτε είδους σωματική βλάβη, όσο ελαφριά κι αν είναι αυτή. Και ο λόγος είναι πρακτικός για να μην ξεφύγουν τα πράγματα καθώς δεν είναι ελέγξιμο το αποτέλεσμα.

Είχανε π.χ. ευθανατωθεί πολλά άλογα από σπασίματα σε πόδια στο παλιό Χόλυγουντ, σκυλιά που κάνανε κομμαντιλίκια από τραυματισμούς, είχανε πεθάνει πολλά ζώα από επιθέσεις από άλλα ζώα κτλ. Ο νόμος λοιπόν ευλόγως, αφού δεν είναι ελέγξιμο το αν θα του φύγει του άλλου ένα κομματάκι από το αυτί ή το λαρύγγι ολόκληρο, απαιτεί ρητά τη μη έκθεση σε οποιονδήποτε κίνδυνο. Και τότε άρχισε η δήλωση "no animals were harmed during filming". Harmed. Με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιονδήποτε βαθμό. Η Σάρα ίσως να μπορέσει να τον βρει και να μας διαφωτίσει αν κάνω λάθος. Για το τι γίνεται πίσω απ' τις κάμερες, δεν θα μάθει κανείς μας ποτέ και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μας αρέσει αν μάθουμε...

Από κει και πέρα, ναι υπάρχει όντως μόνο ο κατάλληλος τρόπος για κάθε περίπτωση. Ο Cesar απ'την άλλη έχει έναν και μοναδικό τρόπο. Δεν θα τον αναλύσω. Που υπογράφουμε το petition για να απαγορευτεί από όλη την τηλεόραση είπαμε;

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Όταν εκπαιδεύεις τον σκύλο σου στο "Έλα" αρχίζεις με τον σκύλο δεμένο, προχωράς σε ιμάντα μακρύ, μετά μακρύτερο, μετά χωρίς δέσιμο και σε περιφραγμένο χώρο και τελικά, θα έρθει η στιγμή που θα έχεις τον σκύλο σου ελεύθερο, λυτό, σε μη περιφραγμένο χώρο... Εκεί μπορεί και να σου φύγει διότι ξαφνικά εμφανίστηκε μια γάτα ή πέρασε μια σκύλα με περίοδο ή απέναντι έβγαλαν να ψήσουν σουβλάκια, κλπ. Ατύχημα...

Σε αγώνες IPO έχω δει σκύλους να δαγκώνουν κριτές αντί του decoy, σε σεμινάριο Schutzhund (τότε που έτσι το έλεγαν) έχω δει τον τότε σκύλο της σημερινής Προέδρου του K.O.E. να φεύγει και να "καρφώνεται" σε άλλο σκύλο... Για να μη πω τι βλέπουν τα μάτια μου σε καθημερινή βάση σε δρόμους, πλατείες, παρκάκια... Ατυχήματα...

Δεν είναι "τέλειος" ο Millan, δεν είναι κοντά σε αυτό καν... Μα όχι animal cruelty αυτό ή κάτι το τόσο αποτρόπαιο και καταδικαστέο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Δεν είναι "τέλειος" ο Millan, δεν είναι κοντά σε αυτό καν... Μα όχι animal cruelty αυτό ή κάτι το τόσο αποτρόπαιο και καταδικαστέο.
Το αντιμετωπίζεις μόνο σαν εκπαιδευτική περίπτωση. Το θέμα είναι πιο σύνθετο. Έχει να κάνει και με την αντιμετώπιση των ζώων στα θεάματα και την δημιουργία δεδικασμένων (αν παραπεμθεί και αθωωθεί, το δεδικασμένο είναι άσχημο για την αντιμετώπιση των ζώων στα θεάματα στο Αμέρικα).

Last edited:
  • Like
Reactions: kosmaki

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Το αντιμετωπίζω ως γεγονός "Γαλλικό Μπουλντόγκ ξεφεύγει και δαγκώνει γουρούνι στο αυτί" που κάποιοι το "βαφτίζουν" animal cruelty και δημιουργούν και υπογράφουν petition για αυτό και λέω την άποψη μου που είναι πως δεν είναι animal cruelty αυτό.

Υπάρχει και αυτή η εκπομπή στις Η.Π.Α. ανάμεσα σε πολλές άλλες:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Το αντιμετωπίζω ως γεγονός "Γαλλικό Μπουλντόγκ ξεφεύγει και δαγκώνει γουρούνι στο αυτί" που κάποιοι το "βαφτίζουν" animal cruelty και δημιουργούν και υπογράφουν petition για αυτό και λέω την άποψη μου που είναι πως δεν είναι animal cruelty αυτό.
Ακριβώς. Κι η άποψή μου είναι πως είναι πιο σύνθετο από αυτό.
Από την άλλη εκπομπή 0.40 δευτερόλεπτα άντεξα να δω. Μου φαίνεται δύσκολο να μην υπάρχει κατακραυγή και να μη ζητείται να απαγορευτεί κι αυτή. Ας το ψάξω.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Νταξει οι αμερικανοι ειναι καπως υστερικοι αυτο ειναι γνωστό.
Ψαχνουν μεσα στη νύχτα να βρουν και να ελεγξουν το γουρούνι, οι αλλη πλευρα ανακοινωνει οτι το γουρουνι δε δειχνει σημάδια μετατραυματικού στρες κλπ κλπ.

Από την άλλη και animal cruelty να μην ειναι, παραμένει μ@#$κια.

• Like
Reactions: Aslan and Estranged

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Υπαρχει καποιος λογος να μαθει ο συγκεκεριμενος σκυλακος να συμβιωνει με γουρουνακια?

• Like
Reactions: Aslan and epial

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Πρόχειρα βλέπω ότι το hogs gone wild είναι εκπομπή που δείχνει πώς σκοτώνουν τα feral hogs, πρακτική κοινή και νόμιμη εκεί που γυρίζεται καθότι καταστρέφουν καλλιέργειες, κάτι σαν την εξολόθρευση αρουραίων, και ακόμα και κυνηγοί αγριόχοιρων θεωρούν ότι οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται είναι απάνθρωπες χάριν του σόου.

"First, I hunt wild hogs. That said, I have never seen anything more disgusting than the snaring and torture of the so called "Alabama Slammer"... Consider me an ex viewer with a mission to create many more like me."

Επίσημο petition δε βρήκα η αλήθεια είναι, όχι πως το ψαξα πολύ.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Επίσημο petition δε βρήκα η αλήθεια είναι, όχι πως το ψαξα πολύ.
Να φτιάξουμε εμείς. Δεν είναι και τίποτα... :)

Όπως νιώθει ο καθένας καλύτερα... Άλλος βλέπει "κακοποίηση", άλλος όχι μα όλοι μιλάμε για τον Millan αυτή την στιγμή. Ακόμα και στο dogforum.gr στην μακρινή (για τις Η.Π.Α.) Ελλάδα.

• Like
Reactions: johnk

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Άλλος βλέπει "κακοποίηση", άλλος όχι μα όλοι μιλάμε για τον Millan αυτή την στιγμή. Ακόμα και στο dogforum.gr στην μακρινή (για τις Η.Π.Α.) Ελλάδα.
Ορθόν, δυστυχώς. Μάλλον επειδή οι πρακτικές του ακολουθούνται κι εδώ στο Ελλάντα.

Εντιτ: εξάλλου, να συμπληρώσω, όντως ήταν πταισματάκι το συγκεκριμένο. Το πόσο επικίνδυνος είναι (για μένα πάντα) φάνηκε ξεκάθαρα με την περίπτωση εκείνου του σκυλιού που τον δάγκωσε. Και πάνε χρόνια από αυτό και δεν τον πείραξε τόσο δα στην τηλεθέαση και στους ακολούθους των εκπαιδευτικών του γραμμών. Και δε μπόρεσε να τον ακουμπήσει κανείς νομικά από τους αντιθέτους με τις τακτικές του. Ίσως για αυτό να τρελάθηκαν όλοι τώρα, μπας και βρούνε κάπου να πατήσουν νομικά. Κατά πάσα πιθανότητα όμως θα τους πει πάλι Τσσςςςςς και θα βγει αλώβητος. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Last edited:

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Δεν θα σχολιάσω όλα τα υπόλοιπα, γενικώς τον τύπο εγώ δεν τον πάω και δεν θα τον ήθελα για εκπαιδευτή, μα θα ρωτήσω: υπήρχε κάποιο ψήγμα εκπαιδευτικής διαδικασίας στο να βάλει ένα σκύλο που νιώθει άβολα να τραβιέται από το έρμο το γουρουνάκι? Γιατί?

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Όταν εκπαιδεύεις τον σκύλο σου στο "Έλα" αρχίζεις με τον σκύλο δεμένο, προχωράς σε ιμάντα μακρύ, μετά μακρύτερο, μετά χωρίς δέσιμο και σε περιφραγμένο χώρο και τελικά, θα έρθει η στιγμή που θα έχεις τον σκύλο σου ελεύθερο, λυτό, σε μη περιφραγμένο χώρο... Εκεί μπορεί και να σου φύγει διότι ξαφνικά εμφανίστηκε μια γάτα ή πέρασε μια σκύλα με περίοδο ή απέναντι έβγαλαν να ψήσουν σουβλάκια, κλπ. Ατύχημα...

Σε αγώνες IPO έχω δει σκύλους να δαγκώνουν κριτές αντί του decoy, σε σεμινάριο Schutzhund (τότε που έτσι το έλεγαν) έχω δει τον τότε σκύλο της σημερινής Προέδρου του K.O.E. να φεύγει και να "καρφώνεται" σε άλλο σκύλο... Για να μη πω τι βλέπουν τα μάτια μου σε καθημερινή βάση σε δρόμους, πλατείες, παρκάκια... Ατυχήματα...

Για μένα αυτό δεν ήταν ατύχημα και μπορούσε να αποφευχθεί αφού γνώριζαν ότι το σκυλί επιτίθεται σε γουρουνάκια. Άρα έγινε εσκεμμένα για λόγους τηλεθέασης, άρα είναι animal cruelty.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Όταν εκπαιδεύεις τον σκύλο σου στο "Έλα" αρχίζεις με τον σκύλο δεμένο, προχωράς σε ιμάντα μακρύ, μετά μακρύτερο, μετά χωρίς δέσιμο και σε περιφραγμένο χώρο και τελικά, θα έρθει η στιγμή που θα έχεις τον σκύλο σου ελεύθερο, λυτό, σε μη περιφραγμένο χώρο... .
η τον εχεις λυτο και φτιαχνεις αλλα παγματα πριν το ελα

δεν μας λεει καπου ομως οτι δεν ενιωθε σιγουρος οτι το σκλι θα ειναιι οκ και δεν περιμενε αυτη τητν αντιδαση

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.571
5.993
Πειραιάς

κι εμενα εχουν δει διαφορα τα ματια μου, τι σχεση εχει ομως με αυτο που συζηταμε;

με αυτη τη λογικη σαν "ατυχημα" μπορεις να περιγραψεις το οτιδηποτε που δεν ειναι εσκεμμενο. δεν μπορεις. ουτε πρεπει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie