Τίποτα δεν κάνει και πάλι. Τουλάχιστον θα έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.
Χριστοφορε εξαιρετικό το βίντεο, αλλά τα σκυλιά αυτά είναι εργασιακά και έχουν να φυλαξουν εν κοπάδι... Αν μείνουν κλεισμένο σε μια αυλή, θα φυλαξουν μεν το σπίτι καθότι χώρος τους... Αλλά άλλο απομακρύνω ένα άλλο ζώο που απειλεί το κοπάδι, άλλο να απομακρύνεις άνθρωπο που έχει στην διάθεσή του ένα σωρό τρόπους να εξοντώσει τον εκάστοτε σκύλο.Ένα από τα πιο ωραία βίντεο για εμένα.
Αυτό είναι παιδιά!
Το ότι τα έχουμε εμείς μάτσα μούτσα είναι το πρόβλημα
Ναι για 2 μέρες ολόκληρες σερί να μείνουν τα σκυλιά μόνα τους,ξέρω τι εννοείς αλλά μην είμαστε και υπερβολικοί έτσι, πρώτον είναι σκυλιά δεν είναι άνθρωποι και το λέω πρώτος εγώ που όταν θα πεθάνει η μεγάλη μου θα κλαίω σαν να πέθανε άνθρωπος,δεύτερον μιλάμε για σπιτι με 2 μέτρα φράχτη με golden crest μπροστα, γκαζον, χώμα,μεγάλη βεράντα, ταίστρα και μεγάλα σπίτια,Εννοεις μονος του εντελως εκω δυο μερες σερι; Αν θες φυλακα ο οποιος ειναι πανευκολο και κανφθηνο πλεον να παει στα θυμαρακια οκ, αλλα θα σ ελεγα ξανασκεψου το.. δεν ακους τι γινεται πλεον;;;; Υπαρχουν κ παρα πολλα θεματα στο φορουμ με "ατυχηματα" σε αραιοκατοικημενες περιοχες και γενικα δεν μπορει να μη τα εχεις ακουσει.. τα λεω ολα αυτα γιατι λες οτι θες να το κανεις συνειδητοποιημενα και το ψαχνεις πριν την αποκτηση (πραγμα σπανιο). Στην εποχη μας δεν συνισταται θεωρω κατι τετοιο πια και ειδικα απο τις νεες γενιες.. δεν ειμαι σκαλωμενη οτι ο σκυλος πρεπει να ειναι μεσα στο σπιτι παντα αλλα να φευγεις και να μενει ετσι οχι...
Χριστοφορε εξαιρετικό το βίντεο, αλλά τα σκυλιά αυτά είναι εργασιακά και έχουν να φυλαξουν εν κοπάδι... Αν μείνουν κλεισμένο σε μια αυλή, θα φυλαξουν μεν το σπίτι καθότι χώρος τους... Αλλά άλλο απομακρύνω ένα άλλο ζώο που απειλεί το κοπάδι, άλλο να απομακρύνεις άνθρωπο που έχει στην διάθεσή του ένα σωρό τρόπους να εξοντώσει τον εκάστοτε σκύλο.
Ναι για 2 μέρες ολόκληρες σερί να μείνουν τα σκυλιά μόνα τους,ξέρω τι εννοείς αλλά μην είμαστε και υπερβολικοί έτσι, πρώτον είναι σκυλιά δεν είναι άνθρωποι και το λέω πρώτος εγώ που όταν θα πεθάνει η μεγάλη μου θα κλαίω σαν να πέθανε άνθρωπος,δεύτερον μιλάμε για σπιτι με 2 μέτρα φράχτη με golden crest μπροστα, γκαζον, χώμα,μεγάλη βεράντα, ταίστρα και μεγάλα σπίτια,Εννοεις μονος του εντελως εκω δυο μερες σερι; Αν θες φυλακα ο οποιος ειναι πανευκολο και κανφθηνο πλεον να παει στα θυμαρακια οκ, αλλα θα σ ελεγα ξανασκεψου το.. δεν ακους τι γινεται πλεον;;;; Υπαρχουν κ παρα πολλα θεματα στο φορουμ με "ατυχηματα" σε αραιοκατοικημενες περιοχες και γενικα δεν μπορει να μη τα εχεις ακουσει.. τα λεω ολα αυτα γιατι λες οτι θες να το κανεις συνειδητοποιημενα και το ψαχνεις πριν την αποκτηση (πραγμα σπανιο). Στην εποχη μας δεν συνισταται θεωρω κατι τετοιο πια και ειδικα απο τις νεες γενιες.. δεν ειμαι σκαλωμενη οτι ο σκυλος πρεπει να ειναι μεσα στο σπιτι παντα αλλα να φευγεις και να μενει ετσι οχι...
όχι παιδιά μένω κοντά στο Λαγονήσι, στην εξωτερικά της Αναβύσσου στην Αττική, δεν είναι τίγκα στους βλάχους κτλ, έχει ένα μόνο βοσκό που τον βλέπω και μιλάμε και περνάει από εκεί, χωρίς κανένα θέμα, οι πίσω απο μένα γείτονες ας πούμε καμιά 80-100 μέτρα έχουν 2 GS, έχω σκυλιά (μικρόσωμα βέβαια) από 5 χρονών , γνωρίζω κάποια πράγματα, αλλα και πάλι αντιλαμβάνομαι αυτά που δεν γνωρίζω για αυτό και μπήκα εδώ. οι 2 μέρες που θα λείπω το μήνα για κάποιο λόγο έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις, πραγματικά δεν είναι θέμα, από τη μία πλευρά έχω γείτονα που έχει 4-5 κυνηγόσκυλα . Τα σκυλιά θα είναι μια χαρά όταν θα λείπω , δεν είναι πρόβλημα η 1-2-3 μέρες το μήνα. Ωραία τι μου προτείνετε τότε για μεγάλο σκύλο, κάπως έτσι όπως σας είπα, τα Κεντρικής Ασίας(έχεις ένας keroglou sto FCB και είναι φοβερά),Cane Corso,μποσερόν ? Βέρνης?Ρε συ Χριστοφορε τι λες συνεχεια παρτο κ παρτο?
εχεις χειριστει ποτε σου Καυκασιο?
έχεις εστω δει απο κοντά!
Τι ανευθυνοτητα ειναι αυτη?
Ειπαμε να λεμε κ καμια μαλακια να περναει ευχαριστα η ωρα αλλα οχι κ ετσι ρε αδελφε!
Ακου να δεις φιλε θεματοθετη,επειδή ζω την ιδια κατασταση με σενα (απομακρυσμενα κλπ),θα στο πω ωμα,αμα εκει που εισαι ειναι τιγκα στους μπουρτζοβλαχους (χωρις παρεξηγηση απτους τιμημενους κ περήφανους βλαχους) 2 περιπτώσεις θαχεις,οι μισοί θα τον βλεπουν (οποιοδηποτε μεγαλοσωμο σκυλο) κ θα τον φοβουνται σαν τον διαολο τους,ας ειναι κ αρνί κ οι αλλοι μισοι (απο φοβο θες απο αμαθεια,κακια,ζήλεια?) στην πρωτη ευκαιρία θα στο φολιασουν!
Κ θα πάρει η μπαλα κ τα αλλα δυο
ειδικα αμα λειπεις κιολας οπως λες...
Δε μπορεις να χεις κ φυλακα (οπως το εννοεις) κ ναναι κ χαλαρος με τους 10-20 γνωστους σου (δεν ειναι κ λιγοι) δεν υπαρχει διακοπτης να γυρναει μια σε pet mode μια σε guard dog!
Θα το μπερδεψεις κ καποια στιγμη θα αποφασισει μόνος του αν αυτος που εχει μπροστά του ειναι φίλος ή εχθρός.
Απο κει κ περα τι εμπειρια έχεις να διαχειριστείς εναν τετοιο σκυλο?χωρις να εννοω οτι χρειαζεσαι μαστερ ή ειναι πυρηνική φυσικη,αλλα εν πάση περιπτώσει ΔΕΝ ειναι για ολους...αντιθέτως ειναι για πολυ λίγους κ με συγκεκριμενες προυποθεσεις (κ μεγαλα...φρυδια...)
Στην εφηβεία,προ ενηλικίωση,αμα αποφασισει να στην πεσει (για να σε δοκιμάσει,κ εσενα κ τα ορια του) τι θα κανεις?που θαναι 50 κιλα γομαρι?
Καπως ετσι ξεκινανε τα "ατυχήματα" κ "το κωλοσκυλο που δαγκωσε το χέρι που το ταιζει,το πηγα για ευθανασία (στην καλυτερη)"
Να μιλαγες για μια πιο "νορμαλ" φυλή με αλλες παραμετρους (δικες σου) να το συζηταγαμε αλλιως...αλλα εδω δεν βλεπω προσωπικα πρόσφορο εδαφος.
Θες την γνωμη μου?παρε ενα ροτ,ενα κανε κορσο,ενα ντομπερμαν,ειναι πολυ πιο ανθρωποκεντρικα σκυλια κ απτο καυκασιο σαφως πιο "εύκολα"...κ αμα φεύγεις (που ελπιζω ετσι ναναι δλδ ηδη,απλα το αναφερω κ αυτο) ναχεις εναν ανθρωπο (στην αναγκη επι πληρωμη) να πηγαινει να τους ριχνει καμια ματιά!
Έχεις ρωτήσει στον ΚΟΕ, ή στον όμιλο Bauceron?Βασικά καλό κοιτούσα και το bauceron , μου αρέσει πολυ αλλα δεν εχει εκτροφέα στην Ελλάδα ρε γμτ
το θέμα με τις φόλες και τα πειράγματα από έξω δεν υπάρχουν εδώ , όλοι εδώ έχουν σκυλιά, δεν έχει ακουστεί τίποτα , είμαι πάρα πολλά χρόνια εδώ και μόνο ένα περιστατικό είχε ακουστεί. μη λέω μεγάλα λόγια αλλά είμαστε εντάξει. εννοείται οτι τους πρώτους μήνες ακόμη και να λείπω θα είναι κάποιος εδώ, για την ασφάλεια και τον τριών σκυλιών,γιατί δεν θα ξέρω συμπεριφορές τους και κυριαρχία όταν θα λείπω. ναι σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο και ο χαρακτήρας της ράτσας, έχω διαβάσει παααρα πολυ τις τελευταίες εβδομάδες. και ειλικρινά, εάν έφευγα από καυκάσου ή τα άλλα που ανέφερα πάνω που θεωρούνται δύσκολα κτλ, θα πήγαινα μόνο σε Νέας Γης που τα λατρεύει και η κοπέλα μου που το πάμε για γάμο. (το ανέφερα για να μην πει κάποιος διάφορα). όσο για το χρόνο που θα μπορώ να αφιερώσω στα σκυλιά είναι αρχικά αρκετός και μετά ανάλογα το χαρακτήρα του σκυλιού που θα πάρω. π.χ. τα newfoundland , σίγουρα θα τα πηγαίνω παραλία που τρελαίνονται.Θα σου εξηγησω γιατι το οτι λειπεις 1-2-3 μερες για μενα πηρε "τρομακτικες διαστασεις" περαν των αυτοννοητων,ανθρωπινη επαφη κ επιβλεψη,φαι,νερο,φροντιδα κλπ κλπ,ειναι επισης θεμα οτι ενα κουτάβι (κυριαρχικης φυλης) που εχει ηδη στο dna του ναναι "τσιτα" ειναι εξαιρετικα "ευαίσθητο" τους πρωτους "τρυφερους" μηνες (υποθετω οτι να το αφησεις μονο του θα ισχυσει κανονικά,χωρις εξαιρεσεις απτο πρωτο διάστημα) οποτε πως ξερεις πχ οτι δεν θα στο ενοχλουν,παιρνανε διάφοροι μαλακες κ για πλακα το "αγριευουν",κωλοπαιδα που κοπανανε καγκελα κ πετανε πετρες κ διαφορα αλλα τετοια ωραια (ταχω δει να συμβαινουν ολα αυτα,δεν τα λεω ετσι)... γιατι προφανως ειναι σπουδαιο κατόρθωμα να πειραζεις ενα "αρκούδι"!
Κ δεν πιανω καν το θεμα φολα σε ολο αυτο..γιατι αμα ειναι να στην ρίξουν θα στην ριξουν κ καραουλι να κρατάς 24/7
Πρεπει να τα βαλεις κάτω (όχι μονο το εμφανισιακο) κ να δεις,καταρχας που κ ποσο μπορεις να ανταπεξελθεις εσυ στις αναγκες του κ που κ ποσο το σκυλι που θα διαλεξεις στα δικα σου θελω.
Μεχρις στιγμης το μονο δεδομενο ειναι το "μεγαλοσωμο αποτρεπτικο" συμφωνα με τα λεγόμενα σου,διάβασε για την καθε φυλή ξεχωριστα,κατεληξε σε ενα,επισκέψου εκτροφείς της φυλης που θα καταληξεις,συζητα μαζι τους (βαση λογικης θηλυκο θα σου προτεινουν) κ αρχισε να προετοιμαζεσαι ψυχολογικα κ οικονομικα..
Αν θες υπάρχουν εκτροφεις που δινουν κ ενηλικα ετοιμα εκπαιδευμενα σκυλια...ειναι κ αυτο μια περιπτωση αξιο εξερεύνησης
η αλήθεια είναι πως όχι, αλλά έχω ψάξει αρκετά στο internet.Έχεις ρωτήσει στον ΚΟΕ, ή στον όμιλο Bauceron?
Σε ευχαριστώ για την πλήρέστατη απάντησή σου , κοίτα με τα 2 αδεσποτάκια που έχω, κυκλοφορούν ελεύθερα σχεδόν πάντα σχεδόν παντού. Θέλω να είναι μεγάλο και ογκώδες , μόνο και μόνο για να είναι αποτρεπτικό απο κάποιους τίποτα άλλο, δε περιμένω από σκύλο να μου σώσει ούτε τη ζωή ούτε το σπίτι, εάν ήταν έτσι θα έπαιρνα 1 ζευγάρι GS εκπαιδευμένα στα 4 χιλιάρικα σύνολο. Ειλικρινά από αυτά που έχω διαβάσει μόνο τα ιταλικά μαστινο θεωρώ οτι ταιριάζουν πιο πολύ στα κριτήρια που έχω προαναφέρει, αλλά ζούν ελάχιστα. Τέλος πάντων μάλλον θα αφήσω την ευκαιρία για το κουτάβι καυκάσουΚαλησπέρα @degothia και καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Η δική μου επιφύλαξη δεν είναι τόσο το έξω, ούτε οι 2-3 μέρες το μήνα που θα λείπεις. Είναι στα χαρακτηριστικά που θές να έχεις ο σκύλος (1/4 φρουρός, 3/4 κοινωνικός και μάλιστα με 10-20 άτομα !!).
Αυτά τα χαρακτηριστικά του σκύλου έτσι όπως τα θέτεις και μάλιστα μέσα στα υπόλοιπα της ζωής σου και του σπιτιού σου, είναι επιεικώς εντελώς αντικρουόμενα. Ο σκύλος φύλακας (το φρουρός μου παραπέμπει στο Μπάκιγκχαμ που κάθονται εντελώς ακίνητοι !) είναι φύσει καχύποπτος με όλους πλην ιδιοκτήτη/οικογένειας, δεν γίνεται να είναι ταυτόχρονα και party animal. Ή θα έχεις σκύλο φύλακα, ή κοινωνικό και αγκαλίτσα.
Προσωπικά, αν και μου αρέσουν οι δυναμικές φυλές και είμαι φαν τους, δεν πιστεύω οτι στις σημερινές συνθήκες ο σκύλος λειτουργεί σαν φύλακας σε αστικό ή ημιαστικό περιβάλλον. Κατ' εμέ, η κυριότερη αν όχι η μόνη εργασία του σκύλου σήμερα είναι η συντροφιά και καμία άλλη. Εξαιρώ τα κυνηγετικά των κυνηγών και τα ποιμενικά των τσοπάνηδων. Οπότε το ερώτημα για μένα τίθεται ως εξής : Ποιά φυλή (ή ημίαιμο/αδέσποτο) μου αρέσει να μου κάνει καθημερινή παρέα για τα επόμενα 10-15 χρόνια ;
Οι φόλες (και όχι μόνο) πάντως είναι όντως μεγάλος κίνδυνος για ένα σκύλο που είναι έξω και δεν τις ρίχνουν μόνο οι επίδοξοι κλέφτες αλλά και ο φθονερός γείτονας.
Αν παρ' όλα αυτά επιμένεις να πάρεις σκύλο "φρουρό", θα σου πρότεινα να πάρεις ένα ζευγάρι (αρσενικό-θηλυκό). Πολλοί κλέφτες, αντί για φόλα ρίχνουν ένα πανί με αίμα περιόδου από θηλυκό σκύλο κι ο αρσενικός κολλάει εκεί και οι κλέφτες σου κάνουν μετακόμιση όλο το σπίτι. Το θηλυκό το ξεπερνάνε με άλλους τρόπους, και τα δύο μαζί δύσκολα.
Τώρα από φυλές, όποια σου αρέσει και σου κάνει κλικ. Καυκάσου, Κεντρικής Ασίας, Πρέσα και άλλες πιο εξωτικές (και ακριβές) φυλές (π.χ. τα μπόερ μπόελ που αρέσουν σε μένα) θεωρούνται πολύ καλοί φύλακες χώρου και δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να μείνουν μόνα τους για λίγο ή έξω. Κοινωνικά δεν είναι όμως, ούτε θα ψήνεις μπριζόλες κι αυτά θα κινούνται ελεύθερα στο χώρο για να τα χαϊδεύουν οι συνδαιτημόνες σου. Σουρεάλ σκηνή, τι σκέφτομαι και γελάω !!
Καλή τύχη !
ΦίλεΣε ευχαριστώ για την πλήρέστατη απάντησή σου , κοίτα με τα 2 αδεσποτάκια που έχω, κυκλοφορούν ελεύθερα σχεδόν πάντα σχεδόν παντού. Θέλω να είναι μεγάλο και ογκώδες , μόνο και μόνο για να είναι αποτρεπτικό απο κάποιους τίποτα άλλο, δε περιμένω από σκύλο να μου σώσει ούτε τη ζωή ούτε το σπίτι, εάν ήταν έτσι θα έπαιρνα 1 ζευγάρι GS εκπαιδευμένα στα 4 χιλιάρικα σύνολο. Ειλικρινά από αυτά που έχω διαβάσει μόνο τα ιταλικά μαστινο θεωρώ οτι ταιριάζουν πιο πολύ στα κριτήρια που έχω προαναφέρει, αλλά ζούν ελάχιστα. Τέλος πάντων μάλλον θα αφήσω την ευκαιρία για το κουτάβι καυκάσου
Αμα δεν έχεις ψάξει στα δύο σημαντικότερα, δεν έχεις ψάξει αρκετά.η αλήθεια είναι πως όχι, αλλά έχω ψάξει αρκετά στο internet.