Cane corso !!!

Nikolas1964

Member
20 Μαϊου 2009
11
0
Κερατεα, Αττικη
Μην βαρατε ολοι μαζι δεν ειμαι ο γιαγκουλας

Παιδια κατ' αρχην ευχαριστω και για το ενδιαφερον και για τισ συμβουλες.

Τωρα το θεμα της αποθηκης ειναι ενα πεντακαθαρο δωματιο βαμενο απολυμασμενο με ανοιγματα που βλεπει το κτημα και ειναι 10m2. Αποθηκη ειναι χαρακτηρισμενη απο εμενα αλλα καποιο διαστημα φιλοξενουσε 2 αλλωδαπους εργατες που δουλεθαν στο κτημα.

Αναγκαζομαι να το εχω κλειστο λογω του φοβου οσο ειναι μικρο μην του κανει ζημια καποιο αλλο ζωο οπως σκυλια, αλεπουδες, κουναβια, φιδια, κλπ.
Το κτημα ειναι εκτος πολης και το χειροτερο πριν μερικες μερες εχασα μια απο τις γατες με υπολοιμα μονο την ουρα και κοντευω να σκασω.
Ειναι περιφραγμενο με συρματοπλεγμα το μισο και το υπολοιπο με μαντρα. Ειναι 6 στρεματα και παρηγκειλα εξτρα 250 μετρα συρματοπλεγμα να το βαλω δυπλο για ενισχυση του παλιου.

Αρα κατ αρχην πρεπει να το προστατεψω οταν δεν ειμαι εκει γιατι δεν υπαρχουν παιδια και οικογενεια ουτε στο σπιτι.
Τα πρωινα πριν φυγω για δουλεια και τα απογευματα που θα γυριζω θα ασχολουμε συνεχεια, οπως και τα σαββατοκυριακα και οτι αλλο χρονο εχω.
Στο κτημα υπαρχει καθε μερα για καποιες ωρες ανθρωπος (2 ανθρωποι) που ασχολουνται και ειναι εμπιστοσυνης και θα το βγαζουν εξω υπο την επιβλεψη τους οπως και για να τους μαθει.

Εγω λογω δουλειας χρειαζεται να λειπω ποτε ποτε και στο εξωτερικο οποτε θα πρεπει να εξοικοιωθει και με αλλους για να το ταιζουν αργοτερα και να το προσεχουν οταν λειπω.

Ο λογος που δεν ειχα παρει σκυλο μεχρι τωρα ειναι γιατι εμενα σε περιοχες της Αθηνας παντα σε διαμερισμα και δεν πιστευω οτι αυτα τα σκυλια ειναι για να ζουν σε διαμερισματα και μπαλκονια οπως εχω δει τα περισοτερα και τα βγαζουν μονο για κατουρημα.

Το διαστημα που θα ειναι κλειστο στην αποθηκη ισως ειναι και λιγοτερο μεχρι 3-4 μηνων, ετσι ωστε να μην κυνδυνευει απο αλλα ζωα της υπεθρου και ειδικα το βραδυ και για εναν ακομη λογο, αυτον της κλοπης.

Αισθανομαι οτι απολογουμε για κατι αλλα δεν πειραζει αυτο που τηελω να πω ειναι οτι εχω ιδιαιτερη ευαισθησια με τα ζωα γενικοτερα και δεν νομιζω οτι θα χρειαζομουνα περισοτερα μαθηματα ευαισθησιας.

Αυτο που χρειαζομαι απο αλλους που εχουν εμπειρια απο την ρατσα και οχι γενικα απο σκυλους (γιατι εχω και εγω μεγαλωσει με σκυλια και αλλα ζωα αλλα σε ηλικια που ημουν παιδι η νεος οποτε οχι ο κυριος υπευθηνος για ολα), ειναι σχετικα με τη εκπαιδευση, διατροφη, υγεια, προστασια, τι να αποφυγω και σε τι να δωσω εμφαση. αλλωστε οπως πολυ σωστα ετεθη απο καποιον στο φορουμ καθε ενας ειναι διαφορετικος ανθρωπος και ο σκυλος επισης.

Νικος

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Σε μερικες μερες θα παρω σπιτι μου την μικρη Linda, 2 μηνων C.C. θυληκια.
πως και κατεληξες σε CC? απο που αν επιτρεπεται! για τα υπολοιπα στα εξηγησαν οι προηγουμενοι αρκετα καλα

Nikolas1964

Member
20 Μαϊου 2009
11
0
Κερατεα, Αττικη
εκπαιδευση Λιντας

Το κουταβι θα το κοινωνικοποιησω αρκετα εγω και βασικα πραγματα ως εκπεδευση μεχρι τον 6 μηνα.
Μετα θα παει για εκπαιδευση σε ειδικευμενο εκπαιδευτη.

Πριν παρω αυτην την αποφαση εχω ψαχτει περιπου δυο χρονια με επαφες και διαβασμα.
Αρχικα σκοπευα να παρω ενα Bullmastiff, τελικα βλεποντας αυτα τα σκυλια εκει που τα εχουν και αναπαραγουν, βιωνοντας το αρσενικο φιλου που ειναι τωρα 18 μηνων απο κουταβι κατεληξα στο κανε.

Εχω κανει την προεργασια μου με τους εκτροφεις επισκεπτομενος και συζητωντας για μηνες, παρακολουθουσα το σκυλι του φιλου, μιλουσα με κτηνιατρους μεχρι να επιλεξω και αυτον που θα πηγαινω και σιγουρα αν χρειαστει να κανω καποιες αλλαγες η προσαρμογες θα τισ κανω.

Αλλωστε δεν υπαρχει και αλλος λογος που μπηκα και ζητησα γνωμες στο φορουμ, ουτε εχω και τον πολιτιμο χρονο απλα για chatting.

Νικος

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
αν εχεις χρονο μονο για τσατ δεν εχεις χρονο για σκυλο , μαλλον τα παραλες

κοινωνικοποιηση δεν σημαινει μονο να γνωριζει αλλους σκυλους και ανθρωπους , ειναι και να σε βλεπει και να μαθαινει απο εσενα την γλωσσα του σωματος σου τις εκφρασεις κλπ και αυτα απο την αποθηκη δεν γινονται

τον σκυλο δεν θα τον πας για εκπαιδευση , θα πας εσυ για εκπαιδευση για να σε μαθει ο εκπαιδευτης να επικοινωνεις με τον σκυλο αλλιως ... ειναι και κανε κορσο ο σκυλος ισως θα επρεπε να παρεις και τους ανθρωπους που θα τον κοιτουν μαζι σου στην εκπαιδευση γιατι δεν θα πανε καλα τα πραγματα

και εγω για μπουλμαστιφ ελεγα πριν καταληξω στην φυλη αν και στον σκυλο δεν προλαβα να καταληξω

τι δεν σου αρεσε στο μπουλμαστιφ και τι σου αρεσε στα κανε ;

Last edited:

Nikolas1964

Member
20 Μαϊου 2009
11
0
Κερατεα, Αττικη
Κατι τελευταιο που θα ηθελα να πω ειναι οτι τα ζωα και ειδικοτερα τα σκυλια, δεν τα βλεπω οπως οι περισσοτεροι σαν PETS στα δωματια σπιτιων και στα μπαλκονια γιαυτο δεν ζητησα καποιο αλλο σκυλι και ζητησα αυτο κατ αρχας και κατα δευτερον τωρα που μπορω να εχω ενα κτημα για να αλλωνιζει.

Ο φυσικος του χωρος ειναι η φυση και οχι τα ντουβαρια αφου μεγαλωσει και ειναι ασφαλες βεβαια.

Επισης το σκυλι δεν το θελω απλα για φυλακα η για show off οπως πολλοι, αλλα σαν τον καλυτερο μου φιλο δινωντας του ευκαιρια να αναδειξη την προςωπικοτητα του εχοντας μεταξυ μας αμοιβαια κατανοηση αλλα με εμενα σαν αμεσο υπευθηνο για την υγεια και ασφαλεια του εχοντας τον τελευταιο λογο.

Αλλωστε ενα απο τα κυριοτερα κριτηρια μου σε συζητησεις με εκτροφεις και εκπαιδευτες εδω και στο εξωτερικο ηταν οτι δεν ηθελα ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ με την κυριολεξια του ορου (γαβ στην μαντρα σε οποιον περναει απεξω απλα).

Ελπιζω να εγινα κατανοητος

Νικος

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Από την στιγμή που δεν θες να είναι μέσα στο σπίτι, αν ήμουν στην θέση σου πάντως και είχα τόσο χώρο, θα έφτιαχνα εκεί που σκοπεύω να έχω το σπιτάκι του αργότερα έναν περιφραγμένο, ασφαλές χώρο στον οποίο θα είχα το κουτάβι,κι αργότερα θα μπορούσα και να τον κλείσω αν για κάποιο λόγο δεν μπορεί κάποιες ώρες να περιφέρεται ελεύθερα...
Να σκεφτείς ότι το υπόγειο και η έλλειψη του φωτός, ο ήλιος που μπαίνει από παράθυρα δεν αρκεί μπορούν να του δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία του και στην ανάπτυξή του...
Απο κει και πέρα τι θες να μάθεις από εμάς;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ο φυσικος του χωρος ειναι η φυση και οχι τα ντουβαρια αφου μεγαλωσει και ειναι ασφαλες βεβαια.
Αυτό χωράει μεγάλη συζήτηση...
Η οποία συζήτηση βέβαια έχει ξαναγίνει σε πολλά thread, αν έχεις όρεξημπορείς να ρίξεις μια ματιά!

Nikolas1964

Member
20 Μαϊου 2009
11
0
Κερατεα, Αττικη
Νικο συνονοματε γεια και παλι

Τωρα που σου γραφω ειμαι στην δουλεια μου και αυτο εννοω χρονο για chatting εν μεσω εργασιας. Και αυτο επειδη δεν θελω οταν γυριζω σπιτι να ασχολουμε με computer k' TV, αλλα με ποιο χρησιμα πραγματα οπως η σκυλιτσα μου.

Η επαιδευση θα γινει μαζι με εμενα οπως και με τον φιλο και το σκυλι του οπως ανεφερα πριν.

Τωρα για το Bullmastiff, δεν το απεριψα για το κανε, απλα, προσπαθησα να μπω στη σειρα για κουταβι μεσω φιλλων στην Πορτογαλια γατι στην Ελλαδα δεν ευρισκα ακρη απο Λαρισα μερια, και απο Αγγλια η' θα επρεπε να πηγαινοερχομαι για να γνωρισω τους Breeders και να επιλεξω εγω το κουταβι, και δεν μπορεσα.
Ειχα δει και συζητησει για τα κανε, το ειχαι και ο φιλος και το ειδα, και τελικα ειναι πολυ κοντα σε χαρακτηριστικα και ιδιοσυγρασια.

χαιρετισμους

Νικος

Nikolas1964

Member
20 Μαϊου 2009
11
0
Κερατεα, Αττικη
Φοιβο γεια σου και εσενα.

Η αποθηκη δεν ειναι υπογειο, ειναι ισογειο πολυ καλο κτισμα με ανοιγματα μεχρι χαμηλα στο μισο μετρο και θεα εξω. εχει φως ολη μερα με ανατολη και δυση απο αριστερα προσ τα δεξια οπως και το σπιτι.

Στην ουσια μου λες αυτο που εχω κανει απλα δεν εχεις την εικονα οπως εγω.

Το σκυλι μετα τον τριτο μηνα τα πρωινα θα ειναι ελευθερο στο κτημα με ανοιχτη την αποθηκη-χωρο του για να αραξει-φαει-κρυφτει οποτε θελει, και το βραδυ θα κλεινεται για υπνο.
Μετα το περας της εκπεδευσης, το σκυλι θα ειναι μονιμα ελευθερο στο κτημα και το σπιτι του παντα ανοικτο η αποθηκη.

χαιρετισμους

Νικος

Nikolas1964

Member
20 Μαϊου 2009
11
0
Κερατεα, Αττικη
Αγαπητε φιλε σερ ερλικ

μεσα στο σπιτι θα ειναι σε ενα κλουβι χωρις να μπορει να δει τιποτε αλλο απο ντουβαρια εν συγκρισει με την θεα απο την αποθηκη και το μεγαλο διαμορφωμενο χωρο.
Επισης δεν θα μπορει να μπει κανεις μεσα και να ασχοληθει μαζι του οπως ο ανθρωπος που εχω στο κτημα γιατι στο σπιτι μπαινω μονο εγω, ενω στην αποθηκη μπορει.

Για να καταληξω για σημερα θελω να πω κατι που ξεχασα, οτι επελξα την ανοιξιατικη γεννα επιτηδες και οχι την χειμερινη για τους λογους της μεγαλυτερης μερας που βολευει και εμενα να ασχοληθω περισσοτερο με το σκυλι μετα την δουλεια και για το ιδιο απο θεμα θερμοκρασιας και συνθηκων γενικα, και οχι λογω χειμωνα να το φυλακιζω συνεχεια μεσα στο σπιτι-ντουβαρια. ξερω το μεγαλυτερο ρισκο για την σκνιπα αλλα θα το αντμετοπισω και αυτο.

κλεινοντας για σημερα θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους για οτι ειχαν να μου πουν μεχρι τωρα και θα χαρω να ακουσω και αλλα. Ολα μου ειναι χρησιμα και ας μην απολυτα εμφανες, εγω τα λαμβανω υπ' οψιν μου και σας ευχαριστω και εισται παντα ευπροσδεκτοι.

καλο απογευμα

Νικος

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Αγαπητε φιλε σερ ερλικ

μεσα στο σπιτι θα ειναι σε ενα κλουβι χωρις να μπορει να δει τιποτε αλλο απο ντουβαρια εν συγκρισει με την θεα απο την αποθηκη και το μεγαλο διαμορφωμενο χωρο.
Επισης δεν θα μπορει να μπει κανεις μεσα και να ασχοληθει μαζι του οπως ο ανθρωπος που εχω στο κτημα γιατι στο σπιτι μπαινω μονο εγω, ενω στην αποθηκη μπορει.

Για να καταληξω για σημερα θελω να πω κατι που ξεχασα, οτι επελξα την ανοιξιατικη γεννα επιτηδες και οχι την χειμερινη για τους λογους της μεγαλυτερης μερας που βολευει και εμενα να ασχοληθω περισσοτερο με το σκυλι μετα την δουλεια και για το ιδιο απο θεμα θερμοκρασιας και συνθηκων γενικα, και οχι λογω χειμωνα να το φυλακιζω συνεχεια μεσα στο σπιτι-ντουβαρια. ξερω το μεγαλυτερο ρισκο για την σκνιπα αλλα θα το αντμετοπισω και αυτο.

κλεινοντας για σημερα θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους για οτι ειχαν να μου πουν μεχρι τωρα και θα χαρω να ακουσω και αλλα. Ολα μου ειναι χρησιμα και ας μην απολυτα εμφανες, εγω τα λαμβανω υπ' οψιν μου και σας ευχαριστω και εισται παντα ευπροσδεκτοι.

καλο απογευμα

Νικος
για το βραδυ ελεγα εγω! αντι το ζωντανο να ειναι στην αποθηκη να ηταν μαζι σου.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
λοιπον, εγω δεν εχω να πω πολλα πανω σε αυτο το θεμα, παρα μονον πως η αποψη μου ειναι οτι αυτες οι συνθηκες διαβιωσης στους πρωτους του μηνες, θα του κανουν μεγαλο κακο στην προσωπικοτητα κι αυτο ειναι σιγουρο οσο κι ο θανατος! (αποψη μου ,επαναλαμβανω)
και στο λεω εγω, που δεν επιθυμω τα σκυλια να ζουν μεσα στο σπιτι, τα εχω στον κηπο ;)
ακομη και την καυκασινα μου ομως, τουλαχιστον για τον πρωτο της χρονο, -εναμισυ χρονο περιπου-, την ειχα μεσα στο σπιτι.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Φίλε Νίκο,

αφού σε καλωσορίσω κι εγώ με την σειρά μου, θα ήθελα να σου υπενθυμήσω πως μέτα τον 3ο μήνα υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία θα έχει χαθεί οριστικά κι αμετάκλητα το τραίνο!

Δηλαδή κι εγώ, όπως και η galazio, δεν θα εστιάσω τόσο στην σποθήκη αυτή καθ' αυτή, όσο στην "επαφή" (το βάζω σε εισαγωγικά διότι δεν αναφέρομαι μόνο στην επαφή με εσένα) η οποία είναι σημαντική σε αυτό το πρώτο διάστημα της ζωής του σκύλου.

Nikolas1964

Member
20 Μαϊου 2009
11
0
Κερατεα, Αττικη
Νικος σκεψεις

Παιδια γεια σε ολους

ολα τα σχολια σας ειναι κατανοητα και με εχουν προβληματισει τουλαχιστον για τους πρωτους 3-4 μηνες.
Θα το ξαναδω το θεμα και αναλογα το πως παει θα προχωρησω.

Νικος

Nikolas1964

Member
20 Μαϊου 2009
11
0
Κερατεα, Αττικη
Σχολια-ερωτηση για Bullmastiff

Solco 99 καλημερα

Οσον αφορα το ενδιαφερον σου για Bullmastiff, και την ερωτηση σου σχετικα απλα ειπα:

"Τωρα για το Bullmastiff, δεν το απεριψα για το κανε, απλα, προσπαθησα να μπω στη σειρα για κουταβι μεσω φιλλων στην Πορτογαλια γιατι στην Ελλαδα δεν ευρισκα ακρη απο Λαρισα μερια, και απο Αγγλια η' θα επρεπε να πηγαινοερχομαι για να γνωρισω τους Breeders και να επιλεξω εγω το κουταβι, και δεν μπορεσα.
Ειχα δει και συζητησει για τα κανε, το ειχε και ο φιλος και το ειδα, και τελικα ειναι πολυ κοντα σε χαρακτηριστικα και ιδιοσυγρασια."

Θεωρω οτι ειναι απιθανη ρατσα.

Νικος

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
ξεχασα να σου πω οτι το κανε κορσο θελουμε να ειναι σωστα κοινωνικοποιημενο γιατι ο πραγματικος του χαρακτηρας δεν ειναι επιθετικος ουτε φοβικος αλλα ψυχραιμος και σταθερος , ο κανε κορσο ειναι ειναι ενας καχυποπτος αλλα ισορροπημενος σκυλος

αν ο σκυλος δεν κοινωνικοποιηθει σωστα απο μικρος θα γινει οπως σου ειπαν και πριν ή φοβικος ή θρασσυς . Για αυτο να φροντισεις αφου επελεξες κανε κορσο να εχεις κανε κορσο

αν θες πες απο που τον πηρες ή στειλε μου το σε πμ

Nikolas1964

Member
20 Μαϊου 2009
11
0
Κερατεα, Αττικη
Niko καλημερα

Νικο συνονοματε γεια και παλι.

Κατανοητες ολες οι τοποθετησεις και ειμαι σε πληρη συμφωνια.

Το κουταβι το περνω απο γεννα στην Ελλαδα απο εκτροφεις της ρατσας.

Για περισσοτερες πληροφοριες για αυτους πρεπει να τους ρωτησω πρωτα.

Αν ενδιαφερεσαι περεταιρω πες μου και θα ρωτησω.

Νικος

scirocco

Member
9 Σεπτεμβρίου 2010
11
0
Γεια σου Νίκο!!!
Τι κάνει ο σκύλος σου?
Ενδιαφέρομαι για τα κανε κορσο.
Θα μπορουσες να μου πεις απο που το πήρες και αν γνωρίζεις που εχουν στην Ελλάδα?
Ακουσα στην Λάρισα εχουν εκτροφεια κανε κορσο.(?)

Nikolas1964

Member
20 Μαϊου 2009
11
0
Κερατεα, Αττικη
Geia kai pali Nikola
Εγω το σκυλι το πηρα απο εκτροφειο στο Πικερμι (Veteran training and breeder of Cane Corso), εκτροφειο του Αγγελου Χατζακη και Γιαννη Κσονα.
Ειναι πολυ καλλοι και συνεπεις σε αυτο που κανουν. Μπορεις να μπεις και στο site τους, www.canecorso.gr

Η δικια μου η Bella, ειναι τωρα 17 μηνων, πολυ καλη, κοινωνικη, χωρις προβληματα ειτε υγειας ειτε συμπεριφορας και γενικα ειμαι αρκετα εθχαριστημενος απο αυτο που εχουμε κατορθωσει μεχρι τωρα. Βεβαια βλεπω και του φιλου μου το αρσενικο που ειναι λιγοτερο κοινωνικοποιημενο και 3 ετων να βγαζει εντονες συμπεριφορες με διαφορους επισκεπτες και ανγκαζεται να το εχει δεμενο, κατι που δεν θα ηθελα εγω για δικο μου σκυλι.

Xαιρετισμους
Νικος

Επισης μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την δικια μου σκυλιτσα την Bella που ειναι τωρα 17 μηνων πολυ κοινωνικη και υπακουη, πανεξυπνη σαν θυληκια και σιγα σιγα γινεται και καλος φυλακας.
Σε αντιθεση με το αρσενικο του φιλου μου που δεν κοινωνικοποιηθηκε αρκετα, ειναι 3 ετων και αναγκαζεται να το δενει οταν εχει επισκεπσεις, πραγμα που εγω δεν το θελω ετσι.

χαιρετισμους
Νικος