cane corso h american bulldog (scott type)

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
τελικα εχω καταληξει αναμεσα σε αυτα τα 2

ποιο απο αυτα ειναι λιγο ξεροκεφαλο και επιθετικο ?

μπορουν να ζησουν και τα 2 εξω απο το σπιτι ?

αν εχετε κανα αλλο μολοσοειδες σε αυτα τα κιλα πεστε το (αν και θα το εχω αποριψει για καποιο λογο).

S

SwkDoG

Guest
Καλωσόρισες sir-elric και φουριόζος!... :D

Θες να είναι λίγο ξεροκέφαλο και επιθετικό ή πολύ?!...
Η όμαδα σκύλων που κοιτάς πάντως είναι και από τα δύο,το ποσοστό διαφέρει.

Όλα τα σκυλιά (τα περισσότερα έστω) μπορούν.
Βέβαια είτε μέσα είτε έξω πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες προϋποθέσεις.

αν εχετε κανα αλλο μολοσοειδες σε αυτα τα κιλα πεστε το (αν και θα το εχω αποριψει για καποιο λογο).
Έτσι όπως το λες για τα κιλά μου έρχετε να σε ρωτήσω αν το θες για φούρνο ή για σούβλα?!!... :p

Υπάρχουν πολλά πάντως και είμαι σίγουρος κάποια δεν τα έχεις απορίψει απλά γιατί δεν θα τα έχεις ακούσει.
Μερικά παραδείγματα :

Alapaha Blue blood Bulldogue

Boerboel

Bulldogue Campeiro

Ca de Bou

Catahoula Bulldogue

Dorset Bulldogue

etc...

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Quote:

swkdog αυτο εχεις να πεις πανω σε αυτη την ερωτηση? και κατα τα αλλα απαντας μια χαρα χαλαρα και στα υπολοιπα :?: :shock: :shock: :shock:

S

SwkDoG

Guest
:lol: ...Ε,μα όλα θα κρυθούν και από τις απαντήσεις του sir-elric βρε boxer...

Πρώτη του δημοσίευση είναι μην την παρεξηγήσουμε αμέσως.Ας αφήσουμε να μας εξηγήσει με περισσότερα λόγια τι ακριβώς ζητά και βλέπουμε...

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
αμεσως και οι δυο τον βρηκατε τον κυνομαχο.... :D
του παιδιου του αρεσουν τα μολοσσοειδη...τι να κανουμε.....

και μετα τις ρατσες του admin....(ποσο καιρο ειχα να διαβασω για molosserdogs.....)

να ρωτησω εαν του αρεσουν και τα μαστιφοειδη...?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
SwkDoG said:
Καλωσόρισες sir-elric και φουριόζος!... :D

το λιγοτερο δυνατο, το ξερω οτι παω για dominant σκυλο.

SwkDoG said:
Όλα τα σκυλιά (τα περισσότερα έστω) μπορούν.
Βέβαια είτε μέσα είτε έξω πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες προϋποθέσεις.
ναι αλλα για τα κανε εχω διαβασει οτι δεν την πολυ παλευουν το καλοκαιρι και στο πολυ κρυο και δεν ξερω γιατι βαθμους μιλαμε. Δεν εννοω για χιονια η για καυσωνες αλλα για τις τυπικες ελληνικες θερμοκρασιες χειμωνα και καλοκαιρι

SwkDoG said:
Έτσι όπως το λες για τα κιλά μου έρχετε να σε ρωτήσω αν το θες για φούρνο ή για σούβλα?!!... :p
Στην γαστρα με πατατες :lol: εννωουσα οτι δεν θελω κατι στα κιλα του δανεζικου ή του νεαπολιτικου

SwkDoG said:
Alapaha Blue blood Bulldogue
το εψαξα γιατι μ'αρεσε και η περιγραφη του και η εμφανιση του αλλα ειναι δυσκολο να βρεις σωστο εκτροφειο ακομα και στην αμερικη

SwkDoG said:
μ'αρεσε αν και μου επεφτε βαρυ μεχρι που διαβασα οτι στην αρχη της γενεολογιας ( η διεθνη ομοσπονδια τους εχει τα στοιχεια αλλα δεν τα δημοσιευη) του το εχουν μπλεξει με πιτ μπουλ συν κατι επιθεσεις που διαβασα και το απεκλεισα

SwkDoG said:
Bulldogue Campeiro

Ca de Bou
το πρωτο μου κανει για πολυ αγριο, το δευτερο φοβαμαι οτι εχει πολυ αιμα απο πιτ μπουλ μεσα του

SwkDoG said:
Catahoula Bulldogue
και αυτο μου ειχε αρεσει αλλα επισης πολυ δυσκολα να βρεις εκτροφειο της προκοπης

SwkDoG said:
Dorset Bulldogue
πολυ κοντο και bully

για να μην πεσετε να με φατε δεν εχω κατι με τα πιτ μπουλ ξερω οτι αν ανατραφουν σωστα γινονται μια χαρα σκυλια, απλα φοβαμαι ολα αυτα τα προγραμματα που εχουν ριξει μεσα αιμα απο πιτ μπουλ.

επεισης μ'αρεσε το ντογκο και το περο ντε πρεσα αλλα μου βγαζουν κατι σε πολυ δυσκολο σκυλο, το αλανο αποκλειστηκε γιατι ουτε αυτοι ξερουν τι εχουν βαλει εκει μεσα.

αυτα τωρα μπορειτε να με φατε

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
oscar said:
αμεσως και οι δυο τον βρηκατε τον κυνομαχο.... :D
του παιδιου του αρεσουν τα μολοσσοειδη...τι να κανουμε.....

και μετα τις ρατσες του admin....(ποσο καιρο ειχα να διαβασω για molosserdogs.....)

να ρωτησω εαν του αρεσουν και τα μαστιφοειδη...?
δεν μ'αρεσουν οι κυνομαχιες (για να ειμαι ειλικρινως τους μισω αυτους που βαζουν τα σκυλια τους να τσακανωνται) απλα μ'αρεσουν τα μολοσσοειδη αλλα και τα μαστιφοειδη.

S

SwkDoG

Guest
Δε πρόκειτε να σε φάει κανείς εδώ μέσα (δε μπορεί κιόλας... :D ) οπότε μην ανησυχείς για αυτό...
Ούτε μίλησε κανείς για "κυνομάχους" (αμέσως ο oscar!... :p ).

Χαίρομαι που έκανες τον κόπο να ψάξεις και λίγο παραπάνω και να διαβάσεις κάποια πράγματα και για λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό φυλές.

Η "ξεροκεφαλιά" είναι χαρακτηριστικό της ομάδας (από το Μπόξερ εώς το Μπόερμποελ) αλλά επιθετικά δεν θα τα χαρακτήριζα εύκολα.
Κυριαρχικά πάλι,είναι αρκετά.
Αυτά τα χαρακτηριστικά τους είναι και μέρος της "γοητείας" τους αλλά και μεγάλο πρόβλημα,ιδιαίτερα για έναν άπειρο ιδιοκτήτη.
Για αυτό για να σε καθοδηγήσουμε πιο έγκυρα πες μας και λίγα πράγματα για εσένα και την σχέση σου με τα σκυλιά.

Τώρα όσον αφορά τη ζέστη και το κρύο,με το κρύο της Αττικής π.χ. καμία από τις 2 φυλές που κατέληξες δεν θα έχει πρόβλημα.Με την ζέστη τώρα όλα τα μολοσσοειδή έχουν πρόβλημα αλλά αν είμαστε προσεκτικοί εκείνη την εποχή,περιορίζετε στο ελάχιστο.

Βέβαια καλό θα ήταν να μας πείς τους λόγους που σε έκαναν να στραφείς σε αυτές τις φυλές,τι είναι αυτό που ζητάς από τον μελλοντικό σου σύντροφο καθώς και τι μπορείς να του προσφέρεις.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
το λιγοτερο δυνατο, το ξερω οτι παω για dominant σκυλο.
ετσι που ειπες αρχικα
εμενα μου εδωσες την εντυπωση οτι θες να διαλεξεις το περισσοτερο επιθετικο και ξεροκεφαλο :?

τελοσπαντων, το ξεκαθαρισες τωρα.

oscar κανεις δεν ειπε οτι ειναι κυνομαχος απο μια φραση που ειπε. αλλα με τετοια ερωτηση φατσα-καρτα μου θυμισε ολους αυτους τους κακομοιρηδες που πιστευουν οτι με το να εχουν σκυλια δηθεν "μαγκικα" οτι ειναι μαγκες και οι ιδιοι.............. :? :? :? και μονο μαγκες δεν ειναι τελικα!!!!

sir-elric και εγω θα ηθελα να μας πεις πώς κατεληξες σε αυτες τις φυλες. μηπως επειδη ειναι "ρωμαλεα, μυωδη και δυνατα" ? LOL πλακα κανω. τοβαλα σε εισαγωγικα επειδη ειναι λογια που εχω δει και εχω ακουσει απο πολλους πιτ μπουλαδες, οι οποιοι ταυτοχρονα πιστευουν οτι σκυλος θεωρειται μονο το πιτ μπουλ, ενα βημα παρακατω πιστευουν οτι ειναι τα συγγενικα με πιτ μπουλ σκυλια, και οοοοοοοοολες οι υπολοιπες φυλες για αυτους θεωρουνται ισαξια με γατες, ψαρια, ταβλι, κ.ά.
θα εχει ενδιαφερον να μας πεις εσυ με τι κριτηρια διαλεγεις..

α!!! επισης, θα ηθελα να μου πεις τι εμπειρια εχεις απο σκυλια. οχι σε στυλ... μεγαλωσα κοντα σε σκυλια κλπ... ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ εννοω! :wink: καταλαβαινεις ελπιζω οτι οι "δυσκολες" φυλες δεν ειναι για τον καθενα, και σιγουρα οχι για απειρους νεους ιδιοκτητες σκυλων.

για να μην πεσετε να με φατε δεν εχω κατι με τα πιτ μπουλ ξερω οτι αν ανατραφουν σωστα γινονται μια χαρα σκυλια, απλα φοβαμαι ολα αυτα τα προγραμματα που εχουν ριξει μεσα αιμα απο πιτ μπουλ.
μια χαρα ειναι. οι ιδιοκτητες τους ειναι @$#%$%&!$. οκ, υπαρχουν και εξαιρεσεις παντα!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
εχουμε και λεμε

τι ξερω απο σκυλια

πολλα και τπτ, πριν αρχισω να το ψαχνω νομιζα οτι κατι ηξερα στην συνεχεια καταλαβα οτι δεν ξερω τπτ. επειδη εχω μεγαλωση στην εξοχη παντα ειχαμε σκυλο (ημιαιμα παντα) . ο ενας αποφασισε να γινει τσοπανοσκυλο (οπως το λεω) που ηταν ο καλητερος που ειχαμε, ηταν μια περιεργη μιξη καφετι μπουλντοκ με λαμπραντορ, ο αλλος που ειναι και αυτος που εχουμε μεχρι και τωρα (εχει σπασει καθε ρεκορ ειναι πανω απο 12 χρονων και βασταει) τον πηραμε μεγαλο με τις παραξενιες του ( δεν θελει να εισαι ο κοντα οταν τρωει) αλλα καταλλα ενα ησυχο και αυτονομο κολει-λαμπραντορ (καπως μου καθονται συνεχεια). ο ενλογω κυριος το πασχα (εχει κροτοφοβια) αποφασισε να φυγει και να παει βολτα μετα απο κανα μηνα ομως τον βρηκα καμια 40ρια χλμ απο το σπιτι μου. το θεμα ειναι οτι μεσα στον μηνα απεκτησα ενα αλλο ημιαιμο λυκακι βελγικο με καποιο τσοπανονοσκυλο μεγαλο (απο αυτα που βλεπω) ο κυριος αυτος εχει φτασει αισιος τους 6 μηνες και ειναι ενας κουκλος. Λογω του κυριου αυτου αρχισα να ψαχνομαι για το τι γινεται με τα σκυλια και της εκπαιδευσεις και ηδη προσπαθω να του μαθω τα βασικα ( το κατσε το εμαθε ευκολα, τωρα παμε για το κατω-ξαπλωσε, ). ετσι οπως το εψαχνα για αυτον τον κυριο αρχισα και κοιταζα για ρατσες που να ειναι καλοι φυλακες μιας και ο μεγαλος καποια στιγμη θα μας αφησει η εγω θα μετακομισω σε δικο μου σπιτι (μακαρι να συμβει το δευτερο πρωτα)

γερμ.ποιμενικοι, ροτβαιλερ, αποκλειστηκαν λογω εμφανισης. παντα μ'αρεσαν τα μολοσοειδη και τα μαστιφοειδη αλλα τα δανεζικα ειναι πολυ μεγαλα και μαστιφ που ηξερα το ηδιο.

οποτε ηθελα καποιο ποιο μαζεμενο σκυλο τετοιας εμφανιση. λογω οτι στην δουλεια τον τελευταιο καιρο ξυνομαι και εχω προσβαση στο ιντερνετ αρχισα να το ψαχνω για να περασει η ωρα. δοξα τον θεω αμα γνωριζεις την αγγλικη οι πηγες ειναι ατελειωτες και αρχισα να το ψαχνω. ετσι μια μερα διαβασα ολες της φυλες στο dogbreedinfo.com. απο αυτες κατεληξα σε καμια 15ρια που ικανοποιουσαν καποια βασικα στοιχεια (εμφανιση χαρακτηρας,) απο εκει και περα αρχιζαν καποια να κοβονται μεσα απο διεξοδικο ψαξιμο αλλα λογω ιστορικου αναπτυξης, αλλα λογο χαρακτηρα, αλλα λογω εκτροφεων.

οπως καταλαβαινεται δεν θα το παρω αυριο το σκυλο απλα θελω τωρα που εχω τον χρονο να κανω μια επιλογη και οταν ερθει η ωρα να μην το ψαχνω.

οπως συμπερενεται η εμπειρια μου σε σκυλια τετοιας ιδιοσυγκρασιας ειναι ανυπαρκτη, αλλα μ'αρεσουν και οταν αποφασισω να το παρω θελω να ξερω τι θα αντιμετοπισω (γιατι εχω δει ροτβαιλερ να το μεγαλωνουν ασχημα και να καταληγουν να το διωχνουν το σκυλακι). παντως και οι 2 που ειχα μεχρι τωρα βγηκαν αξιολατρευτοι, φιλικοι χωρις προβληματα με τους ανθρωπους και τους σκυλους, χωρις να ξερω τι εκανα τους κοινωνικοποιουσα απο μικρους. το σκυλη θα ζει στην μονοκατικια μας με 400 τετραγωνικα κυπο.

αυτη ειναι ιστορια με οση ειλικρινεια με διεπη

S

SwkDoG

Guest
Από τα παραπάνω λοιπόν sir-elric φαίνετε πως είσαι ένας σχετικά άπειρος φιλόζωος (πράγμα που δεν είναι κακό γιατί όλοι από εκεί αρχίσαμε) αλλά με όρεξη να το "ψάξεις" το θέμα (πράγμα πάρα πολύ καλό!).

Τα σκυλιά λοιπόν που σου αρέσουν είναι αυτό που θα λέγαμε "δύσκολα".
Είναι "ξεροκέφαλα" χωρίς να είναι ανεπίδεκτα μαθήσεως,απλά θέλουν το κάτι παραπάνω από ιδιοκτήτη και εκπαιδευτή.

Σαν άπειρος λοιπόν καλό θα ήταν πριν προχωρήσεις στην απόκτηση ενός σκύλου,να σκεφτείς ορισμένα πράγματα.

Πόσο ελεύθερο χρόνο διαθέτω και πόσο από αυτόν είμαι διατεθημένος να αφιερώσω στο σκύλο?

Για ποιό λόγο θέλω σκύλο (απλά για σύντροφο/παρέα,για φύλαξη/κυνήγι/τσοπάνη κ.λ.π.,γιατί θέλω να ασχοληθώ με τις εκθέσεις ή κάποιο άθλημα και άλλα πολλά ή συνδυασμούς των παραπάνω)

Επίσης πρέπει να "φανταστείς" τον τρόπο που θα ζεί ο σκύλος μαζί σου και να φροντίσεις να είσαι προετοιμασμένος.
Διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου που θα τον έχεις (κάποια περίφραξη ίσως,το σπιτάκι του,κ.α.)
Ή την διαμόρφωση του διαμερίσματος/σπιτιού σου αν έχεις σκοπό να τον έχεις μέσα (έτσι θα αποφύγεις τις πολλές ζημιές και θα μάθει και ο σκύλος "καλούς τρόπους").

Ακόμα καλό θα ήταν να έχεις βρεί έναν καλό εκπαιδευτή και έναν καλό κτηνίατρο για να σε συμβουλεύσουν και να σε βοηθούν (απαραίτητα θα χρειαστείς και τους δύο,πόσο μάλλον αν είσαι σχετικά άπειρος).

Να ξέρεις πως τα "400 τετραγωνικά κήπος" δεν σε "απαλλάσουν" από τις βόλτες του σκύλου και δεν αφαίρουν από τον χρόνο που πρέπει να ασχολήσε με αυτόν.
Τα σκυλιά (όπως και όλα τα θηλαστικά,μαζί και ο άνθρωπος) έχουν ανάγκη από το παιχνίδι για την κοινωνικοποίηση τους αλλά και την ψυχική τους υγεία.
Ο σκύλος πρέπει να παίζει και με εσένα αλλά και με ομοίους του για να είναι "ισσοροπημένος".
Μην ξεχνας πως και η μάθηση περνά μέσα από το παιχνίδι.

S

SwkDoG

Guest
Τώρα στα "πιο ειδικά" του θέματος,οι δύο φυλές που έχεις αναφέρει είναι λίγο "η μέρα με τη νύχτα" και όχι μόνο χρωματικά... :)

Το τύπου Σκότ Αμερικάνικο Μπουλντόγκ είναι κάτι σαν ένα μεγαλόσωμο Πίτ-Μπούλ (και σε χαρακτήρα και σε μέγεθος).
Το βάρος του είναι από 27 κιλά (θηλυκά ζώα συνήθως) εώς μάξιμουμ 45 κιλά (μόνο σε αρσενικά).

Αντίθετα το Κάνε Κόρσο αρχίζει εκεί που το άλλο σταματά!...Και έχουμε 38-48 κιλά τα θηλυκά και 47-55 κιλά τα αρσενικά!!...Μιλάμε πιά για "μεγάλο σκύλο"!!!... :D
Στο χαρακτήρα πιό "βαρύ" ζώο,νωχελικότερο,λιγότερο ενεργητικό.Εξίσου όμως κυριαρχικό.

** Καλύτερα βέβαια πριν σταθείς σε αυτά να απαντήσεις και να σκεφτείς τα παραπάνω...

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
SwkDoG said:
Πόσο ελεύθερο χρόνο διαθέτω και πόσο από αυτόν είμαι διατεθημένος να αφιερώσω στο σκύλο?
ειμα διαθετιμενος να του διαθετω μια με δυο ωρες τις καθημερινες και πολλες παραπανω τα σαβατοκυριακο

SwkDoG said:
Για ποιό λόγο θέλω σκύλο (απλά για σύντροφο/παρέα,για φύλαξη/κυνήγι/τσοπάνη κ.λ.π.,γιατί θέλω να ασχοληθώ με τις εκθέσεις ή κάποιο άθλημα και άλλα πολλά ή συνδυασμούς των παραπάνω)
συντροφο/παρεα/φυλαξη και ισως σε καποια αθληματα (αν και ακομα δεν εχω καταλαβει τι παιζει με αυτα)

SwkDoG said:
Επίσης πρέπει να "φανταστείς" τον τρόπο που θα ζεί ο σκύλος μαζί σου και να φροντίσεις να είσαι προετοιμασμένος.
Διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου που θα τον έχεις (κάποια περίφραξη ίσως,το σπιτάκι του,κ.α.)
θα υπαρχει το σπιτακι του καπου που να το προστατευη και το σπιτι απο τα καιρικα φαινομενα

SwkDoG said:
Ακόμα καλό θα ήταν να έχεις βρεί έναν καλό εκπαιδευτή και έναν καλό κτηνίατρο για να σε συμβουλεύσουν και να σε βοηθούν (απαραίτητα θα χρειαστείς και τους δύο,πόσο μάλλον αν είσαι σχετικά άπειρος).
δωξα το θεο απο κτηνιατρους η περιοχη αρκετους και εχει και καποιους εκπαιδευτες αρκετα κοντα (ο ενας που ειναι κοντα εχει καποια σχεση με τα κανε)

SwkDoG said:
Να ξέρεις πως τα "400 τετραγωνικά κήπος" δεν σε "απαλλάσουν" από τις βόλτες του σκύλου και δεν αφαίρουν από τον χρόνο που πρέπει να ασχολήσε με αυτόν.
το εχω διαβασει αυτο και εχω κατανοησει οτι υπαρχει αναγκη για βολτα ακομα και αν υπαρχει κηπος, το γιατι δεν ποιανω ομως

SwkDoG said:
Τα σκυλιά (όπως και όλα τα θηλαστικά,μαζί και ο άνθρωπος) έχουν ανάγκη από το παιχνίδι για την κοινωνικοποίηση τους αλλά και την ψυχική τους υγεία.
Ο σκύλος πρέπει να παίζει και με εσένα αλλά και με ομοίους του για να είναι "ισσοροπημένος".
Μην ξεχνας πως και η μάθηση περνά μέσα από το παιχνίδι.
και αυτο το εχω αποδεχθει. κατανοω και ξερω οτι ενας σκυλος δεν ειναι κατι που του βαζεις φαι και παιζεις μαζι του για κανα τεταρτο οπως πιστευουν πολλοι

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
SwkDoG said:
Τώρα στα "πιο ειδικά" του θέματος,οι δύο φυλές που έχεις αναφέρει είναι λίγο "η μέρα με τη νύχτα" και όχι μόνο χρωματικά... :)
γιατι?

SwkDoG said:
Το τύπου Σκότ Αμερικάνικο Μπουλντόγκ είναι κάτι σαν ένα μεγαλόσωμο Πίτ-Μπούλ (και σε χαρακτήρα και σε μέγεθος)...
Το βάρος του είναι από 27 κιλά (θηλυκά ζώα συνήθως) εώς μάξιμουμ 45 κιλά (μόνο σε αρσενικά).
για τα κιλα εισαι μεσα. στον χαρακτηρα εχω καποιες ενστανσεις. τα αμερικανικα μπουλτογκ ειναι αποτελεσμα των μεταπολεμικων προσπαθειων του scott που ειναι ποιο αθλητικα με μηκροτερο κεφαλι και ποιο "ηρεμα" και του jonson (bully) που ειναι ποιο βαρια με ποιο μεγαλο κεφαλι και λιγο ποιο "αγρια". υπαρχει και τριτη γραμμη που ειναι ποιο κοντα στου σκοτ αλλα ειναι μεταγενεστερη προσπαθεια. τα σκυλια αυτα βασιστηκαν στους σκυλους μπουλντογκ εργασιας που ειχαν σε καποιες αμερικανικες πολιτειες. Ο σκυλος το πρωι μαζευε τα ζωα του αφεντικου και το βραδυ φυλαγε το σπιτι. για αυτο θεωρω οτι απεχουν απο τον αγωνιαρικο χαρακτηρα του πιτ και δεν αναφερουν οτι ειναι επιθετικα με αλλα ζωα.

SwkDoG said:
Αντίθετα το Κάνε Κόρσο αρχίζει εκεί που το άλλο σταματά!...Και έχουμε 38-48 κιλά τα θηλυκά και 47-55 κιλά τα αρσενικά!!...Μιλάμε πιά για "μεγάλο σκύλο"!!!... :D
Στο χαρακτήρα πιό "βαρύ" ζώο,νωχελικότερο,λιγότερο ενεργητικό.Εξίσου όμως κυριαρχικό.
πολυ σωστα. για να μην πουμε οτι ειναι και ποιο αγυριστο κεφαλι.

S

SwkDoG

Guest
SwkDoG wrote:

sir-elric wrote:

το εχω διαβασει αυτο και εχω κατανοησει οτι υπαρχει αναγκη για βολτα ακομα και αν υπαρχει κηπος, το γιατι δεν ποιανω ομως
Γιατί χρειάζετε περισσότερη κίνηση και γυμναστική,περισσότερα "ερεθίσματα" που τον βοηθούν να είναι πιο κοινωνικός και πιο "έξυπνος",το ΠΑΙΧΝΙΔΙ με άλλους σκύλους και εσένα.

SwkDoG wrote:

sir-elric wrote:

ειμα διαθετιμενος να του διαθετω μια με δυο ωρες τις καθημερινες και πολλες παραπανω τα σαβατοκυριακο
Είναι ίσως το μίνιμουμ και αν αυτός είναι όλος και όλος ο ελεύθερος χρόνος σου μάλλον θα πιεστείς πολύ και θα τον βαρεθείς (το σκυλάκο σου) γρήγορα.

Τώρα για το αν οι φυλές που θες κάνουν για σπόρ θα σου πουν και άλλοι την άποψη τους (όπως και στα υπόλοιπα θέματα),αλλά θα ήταν μια δύσκολη προσπάθεια κατά τη γνώμη μου.
Επίσης και για την φύλαξη θα πρέπει να δουλέψεις αρκετά.

Σαν φυλες,ναι διαφέρουν αρκετά σε χαρακτήρα (έχω "εμπειρία επαφής" και με τις 2 φυλές).
Τα Μπούλντογκ τύπου Σκότ πιο ενεργητικά,με ανεπτυγμένο prey drive και αρκετά επιθετικά με τα άλλα ζώα (πράγμα που τους "αφαιρεί πόντους" από την φύλαξη).Πιο "πιτμπουλοειδές" χαρακτήρας.

Τα Κάνε Κόρσο όπως προείπα,πιο "βαριά" ("μαστιφοειδής" χαρακτήρας),χαμηλότερο prey drive,λιγότερη ενέργεια.

Να σου πω την αλήθεια...δεν θα σου πρότεινα κανένα από τα δύο (τώρα που έχω πιο σφαιρική άποψη για το "ποιός,που,πως και γιατί"...).

S

SwkDoG

Guest
Θα πρότεινα να το σκεφτείς πολύ καλά πριν πάρεις κάτι που έχει αρκετές ευθύνες και υποχρεώσεις και θα το έχεις για 10-15 χρόνια.

Ίσως να προσανατολιστείς σε κάποια άλλη φυλή...
Ίσως να αποφασίσεις ότι δεν μπορείς να έχεις σκύλο...
Ίσως να θες να αλλάξεις τρόπο ζωής για να έχεις το σκύλο που επιθυμείς...

Δεν μπορώ να σου πώ τι να κάνεις...Μπόρω να σε βοηθήσω να προσανατολιστείς σωστά.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
δυστυχως δεν εισαι σε φαση που μπορεις να εχεις οποιαδηποτε φυλη πιστευω.
ασχετα με το αν εισαι απειρος. οποιοσδηποτε σκυλος που θα του αφιερωνες 1-2 ωρες τη μερα μονο, θα ηταν δυστυχισμενος.

αν παρολαυτα επιμενεις, σιγουρα πρεπει να διαλεξεις μια απο τις πιο "ευκολες" φυλες και οχι μια απο αυτες που εχεις στο νου σου ως τωρα.

παντως σκυλια οπως τα boxer θα ηταν 100% δυστυχισμενα σε τετοιες συνθηκες. και σιγουρα δεν ειναι σκυλος για αυλη. οπως και πολλες αλλες φυλες.

καλυτερα να περιμενεις να αλλαξουν οι συνθηκες στη ζωη σου, ωστε να μη σκλαβωσεις κανενα ζωο.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
για ρίξε και μια ματια σε αυτό American Staffordshire Terrier νομίζω θα σου αρέσει αν και δεν ειναι mastif... :D