εχουμε και λεμε
τι ξερω απο σκυλια
πολλα και τπτ, πριν αρχισω να το ψαχνω νομιζα οτι κατι ηξερα στην συνεχεια καταλαβα οτι δεν ξερω τπτ. επειδη εχω μεγαλωση στην εξοχη παντα ειχαμε σκυλο (ημιαιμα παντα) . ο ενας αποφασισε να γινει τσοπανοσκυλο (οπως το λεω) που ηταν ο καλητερος που ειχαμε, ηταν μια περιεργη μιξη καφετι μπουλντοκ με λαμπραντορ, ο αλλος που ειναι και αυτος που εχουμε μεχρι και τωρα (εχει σπασει καθε ρεκορ ειναι πανω απο 12 χρονων και βασταει) τον πηραμε μεγαλο με τις παραξενιες του ( δεν θελει να εισαι ο κοντα οταν τρωει) αλλα καταλλα ενα ησυχο και αυτονομο κολει-λαμπραντορ (καπως μου καθονται συνεχεια). ο ενλογω κυριος το πασχα (εχει κροτοφοβια) αποφασισε να φυγει και να παει βολτα μετα απο κανα μηνα ομως τον βρηκα καμια 40ρια χλμ απο το σπιτι μου. το θεμα ειναι οτι μεσα στον μηνα απεκτησα ενα αλλο ημιαιμο λυκακι βελγικο με καποιο τσοπανονοσκυλο μεγαλο (απο αυτα που βλεπω) ο κυριος αυτος εχει φτασει αισιος τους 6 μηνες και ειναι ενας κουκλος. Λογω του κυριου αυτου αρχισα να ψαχνομαι για το τι γινεται με τα σκυλια και της εκπαιδευσεις και ηδη προσπαθω να του μαθω τα βασικα ( το κατσε το εμαθε ευκολα, τωρα παμε για το κατω-ξαπλωσε, ). ετσι οπως το εψαχνα για αυτον τον κυριο αρχισα και κοιταζα για ρατσες που να ειναι καλοι φυλακες μιας και ο μεγαλος καποια στιγμη θα μας αφησει η εγω θα μετακομισω σε δικο μου σπιτι (μακαρι να συμβει το δευτερο πρωτα)
γερμ.ποιμενικοι, ροτβαιλερ, αποκλειστηκαν λογω εμφανισης. παντα μ'αρεσαν τα μολοσοειδη και τα μαστιφοειδη αλλα τα δανεζικα ειναι πολυ μεγαλα και μαστιφ που ηξερα το ηδιο.
οποτε ηθελα καποιο ποιο μαζεμενο σκυλο τετοιας εμφανιση. λογω οτι στην δουλεια τον τελευταιο καιρο ξυνομαι και εχω προσβαση στο ιντερνετ αρχισα να το ψαχνω για να περασει η ωρα. δοξα τον θεω αμα γνωριζεις την αγγλικη οι πηγες ειναι ατελειωτες και αρχισα να το ψαχνω. ετσι μια μερα διαβασα ολες της φυλες στο dogbreedinfo.com. απο αυτες κατεληξα σε καμια 15ρια που ικανοποιουσαν καποια βασικα στοιχεια (εμφανιση χαρακτηρας,) απο εκει και περα αρχιζαν καποια να κοβονται μεσα απο διεξοδικο ψαξιμο αλλα λογω ιστορικου αναπτυξης, αλλα λογο χαρακτηρα, αλλα λογω εκτροφεων.
οπως καταλαβαινεται δεν θα το παρω αυριο το σκυλο απλα θελω τωρα που εχω τον χρονο να κανω μια επιλογη και οταν ερθει η ωρα να μην το ψαχνω.
οπως συμπερενεται η εμπειρια μου σε σκυλια τετοιας ιδιοσυγκρασιας ειναι ανυπαρκτη, αλλα μ'αρεσουν και οταν αποφασισω να το παρω θελω να ξερω τι θα αντιμετοπισω (γιατι εχω δει ροτβαιλερ να το μεγαλωνουν ασχημα και να καταληγουν να το διωχνουν το σκυλακι). παντως και οι 2 που ειχα μεχρι τωρα βγηκαν αξιολατρευτοι, φιλικοι χωρις προβληματα με τους ανθρωπους και τους σκυλους, χωρις να ξερω τι εκανα τους κοινωνικοποιουσα απο μικρους. το σκυλη θα ζει στην μονοκατικια μας με 400 τετραγωνικα κυπο.
αυτη ειναι ιστορια με οση ειλικρινεια με διεπη