cane corso h american bulldog (scott type)

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Μπορώ να δεκτώ ότι δεν σου αρέσει αλλά να ξέρεις ότι και για φύλακας κάνει και επιθετικό δεν είναι με τα άλλα σκυλιά.

Ο χαρακτήρας του σκύλου φυσικά και έχει κάποιες επιρροές από τις γραμμές που έχει αλλά αυτό που βασικά επιρρεάζει τον χαρακτήρα του είναι η κοινωνικοποίηση, η σωστή ανατροφή του από εσένα και η σωστή εκπαίδευση, οπότε μη παραμυθιάζεσαι με αυτά που ακούς και διαβάζεις.

Οι φυλές χωρίζονται σε ομάδες δες σε πια ομάδα θέλεις να ανήκει ο σκύλος που θέλεις και διάλεξε κάποιον από αυτή και φυσικά όπως γίνετε με όλα στην πραγματικότητα που ζούμε δεν υπάρχει απόλυτα τέλειο, μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω ότι, ότι και αν διαλέξεις θα το αγαπήσεις σαν να είναι τέλειο γιατί έτσι θα σε αγαπάει και εκείνο.

Καλή τυχή.. :)

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
lone wolf said:
Μπορώ να δεκτώ ότι δεν σου αρέσει αλλά να ξέρεις ότι και για φύλακας κάνει και επιθετικό δεν είναι με τα άλλα σκυλιά.
ισως δεν το εθεσα σωστα. ειναι λιγοτερο φυλακας απο αυτα που εχω διαλεξει και ειναι λογικο οταν μια φυλη για 50 γενιες παραγεται ειτε για show ειτε για αγωνες να ειναι λιγοτερο ικανο στην φυλαξη.

οσο για το επιθετικο με τα αλλα σκυλια, τα αμερικανικα φορουμ ειναι γεματα απο ιδιοκτητες που εχουν πιτς και ξαφνικα γινονται επιθετικα με τα αλλα σκυλια (ειδικα μετα τα 2 χρονια οταν οριμαζουν). καλη η κοινωνικοποιηση και η εκπαιδευση αλλα οταν καποια σκυλια εχουν αναπαραχθει πανω σε μια συγκεκριμενη νορμα ειναι πιθανο και φυσιολογικο να παρουσιαζουν καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Τα σκυλιά που "ρίχνουν" κάποιοι σε αγώνες είναι εκπαιδευμένα με σκληρό και βάναυσο τρόπο. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να "σπάσει" τον σκύλο τόσο ώστε να τον κάνει να παλέψει για την ζωή του.

Με άλλα λόγια η ακραία επιθετική συμπεριφορά ενός σκύλου σε κάποιον άλλο έχει να κάνει περισσότερο με την εκπαίδευση και λιγότερο με την εκτροφή.

Επίσης δεν πιστεύω στα ξαφνικά. Ξαφνικά έγινε επιθετικό και "τρώει" κόσμο ή σκυλιά. Σίγουρα το σκυλί είχε κάποιες συμπεριφορές που όμως ο απλώς ιδιοκτήτης δεν μπόρεσε να "διαβάσει" και στην ηλικία της ενηλικίωσης 18-24 μηνών που κατάλαβε την δύναμή του την χρησιμοποίησε.

Για αυτό είναι σημαντική η βοήθεια από κάποιον έμπειρο εκπαιδευτή που μπορεί να "διαβάσει" τον σκύλο και να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη να τον βάλει στον σωστό δρόμο.

Κλείνοντας εγώ έχω το Rott που βλέπεις στην φωτό και ένας γείτονας μου έχει ένα τσιουάουα μινιόν το οποίο μόλις δει τον Άρη χαλάει τον κόσμο γαυγίζει, τρέχει κατά πάνω μας, δαγκώνει το λουρί κα, πιστεύεις ότι φταίει η εκτροφή του ή ο λάθος τρόπος που το μεγάλωσε ο ιδιοκτήτης του;

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
lone wolf said:
Κλείνοντας εγώ έχω το Rott που βλέπεις στην φωτό και ένας γείτονας μου έχει ένα τσιουάουα μινιόν το οποίο μόλις δει τον Άρη χαλάει τον κόσμο γαυγίζει, τρέχει κατά πάνω μας, δαγκώνει το λουρί κα, πιστεύεις ότι φταίει η εκτροφή του ή ο λάθος τρόπος που το μεγάλωσε ο ιδιοκτήτης του;
μπορει και τα δυο, μπορει και ο τροπος του ιδιοκτητη του.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
lol :D δεν νομιζω να ειναι κομενα ....στην φωτο ισως να σου φαινεται...λογω της "γωνιας"..... :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Εκτός από τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των διαφόρων φυλών, πιστεύω ότι θα πρέπει να ενημέρωνεται κανείς από πριν και για τις συνήθεις ασθένειες κάθε φυλής. Δυστυχώς οι κτηνίατροι στην Ελλάδα δεν έχουν εμπειρία σε "ιδιαίτερες ασθένειες" που παρουσιάζουν οι πιο "ασυνήθιστες" φυλές (μιλώ εκ προσωπικής πείρας, διότι γύρισα όλο το λεκανοπέδιο για να βρω κτηνίατρο που να ξέρει π.χ. για να αναπνευστικά προβλήματα των bulldogs και τελικά κατέληξα ...εκτός Ελλάδας!).

Άρα θα πρέπει να ενημερώνεται κανείς πριν για το τι ενδέχεται να αντιμετωπίσει - έτσι θα ξέρει ίσως και τι να προσέξει όταν θα αγοράσει το σκύλο από τον εκτροφέα.

Frenchiefan #2

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
δεν είναι κομμένα τα αυτιά του!!!!!! Μόνο η ουρά και αυτό γιατί το έκαναν πριν το πάρω αλλιώς θα είχε και ουρά δεν πιστεύω στους ακρωτηριασμούς...

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
να σας κανω ενα update μετα απο πολυ ψαξιμο και συμμετοχη σε διαφορα φορουμ που καταληγουμε:

κανε κορσο: η ρατσα δεν εχει ομοιογενεια, αλλα μοιαζουν με μποξερ αλλα με ροτβαιλερ και καποια μοιαζουν με κανε(και δεν μιλαω για εναν η 2 εκτροφεις στην ελλαδα).

ΑΒ: τα σκοτ που μου αρεσουν αλλα μοιαζουν με μεγαλα πιτ αλλα με κυνηγοσκυλα και αλλα τυνουν προς bully καταστασεις.

απο τις ρατσες που εχω ψαξει και παρουσιαζει ομοιογενεια ειναι τα Amstaff :shock:
εχω φτασει σε αδιεξοδο και δεν ξερω τι αποφαση να παρω :?: :?: :?:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Όταν το απέξω (εμφάνιση) δεν έχει σταθεροποιηθή σκέψου τι ρίσκο παίρνεις για το απομέσα (χαρακτήρας).
συμβουλή μου.
ψάξε για κάτι άλλο

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ΜΑΚΗΣ said:
Όταν το απέξω (εμφάνιση) δεν έχει σταθεροποιηθή σκέψου τι ρίσκο παίρνεις για το απομέσα (χαρακτήρας).
συμβουλή μου.
ψάξε για κάτι άλλο
αυτος ακριβως ειναι ο προβληματισμος μου. οτι οταν το description κωλαει στην εμφανιση το ιδιο θα συμβαινει και στον χαρακτηρα.

το θεμα ειναι ομως τι?
μαστινο ? πολυ μεγαλα, πολλα προβληματα.
μποξερ ? δεν ειναι φυλακες.
αλανο? εκει και αν γινεται πανικος.
boerbel? πολυ μεγαλα και με πολλες αλλες ρατσες μεσα τους που
dogue de bordaux? δεν μπορουν να ζησουν εκτος σπιτιου.

να παρω κανα ροτι? δεν μ'αρεσουν

τα amstaff μενουν που μ'αρερουν αλλα δεν ειναι φυσικοι φυλακες (αν και οι υπαρχουν αντικροουμενες αποψεις πανω στο θεμα απο τους ιδιοκτητες τους).

Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
cane corso !!!

Γεια σας και από μένα... :)

Διάβασα όλο το topic και θεώρησα, ότι θα μπορούσα και εγώ, να έχω μια γνώμη πάνω σε αυτό το θέμα.

Όχι, γιατί γνωρίζω τα χαρακτηριστικά όλων των φυλών, οι οποίες αναφέρθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, αλλά για ένα και μόνο λόγο, τον οποίο θεωρώ όμως, αρκετά σημαντικό...

'Οπως φαίνεται και στην φωτογραφία δίπλα, έχω ένα αξιολάτρευτο cane corso :!: :!: :!:

Πράγματι, όπως είπατε... και παραπάνω, το cane corso, θεωρείται, ότι έχει δύσκολη προσωπικότητα... και αυτό, γιατί, όπως πολύ σωστά το θέσατε και εσείς, επειδή είναι τρομερά ξεροκέφαλο... :!: :!: :!:

Όμως, για μένα, αλλά και για όποιον έχει ζήσει, τόσο κοντά σε cane corso, είναι ένα υπέροχο σκυλί.

Είναι ευφυέστατο και πρόθυμο..., καταπληκτικός φύλακας, αγαπάει πολύ τα παιδιά και το παιχνίδι..., είναι εξαιρετιά αφοσιωμένο σε όλη την οικογένεια, αλλά κυριολεκτικά λατρεύει τον άνθρωπό του...

Είναι ίσως..., το μόνο σκυλί, το οποίο αν δεν το αγαπήσει ο άνθρωπός του..., μπορεί να πεθάνει από τον καημό του... :cry:

Πέρα όμως από αυτά, στα οποία αναφέρθηκα, επειδή ενδιαφέρουν και τον φίλο μας, τον sir-elric, υπάρχουν πολλά άλλα..., για τα οποία θα μπορούσα να γράφω μέρες... και δεν θα ήθελα να σας κουράσω περισσότερο..., θα αναφερθώ ακόμα, μόνο στο μοναδικό ταπεραμέντο..., το οποίο διακρίνει την συμπεριφορά του, αλλά αυτό..., μπορεί να είναι χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου ζώου... και όχι της φυλής. :?

Όπως και να έχει όμως, τα φυσικά του... προσόντα και οι ιδιαίτερες χάρες του..., το κάνουν έναν ιδιαίτερα αφοσιωμένο σύντροφο και έναν μοναδικό φίλο, τον οποίον αδυνατείς να μην λατρέψεις, ακόμα κι΄ αν δεν έχεις αυτή την πρόθεση εξ΄ αρχής... :wink:

Όσο τώρα, για την τρομερή ξεροκεφαλιά του..., μπορεί να αντιμετωπισθεί, με ιδιαίτερο όμως, χειρισμό..., αρκεί να υπάρχει θέληση... και κυρίως αγάπη..., από τον άνθρωπο τον οποίο θα το αναλάβει...

Εάν σε ενδιαφέρει... φίλε sir-elric, να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες, μπορώ να σου γράψω ευχαρίστως, όσα έχω αποκομίσει από την εμπειρία μου, κατά την συμβίωσή μας... :)

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Re: cane corso !!!

Morgan_A said:
Εάν σε ενδιαφέρει... φίλε sir-elric, να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες, μπορώ να σου γράψω ευχαρίστως, όσα έχω αποκομίσει από την εμπειρία μου, κατά την συμβίωσή μας... :)
r u crazy! γραψε μεχρι να πονεσει το χερι σου!

Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
cane corso...

Κατ΄ αρχήν, θα ήθελα να σου ζητήσω συγνώμη φίλε "sir-elric", που καθυστέρησα τόσο πολύ να σου απαντήσω, αλλά δυστυχώς, είχα ένα πρόβλημα για πολύ καιρό με την σύνδεσή μου, αλλά εκτός από αυτό, έχω και ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα με το άλλο μου σκυλάκι, τον γεράκο μου..., που είναι ήδη 17 ετών και δυστυχώς, βρίσκεται σε μια πολύ κρίσημη περίοδο, για την ζωή του...

Εξ΄ αιτίας αυτής της κατάστασης, δεν έχω ούτε πολύ χρόνο στη διάθεσή μου, αλλά κυρίως δεν έχω και μεγάλη διάθεση... για τίποτα, παρ΄ όλο που είναι για μένα μεγάλη χαρά, να μιλώ για τα cane corso, την φυλή την οποία κυριολεκτικά λατρεύω...

Ζητώ λοιπόν, την κατανόησή σου και την υπομονή σου...

Πέρα όμως από αυτά, επειδή έτυχε να διαβάσω κάποιες συζητήσεις που έχουν γίνει εδώ και όπως και όλοι παρατήρησα και εγώ, ότι έχεις αδυναμία σε κάποιες φυλές, οι οποίες δεν είναι και οι πλέον καλόβολες..., θα ήθελα να πω και εγώ, την ταπεινή μου γνώμη, πάνω σε αυτό το θέμα, κυρίως παρακολουθώντας την επιμονή σου..., πράγμα το οποίο δείχνει ότι αγαπάς πολύ αυτά τα σκυλιά...

Είναι αλήθεια, ότι αυτές οι φυλές, έχουν μια έντονη προσωπικότητα... και μια ιδιαίτερη ξεροκεφαλιά..., πράγμα που τις καθιστά κάπως δυσπροσάρμοστες... εν σχέση με κάποιες άλλες, οι οποίες είναι πολύ περισσότερο προσαρμοστικές και ήπιες... στη συμπεριφορά τους.

Όμως, όταν πρόκειται για ένα άτομο που έχει αγάπη για αυτές τις φυλές και όρεξη..., δεν νομίζω ότι είναι τελικά, κάτι ακατόρθωτο... να μπορέσει να συμβιώσει με ένα τέτοιο σκυλί και να μπορέσει και να το κουμαντάρει..., αρκεί βέβαια να έχει σαν αρχή, ότι θα πρέπει να φέρεται στο σκυλί του πάντα, με σταθερότητα και με υπομονή...

Αν μάλιστα, έχει τη δυνατότητα, να διαθέσει και λίγα χρήματα για να κάνει την βασική εκπαίδευση και μάλιστα σε μικρή ηλικία, δεν νομίζω ότι δεν θα μπορέσει να καταφέρει να ανταπεξέλθει...

Θέλω δηλαδή, να τονίσω, ότι κατά την γνώμη μου, πάνω ακόμα και από την εμπειρία..., είναι η αγάπη και η θέληση..., την οποία μπορεί να έχει κάποιος για ένα σκυλί...

Αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, όλα τα άλλα σιγά - σιγά, θα έρθουν...

Άλλωστε ακόμα κι΄ αν έχεις ζήσει και με κάποια άλλα σκυλιά στο παρελθόν, όπως όλοι γνωρίζουμε καλά, το κάθε σκυλί, είναι μοναδικό... και θέλει τον δικό του χειρισμό..., εάν θέλεις να είναι ευτυχισμένο δίπλα σου και να σε καταλαβαίνει...

Ακόμα, θα ήθελα να προσθέσω, ότι από την στιγμή, που του έχουν κλέψει την καρδιά... αυτές οι φυλές, ότι άλλο κι΄ αν αποκτήσει, πάντα θα έχει αποθημένο να αποκτήσει ένα τέτοιο σκυλί...

Ας πάρει λοιπόν, απόφαση να αποκτήσει αυτό που του αρέσει... και όλοι εμείς εδώ θα είμασθε, Θεού θέλοντος..., για να τον βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε...

Αν μάλιστα, από την αρχή, που θα φέρει το κουτάβι στο σπίτι, βάλει ένα πρόγραμμα και μείνει σ΄ αυτό πιστός..., όλα τα υπόλοιπα θα είναι μετά ευκολώτερα...

Μην τον απογοητεύουμε..., δεν θα αποκτήσει κανένα ανήμερο θηρίο..., σκυλί θέλει να αποκτήσει ο άνθρωπος...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ακόμα, θα ήθελα να προσθέσω, ότι από την στιγμή, που του έχουν κλέψει την καρδιά... αυτές οι φυλές, ότι άλλο κι΄ αν αποκτήσει, πάντα θα έχει αποθημένο να αποκτήσει ένα τέτοιο σκυλί...
Σ'ΑΥΤΌ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΩ

georgeboxer

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2009
45
0
μποξερ ? δεν ειναι φυλακες.
sir-elric Το διαβαζω σηνεχια αυτο απο εσενα και απορω!!!Τη ειναι ο φηλακας?
Γιατι εγω απο τα μποξερ που ειχα και εχω ειμαι οκ εκτος αν ειμαι εγω λαθος.