Cane Corso ...η μηπως οχι?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
l.Kyveli

Για να μεγαλωσεις μαζι αρμονικα σκυλο ΚΑΙ γατα, εξαρταται κυριως απο την γατα (αποψη μου) γιατι ειναι συνηθως αυτη που δεν καταλαβαινει τις κινησεις του σκυλου κ αντιδρα πρωτη τρεχοντας (οποτε προκαλει το κυνηγι) η γρατζουνωντας (προκαλωντας το δαγκωμα).
Ο συγκεκριμενος γατος παραμενει ακινητος ο κοσμος να γκρεμιζεται γυρω του κ δεν εχει γρατζουνισει ποτε τπτ.....
Δεν ξερω αν αυτη η συμπεριφορα μπορει να εκπαιδευτει σε γατα, η την εχουνε εμφυτη.....

Αυτο που μου αρεσει πολυ ειναι οτι την σκυλιτσα μπορω κ την παιρνω μαζι μου σχεδον οπου παω, ακομα κ φορες που πρεπει να μεινει για 10-20' μεσα στο αμαξι να με περιμενει απλα κοιμαται στο καθισμα μου (οδηγου) δεν διαμαρτυρεται δεν δαγκωνει..... κ φυσικα κανει ευκολα διαδρομη 1+ ωρας χωρις την παραμικρη ανησυχια. Την εχω παει κ σε σπιτια φιλων κ ηταν Κυρια! Τα αλλα σκυλια που ειχα ηταν "δυσκολα" σε ξενο χωρο, ηθελαν να μυρισουν τα παντα, ετρεχαν να ανακαλυψει καθε γωνια κ γενικα δυσκολα καθοντουσαν ακινητα ..... αντιθετα με την σκυλιτσα που ειναι συνεχεια διπλα μου!

Εχει επισης μεγαλη πλακα που ηδη εχει αρχισει κ κανει "τσαμπουκαδες" οταν καποιος παρκαρει εξω απο το σπιτι, στηνεται κ γρυλιζει περιεργα μεχρι να βγω εξω. Με το που με ακουει να του μιλαω σταματαει χαλαρωνει κ κανει την αδιαφορη!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Aν το cane corso ειχε ορθια αυτια........
DSC01504.jpg
.....θα ηταν καπως ετσι!!!!!!!
(οχι δεν ειναι φωτο-μονταζ -εριξα πολυ γελιο οταν την ειδα!!!)

Πισω φαινεται κ η λοιπη παρεα.....αλλος σκυλος+γατος)

• Like
Reactions: ioanna a

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εχουνε περασει δυομιση μηνες.....
Το τερατακι ειναι πλεον 4.5 μηνων!
Η αρχικη μου εντυπωση γι αυτο το σκυλι δεν εχει αλλαξει καθολου..... ειναι μακραν το ποιο καλοτροπο ζωο που εχω συναντησει! Ζει τις μισες ωρες μεσα στο σπιτι κ δεν μας εχει ενοχλησει στο παραμικρο, δεν εχει καταστρεψει απολυτως τπτ, εχει μαθει ΟΤΙ της μαθαμε με απιστευτη ευκολια κ γενικα συνεργαζεται σε οτι ζητησουμε!!
Με μια προταση ειναι το κουταβακι ονειρο!
Με το σκυλο κ το γατο δεν υπαρχει κανενα θεμα, τρωνε ακομα κ απο το ιδιο πιατο!

Το μονο θεμα που εχει δημιουργηθει ειναι οτι ο μεγαλος εχει δεθει μαζι της παραπανω απ οτι θα επρεπε..... Την σκυλιτσα την παιρνουμε συχνα μαζι μας αφηνοντας τον αλλο στο σπιτι. Εκει αρχιζει το δραμα: Ο σκυλος παει στην πορτα κ αρχιζει να κανει "τον λυκο στην πανσεληνο". Μιλαμε για κλαμα οχι αστεια!! Αυτο δεν αλλαζει ουτε στο ελαχιστο αν εμεις μεινουμε μαζι του. Απο την στιγμη που χανει την σκυλιτσα παθαινει αμοκ...... Στην καλυτερη των περιπτωσεων παει στο καλαθι του γατου κ καθεται μαζι του (υποθετω για να νιωθει συντροφια??) αλλα οταν ο γατος φευγει μια απο τα ιδια......
Το μονο που δοκιμασα μια μερα ζητησα απο ενα φιλο να φερει εδω το σκυλο του οσο η σκυλιτσα ελειπε, για να δω τις αντιδρασεις του μεγαλου. Ουτε κιχ δεν εκανε, παιζανε τρεχανε ολα καλα....
Εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι θελει ενα τετραποδο συνεχεια μαζι του....... το προβλημα ειναι τοσο μεγαλο που οριακα σκεφτομαι να παρω 3ο σκυλο να σωθει η κατασταση (προβλημα χωρου-χρονου-χρηματων δεν υπαρχει).

Εχει κανεις καμια ιδεα παραπανω???

Υ.Γ. Η σκυλιτσα αδιαφορει πληρως για το κλαμα του! Ειναι μονομερης η εξαρτηση......

• Like
Reactions: johnk

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
νομιζω οτι λιγο νωρις ακομα για τριτο σκυλο.
φυσικα και ειμαι υπερ στο να παρεις αλλο ενα ,αλλωστε και εγω τρια εχω,αλλα οχι ακομα.
μηπως ο μεγαλος νιωθει λιγο παραμελειμενος απο εσας ?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Απο το 1992 παντα ειχαμε πανω απο εναν σκυλο.
Οταν αυτος ηρθε σπιτι μας ειχαμε αλλα 3 σκυλια.
Τα τελευταια δυο χρονια ζουσε μαζι με τον γερακο μας ο οποιος μας αφησε το φθινοπορο.
Ενα μηνα μετα φεραμε την σκυλιτσα σπιτι.
Απο τα παραπανω καταλαβαινεις οτι τωρα που παιρνουμε την σκυλιτσα μαζι μας μενει μονος του πραγμα που δεν ειχε συμβει ποτε στα 8 χρονια της ζωης του........

Δεν εχω βρει καμια αλλη λυση για να σιωπησει ο λυκος μεσα του!!
Αν εχεις καμια ιδεα, ευχαριστως να την δοκιμασω!!!

Παραμελημενος απο μας δεν νιωθει, εξ αλλου με η χωρις την παρουσια μας το αποτελεσμα δεν αλλαζει...... κλαιει κ ουρλιαζει μεχρι να γυρισει η σκυλα πισω.....

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
μια λυση ειναι να του δινεις κατι να απασχολειται,
να εχει να κανει κατι και μονος του,ενα μεγαλο κοκαλο πχ ή παιχνιδια,ισως και την τηλεωραση ανοιχτη.
αν δεν γινει τιποτα ,τοτε ή΄πας οντως για τριτο σκυλο ή΄θα περνετε και αυτον μαζι....
αντε καλη δυναμη.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Update μετα απο αρκετο καιρο.....
Η μικρη ειναι πλεον 6 μηνων..... και...36κιλα.....κουταβακι κατα τ'αλλα!!
Εκπληκτικη η συμβιωση με τα σκυλογατα, οσο ειναι ολα μαζι, οταν φευγουμε μονο ο αλλος πεφτει σε καταθλιψη κ αν δεν γυρισουμε πριν βραδιασει αρχιζει τα δικα του!
Την λυση την εχει δωσει προσωρινα (μαλλον αθελα του ο γειτοντας) που εχει ενα πανεμορφο, -υποθετω pittbulla-ακι, κ ο δικος μου παει κ της κανει παρεα κ περναει η ωρα του χωρις να νιωθει εντελως μονος!

Την μικρη φαινεται να μην την νοιαζει καθολου.... μαζι μου να ναι κ οπου να ναι.....
Μεχρι στιγμης εχει ξεπερασει καθε προσδοκια μου σε ΟΛΑ της!
Ειναι το καλυτερο και βολικοτερο σκυλι που εχω μεγαλωσει ποτε κ ειναι πολυ πολυ πολυ καλυτερη απ οσο θα μπορουσα να φανταστω ποτε......

Επισης ακομα περιμενω να κανει την πρωτη της "ζημια" στο σπιτι, αλλα μαλλον θα περιμενω για πολυ!

Το μοναδικο πραγμα που θα ηθελα να αλλαζα σε αυτην ειναι να ρουχαλιζει εστω λιγο λιγοτερο τα βραδια..... νιωθω σαν να κοιμαμαι με τον πατερα μου (τραγικο).....

Αλλα την λατρευω....

Μερικες φωτο:
DSC01463.jpg
DSC01571.jpg
DSC01480.jpg

bullkirkh

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
220
0
rodos
μπραβο της ,κι εμενα το θυλικο bullmastifaki mou,6 μηνων σε 4 μερες ζημια ακομα δεν εκανε και ροχαλιζη σαν τον πατερα μου , χαχαχαχαχαχαχαχαχα. ποσα κιλα θα φτασει το ζουζουνισου στα 2χρονια ? γιατι6 μηνων και 36 κιλααααααααααα ,αμαν θα σε φαει :D

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Ο αρσενικός σου είναι μόνιμα εξω ενώ το νέο κορίτσι μέσα-έξω?
Εάν ναι, μήπως να τον βάζατε κι αυτόν λίγο μέσα?
Δεν είναι ωραίο το "όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια".

• Like
Reactions: Christina01

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ο αρσενικός σου είναι μόνιμα εξω ενώ το νέο κορίτσι μέσα-έξω?
Εάν ναι, μήπως να τον βάζατε κι αυτόν λίγο μέσα?
Δεν είναι ωραίο το "όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια".
Tην μικρη προσπαθω να την κραταω μεσα τα βραδια.
(δεν της εδωσα την νυχτερινη επιλογη μεσα η εξω)
Ολη την μερα κ οσο λειπω ειναι εξω στον κηπο παρεα με τον αλλον.
Ο μεγαλος εχει μαθει μια ζωη εξω (και σαν πρωην αδεσποτο) κ οσες φορες καναμε αποπειρα να τον βαλουμε μεσα για διαφορους λογους τον πιανει κατι σαν..... κλειστοφοβια να το πω???
Η θα γκρεμισει το σπιτι η θα θελει συνεχεια να ειναι αγκαλια μας (40κιλα σκυλος μην ξεχνιωμαστε....)
Δεν εχει προβλημα με την μικρη οταν αυτη ειναι μεσα.
Εχει τεραστειο προβλημα οταν την παιρνουμε κ φευγουμε απο το σπιτι!!

[URL="http://www.dogforum.gr/v3/members/bullkirkh.html" said:
bullkirkh[/URL]

]ποσα κιλα θα φτασει το ζουζουνισου στα 2χρονια ? γιατι6 μηνων και 36 κιλααααααααααα ,αμαν θα σε φαει
χαχαχαχαχαχα
Το εχω σκεφτει κι εγω αυτο....
σιγουρα πανω απο 50 οπως την εχω υπολογισει.....
Το θεμα δεν ειναι αν θα φαει εμενα.... ειναι τι τρωει γενικα!!!!
Με το ζορι την κραταω στα 800γρ ξηρα τροφη κ οπως φαινεται κ απο τις φωτο, δεν νομιζω να εχει παραπανησια κιλα....

bullkirkh

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
220
0
rodos
\50 ? κσεχνατοοοοοοοοοο 60 σιγουρααααα εμενα ειναι 6 μηνων και 30 κιλα και την βλεπω στα 45-50 εεεεεεεεεε εσενα και με 800 ξηρα ,ασε τ αστειαααααααααα χαχαχαχαχααχα

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Eδω κ μερες το μικρο μου ηταν νευρικο κ σχετικα ανησυχο....
Ειχε κ κατι "στραβωματα" τα οποια παρατηρησα, αλλα τα απεδωσα στις αποτομες αλλαγες καιρου (γιατι κ στο παρελθον οι αποτομες αλλαγες επιρρεαζαν αλλα σκυλια που ειχα)
Σημερα το πρωι που ξυπνησαμε ειδα στο κρεββατι της αιμα....
Αφου εψαξα κ δεν ειδα καμια πληγη στο ζωο, την βουτηξα κ πηγαμε βολτακι στον κτηνιατρο....

"Ε 7.5 μηνων ειναι τι περιμενεις?"
"Δηλαδης?"
"Το κοριτσακι σου γινεται γυναικα"
Ενταξει τα επαθα ολα.... μου ηρθε αποτομο.....
Περαστικα μας!!

Τωρα μετραω 7 μερες αντιστροφα, για να δω τι θα κανω με τον γοη (τον αρσενικο μου σκυλο) κ το προσωπικο του διαμερισμα, γιατι μπορει να εγινε απο κοριτσακι γυναικα, μανα ΔΕΝ θα γινει!!

Παρεπιπτοντως ζυγιστηκε, 43κιλακια......

Υ.Γ. Το οτι αποφευγει τον αρσενικο σκυλο κ κανει κολλητιληκια με τον γατο ειναι φυσιολογικο ρε παιδια!?!?!?!?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ναι, είναι φυσιολογικό να αποφευγει τον αρσενικό γιατί αυτός θα την πρήζει αλλά αυτή δεν τον θέλει...ακόμα.
Θα τον θελήσει όταν το αίμα θα τελειώσει (ή θα είναι στα τελειώματα). Θα περάσετε δύσκολες μέρες. Μην τα αφήνεις μαζί καθόλου, θα υποφέρουν, ειδικά ο αρσενικός για αρχή.
Βάλε τη θηλυκιά μέσα στο σπίτι και βγάζε τη μόνο για τα βασικά.
Μόλις σταματήσει το αίμα, μέτρα 25 μέρες για να είσαι 100% σίγουρος ότι πέρασαν οι επικίνδυνες μέρες

Υπομονή!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ναι, είναι φυσιολογικό να αποφευγει τον αρσενικό γιατί αυτός θα την πρήζει αλλά αυτή δεν τον θέλει...ακόμα.
Θα τον θελήσει όταν το αίμα θα τελειώσει (ή θα είναι στα τελειώματα). Θα περάσετε δύσκολες μέρες. Μην τα αφήνεις μαζί καθόλου, θα υποφέρουν, ειδικά ο αρσενικός για αρχή.
Βάλε τη θηλυκιά μέσα στο σπίτι και βγάζε τη μόνο για τα βασικά.
Μόλις σταματήσει το αίμα, μέτρα 25 μέρες για να είσαι 100% σίγουρος ότι πέρασαν οι επικίνδυνες μέρες

Υπομονή!
Τhanks γιατι στο θεμα "οιστρος σκυλας" πρακτικα δηλωνω παντελη αγνοια!!
Ναι μεσα στα επομενα 24ωρα, θα ξαναστησω το kennel, ωστε τις ωρες που η μικρη περναει στον κηπο, ο γοης να ειναι περιορισμενος μεσα σε συρματοπλεγματα!
Αν η κατασταση γινει αφορητη, βεβαια εχω κ την επιλογη να στειλω τον αρσενικο στην μανα μου (γιατι με την μικρη δεν την εμπιστευομαι!!) οποτε θα δουμε πως παει.....

Επισης παρατηρησα οτι δεν τρωει ιδιαιτερα, τουλαχιστον οχι την ποσοτητα που ετρωγε, κ ειναι ποιο "τσιτωμενη" με τους ηχους γενικα..... ειναι κ αυτα θεματα οιστρου να υποθεσω?
Επισης να υποθεσω οτι μετα τον οιστρο θα ξαναγινει το φυσιολογικο σκυλακι μου???

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ναι αυτά είναι θέματα του οίστρου και ναι μετά τον οίστρο θα γίνει πάλι το φυσιολογικό σκυλάκι σου! Μέχρι τον επόμενο οίστρο φυσικά :p

Και στο κεννελ να είναι ο άλλος, έχε το νου σου, δεν μπορεις να φανταστείς τι τρόπους βρίσκουν!!!
Είχα τσοπάνα σε οίστρο κλεισμένη σε κεννελ για 1,5 μήνα και νομιζα ότι μπορώ να είμαι ήσυχη κι ας καραδοκούσαν 2 γαμπροί απ'έξω!...μεχρι που άρχισε να φουσκώνει! Πώς το κάνανε μέσα σπό τα συρματοπλέγματα ειλικρινά δεν ξέρω!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Και στο κεννελ να είναι ο άλλος, έχε το νου σου, δεν μπορεις να φανταστείς τι τρόπους βρίσκουν!!!
Είχα τσοπάνα σε οίστρο κλεισμένη σε κεννελ για 1,5 μήνα και νομιζα ότι μπορώ να είμαι ήσυχη κι ας καραδοκούσαν 2 γαμπροί απ'έξω!...μεχρι που άρχισε να φουσκώνει! Πώς το κάνανε μέσα σπό τα συρματοπλέγματα ειλικρινά δεν ξέρω!
Πλακα κανεις τωρα ετσι!?!?!!?
Με συγματοπλεγμα γυρω γυρω κ στην οροφη, κ με δεδομενο οτι ο αρσενικος ειναι τυφλος, αν ο κερατας καταφερει να βρει τρυπα δεν θα ειναι σκυλος..... ο Χουντινι θα ειναι!!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Δεν κάνει καθόλου πλάκα, αν θέλουν δύο σκυλιά να ζευγαρώσουν μόνο οι τοίχοι τους κρατούν χωριστά!
Θέλει μεγάλη προσοχή .

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
K μεχρι ποτε να την προσεχω ρε παιδια??
Θα ρωτησω κ κατι αλλο αλλα μην με κραξετε..... κατι σε χαπακι για να μην "πιανει" δεν υπαρχει????

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Υπάρχουν κάποιες ενέσεις που μπορούν να γίνουν αλλά δεν είναι ότι καλύτερο και πρέπει να γινουν συγκεκριμένες μέρες από την επίβαση-ατύχημα για να πιάσουν. Δεν ξέρω αν υπάρχει και κάποιο άλλο σκεύασμα.

Για να εισαι 100% σίγουρος θα πρεπει να μην έρθει σε επαφή με αρσενικό για 25 μέρες ΑΦΟΥ σταματήσει το αίμα. Συνηθως οι γιατροί λένε 15-20 αλλά έχει συμβεί εγκυμοσύνη και στις 25 μέρες.