η ενσταση μου αφορα στον συνδυασμο "pit-μενει παραπανω στο εκτροφειο=σχεδον βεβαιο οτι θα βγαλει επιθετικοτητα στα αλλα σκυλια", νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο...ειναι πολυ γενικη τοποθετηση και τελειως αστοχο κατα την γνωμη μου.
η ενσταση μου αφορα στον συνδυασμο "pit-μενει παραπανω στο εκτροφειο=σχεδον βεβαιο οτι θα βγαλει επιθετικοτητα στα αλλα σκυλια", νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο...ειναι πολυ γενικη τοποθετηση και τελειως αστοχο κατα την γνωμη μου.
Αυτα που μπορει να δει ενας εμπειρος ειναι αυτα που δεν θα καταφερεις εσυ να δεις με το διαβασμα ολου του κοσμου......
Ενας ανθρωπος που εχει ασχοληθει με μια φυλη κ εχει δει πολλες τοκετοομαδες, μπορει να ξεχωρισει πραγματα στο καθε κουταβι που ειναι κρισιμα χαρακτηριστικα της μετεπειτα εξελιξης του......
Εαν εμπιστευεσαι τον ανθρωπο με τον οποιο πας να συνεργαστεις, πες του ακριβως τι θες κ αστον αυτον να διαλεξει για σενα.....
Συμφωνω και επαυξανω, και αυτο ισχυει σε παρα πολλους αλλους τομεις, η θεωρια χωρις την πραξη ειναι κουτση και η πραξη χωρις τη θεωρια ειναι κουλη, ελεγε ενας καθηγητης.Τεσπα, απόψεις. Ο καθένας βαδίζει όπως νομίζει οτι είναι σωστό. Τα παθήματα είναι τα καλύτερα μαθήματα και δεν αναπληρώνονται από τίποτε άλλο.
1. Εμενα θα με προβληματιζε γιατι αν αλλαζαν συνεχεια οι ισορροπιες μεσα του ως προς την ιεραρχια που θα ειχε με τα αδερφια του νομιζω οτι θα ηταν μπερδεμενο, μπορει και μαμοθρεφτο. Ετοιμο θα ηταν σιγουρα εφοσον θα υπηρχε ενασχοληση ναι, για τα υπολοιπα δεν ξερω...εικασιες κανω βεβαια.1. Εαν ειχε μεινει ενα τελευταιο μονο του,κ ηξερα οτι ο εκτροφεας ασχολειται μαζι του κ δε τοχει παρατησει σε ενα κενελ,θα ηταν η καλυτερη μου...επι της ουσιας θα βρισκα ενα σχεδον ετοιμο κουτάβι...σκεψου το...καθολου δε θα με προβληματιζε κατι τετοιο
2.Τελος,επαναλαμβανω,κατα την αποψη μου...οχι δεν θεωρω οτι αυτη η μικρογραφια σκυλου που βλεπουμε στους 2-3 μηνες θα ειναι κ το τελικο "προϊόν", κ ειναι λαθος να περιμενουμε κατι τετοιο...ειναι σα κάποιους που τους ακους κ λενε "μα αναμεσα απτα αδελφια του ηταν το πιο μεγαλοσωμο,το πιο τσαμπουκαλιδικο,το πιο ετσι το πιο αλλιως...πως τωρα...?"
Μα εσυ φιλε μου στα 5 στα 15 στα 25 ησουν ο ιδιος?
αποπανινος του αποπανινου,η spyros_akita....χαχαχα@zenio θα σου πω πώς είχα πορευτεί εγώ τότενες τα παλιά τα χρόνια
Είχα ρίξει βάρος στον εκτροφέα μου, όπως λέει και ο αποπανινός του αποπανινού μου, λέγοντάς του βασικά πράγματα της ιδιοσυγκρασίας μου και λέγοντάς του τι περίπου θέλω.
Όταν γεννήθηκαν τα μικρά είχα πάει να τα δω τρεις φορές. Η πρώτη δεν μετράει γιατί δεν είχαν ανοίξει καν τα μάτια τους (αλλά τα πασπάτεψα όλα, τι ωραία).
Στη δεύτερη ήταν τα μικρά ενός μήνα (περίπου) και με βάλανε μέσα στο δωμάτιο που τα είχαν. Και ξαφνικά πέσανε πέντε πιράγχας στα μπατζάκια μου και τραβολογάγανε και γρούζανε και δεν ξέρω και γω τι άλλο (πολύ γέλιο). Πέρασα τα πρώτα δέκα λεπτά (περίπου ναι; ) να τα πιάνω και να τα γυρίζω ανάσκελα για να σταματήσουν να μου σκίζουν το παντελόνι (διότι είχα και να επιστρέψω στο σπίτι και θα 'μουν σαν άστεγη). Μετά από αυτό το χρόνο τα κουτάβια που συνέχιζαν να αλωνίζουν και να παίζουν μαζί μου ήταν όλα τα θηλυκά. Ο δικός μου πήγε για ύπνο λίγο πιο πέρα. Για κάποιο παράξενο λόγω τα κουτάβια μύριζαν σοκολάτα αλλά είναι άσχετο με την κουβέντα μας .
Την τρίτη φορά ήταν που διάλεξα κουτάβι, μου έβαλε ο εκτροφέας δυο μπροστά μου. Μου περιέγραψε τι περίπου βλέπει από θέμα προσωπικότητας και με άφησε να τα γνωρίσω. Ο ένας αρσενικός με το που πλησίασα άρχισε να δαγκάνει και να παίζει. Ο άλλος αρσενικός άρχισε να γλύφει. Εγώ μιας και είμαι από ήρεμο ως ντιπ χαϊβάνι άτομο, πήρα αυτό που έγλυφε. Και καλύτερη για μένα επιλογή δεν θα μπορούσα να είχα κάνει....
Δεν ξέρω πως θα σε βοηθήσει η ιστορία αυτή, αλλά εγώ χαίρομαι που την είπα, οπότε θέενκς.
Στα 3 corso μονο που ειχα επιλογη, ευτυχως την αφησα καθε φορα σε αλλον αρμοδιοτερο!Εσεις οι ιδιοκτητες σκυλων, τι κανατε οταν κληθηκατε να επιλεξετε κουταβι απο την τοκετοομαδα;
Εσυ μεσα σου διαλεγες εμφανισιακα και συμφωνα με την προσωπικοτητα,μονο εμφανισιακα,η μονο με βαση την προσωπικοτητα?!!Θα σου απαντησω σε αυτο, γιατι στην δικη μου περιπτωση εχει πλακα:
Στα 3 corso μονο που ειχα επιλογη, ευτυχως την αφησα καθε φορα σε αλλον αρμοδιοτερο!
Και στις 3 φορες δεν ξερω αν θα μπορουσε κανενας σκυλος να καλυψει με μεγαλυτερη επιτυχια τις προδιαγραφες που ζητηθηκαν απο αυτον που επιλεχθηκε, η αυτος που επιλεχθηκε να πληρη τις προδιαγραφες που ζητηθηκαν περισσοτερο.....
Παρ ολα αυτα, ειλικρινα, καμια απο τις 3 φορες αν επελεγα εγω, δεν θα διαλεγα αυτο που τελικα πηρα........
Ισως να ειχα κανει κ τις 3 φορες λαθος, η αναποδα εκ του αποτελεσματος τελικα καμια φορα δεν εγινε λαθος!
Αστειο δεν ειναι;
Και δεν θεωρω τον εαυτο μου ασχετο με το αντικειμενο....
Παρ ολα αυτα σε καμια περιπτωση δεν μπορω να συγκριθω με καποιον που εκτρεφει 10 η.... 40χρονια χρονια την ιδια γραμμη κ επιλεγει πρωτιστως για τον εαυτο του!
Στην τελικη λοιπον θα σου πω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο επιτυχιας στο τελικο ταιριασμα δεν ειναι η επιλογη σου απο την τοκετοομαδα, αλλα η επιλογη του ανθρωπου που θα του εμπιστευτεις την επιλογη!!
Την πρωτη φορα ηθελα αρσενικο με Χ χαρακτηρα..... Μου εδωσε θυληκο ( υποχωρησα) για το χαρακτηρα.Εσυ μεσα σου διαλεγες εμφανισιακα και συμφωνα με την προσωπικοτητα,μονο εμφανισιακα,η μονο με βαση την προσωπικοτητα?!!
Οντως πολυ ενδιαφερον και αστειο,με την καλη εννοια!!
@zenio κρατα λιγο αυτοΟ καθένας βαδίζει όπως νομίζει οτι είναι σωστό. Τα παθήματα είναι τα καλύτερα μαθήματα και δεν αναπληρώνονται από τίποτε άλλο.
Αυτος ηταν ο λογος που απεκλεισα το συγκεκριμενο κουταβι , ενω τα αλλα 2 ηταν πολυ θαραλεα. Μεχρι στιγμης η δικια μου ουτε κροτοφοβια εχει ουτε τιποτα (μια δοση ειχαν πεσει δυναμιτακια στο παρκο κι ολα τα ενιληκα ειχαν μεινει αγαλματα μονο η μικρη συνεχιζε να παιζει) , μορφολογικα ολα ηταν ωραια αλλα καταλαβαινω πως το λες οτι στο βωμο της μορφολογιας ο χαρακτηρας παραμελειται. Παντως για να μη λεω για τη δικια μου , αυτο που φοβοταν ειναι αδερφακι με αυτο εδω
Ε να σου παραγγείλουμε ενα! ΧαχαΠαω για εξωτερικη εμφανιση αρσενικου με πνευματικες λειτουργιες θηλυκου
@Dimi_21 Δηλαδη το να κανει πισω ενα κουταβι 40-45 ημερων οταν πλησιαζει ενας αγνωστος ριχνει στη πυρα ολη την τοκετοομαδα και γενικοτερα την εκτροφη του? Εγω αυτο που ειδα ειναι οτι στην ιδια τοκετομαδα υπηρχαν διαφορετικοι χαρακτηρες και παντα υπαρχει το ενδεχομενο αποκλησης δεν ειναι τα ζωα και η εκτροφη γραμμη παραγωγης (που και στη γραμμη παραγωγης υπαρχουν αποκλισεις)Ε να σου παραγγείλουμε ενα! Χαχα
@Asmodeus θα επρεπε να σε προβληματίσει όλη η γεννά...ο εκτροφέας βασικα
Ο Θεός να σε φυλάει από τη σκύλα που "τα 'χει πάρει"! Μα τετράποδη θες, μα δίποδη.Παω για εξωτερικη εμφανιση αρσενικου με πνευματικες λειτουργιες θηλυκου