Byb - βοηθάμε; (Για το καλό των κουταβιών ή όχι;)

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Τα πραγματα εχουν ως εξης και το θεμα ειναι, πρωτιστως, ηθικο.

Αναλαμβανεις να προωθησεις/πουλησεις κουταβια σε σωστους ανθρωπους, που εσυ θα επιλέξεις, με γνωμονα παντα το καλο των κουταβιων και μονο, ή αδιαφορεις γι' αυτα και δεν εμπλεκεσαι καθολου αφου εσυ ελεγες στον ιδιοκτητη των σκυλογονεων μηνες τωρα να μην τα ζευγαρωσει καθολου.

Ο ιδιοκτητης θαυμαζει τη ρατσα αλλα η αληθεια ειναι πως τα ζευγαρωσε με σκοπο το κερδος.

(Δεν θελω να αναφερω τι ρατσα ειναι τα κουταβια και γενικα να δωσω περισσοτερες λεπτομερειες για τη γεννα, διοτι ισως παρεξηγηθει το post μου και θεωρηθει διαφημιση.)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αδιαφορείς, τον βρίζεις και στρέφεις την ενέργεια σου στο στο να βοηθήσεις κουτάβια που είναι ΗΔΗ αδέσποτα. :)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Ακριβως. Το να βοηθησεις εναν βυβ εχει ως συνεπεια το να επαναλαβει καποια στιγμη γεννα,με σκοπο το κερδος δυο φορες, μιας και θεωρει πως και κατι ναπαει στραβα, καποιος απο μηχανης θεος θα τα φερει βολτα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Eγώ θα αδιαφορούσα και δεν θα εμπλεκόμουν καθόλου. Πέραν του γεγονότος ότι εφόσον διαφώνησα και εξέφρασα τις διαφωνίες μου και τους λόγους για τους οποίους διαφωνώ πριν γίνει το ζευγάρωμα δεν θα ήθελα και σε καμία περίπτωση να δώσω ένα κουτάβι σε κάποια οικογένεια που εγώ βρήκα και το κουτάβι αυτό να παρουσιάσει αργότερα κληρονομικά προβλήματα αφού μάλλον ο byb δεν έκανε τον κόπο να κάνει τις εξετάσεις που θα έπρεπε να γίνουν στους γονείς.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Δεν μπορω να τον βρισω. Ειναι συγγενης.

Υπαρχει το εξης ηθικο διλλημα:
Αν δεν βοηθησω, δεν ξερω κατα ποσο θα "σπρωξει" τα κουταβια σε σωστους ανθρωπους και καθ' οτι δεν ειναι της "συγχρονης" ιδεολογιας που διακατεχει το forum (και κατα τη γνωμη μου ειναι σωστη), φοβαμαι οτι τα κουταβια θα δωθουν ελαφρα την καρδια.
Ενω αν βοηθησω τα πραγματα θα ναι πολυ καλυτερα.

Για οποιον αναρωτιεται λεφτα δεν θα παρω.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
για να μην μιλησουμε οτι θα θεωρειται καθαροαιμο εστω χωρις χαρτια που ακομα κι αν εμφανισιακα ειναι οκ, δεν μπορεις να ξερεις για το ταπεραμεντο του, την ιδιοσυγκρασια του και αν οντως ειναι ολα οσα αναφερουν πηγες για το εκτροφικο σκυλι....

Δεν βοηθας γιατι θα το ξανακανει. σε καποιον που χρησιμοποιησει αλογιστα ενα οπλο θετοντας σε κινδυνο ζωη, του παιρνεις το οπλο η εστω εσυ δεν του δινεις νεο. Οπλο θα ειναι εδω η βοηθεια σου και η ασυνεπεια σου στην αποψη σου . Δεν υπαρχει λογος.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν μπορω να τον βρισω. Ειναι συγγενης.

Υπαρχει το εξης ηθικο διλλημα:
Αν δεν βοηθησω, δεν ξερω κατα ποσο θα "σπρωξει" τα κουταβια σε σωστους ανθρωπους και καθ' οτι δεν ειναι της "συγχρονης" ιδεολογιας που διακατεχει το forum (και κατα τη γνωμη μου ειναι σωστη), φοβαμαι οτι τα κουταβια θα δωθουν ελαφρα την καρδια.
Ενω αν βοηθησω τα πραγματα θα ναι πολυ καλυτερα.

Για οποιον αναρωτιεται λεφτα δεν θα παρω.
1. Μπορείς να βρισεις και το συγγενή.
2. Αν θες ντε και καλά να βοηθησεις κάποια κουτάβια, έχει άλλα που σε χρειάζονται εξισου ή και περισσότερο, χωρις ηθικά διλήμματα. Διάλεξε απ'αυτά. (αν δεν έχουν τύχει ακόμα στο δρόμο σου, πες μας να σου βρούμε εμείς μερικά).

ΜΠορείς να κάνεις την καλή σου πράξη, χωρίς ταυτόχρονα να επιβραβεύεις μια ανευθυνοτητα.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Η καλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις είναι η εξής. Απ' τη στιγμή που υπάρχει συγγενικός εκβιασμός από πλευράς του (έστω κι αν δεν το λέει όταν είναι ο θείος σου, ο ξάδερφος σου κλπ είναι ένα και το αυτό) τον κάνεις αμφίπλευρο και του τονίζεις πως θα βοηθήσεις μόνο αν έχει σκοπό να χαρίσει τα κουτάβια και να ξεχάσει το κέρδος.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Η καλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις είναι η εξής. Απ' τη στιγμή που υπάρχει συγγενικός εκβιασμός από πλευράς του (έστω κι αν δεν το λέει όταν είναι ο θείος σου, ο ξάδερφος σου κλπ είναι ένα και το αυτό) τον κάνεις αμφίπλευρο και του τονίζεις πως θα βοηθήσεις μόνο αν έχει σκοπό να χαρίσει τα κουτάβια και να ξεχάσει το κέρδος.
Και υπο την προϋποθεση να στειρώσει τη σκύλα!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Ούτε εγω θα ήξερα τι να κάνω ... ... μπορείς να βοηθήσεις τα κουτάβια να πάνε σε σπίτι που θα τα στειρώσουν ή δεν θα τα ζευγαρώσουν ... να βοηθήσεις δλδ ωστε να πάνε σε καλές οικογένειες και να τις ενημερώσεις
πάντως ελπίζω τα κουτάβια να μην βρεθούν στο δρόμο

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
εγω παντως οσους φιλους/συγγενεις ειχα απεναντι σε αυτη την θεση - δεν εβρισα (δεν το συνιθιζω) αλλα εναντιωθηκα και αρνηθηκα να βοηθησω.. εν τελει παρεξηγηθηκα .. δεν πειραζει χαλαλι!!
ο συζυγος εβρισε.. και μαλιστα εβρισε και για τους 2 μας! το ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ!! :D :D

συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με λογικη της κοπριτης!!!

ειναι σαν να θελω να σωσω τα κουταβια της βιτρινας... δεν θα αντικατασταθουν αν φυγουν τα πρωτα?

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Καταλαβαινω το υφος σας παιδια. Και συμφωνω. Η θεση μου ομως παραμενει λεπτη.
Δουλευω στο χωρο της διαφημισης/τεχνολογιας βλέπετε και η βοηθεια μου θα ηταν αρκετα σημαντικη για να πουληθουν τα κουταβια, καθως εκεινος δεν τα γνωριζει αυτα τα πραγματα.
Τελος παντως εχω τον κολλητο μου που ενδιαφερεται και ειναι σωστος τυπος. Απο κει και περα δεν θ' ασχοληθω παραπερα.

Ευχαριστω.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δουλευω στο χωρο της διαφημισης/τεχνολογιας βλέπετε και η βοηθεια μου θα ηταν αρκετα σημαντικη για να πουληθουν τα κουταβια, καθως εκεινος δεν τα γνωριζει αυτα τα πραγματα.
Συγνώμη αλλά θα το πω χοντρά κι αν παρεξηγηθείς, παρεξηγήθηκες. Το συνηθίζεις να πουλας φύκια για μεταξωτές κορδέλες?? Τα συγκεκριμένα κουτάβια δεν έχουν καμιά χρηματική αξία.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Tα κουτάβια θα έχουν pedigree; Αν είναι η περίπτωση που μου έχεις πει είναι και οι δύο γονείς εκτροφικοί με pedigree, θα δηλώσει την γέννα ο συγγενής;

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ok .. κατανοουμε.. ο καθενας γνωριζει καλυτερα την θεση την οποια βρισκεται..
Ομως! μην βοηθησεις να πουληθουν τα κουταβια... ας ειναι, βοηθα να βρουν σπιτι - σκετο... χωρις χρηματικο αντιτιμο - δεν ειναι εντιμο και το ξερεις...
ελπιζω τα μεσα που εχεις να μπορεις να χρησημοποιησεις και για κουταβια που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα.. ;)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
του στέλνεις υποψήφιοους στο σπίτι να δουν τα κουτάβια χωρίς να του πεις ότι τους είπες ότι τα χαρίζει :D

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Καταλαβαινω το υφος σας παιδια. Και συμφωνω. Η θεση μου ομως παραμενει λεπτη.
Τελος παντως εχω τον κολλητο μου που ενδιαφερεται και ειναι σωστος τυπος. Απο κει και περα δεν θ' ασχοληθω παραπερα.
Ευχαριστω.
Τα κουτάβια ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πουληθούν!!!!! Αν πουλήσει κουτάβια θα το ξανακάνει!
ΑΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ να πουληθούν κουτάβια αυτομάτως γίνεσαι συνυπεύθυνος!
Υ.Γ.1 Αφού θεωρείς πως μπορείς να προωθήσεις σκυλιά, όχι να πουλήσεις, just do it. Τα καταφύγια, κι όχι μόνο, είναι γεμάτα αδέσποτα.
Υ.Γ.2 Ο χώρος της διαφήμισης ζητά κουτάβια; Τότε να βοηθήσουμε όλοι για αγγελίες (καταφυγίων) στα Daily fax, Business Today, Retail Today, Marketing Week κλπ. Για να μην αναφέρω τα facebook, linkedin, tweeter που όλο και κάποιο γνωστό από αυτό το χώρο (της διαφήμισης) θα έχει ο καθένας μας.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν θα έκανα τίποτα...θα έλεγα ένα ναι οκ εκείνη την στιγμή και μετά δεν θα ενδιαφερόμουν καθόλου!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
@ Kopritis: αδερφε δεν κανεις για διαλογο. Aν νομιζεις οτι μπροστα απο μια οθονη μπορεις να γραφεις οπως θελεις, μονο και μονο επειδη δεν φαινεσαι, εισαι βαθια νυχτωμενος. Δεν μιλας σε ηλιθιο για να μην καταλαβαινει. Επομ. δεν χρειαζεται να χρησιμοποιεις ειρωνια (κι αν παρεξηγηθείς, παρεξηγήθηκες).

@ Kyveli: Nαι ειναι η περιπτωση που σου χα πει στο σκυλοπαρκο. Τα κουταβια θα εχουν pedigree. H γεννα θα δηλωθει. Πριν απο τη γεννα προσεχθηκαν οι προγονοι (μεχρι και 5 γενιες πισω) για να μην υπαρχουν αιμομιξιες κλπ, καθως οι γονεις προέρχονται απο το ιδιο εκτροφειο. Οι γονεις δε, ειναι ελευθεροι δυσπλασιων κλπ οπως και οι γονεις των γονεων. Ολα μετα απο δικη μου προτροπη και ερευνα.

@ Kasi: Μιλας σωστα και ομορφα. Δεν θα βοηθησω και χθες του το ειπα. Ισως μονο ο κολλητος μου να αγορασει ενα αλλα κι εκεινου του εστειλα χθες με email 3 αλλα καλα εκτροφεια που υπάρχουν για την ιδια φυλη. Η αποφαση ειναι δικη του. Ουσιαστικα, ουτε σε αυτην την περιπτωση βοηθαω αφου οι 2 εμπλεκομενοι γνωριζονται ετσι κι αλλιως. Eπισης γραφεις "ελπιζω τα μεσα που εχεις να μπορεις να χρησημοποιησεις και για κουταβια που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα.." και θυμηθηκα πριν απο λιγο καιρο που ποσταρα αυτο. Δεν ειδα κανεναν να πει μια κουβεντα, ετσι για να μεινει το post ψηλά στην τελικη. Εγω ομως εστειλα τροφες.

@ Grifos: Θα ηταν μια καποια λυση :)

@ ptf: Παρεξηγησες τα γραφόμενά μου. Το ξερω οτι θα ημουν συνυπευθυνος σε μια τετοια περιπτωση. Απλα το σκεφτηκα απο την βραχυπροθεσμη πλευρα: Nα βοηθησω αυτα που γεννηθηκαν. Τελος παντων... Μαλλον ημουν απλώς πολύ αυθόρμητος.

Θα κανω αυτο που λεει ο st3lios.

Kαι παλι σας ευχαριστω για τη βοηθεια.

Last edited: