bully kutta

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Δηλαδή djdoctor δεν συμμερίζεσαι από ότι κατάλαβα την άποψη που εκφράστηκε νωρίτερα από άλλα μέλη πως το bully είναι ''πριόνι'' και όπως είναι επιθετικό με τα άλλα ζώα είναι και με τους ανθρώπους.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κάποια σκυλιά μπορεί να έχουν σαν βασικό "υλικό" την "πλαστελίνη", άλλα τον "στόκο", άλλα το "τσιμέντο", άλλα την "πέτρα", κ.ο.κ.

Αυτό είναι το βασικό, "δομικό" συστατικό (χαρακτήρας, ιδιοσυγκρασία και μορφολογία) και από εκεί και μετά είναι "στο χέρι" του κάθε τεχνίτη (ή όχι) τη "μορφή" θα δώσει στο "υλικό" που έχει.
djdoctor μου άρεσε πολύ αυτή η παρομοίωση, θα την κρατήσει στην μνήμη μου οπωσδήποτε...

• Like
Reactions: Orilis

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ορισμενοι ανθρωποι νομιζουν οτι μονο μια δυσκολη λυση ειναι σωστη,η μια παραξενα διατυπωμενα γνωμη η αποψη,τα πραγματα ομως δεν ειναι ετσι ειναι πολυ πιο απλα,εσυ Χαιλαντερ πιστευεις οτι το Μπουλυ μπορει να γινει κοκερακι?η το κοκερακι μπουλυ?
1ον δεν το επιτρεπει η φυσικη,και 2ον ειναι στην ρατσα,εσυ θελεις τωρα ντε και καλα να μας πεισης οτι ο Πακιστανος ξερει την ρατσα επειδη ειναι ντοπιος?λες και ο καθε Γερμανος ξερει απο ροτβαιλερ?
Πιστευετε ορισμενοι οτι μπορουμε ενα επιθετικης ρατσας σκυλο να τον ηρεμησουμε(και εγω το πιστευω)αλλα δεν εχει της ιδιες πιθανοτητες να μεινη ετσι,το κακο με εναν επιθετικο σκυλο που ηρεμησε θα γινει μια φορα ισως και περισσοτερες(μα δεν δαγκωνε,αυτος ηταν ηρεμος,το παιδι εφταιγε,κ.τ.λ.)αυτος που απεφανθη οτι ο σκυλος ειναι αρνακι δεν φταιει σε τιποτα?
Το ιδιο θα ειναι και αν δεν τον ηρεμησεις μια φορα θα γινει το κακο η και περισσοτερες,αφου θα το ξερεις και θα προσεχεις(σου το δειχνη και ο σκυλος)
Και να τελειωσω,ειπαμε ορισμενοι εδω την γνωμη μας,εσυ ομως με επιχειρηματα οπως ενας Πακιστανος(αληθεια τι πλυθυσμο εχει το Πακισταν?)μου ειπε οτι ειναι ηρεμα,βγαζεις ολους τους ειδικους σε ολο τον κοσμο λαθος.
Ειναι μεγαλο κυριαρχικο σκυλι,αν δεν βρει στην Αθηνα σκυλους να κυνηγησει θα απευθυνθει αλλου,εχω δει Μπορντερ Κολει να προσπαθει να μαντρωσει μυγες απο την βαρεμαρα,εχω δει κυνηγετικους σκυλους να κυνηγανε τα πιο απιθανα πραγματα οταν δεν βρισκουν αυτο που θα ηθελαν.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Πιστευετε ορισμενοι οτι μπορουμε ενα επιθετικης ρατσας σκυλο να τον ηρεμησουμε(και εγω το πιστευω)αλλα δεν εχει της ιδιες πιθανοτητες να μεινη ετσι,το κακο με εναν επιθετικο σκυλο που ηρεμησε θα γινει μια φορα ισως και περισσοτερες(μα δεν δαγκωνε,αυτος ηταν ηρεμος,το παιδι εφταιγε,κ.τ.λ.)αυτος που απεφανθη οτι ο σκυλος ειναι αρνακι δεν φταιει σε τιποτα?
έχω να μπώ καιρό αλλά από πότε καταδικάζουμε φυλές σε αυτό το φόρουμ?
Επιθετικό? Εγώ έμαθα εδω μέσα ότι επιθετικό θεωρούμε ενα σκυλί με συγκεκριμένη συμπεριφορά. Άλλο να γνωρίζουμε τον χαρακτήρα, την ιδιοσυγκρασία μιας φυλής και την ιστορία της ώστε να αποφασίσουμε αν είμαστε κατάληλλοι αλλά άλλο να λέμε ότι μία φυλή είναι επιθετική. :paja1:

• Like
Reactions: Orilis

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
έχω να μπώ καιρό αλλά από πότε καταδικάζουμε φυλές σε αυτό το φόρουμ?
Επιθετικό? Εγώ έμαθα εδω μέσα ότι επιθετικό θεωρούμε ενα σκυλί με συγκεκριμένη συμπεριφορά. Άλλο να γνωρίζουμε τον χαρακτήρα, την ιδιοσυγκρασία μιας φυλής και την ιστορία της ώστε να αποφασίσουμε αν είμαστε κατάληλλοι αλλά άλλο να λέμε ότι μία φυλή είναι επιθετική. :paja1:
Να επανορθώσω αυτό που (είμαι σίγουρος ότι) ήθελε να πει ο Ηλίας με την έκφραση αυτή: "Ιδιαίτερα Δυνατή φυλή", με πολλά άτομα της φυλής να επιδεικνύουν κυριαρχικότητα και με αιώνες εκτροφής για μάχες με (κυρίως) τετράποδους και (δευτερευόντως) δίποδους αντιπάλους.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
H διυληση του κωνωπα,εσυ Σιλκ αυτο καταλαβες?το να λεμε επιθετικο,δυνατο,αγριο,κυριαρχικο,κ.τ.λ. δεν ειναι θαψιμο ειναι η αληθεια,το εχει ο σκυλος και δεν ουτε κακο ουτε καλο εξαρτατε τι θελει ο καθενας.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
H διυληση του κωνωπα,εσυ Σιλκ αυτο καταλαβες?το να λεμε επιθετικο,δυνατο,αγριο,κυριαρχικο,κ.τ.λ. δεν ειναι θαψιμο ειναι η αληθεια,το εχει ο σκυλος και δεν ουτε κακο ουτε καλο εξαρτατε τι θελει ο καθενας.
Χαρακτηρισμός που αφορά μια φυλή όχι με σκοπό να εκθέσει τα χαρακτηριστικά της και να λειτουργήσει ως τροφή για σκέψη για τον μελλοντικό ιδιοκτήτη αλλά ως σκοπό να κατακρίνει τα χαρακτηριστικά του σκύλου είναι θάψιμο.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ετσι ειναι τα φορουμ διαλογος γινεται,και αφου μιλαμε για τα κατα τι θελεις να πουμε τα υπερ?εγω τωρα λεω τα κατα,τα υπερ τα ξερει ο ανθρωπος και προσπαθω εδω με επιχειρηματα να του επηρεασω την γνωμη κατα ενα ποσοστο,δεν κανει κακο στην ρατσα ουτε σε αυτον,μυαλο τζαμπα σας δινουμε,στιβουμε την εμπειρια μας,και αντι για ευχαριστω τρωμε κοντρες?αυτος ειμαι εγω και ειπα την γνωμη μου,ας την παρει και ας την κανει οτι θελει,αλλα να μην γινονται προσωπικα τωρα αυτα,οκ?

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Πραγματικά με έχεις χάσει. Τα επιχειρήματα έπρεπε να αφορούν κατά πόσο ο ίδιος είναι ικανός ιδιοκτήτης όχι ότι ο σκύλος είναι "κακός".
Δεν είναι κόντρα, μου χτύπησε άσχημα αυτό που διάβασα και το ανέφερα.
Αυτό περί προσωπικού - μυαλού - κλπ δεν κατάλαβα αν αναφέρεται σε εμένα οπότε δεν απαντάω.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μαλλον δεν διαβασες ολα τα θεματα,εχουμε πει και για τον ιδιοκτητη,το περιβαλλον,και την ρατσα,σχεδον ολα τα ειπαμε,και να σου πω οτι σε παλαιοτερο θεμα με την ονομασια"σκυλοι που θα θελαμε να εχουμε"εγω ως μοναδικος εδω μεσα εγραψα το Μπουλυ Κουττα οποτε δεν υπαρχει υπονοια για θαψιμο ρατσας.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ο σκύλος αυτός σπάνια παρουσιάζει επιθετικότητα προς τον άνθρωπο, όπως έγραψα και παραπάνω και αυτό γιατί οι shikarees (κυνηγοί ή "σκυλάδες" πλέον, σε ελεύθερη μετάφραση) δε το επιθυμούν και δε το επιδιώκουν.

Το "σπορ" των κυνομαχιών όχι απλά επιβιώνει, αλλά "ανθεί" στο ταλαίπωρο Πακιστάν και αποτελεί μια από τις βασικές "διασκεδάσεις" των ανδρών και των παιδιών.

Στα παρακάτω video, πέρα από επιβεβαίωση αυτών που έγραψα θα δείτε και πόσο αυτός ο σκύλος δεν είναι επιθετικός προς τους ανθρώπους.Δεν επιθυμούν έναν ανθρωπό-επιθετικό σκύλο και δε το επιδιώκουν.

[video=youtube;fR0u01SAiiw]http://www.youtube.com/watch?v=fR0u01SAiiw&feature=related[/video]

[video=youtube;KpmgWMs31Pw]http://www.youtube.com/watch?v=KpmgWMs31Pw&feature=related[/video]

Παρακάτω από πρόσφατους "αγώνες/πανηγύρι"...

Τα σκυλιά αυτά δεν δείχνουν επιθετικότητα στον άνθρωπο ή ένα ενοχλητικό μπόμπιρα (ο σκύλος στο video είναι "εργασιακός")

[video=youtube;1ucBfj94fBI]http://www.youtube.com/watch?v=1ucBfj94fBI[/video]

Ο σκύλος παραμένει ήρεμος ακόμα και σε καταστάσεις που θα θεωρούσαμε φυσιολογικό για έναν σκύλο να δείξει επιθετικότητα, φοβικότητα ή άγχος (BH με νταούλια και πλήθος κόσμου).

[video=youtube;uR18KZYEHgU]http://www.youtube.com/watch?v=uR18KZYEHgU[/video]

[video=youtube;j3WjKvtXH0k]http://www.youtube.com/watch?v=j3WjKvtXH0k[/video]

Δεν είναι σίγουρα ένας σκύλος "πόλης" και σίγουρα απαιτεί έναν έμπειρο και ικανό ιδιοκτήτη, με συναίσθηση και σεβασμό προς τον σκύλο του.Υπάρχουν πολλοί ανεύθυνοι με σκυλιά που μπορούν να κάνουν "ζημιά" σε ανθρώπους ή άλλα ζώα, το να προστεθεί άλλος ένας σκύλος στη λίστα τους δεν είναι ότι καλύτερο.

Δεν "κρατιέται" και εύκολα από έναν άνθρωπο αν βάλει κάτι στο μυαλό του...

[video=youtube;aTnSQUM6kXI]http://www.youtube.com/watch?v=aTnSQUM6kXI&feature=related[/video]