Για να καταλαβουμε πρεπει να μπουμε στο περιβαλλον και στον τροπο ζωης της περιοχης εκει,
δηλαδη,και εμενα Βραζιλιανα που γνωριζω μου λεει οτι τα Φιλα στις Φασεντας της Βραζιλιας ειναι ησυχα σκυλια δεν πειραζουν κανεναν,το κανουν μονο οταν λειπη το αφεντικο η την νυχτα,οσο ειναι το αφεντικο δεν κανουν τιποτα σε ανοιχτο χωρο εννοειτε,ετσι ειναι και η δικη μου αγελη,
αν ερθει καποιος σε εμας θα ορμηξει ο Δαιμωνας,αν παει να ορμηξει ο Τζαλ(το Νο2)θα εχει προβλημα,δεν δικαιουτε ουτε να προσπερασει τον Δαιμωνα οταν τρεχουν,εκτος και αν επεμβω εγω.
Τα σκυλια στο Πακισταν μεγαλωνουν με τροπο τοπικο,τους κοβουν με αυστηρο τροπο τις κακες συνηθειες,ετσι ειναι και με τα Κανγκαλ,δεν εκτρεφουν σκυλια που ορμηξαν σε παιδακι(οχι οτι απαγορευεται,απλα τα σκοτωνουν επιτοπου)ουτε σκυλια που ορμανε ανεξελεγκτα και αυτα εκτελουνται,ετσι με τον καιρο και με πολλες θυσιες σκυλων(ουτε τα αδυναμα κουταβια επιβιωνουν,ενω εμεις κανουμε τα αδυνατα δυνατα για να τα σωσουμε)η ρατσα εχει δυναμωσει ζευγαρωνουν επιλεκτικα με τοπικα κριτηρια και οχι κριτηρια καποιου παγκοσμιου συλλογου.
Ο Πακιστανος με το μινι Μαρκετ,θα σου πει οτι στο σπιτι του ζουνε και κομπρες και δεν πειραζουν, οτι οι κατσαριδες δεν βλαπτουν,και οτι τα ψυγεια ειναι υπερβολη,εμεις εδω ετσι οπως ειμαστε δεν εχουμε καμμια σχεση με εκεινους,στον τροπο ζωης,απο μικρα τα κουταβια σεβονται τους ανθρωπους γιατι αλλιως πιπτει ραβδος(δοκαρι),η κλωτσια,εσυ μπορεις να μεγαλωσεις σκυλο ετσι?
Τωρα πρεπει να σου βρω την καταληλη λεξη,ειναι πολυ ησυχα σκυλια,αλλα φιλοι καλοι δεν θα γινεται,θα ειναι μια συμβιωση αναγκης για τον σκυλο,ο οποιος θελει απασχοληση πρεπει να βγαλει καπου την δυναμη του να την δειξη να αναμετρηθει,να μεγαλωσει την κυριαρχια του,απαιτησεις τυπου παμε βολτα η για καφε δεν ειναι το στυλ του,ουτε πολλα παιχνιδια,εκτος απο παιχνιδια αναμετρησης,εξαρτατε βεβαια και απο το μοντελο του,μπορει να σου βγει αλλιως,να εχει καποια αποκλιση απο το προτυπο η το ιδανικο,και εσενα να σου αρεσει.
Οταν περυσι στο θεμα ποια σκυλια μας αρεσουν και θα θελαμε να ειχαμε εγραψα θα ηθελα ενα Μπουλλυ Κουττα,δεν εννοουσα οτι θα το παρω,απλα ειναι μια επιθυμια που δεν θα ηθελα να εκπληρωθει ειναι καλα εκει που ειναι,σαν καθαρη πηγη DNA για αργοτερα,οπως κανουν τωρα με τους βιολογικους σπορους,ειναι καλυτερα να μην γινουν μαζικες εκτροφες,μια χαρα ειναι ετσι οπως ειναι.