breed character test vs IPO-mondio etc

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
To πρωτο... αν περάσει το πρώτο συνεχίζουμε στα επόμενα. Τι είναι ακριβώς ομως? Τεστ χαρακτήρα εχει και το BH.. γι αυτο μιλάμε?

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Για να μπορέσει να ισχύσει το 2ο πρέπει να υπάρχει το πρώτο (δε νοείται σκύλος σε ring στα μάτια μου, πχ, που να μην είναι τρομερά ισορροπημένος).
Όπως ισχύει κ η περίπτωση ένας ιδιοκτήτης με σκύλο που'χει περάσει BH κ τεστ χαρακτήρα ο σκύλος να μην έχει τα 'φόντα'' να προχωρήσει περαιτέρω...

Ο χαρακτήρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κυναθλητισμό, εγώ τουλάχιστον αυτό έχω πάρει από όλα τα βίντεο με ring έχω δει: γερά νεύρα, καθαρό μυαλό κλπ....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν είναι "περαιτέρω" το ένα και αρχή το άλλο, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Ενα έμπειρο μάτι ξεχωρίζει τον σκύλο που θα πέρναγε σε τέστ χαρακτήρα και όταν εκτελεί κυνάθλημα, και το αντίθετο.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Σωστα

αλλο κερουνγκ εχουν τα μαλινουα , αλλο τα ροτ , αλλο τα μποξερ

και μιλωντας για μαλινουα αλλο κανουν οι βελγοι , αλλο οι Γερμανοι

αλλα υπαρχουν και τεστ χωρις επιθεσεις για αλλες φυλες που δεν θελουμε να μας " προστατευουν "

Το ΒΗ τεστ χαρακτηρα δεν ειναι με τιποτα

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Το ΒΗ τεστ χαρακτηρα δεν ειναι με τιποτα
Τι θεωρείται το ΒΗ;
Κ τι εννοούμε ''τεστ χαρακτήρα'';
Για να καταλάβω αν έχω καταλάβει σωστά:D

Αναφερόμαστε σε οποιονδήποτε σκύλο ή σε σκύλο που επιθυμούμε να ''δουλέψει'';

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το πρωτο ειναι κατα την γνωμη μου πιο σημαντικο,τα υπολοιπα θεωρω οτι ειναι προιοντα χειραγωγησης,αλλα και πιστευω οτι πρωτα πρεπει ενας σκυλος να περασει με αριστα το τεστ χαρακτηρα της ρατσας του και μετα να παει στα ρινγκ και τους στιβους.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το πρωτο ειναι κατα την γνωμη μου πιο σημαντικο,τα υπολοιπα θεωρω οτι ειναι προιοντα χειραγωγησης,αλλα και πιστευω οτι πρωτα πρεπει ενας σκυλος να περασει με αριστα το τεστ χαρακτηρα της ρατσας του και μετα να παει στα ρινγκ και τους στιβους.
Αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος θα αρχίσει να εκπαιδεύεται στο σπορ (όποιο και να είναι αυτό) από μια μεγάλη ηλικία και μετά, πράγμα που είναι εκτός τόπου και χρόνου

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
και εδω που τα λεμε οι περισσοτεροι εργασιακοι εκτροφεις τα θυληκα δεν τα δουλευουν καθολου αλλα ξερουν ποιο να κρατησουν , οπως ξερουν ποιο κουταβι θα οργωνει τον στοιβο απο 45 ημερων

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δηλαδη Κρανις κατα την γνωμη σου το παιρνουμε το κουταβι το ξεκιναμε και αν δεν κανει τα παραταμε?αν ενα σκυλι δεν δειξη ταμπεραμεντο και κλιση προς το αθλημα δεν θα τα παρει τα γραμματα οπως πρεπει,οποτε το τεστ χαρακτηρα ειναι πιο σημαντικο.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και τον τεστ χαρακτηρα απο μικρο το κοιτας,δεν μιλαω για τα επισημα τεστ χαρακτηρα,χωρις να τεσταρεις δεν γινεται δεν υπαρχει αρχη,τεσταρεις τον χαρακτηρα και βλεπεις αν το εχει και εκει λες θα χτισω.
Στην δικη μου ρατσα ετσι και το εχει δεν χρειαζεται ουτε ρινγκ αργοτερα ουτε στιβο,μια υπακοη του φτανει.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
καλα ολα σηκωνουν συζητηση

ειδικα στην σπορ εκτροφη τα κουταβια τα παρακολοθουν ωστε να ειναι σιγουροι τι βγαλανε πριν φυγουν απο το εκτροφειο

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δηλαδη Κρανις κατα την γνωμη σου το παιρνουμε το κουταβι το ξεκιναμε και αν δεν κανει τα παραταμε?αν ενα σκυλι δεν δειξη ταμπεραμεντο και κλιση προς το αθλημα δεν θα τα παρει τα γραμματα οπως πρεπει,οποτε το τεστ χαρακτηρα ειναι πιο σημαντικο.
Όχι, απλά σου λέω ότι αν περιμένεις να ξεκινήσεις άθλημα με το σκύλο αφού περάσει το ZTP ή οποιοδήποτε τεστ χαρακτήρα, τότε το έχεις χάσει το παιχνίδι.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
συγνώμη-τα ενήλικα φίλα αν τα κουβαδιάσεις με νερό ενώ κοιτάνε αλλού και γαυγίζουν εισβολέα .....μένουν ατάραχα?????
μπράβο νευρο!!!!!!!!