breed character test vs IPO-mondio etc

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
παντως το κορουνκ στα ντοπερμαν προαπαιτει ΖΤΡ+ΙΡΟ1 γινεται μια φορα τον χρονο στην γερμανια και θεωρειται αρκετα δυσκολο. κυριως λογο των ραπισματων που περιεχει, της προσποιηση στην μακρινη και την θεση του μανικιου. επεισης σε αντιθεση με το ΙΡΟ που αλλη στιγμη κανεις την ιχνηλασια αλλη την υπακοη και αλλη τα δαγκωματα εδω γινονται ολα μαζι (κριση-υπακοη-δαγκωματα).
[video=youtube;LQKz788Z5T0]http://www.youtube.com/watch?v=LQKz788Z5T0[/video]

[video=youtube;uKg-4FpQcyU]http://www.youtube.com/watch?v=uKg-4FpQcyU[/video]

εγω τα θεωρω πολυ ποιο σημαντικο απο τα ΙΡΟ. ειναι πολυ δυσκολο να κρυψεις ελλατωματα και εξεταζει και αλλες παραμετρους εκτος του ball drive και της εκπαιδευσημοτητας.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Κοκονε ποιος θα ριξει τον κουβα με το νερο? επειδη ενας βαρεμενος βελγος η γερμανος εβγαλε αυτο το σεναριο πρεπει να δοκιμασω στο σκυλι μου αυτην την μαλακια?
Θα σου πω εγω το αλλο τοτε και θελω απαντηση εχεις εσυ στο σπιτι ενα Μαλινουα και εγω δεν ερχομαι με κουβα νερο αλλα με ενα Φιλα πως την βλεπεις θα μεινη αταραχο το Μαλι?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ε ναι ρε Νικο οταν μου κανει το Κοκονι τετοιες ερωτησεις?και βγαζουμε φανταστικα σεναρια αλα ραμπο στο αλσος της γειτονιας,βγαζω και εγω ενα σεναριο ποιο λογικο του κουβα.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Μαθε ομως οτι ο κουβας δεν μπαινει για την περιπτωση που θα βρεξει καποιος τον σκυλο , για να εξεταστει η αντοχη του σκυλου μπαινει

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Βλέπω ότι χρησιμοποιήστε ειδική ορολογία όπως ΖΤΡ ή αλλιώς FFB , ΙΡΟ κτλ. Θα θέλατε να εξηγήσετε και σε μας τους υπόλοιπους που ίσως να μην γνωρίζουμε την έννοια αυτών των όρων , τι ακριβώς είναι και τι κάνουν ;

Last edited:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Τίτλοι εργασίας και συντομογραφίες

SchHA Novice Schutzhund obedience and protection
BΗ Basic companion dog - traffic sureness
WH Watch Dog
AD Endurance
VPG 1 (πρώην SchH1) Novice Schutzhund qualification in tracking, obedience, and protection
VPG 2 (πρώην SchH2) Intermediate Schutzhund qualification in tracking, obedience, and protection
VPG 3 (πρώην SchH3) Masters level of Schutzhund tracking, obedience, and protection.
FH1 Advanced tracking
FH2 Superior tracking qualification.
IPO1 International Novice Schutzhund trial qualification.
IPO2 International Intermediate Schutzhund.
IPO3 International Masters level Schutzhund.
BpDH1 2 Railroad Police Dog
BIH Blind Leader Dog
DH Service Dog
DPH Service Police Dog
HGH Herding Dog
LwH Avalanche Dog
PFP1 PFP2 Police Tracking Dog
PH Police Dog (obtained through the Danish Politihundeforeningen, a police dog association open to civilians)
PSP1, 2 3 Police Guard Dog
RtH Rescue Dog
ZFH Customs Tracking Dog
ZH1, 2 3 Customs Dog
Africa IWT 1, 2,
Austria SchH1, 2 3 and FHA 1, 2, 3
Belgium Cereco1, IWR1, 2 3 equivalent to IPO1, 2 3
Czech Republic ZVV1, 2 3 equivalent to SchH1, 2 3
Denmark BHP1, 2 3 equivalent to SchH1, 2 3 and SPH equivalent to FH
England PD (Police Dog)
Finland SK1 equivalent to IPO1
Holland VH1, 2 3 equivalent to SchH1, 2 3 and SPH equivalent to FH
Hungary SZL1, 2 3 also ZVV1, 2 3 equivalent to SchH1, 2 3
Italy Brevetto 1, 2 3 equivalent to SchH1, 2 3
Poland ZVV1, 2 3 equivalent to SchH1, 2 3
Switzerland SchH, SchHB, SchHC; CHD1 equivalent to SchH1
Yugoslavia CAB1, 2 3 equivalent to SchH1, 2 3
Ελλάδα: ΕΕΙΠ, βασική προστασία & υπακοή

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Καλά όλα αυτά και σίγουρα είναι συντομογραφίες τίτλων . Έχετε σκεφτεί όμως ότι μπορεί να υπάρχουν και άτομα που δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν αυτά τα αρχικά; Και συγκεκριμένα αυτά που αναφέρθηκαν στην αρχή . ΖΤΡ (ή αλλιώς FFB ή BST) , ΙΡΟ κτλ. Μιας και κάνετε τον κόπο να τα αναφέρεται γράψτε και τι σημαίνουν.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κακώς ασχολούμαι με θέματα που δεν κατέχω....αφού προφανώς είναι παρεξηγήσιμο και σχεδόν προσβλητικό να ρωτάει το κοκόνι θέματα σκύλων προστασίας

να κλείσω λοιπόν τον κύκλο της τοποθέτησής μου απαντώντας στον Ηλία μου ότι δεν μπορώ να απαντήσω χωρίς να ξέρω

μιά ερώτηση έκανα,όπως όποιος δεν ξέρει...

εσύ είπες ότι δεν χρειάζονται ρίνγκ γιατί το έχουν- στο ρίνγκ είδα τέτοια δοκιμή ιδιοσυγκρασίας-και ρώτησα αν έχουν τα φίλα τόσο ισχυρή ψυχραιμία
πώς το πήρες τώρα εσύ.....???

συνεχίστε χωρίς κοκόνι,εσείς χάνετε :)

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Καλό το ztp αλλά είναι εργαλείο εκτροφής και όχι κριτήριο τόσο για το αν το σκυλί μπορεί να κάνει sport. Κάλλιστα ένα σκυλί ztp μπορεί να μην είναι καλό στα sport και το αντίθετο. Επίσης για κάποιους που ενδιαφέρονται για sport το pedigree με ipo3 στους γονείς είναι σαφώς ισχυρότερο όπλο από ένα ztp. Ανάλογα τι ζητά ο καθένας..