boxer ή rottweiler....

georgels

Member
7 Μαρτίου 2007
18
0
Heraclion
Γεια σας μεσα στο καλοκαίρι υπολογίζω να αποκτήσω κουτάβι της μιας ή της αλλης ράτσας...Για να σας πω την αλήθεια εμφανησιακά και οσον αφορα θεμα χαρακτηρα και ιδιομορφίες ρατσας (ξερω ξερω το καθε σκυλι εχει το δικο του χαρακτηρα) προτειμώ τα boxer....Όμως στα rottweiler με δελεάζουν πάρα πολύ η δύναμη τους και ο σωματοτυπος τους...Εσείς πιο σκυλι θα μου προτείνατε? ποια είναι τα υπερ και τα κατα της καθε ρατσας? (δεν εχω πολύ χωρο, μια αυλη 80τ.μ αλλα το σκυλι θα ειναι καθε μερα εξω βολτα σε τεραστιο παρκο και ποδηλατοδρομο). Θέλω ενα πιστο, υπάκουο και γερο σκυλι...

S

SwkDoG

Guest
Έχεις αρκετό καιρό για ψάξιμο λοιπόν... :)

Βρές πληροφορίες και εκτροφείς στην Ελλάδα των 2 φυλών και επικοινώνησε μαζί τους και μάθε για τα σκυλιά τους.

Απέκλεισε όπωσδήποτε τα pet-shops από τις επιλογές σου!

Αν βρείς ιδιώτες μίλα μαζί τους,μάθε για τα σκυλιά τους και τις δικές τους εμπειρίες με αυτά και δες τους γονείς.

Και τα 2 σκυλιά μπορούν να γίνουν καταπληκτικοί σύντροφοι.
Και τα 2 έχουν περίπου τις ίδιες ανάγκες,με τα Μπόξερ να είναι λίγο πιο ενεργητικά.
Τα Ροτβάιλερ ίσως να μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις πιο "σοβαρά" και πιο καλά στα καθήκοντα φύλαξης (εδώ βέβαια "μπαίνουν πολλά στη μέση"...).
Από πλευράς υγείας μάλλον τα Μπόξερ έχουν πιο πολλές "ευαισθησίες".

Προσωπικά έχω μια συμπάθεια στα Μπόξερ μιάς και έζησα 11 χρόνια με ένα "τυπικό δείγμα" αλλά η επιλογή είναι δική σου... :D

Το "πιστό και υπάκουο" είναι δική σου δουλειά!... :D

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
georgels wrote:
Καταρχας γειά σας και καλως όρισα....
όσον αφορα την πληρωμή ενως Χ ποσου για την απόκτηση καθαρόαιμου boxer με χαρτιά, Microchip και ελεγχο pedegree συμφωνώ και εγω όμως ο άνθρωπος ζήτησε μήπως υπάρχει κανείς που να είχε γέννα απο boxer και να χάριζε ενα σκυλάκι απο αυτα σε ζωόφιλο που θα του χάριζε ταυτόχρονα και την χαρά της απόκτησης ενως τέλειου σκύλου και μια μικρή οικονομική ελάφρυνση για τα μελλοντικα έξοδα. Για να μην κάνω λοιπόν νέο θέμα θα σας γράψω εδω. Επειδή ενδιαφέρομαι για boxer κουτάβι θα παρακαλούσα όποιον μπορεί να με βοηθήσει να επικοινωνήσει μαζί μου...αρσενικό boxer μεχρι 3 μηνών...
μετανιωσες για κατι? πώς και μπηκαν ροτβαιλερ στις επιλογες σου?
απο περιεργεια ρωταω, μην ανησυχεις

georgels

Member
7 Μαρτίου 2007
18
0
Heraclion
Βασικά θα ήθελα σκυλί rottweiler σε συσκευασία boxer για να καταλάβετε τι εννοώ...δηλαδή απο θέματα δυνατοτητων θα έπερνα rottweiler αλλα στην εμφάνηση προτιμώ τα boxer. Επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσω οτι δεν προοριζεται για μεσα στο σπίτι (οταν περάσω με το καλο στην σχολη που θελω σιγουρα θα το εχω μεσα). Αυτο που με νοιάζει είναι πάνω απο όλα οτι ράτσα και να είναι να είναι υγιές...π.χ εχω ακούσει οτι τα δαλματίας λόγο των καυστικών τους ούρων εχουν καποια Α προβλήματα κτλ κτλ. Οσον αφορα τώρα τα boxer με τα rottweiler...ποια είναι πιο ανθεκτικα? και λέγοντας "ευαισθησίες" φίλε swkdog τι ακριβώς εννοείς?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
georgels said:
Βασικά θα ήθελα σκυλί rottweiler σε συσκευασία boxer για να καταλάβετε τι εννοώ...δηλαδή απο θέματα δυνατοτητων θα έπερνα rottweiler αλλα στην εμφάνηση προτιμώ τα boxer.
Πάντως τώρα με μπέρδεψες!
Γιατί δεν ψάχνεις για ένα ημίαιμο σκυλάκο που να προέρχεται από διασταύρωση rottweiler με Boxer για να πετύχεις το ολοκληρωμένο πακέτο 2 σε 1? :wink:

Πέρα από το χιούμορ πάντως, προτείνω πολύ διάβασμα, ενημέρωση και έρευνα για να καταφέρεις να καταλήξεις κάπου. Ένα σκυλί θα γίνει ο σύντροφος σου για τα επόμενα 8 με 10 χρόνια, οπότε μην αντιμετωπίσεις το θέμα επιπόλαια.
Φιλικά.

georgels

Member
7 Μαρτίου 2007
18
0
Heraclion
Δεν στέκομαι καθολου επιπολαια ουτε εχω σκοπο....θα ψαχτώ πολύ πρώτα. Οσον αφορα τωρα το θέμα ευπάθιας-ευαισθησίας των boxer...σε σχεση με τα rottweiler και γενικοτερα, ξέρουμε κάτι γι αυτο?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
georgels said:
Δεν στέκομαι καθολου επιπολαια ουτε εχω σκοπο....θα ψαχτώ πολύ πρώτα. Οσον αφορα τωρα το θέμα ευπάθιας-ευαισθησίας των boxer...σε σχεση με τα rottweiler και γενικοτερα, ξέρουμε κάτι γι αυτο?
ξερουν αλλα δεν σου λενε! :lol:
δεν υπαρχουν καποιες ερευνες αλλα η γενικη εικονα ειναι οτι εμφανιζονται ποιο συχνα σε αυτα δισπλασιες, καρδιακα κλπ. τα ροτβαιλερ εκτος απο τις δυσπλασιες που ειναι κατι που συναντας σε αυτες τις ρατσες δεν εχουν κατι που να εμφανιζεται τακτικα

οπου σου ειπε και ο swkdog
τα ροτβαιλερ ειναι ποιο κυριαρχικα και ποιο φυλακες
τα μποξερακια ειναι ποιο πολυ σκηλοι συντροφιας αν και δεν περιεργο να αναπτυξουν τα ενστικτα της φυλαξης( σε επιπεδο γαυγιζω αν δω κανα ξενο)

το θεμα ειναι τι θες και τι μπορεις να εχεις!
γιατι αμα δεν ειχες ποτε σκυλο θα σου πεσει λιγο βαρυ ενα κυριαρχικο σκυλι 40 κιλων!

αγγλικα μιλας? αν ναι θα βρεις ολες τις απαντησεις σου!!

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Η γνώμη μου είναι το να σου «κάτσει» το τάδε σκυλί. Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι παίρνοντας ένα rott να περιμένω δυσπλασία, η παίρνοντας ένα dobi περιμένω πρόβλημα με την καρδιά. Αν δεν έχεις πολύ εμπειρία με σκυλιά συμβουλεύω θυλικό :) .

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
δεν υπαρχουν καποιες ερευνες αλλα η γενικη εικονα ειναι οτι εμφανιζονται ποιο συχνα σε αυτα δισπλασιες, καρδιακα κλπ.
sir η γενικη εικονα απο που ειναι?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
oscar said:
δεν υπαρχουν καποιες ερευνες αλλα η γενικη εικονα ειναι οτι εμφανιζονται ποιο συχνα σε αυτα δισπλασιες, καρδιακα κλπ.
sir η γενικη εικονα απο που ειναι?
i could see it coming!

απο 2 μποξερακια που εχω ζησει(τα ειχε ενας γειτονας), απο καμια 10ρια σαιτ που εχω διαβασει και απο κανα 2 φορουμ που διαβαζω τους κατοχους τους.

georgels

Member
7 Μαρτίου 2007
18
0
Heraclion
Μπορείς να μου πεις φίλε sir-elric τα site να τα επισκεφθω και εγω και γενικότερα παίδες οτι φορουμ και site εχετε για παραπομπή σχετικά με boxer. Εγώ θέλω πιο πολύ σκύλο συντροφιάς και εμφιανησιακά κιόλας μου αρέσει πιο πολύ το boxer όμως με αυτα που ακούω εδώ μπορώ να πω ρε παιδια οτι με έχετε τρομοκρατήσει. Σας παρακαλώ μπορεί να μου πει κάποιος που ΕΧΕΙ ή ειχε boxer αν συνάντησε καποιο πρόβλημα και γενικά τα ΠΑΝΤΑ που του έτυχαν...(δεν με ενδιαφέρει απο που είχε παρει το boxer και τι χαρτια είχε).

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
sir ....δεν μου τα λες και μενα τα φορουμ και τα σαιτ.....

γιατι οντως ακουγεται τρομαχτικο...αυτο που λες...

S

SwkDoG

Guest
Εντάξει δεν είναι και για τρόμο!... :D

Εγώ είχα ένα ανάπηρο Μποξεράκι (εν γνώση μου ότι ήταν ανάπηρο όταν το πήρα...αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε) και έζησε μέχρι τα 11 του χωρίς άλλα ιδιαίτερα προβλήματα υγείας (όχι δηλ. κάτι που δεν θα αντιμετώπιζες και με κάποια άλλη φυλή).

Απλά τα βραχυκέφαλα σκυλιά (όπως είναι τα Μπόξερ) έχουν μια τάση στα αναπνευστικά προβλήματα.
Στατιστικά τα προβλήματα δυσπλασίας του ισχύου βασανίζουν τις πιο μεγαλόσωμες φυλές (τα Ροτβάιλερ περισσότερο από τα Μπόξερ δηλ.).

Γενικά σαν κανόνας είναι να πάρεις σκύλο από "καλή πηγή" για να έχεις,όσο το δυνατόν,το κεφαλάκι σου ήσυχο.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
σαν το αγορακι και συ admin...

απλα οταν μιλαμε γενικα....ο αλλος αναρωτιεται και με το δικιο του...

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
oscar said:
sir ....δεν μου τα λες και μενα τα φορουμ και τα σαιτ.....

γιατι οντως ακουγεται τρομαχτικο...αυτο που λες...
αυτα τα 2 τα παρακολουθω συχνα
http://www.bulldogbreeds.com/discuss/
http://www.molosserdogs.com/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=11

σε ενα απο αυτα τα δυο ειχα πεσει απανω οταν κατι κοιταζα για τα ασπρα boxer
http://www.boxer-dog.org/chat/viewforum.php?f=20&sid=5dad53e8a169d501909e811d3c8b5a0f
http://www.boxerdogplanet.com/viewforum.php?f=31&sid=604c9e0feda69f9c083ed22d6ad9502d

sites
http://en.wikipedia.org/wiki/Boxer_(dog)
http://www.canismajor.com/dog/boxer.html#Health
http://www.boxerworld.com/health_testing/
http://www.dogbreedinfo.com/boxer.htm

αυτα τα ολιγα, νομιζω οτι το λες ειρωνικα αυτο το ακουγεται τρομακτικο!
ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΜΑΞΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ.

georgels
καπου εχεις μπερδευτη , το γεγονος οτι ο σκυλος του ταδε ειχε τα ταδε προβληματα δεν σημαινει οτι ειναι αντιπροσωπευτικο της ρατσας. κατεμε οταν μια ρατσα εχει προβληματα υγειας το μονο που αλλαζει ειναι οτι θα τσεκαρω εξωνυχιστικα τον σκυλο και τον πεντιγκρι που θα παρω.

Αν ψαχνεις σκυλο συντροφιας και σου αρεσουν τα boxer δεν ξερω γιατι εβαλες τα ροτι στην μεση.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
επειδη ειναι για ιερο σκοπο, να πω οτι το δικο μου εχει τα χιλια μοιρια και ειναι 20 μηνων ακομα.
αλλα αν μπεις σε φορουμς για μποξερ θα καταλαβεις!
εγω λεω να μην παρεις παντως

georgels

Member
7 Μαρτίου 2007
18
0
Heraclion
Ρε παιδιά εμενα τα boxers μου αρέσουν απίστευτα και θέλω σκύλο συντροφιας όχι για φύλαξη ούτε για εργασία. Τα rottweilers τα έβαλα στην μέση μονο και μονο επείδη φοβήθηκα λίγο με αυτα που άκουσα για τα boxers. Ολα τα μεγάλα σκυλια που είναι πάνω απο 30kg μπορει να παρούσιασουν δυσπλασίες κτλ κτλ. Είναι σαν να λεμε τώρα οτι επειδή π.χ ο τάδε που εχει καρκίνο έχει και μια ελια στον κώλο (συγγνωμη για την εκφραση) οποιος εχει μια ελιά εκει εχει και καρκίνο. Ελεος δηλαδή. Εσύ boxer οταν λες "να μην πάρω" τι εννοείς ακριβώς?

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
τι να σου πω? δικια σου αποφαση ειναι!
θελεις να παρεις μποξερ? εχεις οικονομικη δυνατοτητα να το στηριξεις ΑΜΑ αρχισει να βγαζει προβληματα υγειας σοβαρα?
αφου το θες για συντροφια, ο,τι πρεπει ειναι. ειναι και καλος φυλακας, αλλα για συντροφια ειναι το τελειο.. αλλα οπως σου ειπα δεν ειναι σκυλος για αυλη! ειναι πολυ ανθρωποκεντρικη φυλη αλλα και βραχυκεφαλη φυλη με ο,τι αυτο συνεπαγεται!
τουλαχιστον αμα ειναι να ταποφασισεις, παρτο απο ΚΑΛΗ ΠΗΓΗ!!! οπως αναφερθηκε και πριν. αλλα δε σε βλεπω και πολυ προθυμο. ή κανω λαθος? :roll:

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
ειρωνικα το ειπα ...γιατι πιστευω οτι oποια φυλη και εαν κοιταξεις στα health isuues κατι θα βρεις...
γνωριζω δυο μποξερ και ειναι μια χαρα...

θα μεινω ομως εδω Γενικά σαν κανόνας είναι να πάρεις σκύλο από "καλή πηγή" για να έχεις,όσο το δυνατόν,το κεφαλάκι σου ήσυχο.
στα λογια του admin..